Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 663.795
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
EZY-E kaže...

Evo:

Stress test je prosao bez problema(sat i pol trajao)

Memorija ti radi na preniskom taktu..promijeni SPD postavke tako da ispod piše približno 800MHz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 19:36 (Penryn).
15 godina
protjeran
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Evo sad imam takt procesora na 250 MHz. Da onda povisim SPD na 3.0 pa da onda bude 750 MHz brzina rama(ako se to tako racuna)??

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Itko???

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

probaj staviti spd na 2.5o , ili cak na 3.33, ali ti preporučam 2.50. I još ga slobodno možeš malo nabiti, samo povećaj fsb  i memory overvoltage ako ti se neće grijat previše.

15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Evo sad imam takt procesora na 250 MHz. Da onda povisim SPD na 3.0 pa da onda bude 750 MHz brzina rama(ako se to tako racuna)??

napisao sam ti kako se računa....

ako ti je fsb 250,onda bi ti ram sa omjerom 3:1 trebao imati brzinu od nevjerovatnih 1500MHz xD

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 20:52 (patch123).
15 godina
protjeran

Evo dok stress test traje imam jedno pitanje: utjecem li ja ovim clockom na trajnost samog procesora ili se ona smanjuje tek dizanjem voltaže?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Evo dok stress test traje imam jedno pitanje: utjecem li ja ovim clockom na trajnost samog procesora ili se ona smanjuje tek dizanjem voltaže?

trajat će ti dovoljno u svakom slučaju

15 godina
neaktivan
Trajnost ti se ne smnjuje puno dizanjem frekvenije , dizanjem voltaže se smanjuje vijek , ali ima veze i koliko dižeš vol. i koje hlađenje imaš ( na kojoj prosječnoj temperauri držiš procesor,) ali svi su procesori napravljeni da traju 10 god , kad ga oc-aš , skratiš mu vijek na npr 6godina , a i ovak i onak , neš imal isti proc duže od 6 godina pa ti je isto.
15 godina
protjeran
Plahi kaže...
Trajnost ti se ne smnjuje puno dizanjem frekvenije , dizanjem voltaže se smanjuje vijek , ali ima veze i koliko dižeš vol. i koje hlađenje imaš ( na kojoj prosječnoj temperauri držiš procesor,) ali svi su procesori napravljeni da traju 10 god , kad ga oc-aš , skratiš mu vijek na npr 6godina , a i ovak i onak , neš imal isti proc duže od 6 godina pa ti je isto.

Ma nema sanse da cu imat istog 6 godina :)

15 godina
neaktivan
to ti i velim, tak da je isplativo oc-ati
hheheh, pentium 4 bio je 2001. najbolji na svijetu, sad ga ima jedino neka sirotinja koja ni ne zna kae kompjuter.,heheheh
15 godina
neaktivan

ma procesori traju i puno duze..moj stari p4 traje vec minimalno 8 godina, a kuciste se ocisti mozda jednom u 2 godine lol..

neki forumasi ovde i dalje imaju kod kuce neke stare procesore na 200Mhz, koji znaci rade preko 15 godina, i sve ok..treba samo drzat temperature normalnina, odrzavat kuciste (cistit od prasine) i imat solidno hladjenje i protok vazduha u kucistu, i procesor teoretski nece riknut ni za 10 godina..

malo ko sprzi danasnje procesore, ali desava se i to, ali kod extremnih clockova..i mislim da ce prije maticna riknut ako NB i SB imauju preveliku temperaturu, a slab HS, takodje ako su regulatori napona slabijeg kvaliteta..mislim da ce to sve prije riknut, a procesor ce ih sve prezivit xD

15 godina
protjeran

Evo trenutno vozi na 3.5 GHz.. Sta mislite do kud ce ici?  Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Evo trenutno vozi na 3.5 GHz.. Sta mislite do kud ce ici? Smijeh

moram ti priznat da imaš muda čim radiš veliki clock bez nekog velikog iskustva...

probavaj što više,također skini i prime95 i sa njim testiraj stabilnost sustava

sad klokaj dokle možeš a preko noći ostavi prime

uradio si clock od 40 %,probaj dignut na 3,75 da ostvariš clock od 50 % xD

imaš li kakve benchmarke sa 2,5GHz da usproedimo brzinu sad i prije

ja ću prije nego svoga klokam napraviti  sve moguće bencheve a nakon toga usporediti razliku

@to ti i velim, tak da je isplativo oc-ati
hheheh, pentium 4 bio je 2001. najbolji na svijetu, sad ga ima jedino neka sirotinja koja ni ne zna kae kompjuter.,heheheh

ja imam pentium 4 xD

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 21:40 (patch123).
15 godina
neaktivan

ne znam kakvo hladjenje imas, ali 3.5 ti je super rezultat..

digo si proc za svega 1Ghz, i osjetit ces razliku..medjutim dizanje dalje, na 3.6+ bez veceg iskustva je mislim previse, a neces osjetit bas neku razliku..ja sam svoj digo toliko koliko moze, da bude stabilan, da se ne zagrijava preko 48°C, a nisam dizao voltazu, i dalje mi se i ne clocka ( a i maticna mi je slaba za to xD)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Mislim da ovdje stajem. Temperatura proca je u jedno trenu dosla i do 59 stupnjeva, mislim da je to previse. Bojim se da necu nesto zaje*** pa se ostavljam toga...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 22:09 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Mislim da ovdje stajem. Temperatura proca je u jedno trenu dosla i do 58 stupnjeva, mislim da je to previse. Bojim se da necu nesto zaje*** pa se ostavljam toga...

ako ti je u idleu 58 C onda je to previše

da li je tih 58 C bilo u idleu ili u loadu ???

15 godina
protjeran
patch123 kaže...
EZY-E kaže...

Mislim da ovdje stajem. Temperatura proca je u jedno trenu dosla i do 58 stupnjeva, mislim da je to previse. Bojim se da necu nesto zaje*** pa se ostavljam toga...

ako ti je u idleu 58 C onda je to previše

da li je tih 58 C bilo u idleu ili u loadu ???

Ma u kakvom idleu hh, u loadu :)

15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

jel ti stock cooler ??

temperature ti inace mogu ici slobodno i do 65 stepeni, pogledaj na internetu do koliko ide tvoj proc..moj recimo ide do negdje 72 stepena..

imas ljudi koji drze temp do granice, u mom slucaju do 70, ali to je vec extremno..inace preporucuju da se drzi temp ispod 65 stepeni, ili ispod 60..ali buduci da sad nije toliko toplo ko ljeti, ne bih isao na vise od 60 stepeni..

racunaj na 2 stvari, kao prvo, ljeti ce ti sobna temperatura porast bar za 5-10 stepeni, tako i temperatura u kucistu, pa i na procesoru (manje vise), a racunaj isto na to da ti niti jedan program, ili igrica nece toliko opteretiti procesor da radi na 100% (osim ako foldas preko proca, i slicne stvari)

tako da, temp ti je sasvim ok

15 godina
protjeran
ismar89 kaže...
EZY-E kaže...

jel ti stock cooler ??

temperature ti inace mogu ici slobodno i do 65 stepeni, pogledaj na internetu do koliko ide tvoj proc..moj recimo ide do negdje 72 stepena..

imas ljudi koji drze temp do granice, u mom slucaju do 70, ali to je vec extremno..inace preporucuju da se drzi temp ispod 65 stepeni, ili ispod 60..ali buduci da sad nije toliko toplo ko ljeti, ne bih isao na vise od 60 stepeni..

racunaj na 2 stvari, kao prvo, ljeti ce ti sobna temperatura porast bar za 5-10 stepeni, tako i temperatura u kucistu, pa i na procesoru (manje vise), a racunaj isto na to da ti niti jedan program, ili igrica nece toliko opteretiti procesor da radi na 100% (osim ako foldas preko proca, i slicne stvari)

tako da, temp ti je sasvim ok

tako je :)

evo ga: Thermal Specification-74.1°C

15 godina
protjeran
patch123 kaže...
EZY-E kaže...

moram ti priznat da imaš muda čim radiš veliki clock bez nekog velikog iskustva...

ja ću prije nego svoga klokam napraviti  sve moguće bencheve a nakon toga usporediti razliku

ja imam pentium 4 xD

Joojj bas sam nedavno testirao razliku izmedu drivera od ATI-a i zbrisao!  Viče

Probat cu sa nekim recovery programom izvuci...

15 godina
neaktivan

iskreno,58 temp sa stock coolerom je predobro..moj je iso cak do 65, i to kad nije bio clockan, sa prime95 1h..sad ne prelazi 48 sa katana 3..

ako ti je 58 temp u load nakon recimo 30-60min, onda je to sasvim ok, i mozes ostavit tako..kada dodje toplije vrijeme, prati i dalje temp (preporucujem da skines program speedfan i da se pokrece automatski sa windowsom, uz to ti moze smanjit brzinu vrtnje venta kada nije potrebno da se vrti na max, sto znaci manja buka)

ako vidis da temp idu previse, uzmi si neki cooler..ne treba ti neki preskup, moze recimo bas ova katana 3 koju ja imam, meni sasvim dovoljno..i ne znam kakva ti je maticna, kakvo hladjenje ima za NB i SB i slicno, ali ako je kvalitetnija, onda nema nikakvih problema da ostavis na 3.5..(vise ti i ne treba, mozda bi ti mogo clocknut i na 3.8-4.0, ali to je vec previse, i neces dobiti toliko brzine, koliko ces opteretiti procesor, ram i maticnu)

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ismar89 kaže...

iskreno,58 temp sa stock coolerom je predobro..moj je iso cak do 65, i to kad nije bio clockan, sa prime95 1h..sad ne prelazi 48 sa katana 3..

ako ti je 58 temp u load nakon recimo 30-60min, onda je to sasvim ok, i mozes ostavit tako..kada dodje toplije vrijeme, prati i dalje temp (preporucujem da skines program speedfan i da se pokrece automatski sa windowsom, uz to ti moze smanjit brzinu vrtnje venta kada nije potrebno da se vrti na max, sto znaci manja buka)

ako vidis da temp idu previse, uzmi si neki cooler..ne treba ti neki preskup, moze recimo bas ova katana 3 koju ja imam, meni sasvim dovoljno..i ne znam kakva ti je maticna, kakvo hladjenje ima za NB i SB i slicno, ali ako je kvalitetnija, onda nema nikakvih problema da ostavis na 3.5..(vise ti i ne treba, mozda bi ti mogo clocknut i na 3.8-4.0, ali to je vec previse, i neces dobiti toliko brzine, koliko ces opteretiti procesor, ram i maticnu)

Imas pod "moj pc"

15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
EZY-E kaže...

Evo trenutno vozi na 3.5 GHz.. Sta mislite do kud ce ici? Smijeh

ja imam pentium 4 xD

sorry, ali se namoj baš havliti......hehheSramim seSmijeh

15 godina
neaktivan
katana ti nije baš, uzmi si kama angle, ili ako imaš nešto više para mugen 2!
15 godina
neaktivan
Plahi kaže...

ja sam ponosan na svoj pentium 4

već 7 godina radi perfektno

15 godina
protjeran
Plahi kaže...
patch123 kaže...
EZY-E kaže...

ja imam pentium 4 xD

imam i ja jedan primjerak  

ipak nemam, imam pentium 3 hahaha

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 23:09 (EZY-E).
15 godina
neaktivan

hehehehhe, a imam celerona jednog, hehehhehehe, smeće obično(na latinskom celeron u prijevodu znači BRZ! hehehehehehehehehehehehehehheehehehehehehehe

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 23:07 (Plahi).
15 godina
neaktivan
nemoj ići na 3,75 ghz, neće ti komponente to moći podnjeti , a i 3,5 je super, ja bi bio sretan da mogu svog na 3.
15 godina
neaktivan
Plahi kaže...
nemoj ići na 3,75 ghz, neće ti komponente to moći podnjeti , a i 3,5 je super, ja bi bio sretan da mogu svog na 3.

ja svog mogu na 3 bez problema xD

računao sam ako stavim dram:fsb 5:4 te ako mi memorija bude išla do 880MHz mogao bih dići proc do 3,7 GHz

ali za to bi mi vjerovatno trebao novi cooler

15 godina
protjeran

Koji jos alat preporucate za testiranje??

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice