ne sorry nisam nikaj dirao u biosu sorry normalno kakva je i bila orginal na kolko da dignem za 3.5 GHz za početak
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 663.968
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
u BIOS-u
kratko i jasno: NE
ti mene sad uvjeravaš da se u BIOS-u ne može vidjeti kolika je voltaža??? LOL-čina na N-tu potenciju!!!
a vjerovatno je mislio da se naknadno treba u win pogledati zbog undervolta i overvolta nekih ploca
u BIOS-u
ti mene sad uvjeravaš da se u BIOS-u ne može vidjeti kolika je voltaža??? LOL-čina na N-tu potenciju!!!
a vjerovatno je mislio da se naknadno treba u win pogledati zbog undervolta i overvolta nekih ploca
Pod Hardver monitoring možeš vidjeti voltažu (istu onu koju bi primjerice CPU-z pokazao) BTW
u BIOS-u
HHEHEHEHHEHEHH, ako u BIOS-u ne može vidjet voltažu, ili je slijep ili ima matičnu iz 92'. hehheheheheh, ova je dobra!
Pod Hardver monitoring možeš vidjeti voltažu (istu onu koju bi primjerice CPU-z pokazao) BTW
hmmm, to nisam primjetio, u biti nisam obracao paznju o.O
idem provjeriti
EDIT: yep, istina, ja sam prije obracao paznju samo na temp i brzine venta..i ona cpu quiet opcija
u BIOS-u
Jos si zelen - u biosu se ne provjerava voltaza bez obzira sta ti mislio
vec u winsima u loadu s nekim stres programom
onda na kolko da ga dignem
Moj je trenutno na 3.0 a bio je i na 3.2 i radio 24/7 sa stock coolerom,voltazu nisam dirao.Pazi samo na RAM da njega nesdimis,jer kad clockas procesor i ram se clocka
Moj je trenutno na 3.0 a bio je i na 3.2 i radio 24/7 sa stock coolerom,voltazu nisam dirao.Pazi samo na RAM da njega nesdimis,jer kad clockas procesor i ram se clocka
lol
do kolko bi mogao ici moj proc pod "moj pc" a da to ne utjece na vjek trajanja. Hladenje ja stock i ne mislim novo kupovati.
do kolko bi mogao ici moj proc pod "moj pc" a da to ne utjece na vjek trajanja. Hladenje ja stock i ne mislim novo kupovati.
care overclock nije egzaktna znanost, dosta ovisi o stepingu samog proca i sreci ali uz neko normalno hladenje na prihvatljivoj voltazi mozes racunat na sigurnih3.5-3.6 Ghz iako bolji primjerci idu i preko 4Ghz
glavni problem e5200 je relativno niski fsbwall
care overclock nije egzaktna znanost, dosta ovisi o stepingu samog proca i sreci ali uz neko normalno hladenje na prihvatljivoj voltazi mozes racunat na sigurnih3.5-3.6 Ghz iako bolji primjerci idu i preko 4Ghz
to mi je i previse
to mi je i previse
Posjedujem E7500 ,orginalna frekvencija 2.93Ghz,clockiro sam ga na 3.8Ghz.Zanima me da li je previsok napon od 1.42 v za njega,znam da mu svakako skracujem vijek ali dali je u granicama normale i odvrtio sam Orthos te dobio max temperature od 70 C,eto pa me zanimaju vasi komentari u vezi napona i temperature..Hvala
Čuj max siguran napon za tvoj proc je 1,3625V a temp do 74 stupnjeva. Ako ti sve radi i testove prolazi onda je ok. Probaj samo malo spustit voltažu jer mi se nekako ovih 1,42V čine puno. Uostalom nek ti netko od forumskih ocera bolje objasni. Ja tu nisam baš kompetentan previše:)
Pošto m.bug.hr nema opciju Moj PC,koji imaš cooler
Kuler mi je stock,voltazu mogu pomjerta samo + 50mV , + 100mV i +150mV.FSB sam stavio 400 a cpu ratio na 9.5,i pod ovim postavkama me jedino radio na +150mv,cim stavim manje rusi se.Nisam neki ekspert mozda bi morao promjenit nesto drugo....?( Stock voltaza mi je 1.27v)
kako otključati dodatne bios opcije
imam asusovu matičnu (mojPC)
tko zna nek pomogne
2. Digni voltažu za +100mV
3. Stavi Cpu ratio na 11,a Fsb na 338
Jesi dirao voltažu NB-a i ostalog?
Iako veći Fsb daje veću propusnost,ostaje mogućnost za daljni oc s boljim coolerom
Koja matična?
koje je ovo sranje od matične
nema opciju za manualno dizati fsb
ima opciju CPU Ratio,to je očito za množitelj i ona je zaključana
ima opciju AI overclocking ali to sve automatski diže,što znači da će mi se uz brzinu dizati i voltaža
pogledajte slike
ima li itko ikakvo rješenje ili prijedlog
AI overclocking postavi na {manual} pa ce ti se otvorit dodatne opcije
Nisam dirao voltazu NB-a i ostalog,a maticna mi je Asus P5P43TD.Probat cu sa 11x338 na +100mV,pa cu vidit jel mi stabilno...
Stavio sam postavke kao u postu iznad i rusi se nakon 5 min testiranja,temperature su ok nisu presle 65,ocito mu treba veca voltaza ili nesto drugo treba jos postavit...
Ne vjerujem da grijesis, ocito ovaj mod ne ide na tvoju verziju ploce
Nije bas svejedno o kojoj se verziji (mislim da je ovaj mod za v1.1) a pogotovo modelu ploce radi(imas ih vanilla, c, r, p...)jer nisu sve jednakog dizajna
Koliko me sjecanje sluzi moja ds3 je bila, ako se ne varam, v1.1 ds3-r(znaci s intelovim raidom) i ovaj mod je na njoj kao i mislim na vanilla ds3 ploci radio super dok vec na verziji 2.0 ili c modelu(sa podrskom za ddr3) nije.
Vidi na ploci tocno koja je verzija i model te potrazi na webu modove za nju
našao sam slike za puno verzija ploča(ds3,ds4,r,l,p,c,1.0,1.1,2.1),ali nijedna nije ds3 vanilla 2.1. Skinuo sam pdf za tehničkim prikazom tog čipića za vcore pa proučiti koja je nožica za vdroop i na koji kontakt vodi. Ako ne uspije, jednu po jednu probavati pa šta bude
da se nadovežem sada jer nisam imao vremena, na slici sam našao bitne nogice(15 i 16) te objašnjenja(uključujući i logičke grafove:) pa sad povećalom pratiti kamo sve idu vodovi od njih na matičnoj pa novi pokušaji
pokušavao sam na slijepo, ali bez rezultata(osim ako se povremeni reset računa)
Ne vjerujem da grijesis, ocito ovaj mod ne ide na tvoju verziju ploce
Nije bas svejedno o kojoj se verziji (mislim da je ovaj mod za v1.1) a pogotovo modelu ploce radi(imas ih vanilla, c, r, p...)jer nisu sve jednakog dizajna
Koliko me sjecanje sluzi moja ds3 je bila, ako se ne varam, v1.1 ds3-r(znaci s intelovim raidom) i ovaj mod je na njoj kao i mislim na vanilla ds3 ploci radio super dok vec na verziji 2.0 ili c modelu(sa podrskom za ddr3) nije.
Vidi na ploci tocno koja je verzija i model te potrazi na webu modove za nju
našao sam slike za puno verzija ploča(ds3,ds4,r,l,p,c,1.0,1.1,2.1),ali nijedna nije ds3 vanilla 2.1. Skinuo sam pdf za tehničkim prikazom tog čipića za vcore pa proučiti koja je nožica za vdroop i na koji kontakt vodi. Ako ne uspije, jednu po jednu probavati pa šta bude
da se nadovežem sada jer nisam imao vremena, na slici sam našao bitne nogice(15 i 16) te objašnjenja(uključujući i logičke grafove:) pa sad povećalom pratiti kamo sve idu vodovi od njih na matičnoj pa novi pokušaji
pokušavao sam na slijepo, ali bez rezultata(osim ako se povremeni reset računa)
LOL vidim ja da si ti onaj od onih koji ne odustaju samo tako. Ja bi vec odavno od bijesa polomio plocu
LOL vidim ja da si ti onaj od onih koji ne odustaju samo tako. Ja bi vec odavno od bijesa polomio plocu
nisam odustao već sam si uzimao vremena da razmislim(odmorim) da ne bih zbog neuspjeha(bijesa) probio matičnu olovkom
ima opciju AI overclocking ali to sve automatski diže,što znači da će mi se uz brzinu dizati i voltaža
pogledajte slike
A da stavis na manual?
pogledajte slike
A da stavis na manual?
nema opcije manual
da ima,ne bih vas to ni pitao
s engleskim baratam i više nego dobro a nisam kreten
znači ima li itko neki konkretan prijedlog
Jesi probavao stiskat plus/minus? Probaj, mozda ce ti onda ic na manual.. To ti govorim zato jer imas istu MBO ko ja na informatici i tako sam kloknuo proc tamo na 3.0 (e5200)..
Jesi probavao stiskat plus/minus? Probaj, mozda ce ti onda ic na manual.. To ti govorim zato jer imas istu MBO ko ja na informatici i tako sam kloknuo proc tamo na 3.0 (e5200)..
hvala ti
legenda si
također mi je i oly dao takav odgovor
svaka čast obojici