Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 663.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)

ne sorry nisam nikaj dirao u biosu sorry normalno kakva je i bila orginal na kolko da dignem za 3.5 GHz za početak

17 godina
neaktivan
smrad06 kaže...
dado8 kaže...
smrad06 kaže...

u BIOS-u

kratko i jasno: NE

ti mene sad uvjeravaš da se u BIOS-u ne može vidjeti kolika je voltaža??? LOL-čina na N-tu potenciju!!!

a vjerovatno je mislio da se naknadno treba u win pogledati zbog undervolta i overvolta nekih ploca

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
smrad06 kaže...
dado8 kaže...
smrad06 kaže...

u BIOS-u

ti mene sad uvjeravaš da se u BIOS-u ne može vidjeti kolika je voltaža??? LOL-čina na N-tu potenciju!!!

a vjerovatno je mislio da se naknadno treba u win pogledati zbog undervolta i overvolta nekih ploca

Pod Hardver monitoring možeš vidjeti voltažu (istu onu koju bi primjerice CPU-z pokazao) BTW Osmijeh

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
smrad06 kaže...
dado8 kaže...
smrad06 kaže...

u BIOS-u

HHEHEHEHHEHEHH, ako u BIOS-u ne može vidjet voltažu, ili je slijep ili ima matičnu iz 92'. hehheheheheh, ova je dobra!Smijeh

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Pod Hardver monitoring možeš vidjeti voltažu (istu onu koju bi primjerice CPU-z pokazao) BTW Osmijeh

hmmm, to nisam primjetio, u biti nisam obracao paznju o.O

idem provjeritiSramim se

EDIT: yep, istina, ja sam prije obracao paznju samo na temp i brzine venta..i ona cpu quiet opcija

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 20:02 (AA-d00d).
15 godina
protjeran
smrad06 kaže...
dado8 kaže...
smrad06 kaže...

u BIOS-u

Jos si zelen - u biosu se ne provjerava voltaza bez obzira sta ti mislio

vec u winsima u loadu s nekim stres programom

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 21:07 (dado8).
15 godina
protjeran

onda na kolko da ga dignem

15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Moj je trenutno na 3.0 a bio je i na 3.2 i radio 24/7 sa stock coolerom,voltazu nisam dirao.Pazi samo na RAM da njega nesdimis,jer kad clockas procesor i ram se clocka

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Quilombo23 kaže...

Moj je trenutno na 3.0 a bio je i na 3.2 i radio 24/7 sa stock coolerom,voltazu nisam dirao.Pazi samo na RAM da njega nesdimis,jer kad clockas procesor i ram se clocka

lol  Cool

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
15 godina
protjeran

do kolko bi mogao ici moj proc pod "moj pc" a da to ne utjece na vjek trajanja. Hladenje ja stock i ne mislim novo kupovati.

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EZY-E kaže...

do kolko bi mogao ici moj proc pod "moj pc" a da to ne utjece na vjek trajanja. Hladenje ja stock i ne mislim novo kupovati.

care overclock nije egzaktna znanost, dosta ovisi o stepingu samog proca i sreci ali uz neko normalno hladenje na prihvatljivoj voltazi mozes racunat na sigurnih3.5-3.6 Ghz iako bolji primjerci idu i preko 4Ghz

glavni problem e5200 je relativno niski fsbwall

15 godina
protjeran
dado8 kaže...
EZY-E kaže...

care overclock nije egzaktna znanost, dosta ovisi o stepingu samog proca i sreci ali uz neko normalno hladenje na prihvatljivoj voltazi mozes racunat na sigurnih3.5-3.6 Ghz iako bolji primjerci idu i preko 4Ghz

to mi je i previse Osmijeh

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
15 godina
protjeran
EZY-E kaže...
dado8 kaže...
EZY-E kaže...

to mi je i previse Osmijeh

Smijeh

15 godina
neaktivan

koje je ovo sranje od matične

nema opciju za manualno dizati fsb

ima opciju CPU Ratio,to je očito za množitelj i ona je zaključana

ima opciju AI overclocking ali to sve automatski diže,što znači da će mi se uz brzinu dizati i voltaža

pogledajte slike

ima li itko ikakvo rješenje ili prijedlog

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Posjedujem E7500 ,orginalna frekvencija 2.93Ghz,clockiro sam ga na 3.8Ghz.Zanima me da li je previsok napon od 1.42 v za njega,znam da mu svakako skracujem vijek ali dali je u granicama normale i odvrtio sam Orthos te dobio max temperature od 70 C,eto pa me zanimaju vasi komentari u vezi napona i temperature..Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čuj max siguran napon za tvoj proc je 1,3625V a temp do 74 stupnjeva. Ako ti sve radi i testove prolazi onda je ok. Probaj samo malo spustit voltažu jer mi se nekako ovih 1,42V čine puno. Uostalom nek ti netko od forumskih ocera bolje objasni. Ja tu nisam baš kompetentan previše:)

World championships: 7, GP started: 251, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,377
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.3.2010 23:36 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
smanji takt na 3.7 ghz (dovoljno,a razliku baš i nećeš primjetiti),a voltažu na 1.325v i testiraj s Linxsom,pazi na temperature (nek budu do 70C)
Pošto m.bug.hr nema opciju Moj PC,koji imaš cooler
15 godina
neaktivan

Kuler mi je stock,voltazu mogu pomjerta samo + 50mV , + 100mV i +150mV.FSB sam stavio 400 a cpu ratio na 9.5,i pod ovim postavkama me jedino radio na +150mv,cim stavim manje rusi se.Nisam neki ekspert mozda bi morao promjenit nesto drugo....?( Stock voltaza mi je 1.27v)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako otključati dodatne bios opcije

imam asusovu matičnu (mojPC)

tko zna nek pomogne

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.3.2010 23:59 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1. Trebao bi neki aftermarket cooler za ozbiljan oc
2. Digni voltažu za +100mV
3. Stavi Cpu ratio na 11,a Fsb na 338

Jesi dirao voltažu NB-a i ostalog?
Iako veći Fsb daje veću propusnost,ostaje mogućnost za daljni oc s boljim coolerom
Koja matična?
15 godina
protjeran
patch123 kaže...

ima opciju AI overclocking ali to sve automatski diže,što znači da će mi se uz brzinu dizati i voltaža

pogledajte slike

AI overclocking postavi na {manual}   pa ce ti se otvorit dodatne opcijeNamigiva

15 godina
neaktivan

Nisam dirao voltazu NB-a i ostalog,a maticna mi je Asus P5P43TD.Probat cu sa 11x338 na +100mV,pa cu vidit jel mi stabilno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavio sam postavke kao u postu iznad i rusi se nakon 5 min testiranja,temperature su ok nisu presle 65,ocito mu treba veca voltaza ili nesto drugo treba jos postavit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Morag kaže...
dado8 kaže...

Ne vjerujem da grijesis, ocito ovaj mod ne ide na tvoju verziju ploceMršti se

Nije bas svejedno o kojoj se verziji (mislim da je ovaj mod za v1.1) a pogotovo modelu ploce radi(imas ih vanilla, c, r, p...)jer nisu sve jednakog dizajna

Koliko me sjecanje sluzi moja ds3 je bila, ako se ne varam, v1.1 ds3-r(znaci s intelovim raidom) i ovaj mod je na njoj kao i mislim na vanilla ds3 ploci radio super dok vec na verziji 2.0 ili c modelu(sa podrskom za ddr3) nije.

Vidi na ploci tocno koja je verzija i model te potrazi na webu modove za nju

našao sam slike za puno verzija ploča(ds3,ds4,r,l,p,c,1.0,1.1,2.1),ali nijedna nije ds3 vanilla 2.1. Skinuo sam pdf za tehničkim prikazom tog čipića za vcore pa proučiti koja je nožica za vdroop i na koji kontakt vodi. Ako ne uspije, jednu po jednu probavati pa šta bude Smijeh

da se nadovežem sada jer nisam imao vremena, na slici sam našao bitne nogice(15 i 16) te objašnjenja(uključujući i logičke grafove:) pa sad povećalom pratiti kamo sve idu vodovi od njih na matičnoj pa novi pokušaji Smijeh

pokušavao sam na slijepo, ali bez rezultata(osim ako se povremeni reset računaSmijeh)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 1:48 (Morag).
15 godina
protjeran
Morag kaže...
Morag kaže...
dado8 kaže...

Ne vjerujem da grijesis, ocito ovaj mod ne ide na tvoju verziju ploceMršti se

Nije bas svejedno o kojoj se verziji (mislim da je ovaj mod za v1.1) a pogotovo modelu ploce radi(imas ih vanilla, c, r, p...)jer nisu sve jednakog dizajna

Koliko me sjecanje sluzi moja ds3 je bila, ako se ne varam, v1.1 ds3-r(znaci s intelovim raidom) i ovaj mod je na njoj kao i mislim na vanilla ds3 ploci radio super dok vec na verziji 2.0 ili c modelu(sa podrskom za ddr3) nije.

Vidi na ploci tocno koja je verzija i model te potrazi na webu modove za nju

našao sam slike za puno verzija ploča(ds3,ds4,r,l,p,c,1.0,1.1,2.1),ali nijedna nije ds3 vanilla 2.1. Skinuo sam pdf za tehničkim prikazom tog čipića za vcore pa proučiti koja je nožica za vdroop i na koji kontakt vodi. Ako ne uspije, jednu po jednu probavati pa šta bude Smijeh

da se nadovežem sada jer nisam imao vremena, na slici sam našao bitne nogice(15 i 16) te objašnjenja(uključujući i logičke grafove:) pa sad povećalom pratiti kamo sve idu vodovi od njih na matičnoj pa novi pokušaji Smijeh

pokušavao sam na slijepo, ali bez rezultata(osim ako se povremeni reset računaSmijeh)

LOL vidim ja da si ti onaj od onih koji ne odustaju samo tako. Ja bi vec odavno od bijesa polomio plocuNamigiva

17 godina

LOL vidim ja da si ti onaj od onih koji ne odustaju samo tako. Ja bi vec odavno od bijesa polomio plocuNamigiva

nisam odustao već sam si uzimao vremena da razmislim(odmorim) da ne bih zbog neuspjeha(bijesaIzlanuo se) probio matičnu olovkomSmijeh

16 godina
neaktivan
patch123 kaže...

pogledajte slike

A da stavis na manual?Namigiva

CPU: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1051608 VGA: http://www.techpowerup.com/gpuz/35ycs/
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...
patch123 kaže...

pogledajte slike

A da stavis na manual?Namigiva

nema opcije manual

da ima,ne bih vas to ni pitao

s engleskim baratam i više nego dobro a nisam kreten

znači ima li itko neki konkretan prijedlog

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 14:53 (patch123).
16 godina
neaktivan

Jesi probavao stiskat plus/minus? Probaj, mozda ce ti onda ic na manual.. To ti govorim zato jer imas istu MBO ko ja na informatici i tako sam kloknuo proc tamo na 3.0 (e5200)..

CPU: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1051608 VGA: http://www.techpowerup.com/gpuz/35ycs/
15 godina
neaktivan
FiCo_Ri kaže...

Jesi probavao stiskat plus/minus? Probaj, mozda ce ti onda ic na manual.. To ti govorim zato jer imas istu MBO ko ja na informatici i tako sam kloknuo proc tamo na 3.0 (e5200)..

hvala ti

legenda si

također mi je i oly dao takav odgovor

svaka čast obojici

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 15:57 (patch123).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice