Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 659.691
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Digni im voltažu na 2.2V (latencije ostavi na AUTO, mada niti ove nisu van granica), a CPU vrati na 333 MHz Cool

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
16 godina
protjeran

Aha? Pa zar mogu odmah sa FSB na 266 probat ići na 333 bez međukoraka? Ovo sa memorijama sam htio pitati jer je radilo na 1000MHz, a sjetio sam se kasnije da možda treba i hladiti memorije posebno?

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Aha? Pa zar mogu odmah sa FSB na 266 probat ići na 333 bez međukoraka? Ovo sa memorijama sam htio pitati jer je radilo na 1000MHz, a sjetio sam se kasnije da možda treba i hladiti memorije posebno?

Možeš odmah skočiti na 333, imao si ga već na tome, nije to 500MHz FSB Namigiva

Hlađenje ti ne treba, 2.2V je još normalna voltaža DDR2 modula (neki moduli se prodaju s tom voltažom)

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
16 godina
protjeran

Evo!Namigiva Hvala. Ponovo sam ga vratio na staro. Samo sada mi je digao napon na AUTO 1,38V. Prije je digao na 1,54V! lol Kako to? Kako mu puklo, jel?Smijeh Nego malo sam ga testirao i stavio sam ga na default Vcore od 2,40GHz. Gledao sam malo sa HWMonitorom i tamo je Vcore varirao od 1,12-1,17 i eto ja ga postavio na 1,1875 što očitava kao 1,17V. Sad brijem da je memorija došla odmah iz BIOS-a na 1000Mhz AUTO jer sam vidio kad sam dizao FSB na 333.

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina
Core2Duo2 kaže...

Ok su temp, glavno da ne ide preko, ipak su to 4h prime-a, tak i onak ga nećeš nikad tolko opteretit u svakodnevnom radu.

A što se tiče meme, ostavi tako kako je.

e hvala!! super onda,ne diram više ništa dok ne kupim novi cooler i memoriju,ja zadovoljan sad kako mi radi sve:D

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 18:32 (lobotomac90).
15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

zanima me jel ovo uredu ?

evo testam sad s prime95 ... temperature oko 54 C jel uredu to ?

ako nevidite sliku clockao sam e7200 2.53 na 2.7 (znam da nije puno al ne bih ga htjeo skuriti .. opet :D)

voltaza mu je 1.056V

mnozitelj: x9.5

bus speed: 285 mhz

rated fsb: 1140 mhz

imam rame 2gb 800mhz neki no name ... 

Neoverclockabilni - Shit happens
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 14:48 (rebelsy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

ako nevidite sliku clockao sam e7200 2.53 na 2.7 (znam da nije puno al ne bih ga htjeo skuriti .. opet :D)

voltaza mu je 1.056V

54 u Load-u je ok ali pazi da ti ne prelazi 60°C (vjerovatno moze i to izdrzati dugo ali ja sam skeptican prema temp vecim od 55°CBelji se)

ako nisi prije OC-a spustao voltazu sa 2.53 na 2.7 nece trebati dizati napon sigurno, a sto se tice testiranja....mislim da za 170MHz od stock vrijednosti fakat nije potrebno duze od 20min

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan

@rebelsy, ma nemaš brige, nemreš ga skurit ni da oćeš. Ako se pregrije, ugasi se, vrati na default i to je to.

čak i da ti pređe nešto malo 60 stupnjeva, nemaš nikakvih briga.

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 14:58 (Core2Duo2).

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

mislim uzeti novi hladnjak .. dvoumim se izmedju Cooler Master Hyper TX3 i Cooler Master Hyper 101 (koji je bolji za moj proc?)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

voltaza mu je 1.056V

Temperatura je sasvim OK... Ti Dualci mogu do 70C izdržati bez problema  (to je stvarno krajnja granica), tako da možeš slobodno do 3.2GHz na trenutnom cooleru

Voltaža je niska, ali nemoj se bojati dizati ju do 1.35V,  a tada ćeš moći dosta visoko ići s frekvencijom (možeš na trenutnom cooleru pokušati naći najviši clock, nemoj se bojati jer nećeš ništa skuriti Cool, moj bivši E6600 je radio na 1.6V dosta dugo vremena, a to je voltaža za koju već treba vodeno hlađenje, ili neki cooler s peltierom, jer su temp u loadu bile 80C).

RAM drži oko 800MHz dok ne pronađeš željeni clock, a kada ga neđeš radi s RAM-om što želiš Osmijeh

15 godina
neaktivan

zeljeni clock bih mi bio 3.0 ajd mi reci od ona dva hladnjaka gore .. koji da uzmem .. ili ima neki bolji za tu cijenu ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

zeljeni clock bih mi bio 3.0 ajd mi reci od ona dva hladnjaka gore .. koji da uzmem .. ili ima neki bolji za tu cijenu ?

Zašto tako nisko Nevinašce

Bilo koji, sve su to sasvim solidni cooleri Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 18:56 (Oly_E3).
15 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
rebelsy kaže...

Zašto tako nisko Nevinašce

Bilo koji, sve su to sasvim solidni cooleri Namigiva

meni dosta ;)

evo sad mi je na 2.8 ... testam s prime95 i sad gledam u CoreTempu temperature .... za sad 51 C .. testat cu jos nekih 20 min da vidim oce li preci 55-60 :D

al danas idem kupit onaj hladnjak TX3 ...kolko se manjim temp mogu nadati ? i da .. stavit cu novu pastu ...

edit: e7200 @ 2.8 - tested with prime95 - temperature ne idu iznad 53-54 C (ako coretemp ne laze) :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 15:57 (rebelsy).
16 godina
protjeran

Koliko OC-ing smanjuje vijek trajanja komponente? Otprilike ili u postocima. plz Novi sam u ovome i tek sam OC-ao ovi mjes. Malo sam još u sebi skeptičan glede togaBogataš

weather changes moods
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Koliko OC-ing smanjuje vijek trajanja komponente? Otprilike ili u postocima. plz Novi sam u ovome i tek sam OC-ao ovi mjes. Malo sam još u sebi skeptičan glede togaBogataš

Pa ako ne dižeš voltažu preko 1.4V, nećeš narušiti zdravlje procesora... Uglavnom kada se procesor "navike" na clock (recimo našao si zadovoljavajući clock i znaš da je CPU stabilan i da su temp u rangu zadovoljavajućih) nemaš više straha, promijeniti ćeš nekoliko konfi prije nego on rikne Namigiva

15 godina
neaktivan

znaima me hoce li mi rami izdrzati .. imam 2gb 800mhz ... trenutno su na 880mhz .. jer sam clockno proc ...

dokle bi mogli ici ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

znaima me hoce li mi rami izdrzati .. imam 2gb 800mhz ... trenutno su na 880mhz .. jer sam clockno proc ...

dokle bi mogli ici ?

Koji su RAM-ovi? (model baš)

Uglavnom od 800-900 ako su oni obični zeleni Cool, odnosno od 800-1066 (1100 ako si baš overclock freka Cool) ako su neka kvalitetnija marka s pasivcima na sebi i sl.

16 godina
stoncin3 kaže...

Ne smanjuje oc-anje vijek nego temperatura.Znači ti možeš exstremno ocat ali ako su ti temperature niske ne mijenja se vijek trajanja.To važi i za memoriju.Zato i služe svakoliki hladnjaci.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 20:43 (dery).
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
rebelsy kaže...

dokle bi mogli ici ?

Koji su RAM-ovi? (model baš)

Uglavnom od 800-900 ako su oni obični zeleni Cool, odnosno od 800-1066 (1100 ako si baš overclock freka Cool) ako su neka kvalitetnija marka s pasivcima na sebi i sl.

znači do 900 MHz ovi obični kingmax-ovi ili slični, ok

Mislio sam pitat isto pitanje ali me kolega pretekao

16 godina
neaktivan

a DDR3 1333 do koliko?? 1400-1450???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Magnum1654 kaže...

znači do 900 MHz ovi obični kingmax-ovi ili slični, ok

Mislio sam pitat isto pitanje ali me kolega pretekao

Temp sim-tam, OC-anjem memorije drasticno joj smanjujes vijek, RAM je preosjetljiv na takve stvari (ali zato postoje RAM-i namijenjeni bas OC-anju ali su i skupi)

15 godina
neaktivan

ja nevjerujem ... koji sam ja rtrd ... uzo sam novi hladnjak Hyper 101 jer nije bilo drugog ... i nezz kako da ga stavim .. izvadio sam stari bez problema ... i sad novi nezz kako da okrenem na koju stranu (probavo sam 100 puta i nece da upadnu sve 4 nozice unutra)

na koju stranu treba bit okrenut hladnjak? jel treba micat staru pastu s procesora (s cime je najbolje brisati to) ... jel treba nova pasta biti i na hladnjaku i na procesoru?

hvala na odgovorima ;) 

<3

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

1. ja nevjerujem ... koji sam ja rtrd ... uzo sam novi hladnjak Hyper 101 jer nije bilo drugog ... i nezz kako da ga stavim .. izvadio sam stari bez problema ... i sad novi nezz kako da okrenem na koju stranu (probavo sam 100 puta i nece da upadnu sve 4 nozice unutra)

2. na koju stranu treba bit okrenut hladnjak? jel treba micat staru pastu s procesora (s cime je najbolje brisati to) ... jel treba nova pasta biti i na hladnjaku i na procesoru?

1. Jesi uopce uzeo hladnjak za svoj socket?

2. Neki hladnjaci se mogu okrenuti na vise nacina, okreni ga na onaj koji ti je najbolji za airflow. Ja sam brisao sa vatom natopljenom alkoholom, neki vele da se moze i sa gumicom za brisanje.

Inace svaki put dok mijenjas hladnjak treba staviti novu pastu, stavis ju malo (velicine zrna rize) na sredinu procesora

15 godina
neaktivan

pise iza da moza na socket 775 a to je moj socket ... 

alkohol ? moze rakija ? XD ili šta ?

0 0 hvala 0
16 godina

obriši suhom krpom

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Da nisi slučajno stavio AMD socket nožice Izlanuo se

Daj ti to malo poslikaj Osmijeh

15 godina
neaktivan

pise iza da moze i za amd i za intel .. 

sad ce slike ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

Pa ako mozes ranu zaliti rakijom onda moze i CPUSmijehšalim se, nemoj to raditi jer medicinski alkohol ima manje drugih spojeva u sebi i brzo isparava

EDIT: onda nesto krivo radis =/ aj cekam sliku da vidim

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 21:12 (AA-d00d).
17 godina
odjavljen
rebelsy kaže...

mislim da je mislio na onaj 100% alkohol

17 godina
neaktivan
M4X kaže...

mislim da je mislio na onaj 100% alkohol

ne postoji 100% alkohol, mora sadrzavati bar malo H2O

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice