Scythe Mugen 4 / Ashura / Mine 2 , CM Hyper 412 Slim / Hyper 612S, Xigmatek Aegir , Spire Thermax III ... !
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 664.282
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uh, iznenadio si me sa listom, ocekivao sam NOCTUA-u NH-D14, jer mi je bas zapela za oko.
Mada mozes li mi reci koji se najbolje ponasa sa odnosom temperature/buke...
Ako mozes dobit NH-D14 za 70 € , onda nemamo dalje o cemu pricati
68
Samo jos jedno pitanje, da li ce moci bez problema stati u kuciste RaidMax Cobra, a ispod nje dva Kingstonova modula Predator serije u DC modu?
U kuciste ce stati , ali memorija ce smetati jer je visoka 53.9mm , a NH-D14 " podrzava" do 44mm ! Ako se radi o ovim Predatorima !? Eventualno ako se daju skinutu ti hladnjaci s memorije !
Da, taj Predator. Sad je pitanje koliko ce mi slotova pokriti hladnjak. Gledam ovu sliku : http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2013-05-31/03-noctua-side-closeup.jpg
Sta bi sad bilo najpametnije da uradim?
Da, taj Predator. Sad je pitanje koliko ce mi slotova pokriti hladnjak. Gledam ovu sliku : http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2013-05-31/03-noctua-side-closeup.jpg
Imaš li čekić?
Imaš li čekić?
Imam i 'macolicu' od 2 kile!
Vent koji ce ici iznad memorije se da dignuti , al nisam siguran hoce li sam hladnjak smetat ! Eventualno skinut hladnjake s memorije ak se da !
Dobio sam ponudu za 60 eura Corsair H80, koristen dva mjeseca, pod garancijom. Sad sa njim sigurno ne bi imao problema sto se tice memorije, ali sam malo skeptican sto se tice vodenog hladjenja, nesto se plasim da nece 'procurit' il' slicno...
Da li je neko ima ovo hladnjenje i kakvi su dojmovi?
Dobio sam ponudu za 60 eura Corsair H80, koristen dva mjeseca, pod garancijom. Sad sa njim sigurno ne bi imao problema sto se tice memorije, ali sam malo skeptican sto se tice vodenog hladjenja, nesto se plasim da nece 'procurit' il' slicno...
Uvijek postoji mogucnost da negdje procuri, zato ga prvo stavi 24 sata na testiranje izvan kucista da budes siguran.
Nakon toga ga ugradi u kuciste i neka u njemu radi par sati ali sa prebrikanim napajanjem tako da samo pumpa radi i obavezno papira ispod svake moguce tocke gdje bi mozda procurilo.
Ako sve prode bez greske, spoji nazad napajanje maticne i pali. Nakon toga su jako male mogucnosti da procuri.
Ipak jako puno ljudi koristi vodeno i velika vecina nije imala nikakvih problema.
Ja nebi uzeo rabljeno vodeno, eto tako, jer nikad neznas, bolje bi platio nalo vise i bio siguran ili isao na neko zracno
Ja nebi uzeo rabljeno vodeno, eto tako, jer nikad neznas, bolje bi platio nalo vise i bio siguran ili isao na neko zracno
Momak mi je napisao da je koristeno 2 mjeseca, ventilatori su novi, ne koristeni, sve pod garancijom.
A ne znam koje je najbolje rijesenje (zracno), a da mi nece smetati memorija.
Moze li mi neko pomoci oko clockanja Intel Core 2 Duo E4600
Trenutno je na 2.40 GHz...
Kako da ga clockam i dokle se moze ici ?
Momak mi je napisao da je koristeno 2 mjeseca, ventilatori su novi, ne koristeni, sve pod garancijom.
A ne znam koje je najbolje rijesenje (zracno), a da mi nece smetati memorija.
Ma neboj se vodenog, pa nije to puding nego Corsair
Kada isprobas sve i sve dovoljno zategnes, pritegnes itd... ne previse i ne premalo. Sanse su 0,01 posto da ce procuriti odjednom,
pa nema tu 2 bara pritiska niti temperatura previsokih da bi naprezale materijale.
Bitno ti je istjerati sav zrak da se nestvara zracni cep jer tada dolazi do napuhivanja crijeva i stvaranja pritiska unutar sistema.
Temperatura procesora nije temperatura vode, voda je uvijek par stupnjeva hladnija od procesora a i protok je brz tako da tesko da nesto moze poci krivo.
Ali i u pišanju uz vjetar postoji rizik
Pregledaj par videa o ugradnji i bit ce ti jasno sve.
A sto se tice zracnog, hmm... prodaj svoje RAM-e, kupi low profile i kupi Noctua NH-D14.
Bolji od toga tesko ces naci kod nas.
Sretno
OK, hvala svima, ipak ce bit vodeno...
A jedva sam dosao do ovog Predatora, da ga sad prodajem...
Mozda kad naletim na neki brzi Corsair.
Dobro si i proso za tu cijenu, posto je samo 2 mjeseca staro.
Dobro si i proso za tu cijenu, posto je samo 2 mjeseca staro.
I ja mislim.
:)
Moram ga naruciti pa javim kakvi su utisci.
Imam Asrock P54DE3 maticnu i uzet cu Q6600 od prijatelja. Kakva su iskustva s OC na toj ploci i u toj kombinaciji i koju termalnu pastu da uzmem?
Kao prvo ovaj topic nija namjenjen za Sandy, Ivye Bridge procesore,a to što si stavi takt u BIOS-u na 5.5 GHz ne znači ništa,kad budeš moga bootat i napravit validaciju onda se javi!!
Ako se približiš 5.0 GHz bio bih pravi uspjeh ,preko toga čisto sumnjam!!
Kao prvo ovaj topic nija namjenjen za Sandy, Ivye Bridge procesore,a to što si stavi takt u BIOS-u na 5.5 GHz ne znači ništa,kad budeš moga bootat i napravit validaciju onda se javi!!
Ako se približiš 5.0 GHz bio bih pravi uspjeh ,preko toga čisto sumnjam!!
Moja greska, butan je na 5.0 , bice validacija...
Noctua NH-D14 daje dosta bolje rezultate od H80.
Imam processor intelov quad core 2.5 ghz Q8300 i želim ga overclockat.
Matična mi je ASRock G31M-GS. (CPUSocket), sad me zanima, na koliko ja to mogu overclockat i baš neki tutorial mi triba kako da to napravim jer se bojim da nešto ne zafrknem
i jel moze netko pomoc ? ili cu ostarit :D

Pozdrav ,evo odavno sam oc-ao svoj processor naveden pod moj pc , sa 3.0ghz na 3.4ghz tek toliko eto , i vec mjesecima nema problema , danas sam probavoa da ga oc.am još, i na 3.6ghz dobijem blue screen, ne znam da li je pregrijavanje jer se crashao odmah na početku testiranja, jel mozda do voltaže ili šta . ovo je zadnja stabilna postavka http://prntscr.com/1qq4af
Po nekom mojemu iskustvu bit če da je nešto sa voltažom... ja sam svog cellerona (prije) držao jedno vrijeme sa 2.5 na 3.5 i bio je stabilan kojih mj dana (bez dizanja voltazi) i onda je poceo isto bacati BSOD....