Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Scythe Mugen 4 / Ashura / Mine 2 , CM Hyper 412 Slim / Hyper 612S, Xigmatek Aegir , Spire Thermax III ... !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Uh, iznenadio si me sa listom, ocekivao sam NOCTUA-u NH-D14, jer mi je bas zapela za oko.

Mada mozes li mi reci koji se najbolje ponasa sa odnosom temperature/buke...

This party's gettin' crazy! Let's rock!
15 godina

Ako mozes dobit NH-D14 za 70 € , onda nemamo dalje o cemu pricati {#}

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

68 {#}

Samo jos jedno pitanje, da li ce moci bez problema stati u kuciste RaidMax Cobra, a ispod nje dva Kingstonova modula Predator serije u DC modu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 23:50 (geohot).
15 godina

U kuciste ce stati , ali memorija ce smetati jer je visoka 53.9mm , a NH-D14 " podrzava" do 44mm ! Ako se radi o ovim Predatorima !? Eventualno ako se daju skinutu ti hladnjaci s memorije !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Da, taj Predator. Sad je pitanje koliko ce mi slotova pokriti hladnjak. Gledam ovu sliku : http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2013-05-31/03-noctua-side-closeup.jpg

Sta bi sad bilo najpametnije da uradim?

13 godina
protjeran
geohot kaže...

Da, taj Predator. Sad je pitanje koliko ce mi slotova pokriti hladnjak. Gledam ovu sliku : http://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2013-05-31/03-noctua-side-closeup.jpg

Imaš li čekić?

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR ......................... BATTLELOG: Megatr0n_HR
13 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
geohot kaže...

Imaš li čekić?

Imam i 'macolicu' od 2 kile! {#}

15 godina
geohot kaže...

Vent koji ce ici iznad memorije se da dignuti , al nisam siguran hoce li sam hladnjak smetat ! Eventualno skinut hladnjake s memorije ak se da !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Dobio sam ponudu za 60 eura Corsair H80, koristen dva mjeseca, pod garancijom. Sad sa njim sigurno ne bi imao problema sto se tice memorije, ali sam malo skeptican sto se tice vodenog hladjenja, nesto se plasim da nece 'procurit' il' slicno...

Da li je neko ima ovo hladnjenje i kakvi su dojmovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
geohot kaže...

Dobio sam ponudu za 60 eura Corsair H80, koristen dva mjeseca, pod garancijom. Sad sa njim sigurno ne bi imao problema sto se tice memorije, ali sam malo skeptican sto se tice vodenog hladjenja, nesto se plasim da nece 'procurit' il' slicno...

Uvijek postoji mogucnost da negdje procuri, zato ga prvo stavi 24 sata na testiranje izvan kucista da budes siguran.

Nakon toga ga ugradi u kuciste i neka u njemu radi par sati ali sa prebrikanim napajanjem tako da samo pumpa radi i obavezno papira ispod svake moguce tocke gdje bi mozda procurilo.

Ako sve prode bez greske, spoji nazad napajanje maticne i pali. Nakon toga su jako male mogucnosti da procuri.

Ipak jako puno ljudi koristi vodeno i velika vecina nije imala nikakvih problema.

Što hladnije to bolje...
13 godina
protjeran

Ja nebi uzeo rabljeno vodeno, eto tako, jer nikad neznas, bolje bi platio nalo vise i bio siguran ili isao na neko zracno {#}

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR ......................... BATTLELOG: Megatr0n_HR
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

Ja nebi uzeo rabljeno vodeno, eto tako, jer nikad neznas, bolje bi platio nalo vise i bio siguran ili isao na neko zracno {#}

Momak mi je napisao da je koristeno 2 mjeseca, ventilatori su novi, ne koristeni, sve pod garancijom.

A ne znam koje je najbolje rijesenje (zracno), a da mi nece smetati memorija. {#}

15 godina
neaktivan

Moze li mi neko pomoci oko clockanja Intel Core 2 Duo E4600

Trenutno je na 2.40 GHz...

Kako da ga clockam i dokle se moze ici ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
geohot kaže...
MARKOcVp kaže...

Momak mi je napisao da je koristeno 2 mjeseca, ventilatori su novi, ne koristeni, sve pod garancijom.

A ne znam koje je najbolje rijesenje (zracno), a da mi nece smetati memorija. {#}

Ma neboj se vodenog, pa nije to puding nego Corsair {#}

Kada isprobas sve i sve dovoljno zategnes, pritegnes itd... ne previse i ne premalo. Sanse su 0,01 posto da ce procuriti odjednom,

pa nema tu 2 bara pritiska niti temperatura previsokih da bi naprezale materijale.

Bitno ti je istjerati sav zrak da se nestvara zracni cep jer tada dolazi do napuhivanja crijeva i stvaranja pritiska unutar sistema.

Temperatura procesora nije temperatura vode, voda je uvijek par stupnjeva hladnija od procesora a i protok je brz tako da tesko da nesto moze poci krivo.

Ali i u pišanju uz vjetar postoji rizik {#} 

Pregledaj par videa o ugradnji i bit ce ti jasno sve.

A sto se tice zracnog, hmm... prodaj svoje RAM-e, kupi low profile i kupi Noctua NH-D14.

Bolji od toga tesko ces naci kod nas.

Sretno {#}

Što hladnije to bolje...
13 godina
neaktivan

OK, hvala svima, ipak ce bit vodeno...

{#}

A jedva sam dosao do ovog Predatora, da ga sad prodajem...

Mozda kad naletim na neki brzi Corsair.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
geohot kaže...

{#}

Dobro si i proso za tu cijenu, posto je samo 2 mjeseca staro.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 18:27 (MARKOcVp).
13 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
geohot kaže...

{#}

Dobro si i proso za tu cijenu, posto je samo 2 mjeseca staro.

I ja mislim.

:)

Moram ga naruciti pa javim kakvi su utisci.

14 godina
neaktivan

Imam Asrock P54DE3 maticnu i uzet cu Q6600 od prijatelja. Kakva su iskustva s OC na toj ploci i u toj kombinaciji i koju termalnu pastu da uzmem?

EUNE: vR Kaiser

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo klok samo do BIOSa.

Pokusam sutra da obaram rekord.

:)

3570k  @5,5GHz 3570k @5,5GHz
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

Kao prvo ovaj topic nija namjenjen za Sandy, Ivye Bridge procesore,a to što si stavi takt u BIOS-u na 5.5 GHz ne znači ništa,kad budeš moga bootat i napravit validaciju onda se javi!!

Ako se približiš 5.0 GHz bio bih pravi uspjeh ,preko toga čisto sumnjam!!

AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Kao prvo ovaj topic nija namjenjen za Sandy, Ivye Bridge procesore,a to što si stavi takt u BIOS-u na 5.5 GHz ne znači ništa,kad budeš moga bootat i napravit validaciju onda se javi!!

Ako se približiš 5.0 GHz bio bih pravi uspjeh ,preko toga čisto sumnjam!!

Moja greska, butan je na 5.0 , bice validacija...

13 godina
odjavljen
geohot kaže...

Noctua NH-D14 daje dosta bolje rezultate od H80.

13 godina
neaktivan

dali bi netko bio dobar i pomoci mi oko overclockanja q6600 sa 2.4 Ghz na 3.0

to ce mi biti prvi OC gledao sam nesto na you tube ali nije to to

naravno prvo moram kupiti dobar cooler

evo i par slika da bi bilo lakse meni i vama mog biosa

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.8.2013 21:36 (njuska11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam processor intelov quad core 2.5 ghz Q8300 i želim ga overclockat.

Matična mi je ASRock G31M-GS. (CPUSocket), sad me zanima, na koliko ja to mogu overclockat i baš neki tutorial mi triba kako da to napravim jer se bojim da nešto ne zafrknem

aadds
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav... naime imam problem sa plocom Asus P5k-vm - v -P5G33/DP_MB...Htio bi clockat svoj processor (Intel Core2Duo E8400 @ 3.0 ....Trazio sam svugdje po netu,forumima,youtubeu kako clockaju isti proc,na istoj maticnoj...pratio sam njihove korake dok nisam skuzio problem...naime kad se udje u bios..odem na advance options...tamo bi trebao uci u "Jumper free Configuration",ali ja to nemam..pa bi zamolio da mi date objasnjenje kako da dodjem do toga/kako da clockam proc..bios je flashan na najnoviju 702 verziju.Hvala unaprijed
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

i jel moze netko pomoc ? ili cu ostarit :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mozda da probas ctrl +f1 za dodatne opcije, mora biti neka kombinacija tipki za dodatne opcije
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan

Pozdrav ,evo odavno sam oc-ao svoj processor naveden pod moj pc , sa 3.0ghz na 3.4ghz tek toliko eto , i vec mjesecima nema problema , danas sam probavoa da ga oc.am još, i na 3.6ghz dobijem blue screen, ne znam da li je  pregrijavanje jer se crashao odmah na početku testiranja, jel mozda do voltaže ili šta . ovo je zadnja stabilna postavka http://prntscr.com/1qq4af

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po nekom mojemu iskustvu bit če da je nešto sa voltažom... ja sam svog cellerona (prije) držao jedno vrijeme  sa 2.5 na 3.5 i bio je stabilan kojih mj dana (bez dizanja voltazi) i onda je poceo isto bacati BSOD....

Suha krpa na dnu mora.....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice