Dobar dan,zanima me dokle mogu OC-at intelov core 2 duo e6300.Jel dovoljan stock cooler ili neki aftermarket?I hoce li biti neke razlike u igrama npr. BF3 i MOHW?Hvala unaprijed.
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 663.993
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako je neko pratio moje poruke zadnjih par dana vidjet ce da imam zajebanu maticnu i bios.
@Mile 74 je rekao da bi trebalo flashati bios. medjutim to bas i neznam.
Ako je neko voljan to uciniti za mene neka se javi na PP, nece biti dzabe.
Ako je neko pratio moje poruke zadnjih par dana vidjet ce da imam zajebanu maticnu i bios.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/flashanje-bios/3479.aspx?jumpto=1074073&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/flashanje-bios/3479.aspx?jumpto=1074073&sort=asc&view=flat
Probao sam AFUDOS, ili bolje reci pokusao. Stavim ga na stick, frisko formatirani u fat32. U biosu ga uopce nece ocitat. Pise mi da iskljucim neke komponente pritisnem neku tipku za nastavak, kada to napravim pocne dizat sistem.
Hoce li neko zaraditi sta??
Stjepanj,evo ti link od jurky-evog sjajnog tutorijala,sve sta te zanima tu ti je,odlično objašnjeno.
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/oc-i7920-on-asus-p6t-plocama-bios-primjerima/58101.aspx
Ja procesor držim na 3.5 ghz... Dali se tako smanjuje vijek trajanja procesora?
Ako su temperature OK onda ne smanjuje vijek trajanja nimalo..
Stjepanj,evo ti link od jurky-evog sjajnog tutorijala,sve sta te zanima tu ti je,odlično objašnjeno.
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/oc-i7920-on-asus-p6t-plocama-bios-primjerima/58101.aspx
ee hvala na ovome!! napravio sam tak i mali radi na 4.03 ko bebica:-)
@Stjepanj, daj mi reci koje su ti temperature u full loadu?
pre velike! nepitaj, preko 80 u primeu95, cooler me hebe nisam imao para za nekaj bolje al spustit cu ga na 3.5 (radi na idleu 40 u full loadu do 65 dode) ... inace u kuci mi je 35 stupnjeva:-)
Pozz!
Dakle c2d e8500(3.6/3.4 Ghz), gigabyte ga-ep45 ds3, 8 gb ddr2.
Nekad kad je oc-an cpu, pri bootu bios mi se ne želi učitati, samo boot slika od mbo i nis se ne desava.
Fixam tak da ga ištekam iz struje??
Šta je to kako fixati osim ištekavanjem, jel to šteti komponentama?
:D
Pozz!
Nekad kad je oc-an cpu, pri bootu bios mi se ne želi učitati, samo boot slika od mbo i nis se ne desava.
To što ti se ponekad zamrzne je vjerovatno hardver upitanju, stoga testiraj sve komponente. Nikad, ali baš nikad ne ištekavaj komp iz struje da bi ga ugasio, nego stisni i drži dugme za paljenje/gašenje nekakvih 5-6 sekundi.
Pozz!
To što ti se ponekad zamrzne je vjerovatno hardver upitanju, stoga testiraj sve komponente. Nikad, ali baš nikad ne ištekavaj komp iz struje da bi ga ugasio, nego stisni i drži dugme za paljenje/gašenje nekakvih 5-6 sekundi.
Ugasim ga ja prvo normalno, neg da radim stress test cpua ili sta?
Ako je clockan-naravno da ga trebaš testirati (OCCT 1h), ali mislio sam na RAM, HDD i grafu.
sta je preporucljivo za ram?
Hvala!
poz druže imam isto problem oko overclocka nemogu više od 2,8 da ga dignem javi blue screan imam isti processor kao u tebe pa ako možeš kako pomoć kako da ga stabilno dignem bar na 3,4 sve mi je brend u računaru evo ti konfiguracija moja pa mi javi na pp kako i šta da odradim.
Procesor: Intel Core 2 Quad Q8300,4x 3000 MHz Overclock Grafička kartica:NVIDIA GeForce GTX550 TI 1GB DDR5 Ram memorija:Kingston HyperX Blu 8GB DDR3-1600 Cpu hladnjak:Cooler Master Hyper TX3 Zvučna kartica: High Definition Audio Tvrdi disk: WD Caviar Green 500 GB Matična ploča:Asus P5G41C-M LX Mrežna kartica:Realtek Gigabyte Zvučnici:Genius SW-HF 1200 2.1 Optički uređaj: LG DVD-RW Monitor: LG 22inc Full HD Napajanje:Tagan 500W Web Cam:Canyon 2mp Tastatura: Logitech Miš: Genius
nemozes zbog g41 cipa koji je katastrofa za overklokiranje tj. blokada tamo oko max maxeva 1600mhz fsb znaci tvoj q8300 ima i pre mali multi od 7.5x a g41 moze da povuce do 400 mhz fsb sto daje 7.5x400=3ghz:) kako kome...cast izuzecima, samo bolja ploca pomaze nazalost...LP recimo meni je stara ploca stala kod 1545 mhz fsb...
pre velike! nepitaj, preko 80 u primeu95, cooler me hebe nisam imao para za nekaj bolje al spustit cu ga na 3.5 (radi na idleu 40 u full loadu do 65 dode) ... inace u kuci mi je 35 stupnjeva:-)
Pa koga ti kuhas? Ako ti je u kuci 35 ti nisi bas normalan da oprostis.
hehehe! komp mi je 1.5 metra od peci, nije 35 al tu negdje:-)
hehehe! komp mi je 1.5 metra od peci, nije 35 al tu negdje:-)
lol, ja nebi dugo prezivio na takvoj temp
Meni je procesor na full loadu, 88 stupnjeva mać na par sekunci, normalno piše da može do 105 stupnjeva, računalo super radi i ne zamrzava, testirano na max opterećenju sa raznim programima,
taj i3 je stvarno super proc.
Meni je procesor na full loadu, 88 stupnjeva mać na par sekunci, normalno piše da može do 105 stupnjeva, računalo super radi i ne zamrzava, testirano na max opterećenju sa raznim programima,
88 je previse za bilo koji procesor, mislim da ti je max preporucena temperatura kao sto intel kaze 71
88 je previse za bilo koji procesor, mislim da ti je max preporucena temperatura kao sto intel kaze 71
Znate li vi uopče o kojem se procesoru radi? :)
Ma dobro, hvala na savjetima. Inaće prema podacima piše da taj moj proc trpi do 105 stupnjeva, a držim ga na 65-70 % u igrama, inaće je ispod toga. Samo u max stress testiranju
je u jednom trenutku skočio na 89 stupnjeva, a core Temp je zapamtio kao najveću temperatutu.
Evo kako stvari stoje i koji je procesor, a pod garancijom je još uvijek.
Tako je i moj max temperatura 100C pa sam ga neko vrijeme kuhao na 95C i još uvijek nije riknuo.Proc je intel pentium dual-core (za laptope) 1.6ghz
Znate li vi uopče o kojem se procesoru radi? :)
Ma dobro, hvala na savjetima. Inaće prema podacima piše da taj moj proc trpi do 105 stupnjeva, a držim ga na 65-70 % u igrama, inaće je ispod toga. Samo u max stress testiranju
je u jednom trenutku skočio na 89 stupnjeva, a core Temp je zapamtio kao najveću temperatutu.
Evo kako stvari stoje i koji je procesor, a pod garancijom je još uvijek.
105 stupnjeva ti je tocka kod koje se gasi(max koliko moze izdrzati da se ne pokvari, dimi se na 120+) 70 je max preporucena temperatura za njega, ko i za sve danasnje procesore, 89 je pregrijavanje i to debelo, pokreni prime 95 i javi temperature, nebi stio preko 72 ni pod primom ako je na stock taktu sa stock coolerom. I kako mislis da ga ti drzis na 60-70% u igrama, nije konj pa da ga uprezes, koristit ce se koliko igri treba, da pokrenes bf3 mp vidio bi sta je opterecenje,bilo bi ti 95+% cijelo vrijeme posto je dual core, tako da nepricaj gluposti.
Temperature pogledaj s core temp, hw monitorom...