ljudi trebam pomoć :P. imam e8400 i klokal sam ga danas bzvz na 3.60 ghz i voltaža mu je na 1.300, al i prije dok nije bil klokan jezgre su bile uvjek oko 50 stupnjeva, nikad manje, a u aida64 programu (isti ko everest :P) piše na CPU da je oko 30 stupnjeva. to je bilo tak dok je bil na stock kloku. a sad dok je na 3.60 ghz i na 1.300 V jezgre su malo više al ne prelaziju 60 stupnjeva, al oko 40 stupnjeva mi je CPU. i vidim da su jezgre svima hladnije pa me zanima e neke ne valja ili kaj? to je tak od kad imam taj komp i nikad nisam imal nikakvih problema ni niš. promjenil sam pastu i sve al opet isto je. stock hladnjak je gore i na 35 stupnjeva se vrti na 1250 okretaja jer sam tak stavil :P. bil je i prije on klokan i sve al mene samo ovo za jezgre zanima jer vidim da su svima hladnije. i kužim se dosta u komp, al me samo to zanima. i s drugim programima sam gledal temperature i svigde je isto xD. stavim slike ak je potrebno :P
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 666.461
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Poslije "Voltaža" sam prestao čitati...
Napon?
no napon -.-. dobro kaj mi se spavalo dok sam to pisal. i više mi nije klokan na 3.6 ghz. upalim sad komp, dođe desktop i dođe plavi ekran i pisalo dosta toga al nisam niš stigel pročitati i restartal se komp, pa sam prešel u bios i sve vratil na stock. a po noći sve oke bilo :S. evo slika orthosa i temperature se nisu povisile ni snizile nakon 5-6 minuta rada.
sve sređeno. kaj mislite o arctic cooling freezer 13 i e8400 procu, bi imal kojih 10-15 stupnjeva manje temperature od stock coolera ili ne? slobodno neko neke napiše
Ti sa Freezerom 13 možeš ganjat E8400 do kliko god on ide !!
Ti sa Freezerom 13 možeš ganjat E8400 do kliko god on ide !!
hvala :). bar je neko odgovoril xD
Siguran sam poprlici da će ti taj hladnjak sa lakoćom držat tvoj cpu na 4.0 Ghz, a poslje toga testiraj sam. Taj hladnjak se odlično nosi sa quadovima, tako da sam uvjeren da može držat teško clockanog dualca .
ak mi sa stock hladnjakom ne prelazi prek 61 stupanj sa orthosom onda ga bude i ovaj hladil na večem taktu bez brige xD
Pretjeruješ. Voltažu smo dobili od engl. voltage kao i 3000 drugih riječi, ne znam čemu više toliko pametovanje.
Pretjeruješ. Voltažu smo dobili od engl. voltage kao i 3000 drugih riječi, ne znam čemu više toliko pametovanje.
to i mene zanima zake pametuju tolko bezveze. sad je on faca jer sam ja napisal voltaža umjesto napon i odma nije dalje ni čital xD. pa dobro ni ne mora xD
Pa kad je čovjek u pravu. Napon i volt su dva različita pojma pa govorite kako treba ako komentirate nešto u vezi električnog polja i jedinica.
Nikako ne mogu skužit kako clockat u UEFI biosima (imam matičnu Asus P8P67) pa vas molim za pomoč. Također ne znam uključiti Turbo Boost.
Pa kad je čovjek u pravu. Napon i volt su dva različita pojma pa govorite kako treba ako komentirate nešto u vezi električnog polja i jedinica.
idem u školu za sve to i znam za napon, snagu ovo ono. al dobro zabunil sam se jer sam čital tak u programu i samo sam pisal jer mi se žurilo i umoran sam bil. sad je veliki problem nastal oko toga. glavno da znate na kaj mislim i to je to.
Koi od ovih bi pasao na moj i5 2500K?
Cilj mi je postići 4.8-5GHz+ sa Prime95 temperaturama ispod 65°!!!
Sta si prodao Noctuu? Zasto?
Dao sam cijelu konfiguraciju za solidne novce;)
Hm. XD
Ništa jeftinije: klik...
Nema šanse da s tim dobiješ stabilnih 4.8 s normalnim temperaturama. Rekoh Katana 3 je dobra za default taktove i manji OC, za više se rastegni barem do Mugena. Ili svrati do Lovrana i uzmi NH-D14 u Opriću.
Nema šanse da s tim dobiješ stabilnih 4.8 s normalnim temperaturama. Rekoh Katana 3 je dobra za default taktove i manji OC, za više se rastegni barem do Mugena. Ili svrati do Lovrana i uzmi NH-D14 u Opriću.
Xigmatek Scorpion mu je dovoljan za OC na 4.8GHz uz vrlo solidne temperature od oko 50-tak stepeni, a ako planira ganjati 5+GHz, definitivno Noctua NH-D14.
Xigmatek = 249kn, Links
Noctua = 561.74kn, Oprić Informatika
Xigmatek Scorpion mu je dovoljan za OC na 4.8GHz uz vrlo solidne temperature od oko 50-tak stepeni, a ako planira ganjati 5+GHz, definitivno Noctua NH-D14.
Odakle ti to? Jel imaš možda taj proc pa si probao?
Hvala. Ipak mislim da ću ostati pri svojemu i držati ga barem još neko vrijeme kao mie kolega Penryn preporučio na 3.30GHz bez Turbo mode i na 1.05V.
Kasnije kad vrijeme napravi svoje uzimam svojevremenu Noctua NH-D14 i gotova priča!
Thx puno ste pomogli.
Xigmatek = 249kn, Links
Znaš li ti šta je 50-ak stepeni za SB? Za te temperature moraš držati CPU na stock taktovima uz undervolt i dobar hladnjak.
Odakle ti to? Jel imaš možda taj proc pa si probao?
Ne.
http://www.overclock.net/intel-cpus/942368-i5-2500k-5ghz-air-pipe-dream-6.html
prvi post... ne radi se o CM-u 212+, nego o Xigmateku S1283, koji je praktično isti SD1283 Scorpion, ako ne i mrvicu lošiji od njega što se hlađenja tiče... čovjek kaže da su u Primeu temp. bile oko 66 stupnjeva, a u svemu ostalom cirka 51 stupanj.
http://www.overclock.net/intel-cpus/942368-i5-2500k-5ghz-air-pipe-dream-6.html
prvi post... ne radi se o CM-u 212+, nego o Xigmateku S1283, koji je praktično isti SD1283 Scorpion, ako ne i mrvicu lošiji od njega što se hlađenja tiče... čovjek kaže da su u Primeu temp. bile oko 66 stupnjeva, a u svemu ostalom cirka 51 stupanj.
Orijentiraj se po primeu.
Xigmatek = 249kn, Links
Znaš li ti šta je 50-ak stepeni za SB? Za te temperature moraš držati CPU na stock taktovima uz undervolt i dobar hladnjak.
Mis da u ovome ima istine jer na ovom stocku cooleru iam 64° u Primeu 95 nakon 45 minuta testa. CPU je na 3.30GHz @1.05V dakle undervolt
Ono što hoću reći je to da je taj Scorpion dosta dobar hladnjak, a pogotovo za te novce.
Jel mi moze tko dat kakvih savjeta za E4300...sad mi je na 2.4 Ghz...kak da idem vise...temp nisu problem u full loadu su 55 stupnjeva
Hvala