Vidrange za Q6600 je 72
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 666.557
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta mislite adl bi bilo sigurno OC-at moj Pentium Dual Core E2200 sa 2.2 na 3.0GHz as stock coolerom.Jedan forumaš kaže da je uspio,samo sa stock coolerom do 3.15,pa bi i ja probo
Šta mislite adl bi bilo sigurno OC-at moj Pentium Dual Core E2200 sa 2.2 na 3.0GHz as stock coolerom.Jedan forumaš kaže da je uspio,samo sa stock coolerom do 3.15,pa bi i ja probo
Ako napon moraš dić malo samo sa stocka, onda vjerojatno i neće otić temperature previše, ali ako budeš dizao napon osjetnije onda neće valjat .
iz 2.2 na 3.0 nebi reko da neče morat dizat napon baš,a sa stock,hm,
Zna neko kak overclockirati procesor i grafičku?
Intel core 2 duo e8400 3 ghz
Nvidia geforce 9600 gt
Hvala :)
Malo procitaj ovu temu, sve ces saznat sto ti treba vezano za clock proca :)
Zna neko kak overclockirati procesor i grafičku?
Intel core 2 duo e8400 3 ghz
Nvidia geforce 9600 gt
Hvala :)
Evo: klik
Kupiš gore staviš dobar cooler gore neki Zalman Performa ili Scythe Katana ili Scythe Yasya od 200-300kn
i kupi si obvezno novu grafu!;)
To ti je moj savjet.
Grafička od nvidije GTX460 1GB na taj CPU ili od AMD-a HD6870 da ne bude ti CPU bottleneck jer je ipak to dual core sa samo 2 jezgre!
Pozz
Danas sam išao probat overclockat procesor (i5 2500k) i digao sam mu takt na 4.3 i onda kada sam išao igrat igru,u njoj mi se počelo na ekranu pokazivat nekakve plave boje i bljeskat.Igru sam mogao nastavit igrat normalno ali to nije prestajalo.Zna li netko u čemu je problem?Matična koju imam je asrock z68 extreme 4 i napajanje je xfx 550w.
Danas sam išao probat overclockat procesor (i5 2500k) i digao sam mu takt na 4.3 i onda kada sam išao igrat igru,u njoj mi se počelo na ekranu pokazivat nekakve plave boje i bljeskat.Igru sam mogao nastavit igrat normalno ali to nije prestajalo.Zna li netko u čemu je problem?Matična koju imam je asrock z68 extreme 4 i napajanje je xfx 550w.
Da, to se zove NESTABILAN clock. Nije ti overclockanje samo podić takt CPU-a i to je to. Treba podešavati i određene napone da bi CPU bio stabilan. Imaš po netu masu savjeta i vodiča kako se clcoka baš takav kao tvoj CPU pa potraži. Inače, nemaš potrebe clockati procesor jel ti je on i više nego dovoljan za bilo koju igru.
Da, to se zove NESTABILAN clock. Nije ti overclockanje samo podić takt CPU-a i to je to. Treba podešavati i određene napone da bi CPU bio stabilan. Imaš po netu masu savjeta i vodiča kako se clcoka baš takav kao tvoj CPU pa potraži. Inače, nemaš potrebe clockati procesor jel ti je on i više nego dovoljan za bilo koju igru.
Napon sam stavio na 1.25,neznam dal je to premalo ili previše??
Napon sam stavio na 1.25,neznam dal je to premalo ili previše??
Nisam osobno clockao taj procesor pa ti neću lupat bezveze. Uglavnom imaš hrpu vodiča i savjeta oko clockanja pa si potraži. Upiši u google " i5 2500K overclcoking " i naći ćeš ono što ti treba.
Koje revizije ti je CPU. Jel B3 ili G0 ?
Smanjuj malo po malo takt sa 3.6 Ghz dok nepronađeš stabilnost. Možda si došao do limita chipa i gotovo. Neclcokaju se svi isto. U igrama ti razlika između recimo 3.6 Ghz i 3.4 Ghz je zanemariva.
Jedno pitanjce ne razumijem se baš u clockanje, da li su samo intelovi procesori za klokanje ili mogu i AMD?
E sad pitanjce, AMD Phenom II x4 945, isplati li ga se OC-at, ako da, kako? Kad prijatelj na istom svom procesoru proba da ga clocka, ne može, jer je nešta "zaključano", ne znam sad napamet šta tačno.
E sad pitanjce, AMD Phenom II x4 945, isplati li ga se OC-at, ako da, kako? Kad prijatelj na istom svom procesoru proba da ga clocka, ne može, jer je nešta "zaključano", ne znam sad napamet šta tačno.
Dali ti se isplati clockat, to ćeš saznati nakon što clokaš. Može se tvoj clcokati bez beda. To što ti je prijatelj probao clockati pa je zaključano, to je CPU množitelj. On je otključan na Black Edition procesorima pa se oni clokacju relativno lagano. Ti kao i ja moraš clcokati preko HT clocka ( to ti je ona vrijednost koja je 200 ). Sad nemam vremena ti objašnjavati u detalje. Uglavnom, možeš clcokati, ali trebao bi imati i neki drugi hladnjak jel AMD-ov je jako loš i bučan. Potraži malo kako se clcoka po netu pa ćeš vidjeti. Ono što sam ti rekao da ćeš nakon clokanja saznati jel ti se isplati radi igranja predpostavljam clcokati je da kad clokaš na recimo 3.6 Ghz, napraviš 4 do 5 testova u igrama i onda iste testove ponoviš sa procesorom na stock taktu pa usporediš rezultate i vidiš jel ima bitne razlike.
Dali ti se isplati clockat, to ćeš saznati nakon što clokaš. Može se tvoj clcokati bez beda. To što ti je prijatelj probao clockati pa je zaključano, to je CPU množitelj. On je otključan na Black Edition procesorima pa se oni clokacju relativno lagano. Ti kao i ja moraš clcokati preko HT clocka ( to ti je ona vrijednost koja je 200 ). Sad nemam vremena ti objašnjavati u detalje. Uglavnom, možeš clcokati, ali trebao bi imati i neki drugi hladnjak jel AMD-ov je jako loš i bučan. Potraži malo kako se clcoka po netu pa ćeš vidjeti. Ono što sam ti rekao da ćeš nakon clokanja saznati jel ti se isplati radi igranja predpostavljam clcokati je da kad clokaš na recimo 3.6 Ghz, napraviš 4 do 5 testova u igrama i onda iste testove ponoviš sa procesorom na stock taktu pa usporediš rezultate i vidiš jel ima bitne razlike.
Najbolje da prvo isprobam u stock taktu pa ću dići za nekih 400MHz za početak... Hvala na informaciji, još samo skontat' kako počet clockat jer nemam black edition. Btw, u kućištu još imaju 3 10cm venta i 1 od 15...
Najbolje da prvo isprobam u stock taktu pa ću dići za nekih 400MHz za početak... Hvala na informaciji, još samo skontat' kako počet clockat jer nemam black edition. Btw, u kućištu još imaju 3 10cm venta i 1 od 15...
Samo lagano, i neboj se da ćeš nešta sjebat jel je mala vjerojatnost za tako nešta. Ako pretjeraš vratiš na stock i dobro. Potraži malo po netu proceduru, objasnio bih ti ali moram na poso za 5 minuta .
Jel zna netko kako stavit na Turbo Mode(Turbo Boost) na P8P67?
imam IntelCore2Quad q8200 2.33GHz procesor....kolko bi ga bilo dobro clockovat?
P.S-Ostatak konfiguracije je namom profilu.
Pa koliko god ide . Probaj ga dovuć do 3.0 ghz da izvuče i to malo što je ostalo iz tvoje grafe.
Pa koliko god ide . Probaj ga dovuć do 3.0 ghz da izvuče i to malo što je ostalo iz tvoje grafe.
e fala...:D....e jos da se sjetim pass od biosa...hahahaha
Imam ovaj proc intel dual core e5700 i zanima me do kolko bi ga mogo overclockirat?
Imam ovaj proc intel dual core e5700 i zanima me do kolko bi ga mogo overclockirat?
Do 3.4GHz na Stock hladnjaku kojeg imaš.
Sa bilo kakvim aftermarket hladnjakom ti procesori hvataju oko 4.0 Ghz.
Kako da overclockiram može mi neko objasnit u privatne poruke! Molim vas!!