Da ali kad clockam onda mi se brzina okretanja poveča automatski?
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 666.436
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ona se meni na početku vrtila 2000rpm, pa sam u biosu stavit cool and quiet. Pa sada radi na 360rpm i sama vrti koliko joj treba. Skini everest i pod senzore ti sve piše..
zar nisi nedavno rasturio komp pa je završio na servisu?
Tinča zar nisi nedavno rasturio komp pa je završio na servisu?
mislim da je
i dalje tvriom da mu je pametnije ostaviti se ćoravog posla
mislim da je
Dečki bio je na servisu i sad je sve dobro, sad sam clockao sa 2.66GHz na 3.00GHz i nakon 4 minute je na 44°C,ali kad na OCCT-u stavim na test na 2 sata na "ON" (da poče testirat),onda mi ne želi počet test.Što da radim?????-hitno molim vas
Evo kod mene temperature u idle i loadu na 3600MHz
Malo previsoke, ali to je sa 100% CPU opterećenjem. Mjereno u Everestu Ultimate Ed.
Da li je to O.K. za gaming i benchmarke? Mis jer to neće biti opet 100% opterećenja na CPU-u!
Probaj igrat jedno sat-dva pa vidit kakve budu temp u igrama. Jel si probao malo smanjit voltažu?
Evo kod mene temperature u idle i loadu na 3600MHz
Malo previsoke, ali to je sa 100% CPU opterećenjem. Mjereno u Everestu Ultimate Ed.
Da li je to O.K. za gaming i benchmarke? Mis jer to neće biti opet 100% opterećenja na CPU-u!
Ma to ti je OK, ionako nijedna igra ili program nemogu 100% opteretit proc, samo nisam siguran koliko je taj everest pouzdan možda da probaš OCCT i Linx.
Dečki bio je na servisu i sad je sve dobro, sad sam clockao sa 2.66GHz na 3.00GHz i nakon 4 minute je na 44°C,ali kad na OCCT-u stavim na test na 2 sata na "ON" (da poče testirat),onda mi ne želi počet test.Što da radim?????-hitno molim vas
Probaj s prime 95, makar ja mislim da se netrebaš previše time opterećivati jer to je relativno mali klok i nebi trebalo biti problema
Ali evo sada je bio ovdje moj stric koj ima 25god. i on se razumije jako u računala-taj kompjutor koj ja imam imao je on prije 1 godinu i rekao je da je i on clockao i da mu je isto tako bilo pa je stavio u normalu opet....ŠTO DA RADIM ???Kad želim na occt-u mjeriti piše mi da je procesor prevruč.....
Rekao sam ti probaj ga opteretiti sa prime 95.
Ma to ti je OK, ionako nijedna igra ili program nemogu 100% opteretit proc, samo nisam siguran koliko je taj everest pouzdan možda da probaš OCCT i Linx.
everest i speed fan imaju identične vrijednosti. real temp i hwmonitor opet identične. dakle u everestu je 42 što u real temp 52 stupnja.
tu negdje se okreću realne vrijednosti temperatura za oko 8-10 stupnjeva odstupanja!
ja mislim da je everest najpouzdaniji jer mi MBO (dakle u BIOS) očitava identično everestu:)
Kupio sam Q6600 G0, i hladim ga Freezer 7 PRO, temp..su mi dosta visoke u idle oko 40-44, dok u loadu dođe do 62-65...proc nije klokan..a planiram ga klokat..pa me zanima dali mogu, s obzirom na temperature?
Stoncin ja sam mislija na to da OCCT i linx jače opterete proc, a ne da ne prikazuju temp realno.
Kak to misliš opteretit
Probat ču i sa prime-om
Kak to misliš opteretit
Probat ču i sa prime-om
ma hitis mu vrecu cementa pa neka nosi
OCCT RULEZ
OCCT RULEZ
Ali mu OCCT nešto neradi, pa mu kažem nek proba sa primeom
OCCT RULEZ
Ali mu OCCT nešto neradi, pa mu kažem nek proba sa primeom
Ali ja nekužim prime
I zanima me kak se je*eno ubrza vrtnja hladnjaka(ima li neki program na internetu ?
Kak to misliš opteretit
Probat ču i sa prime-om
Tinča ako ti konacno uspijes naclockat stabilno taj tvoj procesor, ja cu osobno zvat BUG redakciju da ti daju priznanje "Overclocker godine" i posvete ti par crtica u BUG casopisu.
No hard feelings i nemoj odustati dok ne dodjes do zeljenog cilja. Sva ova muka ce ti se isplatiti kad tad......
Imas moju podrsku, go for it
Kak to misliš opteretit
Probat ču i sa prime-om
Tinča ako ti konacno uspijes naclockat stabilno taj tvoj procesor, ja cu osobno zvat BUG redakciju da ti daju priznanje "Overclocker godine" i posvete ti par crtica u BUG casopisu.
No hard feelings i nemoj odustati dok ne dodjes do zeljenog cilja. Sva ova muka ce ti se isplatiti kad tad......
Hvala jurky cjenim to
Slušaj jel ti znaš da occt ima prvih i zadnjih 4min idle testa
Joze daj mi ti pomozi ti imaš katanu 3 kak da si ubrzam vrtnju ? jer mi se je jedanput tak jako vrtio da mi se je čak i grafička hladila...........
Joze daj mi ti pomozi ti imaš katanu 3 kak da si ubrzam vrtnju ? jer mi se je jedanput tak jako vrtio da mi se je čak i grafička hladila...........
koju matičnu imaš?
koju matičnu imaš?
Gigabyte GA-P35-DS3
http://i35.tinypic.com/ae9kia.png provaj ovo
Nemam ja te opcije,ima li kakav program za skinuti sa interneta ?
Kak to misliš opteretit
Probat ču i sa prime-om
Ma dizemo mu spomenik pred tehnoloskim muzejom u Zagrebu
Vec vidim natpis:
U cast nasemu covjeku koji nas je sve zaduzio svjim neiscrpnim radom i entuzijazmom, pioniru nemoguceg i vjecitom kriticaru moguceg, čovjeku koji je pogledao preko ruba te zaboravio sve a pronasao nista,
jedan i jedini TINČA - THE CLOCK3R
Nemam ja te opcije,ima li kakav program za skinuti sa interneta ?
moraš imat nešto u tom obliku: Ako nemoš nać provaj ovo http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/howtokontroliranje-ventilatora-gb-plocama/2389.aspx
Kak to misliš opteretit
Probat ču i sa prime-om
Ma dizemo mu spomenik pred tehnoloskim muzejom u Zagrebu
Vec vidim natpis:
U cast nasemu covjeku koji nas je sve zaduzio svjim neiscrpnim radom i entuzijazmom, pioniru nemoguceg i vjecitom kriticaru moguceg, čovjeku koji je pogledao preko ruba te zaboravio sve a pronasao nista,
jedan i jedini TINČA - THE CLOCK3R
Čovječe ti si car ali ono car nad carevima -imaš fejs ? ja imam-martin martinčević