Overclocking Intel procesora (Celeron i sl.)

poruka: 222
|
čitano: 99.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Imam Intel Celeron 2.4 , 1GB rama,300W napajanje,MATIĆNU ASUS P4,I PLANIRAM KUPITI grafu HD 2400 Pro AGP,sad me zanima jel je celeron preslab? JA mislim da je pa me zanima jel mogu svog celerona clockati i kako? Potpuno sam nov u ovom podrucju.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Overclocking Intel procesora (Celeron i sl.)
Strm kaže...

Imam Intel Celeron 2.4 , 1GB rama,300W napajanje,MATIĆNU ASUS P4,I PLANIRAM KUPITI grafu HD 2400 Pro AGP,sad me zanima jel je celeron preslab? JA mislim da je pa me zanima jel mogu svog celerona clockati i kako? Potpuno sam nov u ovom podrucju.

Prouči dobro ovu temu i probaj clockati. Ako imaš kakvih pitanja ili ti nešto nije jasno - slobodno pitaj.

14 godina
neaktivan

Imam proc celeron e1200 1,6dual

2gige rama, (svaka plocica po 1)

graf- ati radeon HD3400

maticna-p5gc-mx/1333

Dobro bi dosao savjet kako da ga clockujem i koliko...  cito sam na jednom forumu neki ga je clocko na 3,5

AA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upustvo za overclocking programe
Sa interneta sam preuzeo par programa za overclockin prosesora.To su "Clocgen" " RightMark clock utility" "8rdavcore" "CPUheat"Koji je od ovih je najbolji ili ima jos neki za koji ne znam.Probao sam sa sva ova cetri programa da malo promjenim brzinu, ali bezuspjesno.Cak ovaj "CPUheat" nece da mi otvori prozor sa klizacima za podesavanje.Da li mi moze neko pomoci savjetom, upustvom za bilo kojih od ovih programa kako bi overceklirao procesor Intel 3,0 na 800 Mhz.Za ovaj procesor postoji mogucnost da ide do 3,4.Da mi neko ne bih savjetovao da to preko bijasa odradim, napomenuti cu da mi je racunar HP-Compaq i koji nema mogucnost za tako nesto.Samo programom iz Windowsa

0 0 hvala 0
14 godina

Pozz, imam matičnu Intel D865GLC i procesor Intel Pentium 4 2.6 Ghz, i htio bih ga malo clocknut ali u biosu nemogu naći opciju za to, pa me zanima ako netko zna dali se možda mora nekako kao aktivirati ili nešto, a čitao sam na netu da se kao sa intel pločama nemože clockat pa neznam dal je to istina ili ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pozdrav, ovako ovo je moja konfa

MATIČNA: Asus P5KPL-AM
CPU: Intel Dual Core E5200 2.50 GHz
GPU: Shaphire HD6850 Vapor-X
RAM: 2x2 GB DDR2
HD: 250 GB
PSU: Corsair CX430

pošto mi je procesor gadni Bottleneck zanima me dali bi klokanje postojećeg procesora išta pomoglo za boost FPS-a u igrama? Ili je jedino riješenje prelazak na Quad Core? Svakako imam u planu nabaviti Quad Core ali treba mi vremena da skupim para za to a do tada me zanima dali ima ovaj procesor ikakav potencijal? Pozz!

0 0 hvala 0
13 godina

Čuj, overclock bi malo pomogao i bilo bi manje naglih padova fpsa, ali ni najači dvojezgreni procesor nebi mogao iskoristiti tvoju grafu.

Moj ti je savjet da nađeš na njukalu kakav quad procesor i njega malo overclockaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poz

jel moguce clockati e2160 na P5VD2-x  2 x 1 gb rama

Bios je 0501 verzija, ali nemogu naci nista osim FSB-a

noob al volim učit
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam Intel Celeron G1620 2,70GHz, maticna Asus P8H61-M LX3 R2.0, 4 gb rama dd3 pa me zanima jel se moze ovo overklokat ikako? hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Overclocking Intel procesora (Celeron i sl.)
kajtemuci kaže...

Imam Intel Celeron G1620 2,70GHz, maticna Asus P8H61-M LX3 R2.0, 4 gb rama dd3 pa me zanima jel se moze ovo overklokat ikako? hvala

ne, jedino preko bclka ako imas opciju u biosu. Ali maksimalno mozes izvuci do 2.85-2.9 ghz

16 godina

Pitanje u vezi temperatura.

Svog i5-760 sam clockao na 4.0GHz (preko matične - automatske postavke)

e sad, u idleu su mi temperature oko 45~50, dok se u loadu nisam usudio ići iznad 55 gdje piše CPU...

Da li trebam gledati temperature gdje piše CPU ili Core0-4 ? Te koliko je oprimalna temperatura za tu gigahercažu, jel...

Hvala, pozdrav. 

speedfan speedfan
WithSkill
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

EDIT; kriva tema krivi post :)   trebao sam u quadovima pitat

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 10:03 (smak420).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice