Imam Intel Celeron 2.4 , 1GB rama,300W napajanje,MATIĆNU ASUS P4,I PLANIRAM KUPITI grafu HD 2400 Pro AGP,sad me zanima jel je celeron preslab? JA mislim da je pa me zanima jel mogu svog celerona clockati i kako? Potpuno sam nov u ovom podrucju.
Overclocking Intel procesora (Celeron i sl.)
- poruka: 222
- |
- čitano: 99.825
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Imam Intel Celeron 2.4 , 1GB rama,300W napajanje,MATIĆNU ASUS P4,I PLANIRAM KUPITI grafu HD 2400 Pro AGP,sad me zanima jel je celeron preslab? JA mislim da je pa me zanima jel mogu svog celerona clockati i kako? Potpuno sam nov u ovom podrucju.
Prouči dobro ovu temu i probaj clockati. Ako imaš kakvih pitanja ili ti nešto nije jasno - slobodno pitaj.
Imam proc celeron e1200 1,6dual
2gige rama, (svaka plocica po 1)
graf- ati radeon HD3400
maticna-p5gc-mx/1333
Dobro bi dosao savjet kako da ga clockujem i koliko... cito sam na jednom forumu neki ga je clocko na 3,5
Pozz, imam matičnu Intel D865GLC i procesor Intel Pentium 4 2.6 Ghz, i htio bih ga malo clocknut ali u biosu nemogu naći opciju za to, pa me zanima ako netko zna dali se možda mora nekako kao aktivirati ili nešto, a čitao sam na netu da se kao sa intel pločama nemože clockat pa neznam dal je to istina ili ne.
MATIČNA: Asus P5KPL-AM
CPU: Intel Dual Core E5200 2.50 GHz
GPU: Shaphire HD6850 Vapor-X
RAM: 2x2 GB DDR2
HD: 250 GB
PSU: Corsair CX430
pošto mi je procesor gadni Bottleneck zanima me dali bi klokanje postojećeg procesora išta pomoglo za boost FPS-a u igrama? Ili je jedino riješenje prelazak na Quad Core? Svakako imam u planu nabaviti Quad Core ali treba mi vremena da skupim para za to a do tada me zanima dali ima ovaj procesor ikakav potencijal? Pozz!
Čuj, overclock bi malo pomogao i bilo bi manje naglih padova fpsa, ali ni najači dvojezgreni procesor nebi mogao iskoristiti tvoju grafu.
Moj ti je savjet da nađeš na njukalu kakav quad procesor i njega malo overclockaš.
Poz
jel moguce clockati e2160 na P5VD2-x 2 x 1 gb rama
Bios je 0501 verzija, ali nemogu naci nista osim FSB-a
Imam Intel Celeron G1620 2,70GHz, maticna Asus P8H61-M LX3 R2.0, 4 gb rama dd3 pa me zanima jel se moze ovo overklokat ikako? hvala
Imam Intel Celeron G1620 2,70GHz, maticna Asus P8H61-M LX3 R2.0, 4 gb rama dd3 pa me zanima jel se moze ovo overklokat ikako? hvala
ne, jedino preko bclka ako imas opciju u biosu. Ali maksimalno mozes izvuci do 2.85-2.9 ghz
Pitanje u vezi temperatura.
Svog i5-760 sam clockao na 4.0GHz (preko matične - automatske postavke)
e sad, u idleu su mi temperature oko 45~50, dok se u loadu nisam usudio ići iznad 55 gdje piše CPU...
Da li trebam gledati temperature gdje piše CPU ili Core0-4 ? Te koliko je oprimalna temperatura za tu gigahercažu, jel...
Hvala, pozdrav.
EDIT; kriva tema krivi post :) trebao sam u quadovima pitat