Tutorial na youtobeu bas sam procesorom i maticnom koju ja imam, stavio je na 4.6 i 1.25v i nista drugo nije dirao i radi mu sve kako treba.
Rekao sam ti prijatelju ovisi kakav je primjerak procesora.
Tutorial na youtobeu bas sam procesorom i maticnom koju ja imam, stavio je na 4.6 i 1.25v i nista drugo nije dirao i radi mu sve kako treba.
Rekao sam ti prijatelju ovisi kakav je primjerak procesora.
neznam sta vas toliko zabrinjava ta voltaza? stavi voltazu na 1,5v, ak treba i prek 1,6v totalno nebitno ak zelis postici nekakav rezultat, pa nije da cete ga drzati 0-24 na tome! to je sve cisto radi uzitka i nekakvog rezultata, sebi ili drugima za dusu! evo za svog starog i7 3820 za 5+ ghz mi je trebalo 1,65v da bi mogao vrtiti sve bencheve, istina temperature su bile 90+°c no kao sto rekoh nebitno bitan je rezultat i taj uspjeh ne?
LP
Sve je to ok dok ne skuriš procesor
neznam sta vas toliko zabrinjava ta voltaza? stavi voltazu na 1,5v, ak treba i prek 1,6v totalno nebitno ak zelis postici nekakav rezultat, pa nije da cete ga drzati 0-24 na tome! to je sve cisto radi uzitka i nekakvog rezultata, sebi ili drugima za dusu! evo za svog starog i7 3820 za 5+ ghz mi je trebalo 1,65v da bi mogao vrtiti sve bencheve, istina temperature su bile 90+°c no kao sto rekoh nebitno bitan je rezultat i taj uspjeh ne?
LP
nezelim nikakav rezultat niti ulaziti u clubove od 4-5GHz nego posto sam vec uzeo K procesor da barem mogu kad bude trebalo u dogledno vrijeme drzati ga na 4.4-4.8GHz al ocito od toga nece biti nista mi se cini.
Loše si proša na lutriji.
to kad kupujem u "lijepoj" nasoj uvijek najveca sranja idu nama...morat cemo ga nekom prodati i uzet novi.
Ja san uzea u njemackoj i ide do 4.6 na 1.29V.
Tako da nije do Hrvatske. Intel voli igrat Lutriju s nama. Izbaci nam mali broj savrsenih proceva i gleda ko ce ih dobit. Ostali, vise srece drugi put.
na to sam mislio...ako prodam uzimam u njemackoj
jesi undervoltao tog 4770k! imas dobru plocu pa nebi trebalo biti nikakvog problema s icim?
Držim ga na 4.4GHz i 1.295V
pa s cim ga hladiš i kolike su ti temp u loadu? vidim jos jedan moj fangey!
Hmmmmm... Ja ga na 4.3 GHz drzim na 1.12 volta... Znam da se procesori razlikuju, ali nije li to ipak malo previše napona???
Hmmmmm... Ja ga na 4.3 GHz drzim na 1.12 volta... Znam da se procesori razlikuju, ali nije li to ipak malo previše napona???
Ne znam....Nije stabilan na manjoj voltaži.
Cisto da dam informaciju da sam kloknuo i3 4150 za malih 100mhz vise u odnosu na stock od 3.5ghz(sad je na 3,6ghz), bclk sam uspio dici za zaista mizernih 3mhz sto izade 103!
evo i ss:
vspa eto da vidite da se i svi ostali procesori mogu klokati ne samo K modeli(za oni koji neznaju za taj nacin):p, neki primjerci cpu-a+ploca cak idu i preko 110mhz!
jbga nema teme za i3 pa sam to ovdje puknuo posto je u pitanju haswell cpulp
Pozdrav
Konfa je:
Proc:i5 4690K Haswell
Maticna:Gigabyte Z97P-D3
Hladnjak: Hyper 212 Evo
Memorija: Kingston,HyperX Fury 8GB(1866 MHz)
Graficka kartica:Gtx 650ti(boost)
Napajanje:550W
Nisam bas neki ekspert,ali cini mi se da sa temp proca nije bas kako treba.
Znaci prvi put clockam ovaj proc(kupljen je prije 2 tjedna zajedno sa maticnom ,ramima i hladnjakom).
U Biosu sam postavio:
CPU clock ratio sa 3.5 na 44
Uncore ratio sa 35 na 39
Cpu Vcore namjestio na 1.200V
Iskljucio Turbo boost
Ostale postavke nisam dirao.Sve je na auto.
Programi sa kojima sam testirao stabilnost su Prime95 26.6 i Aida64.
Testirao sam sa Prime 95 6 sati i nikakvu gresku nije izbacio.Medjutim max temp je bila 79°C u full loadu.Nakon toga sam smanjio voltazu na 1.175V,testirao ponovo 6 sati i max temp je ovaj put bila 77°C.
Spustio sam voltazu na 1.150V i opet testirao nekoliko sati i max temp je 74°C.
Nije mi jasno sta nebi trebale temp na toliko nizoj voltazi bit osjetno nize?Po ovome do sada razlika izmedju 1.150-1.200 je samo 5°C..
Dali trebam jos nesto promjeniti u biosu?Mislim sve stima za sada(testirao sam jos nekoliko sati i sa Aida64 i tamo je sve proslo u redu.Doduse nekoliko stupnjeva nize temp nego sa Prime95)
Jedino sto me brine dali su temp previsoke sa obzirom na nizu voltazu?
Sve je ok; opce je poznato da se Haswelli abnormalno griju na Prime95, imho mozes to slobodno zanemariti.
Super onda.Ma brinula me je temp sa obzirom na nisku voltazu.