Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.914
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f
Pulss kaže...

Pa pod CPU imas Nortbridge Multiplier i CPU NB Voltage,sa tim dvoje se igram, nema trece.

Trebalo bi biti CPU/NB frequency i CPU/NB voltage.

11 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

AMD Athlon II X2 245 2.91 GHz

Jel se ovaj procesor moze overlockati,na 3 jezgre ?

Nerazumijem se u ovo pa nemojte shvatiti kao troll

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Otključavanje jezgri nema veze s overclockom...

Ne može.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
Boixus Nois PS kaže...

AMD Athlon II X2 245 2.91 GHz

Jel se ovaj procesor moze overlockati,na 3 jezgre ?

Nerazumijem se u ovo pa nemojte shvatiti kao troll

Ne. {#}

11 godina
protjeran

jel se moze pdogniti frekvencija ili nesto tako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Do koliko bi smio overclockati fx 6300 na gigabyte 970a ds3p, da ostanem u sigurnim granicama za plocu? cooler je coolermaster vortex plus, psu xfx ts 550w

0 0 hvala 0
14 godina
Boixus Nois PS kaže...

jel se moze pdogniti frekvencija ili nesto tako?

Naravno.
Vidim da si pocetnik u tome pa procesljaj sticky teme da naucis kako to ide {#}

10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, trebao bi pomoc, dakle radi se o sljedecemu
imam AMD Athlon II x3 455 3.3 i odlucio sam otkljucati 4. jezgru i tad dobijem kao AMD Phenom II x4 B55, i  otkljucam je ja i bootam komp i slika onak, kao crte se vide al ono moze se radit al se vide te kao crte i jako sporo radi komp, msm da bi trebao napon povecavat a to me muci, neznam na koliko i to sve, pa ak mi netko moze malo objasniti xD 

0 0 hvala 0
12 godina
Otkljucana jezgra ti je ocito neispravna (pa nisu ju za nista zakljucali) Probaj dignit voltazu mada mislim da od tog nema nista.
nista mi se neda
Moj PC  
2 0 hvala 4
10 godina
neaktivan

a za koliko da dignem? jel moze sta bit ako previse podignem ili?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Naravno, mozes si spalit proc ako pretjeras :) odi pod voltažu i jednom stisni +, tj. podizi voltažu za 0.025 znaci jako malo.

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
neaktivan

do kad da dizem voltazu? i do koliko maximalno?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

To moraš istražit svaki cpu ima drugaciji prag temperatura, voltaže.... ako nemozes otkljucat jezgru ne vjerujem da je to toliko do voltaže, ako zelis overclock, potrazi koliko su drugi dobivali oc na kojoj voltaži, ali to je vec malo ozbiljnija tema, trebao bi imat maticnu bar 6+2 faza napona, i naravno dobar cpu cooler, povisujes voltaze - povisi se temperatura - visoka temp utuši procesor :D

12 godina
neaktivan

jel ko probo sa 955BE, da znam koliko bi mogo još...nisam to radio, al eto tek toliko da vidim hoće li poslije bit kakvih razlikau  performansama...

možda korak po korak od koje opcije da krenem...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Trebao bi se dobro ocat, uz naravno dobru maticnu i cooler. Meni je 965BE bio na 4ghz stabilan i hladan

15 godina
neaktivan
zlatkor kaže...

jel ko probo sa 955BE, da znam koliko bi mogo još...nisam to radio, al eto tek toliko da vidim hoće li poslije bit kakvih razlikau  performansama...

možda korak po korak od koje opcije da krenem...

Ciljaj na 3.9 do 4GHz. Obavezno CPU/NB na 2600-2800MHz, jer ces time dobiti vise na perforamansama nego overclockom samog cpu-a. Pozz

11 godina
protjeran

Posto kupujem R7 250X ili R7 250 trebao bi malo overlockati AMD Athlon II 245 X2 2.91GHz...

Vidio sam turoriale ali dokle ga je preporucljivo overlockati,da nebi vrisnio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znaci imam FX-8320 standardni OC Cpu no neman pojma o cpu overclockanju ili ram clockanju pa stoga vas pitam da mi malo pojasnite settinge oko toga 

CPU: FX8320

Mother: Gigabyte 990-XA-UD3

Napajanje: XfX 650W

Cooler- HYper 412s (Coolermaster)

I sad malo sam citao po pc.mag forumima i tom's hardware itd. pa sam nesto basic overclockanja prosao ali i dalje niti jedan primjer nema sa mojom maticnom i vecina videa je na asus i ostalim maticnima koje nemaju isti bios pa se bunim oko nekih stvari u mom biosu. Zasad sam samo evo probao 4.2 ghz i 4.5 ghz beez boosta da vidim temperaturu i stavi na stress test ostatak znaci nista nisam dirao. Jedino sam znaci tweako CPU ratio na 20  i 21 za ta 2 slucaja temperature su bile pod loadaom od 2 igrice i youtube u pozadini 24-39 max ostatak na CPU-Z je sve ok ocitalo jedino neznam znaci drkanje za tu voltazu pa bi trebalo iskljuciti neke one amd stvari za power saving od cpua itd ali neman pojma to naci na Gigabyte maticnoj pa stoga ako bi itko ima vrimena napisati nesto ko savjet oko toga sto da radim i kako da radim s tim clockanjem (trenutno sam sve vratia na default) da ne opterecujem puno CPU jer nema potribe za WoW i CS i slicne igre nego bi samo malo diga taj clock speed i odrzava ga na nekoj normalnoj brzini koja nece radit velik pritisak na cpu i na moj config da ne dode do zla slucajno. 

Hvala Unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gledam bas malo i vidim kolko su ljudi opterećeni tim fazama 6+2/8+2 itd.Ako se zna što se radi sa pločom i overclockom onda nema straha da se nešto pregori a ovako ići u oc bez da se nijedan savjet kojih je fala budi bogu pun kup od yt do foruma, to nažalost ne funkcionira.

Primjer uzimam svoju ploču koja je stara skoro 3 god. i na njoj je forsan phenom b60(otključani dualac u quad) na 4.2GHz i vcore 1.48V,cpu/nb na 2600 i cpu/nb napon na 1.3V i radio je tako god. i pol a sad zadnjih god. dana fx 8320 koji je na 4.2GHz i 1.386V s max dosegom napona pod full loadom do 1.4V i sve stabilno i štima a ploču su se kleli i u dučanu dok sam kupovao proc da neće na defaultu raditi jer je kaktili 4+1 faza i bla...bla.Znači treba posebno paziti na temp. procesora da nejde preko 65 stupnjeva i chipseta da nejde preko 75 u full loadu dok se kloka procesor i normalno da se u skladu sa fazama ploče ne pretjeruje sa naponom.Mislim da su ploče sa 8+2 fazama daleko bolje za oc procesora od 4+1 faznih al dok se ide na extremniji overclock a ove "jadne"4+1 čisto su dosta za neke prosječne rezultate.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 17:06 ($inke).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nekazem ja da nece radit, i ja sam drzo phenom 965 na 4ghz na maloj asrock ploci (doslovno ko dlan) 4+1 ali sa time guraš u crveno i proc i plocu, ako brines o stvarima koje si kupio ja to onda nebi radio, isto kao sto mozes pokrenut i FX9590 i 290X na MS industrial napajanju od 400w, ne znaci da je dobro i da ce trajat

14 godina
D3lBoy kaže...

Nekazem ja da nece radit, i ja sam drzo phenom 965 na 4ghz na maloj asrock ploci (doslovno ko dlan) 4+1 ali sa time guraš u crveno i proc i plocu, ako brines o stvarima koje si kupio ja to onda nebi radio, isto kao sto mozes pokrenut i FX9590 i 290X na MS industrial napajanju od 400w, ne znaci da je dobro i da ce trajat

Slažem se ako se uzima proc višeg ranga radi OC trebaš imati i adekvatnu ploču,evo npr osobno imam MSI 990FXA GD80 koja je 8+2 phase i na njoj uredno držim OC Phenoma II X2 555BE OC na 4.0Ghz i hladnjak na faznom legulatoru je dosta zagrijan nakon dužeg vremenskog opterečenja,zamisli tek da stavim nekog OC FX8XXX koliko bi tek toplinu matična isijavala tako da svakako ne preporučam OC high end procesora bez adekvatne ploče.

13 godina
neaktivan

Činjenica je da mi ploča dura 3 godine sa navedenim postavkama a nemam običaj tak dugo imat komponentu tipa matična jer volim novosti u hardweru i softweru pa dok skupim lovu kupim ono kaj volim a 3 god. mi je i više nego dovoljno da zašparam.Možda sam naletio na "zlatni" primjerak asrokice pa dura takav teror toliko dugo{#}.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.10.2014 19:22 ($inke).
11 godina
odjavljen

pozz, 

imam fx 9590 i temp. mi je obicno 41 u idlu ali nekada skoci na 47 al se opet spusti, cemu to ? imam 800w psu taj cpu i 2x 770. da li bi trebao veci psu uzeti ? barem 1000w ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
siick_bubble_gumm kaže...

pozz, 

imam fx 9590 i temp. mi je obicno 41 u idlu ali nekada skoci na 47 al se opet spusti, cemu to ? imam 800w psu taj cpu i 2x 770. da li bi trebao veci psu uzeti ? barem 1000w ? 

Njih 2 u SLi povuku skoro 500w, plus 9590  sam moze potegnut preko 200w, plus 2xssd plus hdd.. u loadu je vjerojatnno u  knap.. po calculatoru 700w tvoja konf sprasi, za kvalitetno napajanje od 800w nebi triba bit problem.

Al nemoj da te brine ako temp varira u idle, sve dok je u dopustenima granicama.

Mogu varirat radi puno stvari, od sobne temp, pa temp  u kucistu i provjetrenosti, pokrenuti procesi, cesto variraju i nije nista zabrinjavajuce.

11 godina
odjavljen
Pulss kaže...

pozz, 

Njih 2 u SLi povuku skoro 500w, plus 9590  sam moze potegnut preko 200w, plus 2xssd plus hdd.. u loadu je vjerojatnno u  knap.. po calculatoru 700w tvoja konf sprasi, za kvalitetno napajanje od 800w nebi triba bit problem.

Al nemoj da te brine ako temp varira u idle, sve dok je u dopustenima granicama.

Mogu varirat radi puno stvari, od sobne temp, pa temp  u kucistu i provjetrenosti, pokrenuti procesi, cesto variraju i nije nista zabrinjavajuce.

hvala na odg. ma, kontam sobna temp, case mi je big tower a u rupi je onoj di ide komp dolje u stolu, sto se tice psu-a golden green 800w 80+ bronza. 

10 godina
neaktivan
Pulss kaže...

pozz, 

hvala na odg. ma, kontam sobna temp, case mi je big tower a u rupi je onoj di ide komp dolje u stolu, sto se tice psu-a golden green 800w 80+ bronza. 

Uredno je onda to! 

Samo vodi racuna da je kuciste provjetreno, napred ulaz nazad izlaz. 

10 godina
neaktivan

Imam AMD Athlon II X2 215 2.70 GHZ htio bi ga OC dali je to moguce i ako moze pomoc oko toga..hvala

meris
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Clockam procesor, stavia na 3.8 i sad testiram u Primeu. Ali brine me to šta ne radi uvik na 3.8 tj. spusti se na 3.0 nekad. Pa neznan jeli to onda pravi test ako mu ne testira najveći clock non-stop? Isključia san turbo mode i qool and quiet ali isto opet. Ili mi ovo možda prikazuje krivo??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
meris255 kaže...

Imam AMD Athlon II X2 215 2.70 GHZ htio bi ga OC dali je to moguce i ako moze pomoc oko toga..hvala

Nažalost nećeš puno dobiti.

Imao sam takav sličan i svaki put mi se rušio sustav nakon par minuta uporabe.

Ako možeš radije kupi polovni Phenom x4, ima ih na njuškalu. 

11 godina

Ovako imam procesor Athlon x2 4850e i clocko sam ga s 2.5 ghz na 2.8 ghz i radi stabilno,a kad pokusam na 3.0 overclockat odma mi se bsod javi,konfa je pod moj pc,pa me zanima dali je ikako moguce overclockat na 3.0 ghz da radi stabilno

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 9:14 (Acex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice