Sad sam stavio umjesto 200x20.0 na 230x17.5 i sad je puno bolje,nema vise da je clock na 4ghz uvjek,a voltage je na 1.475 i nije lose na OccT
Sad sam stavio umjesto 200x20.0 na 230x17.5 i sad je puno bolje,nema vise da je clock na 4ghz uvjek,a voltage je na 1.475 i nije lose na OccT
Smanji napon na 1.4V pa testiraj u OCCT-u 3h (Large Data Set). Morat ces testirati i u LinX-u 20 runs sa cijelom memorijom u upotrebi.
Pozdrav..e ovako. isto sam jedan nob što se tiče overclockanja ali neće mi nešto pa vidite što.
evo prva slika kad stavim na neke "povišene" brojke od uobičajenih gdje su svi na auto.
a druga mi se onda pojavi kada ugasim računalo na prekidaču iza kompa i opet ga upalim bez da išta stisnem..i još piše da je overclockiranje failed..zašto? nisam ča previše dizo ni frekvenciju ni ništa,a voltažu također nisam taknuo.
@ BlazAA Uvijek tokom oc-anja imaj sve postavke napona na manual, auto zna previše kompenzirati napon za oc. Northbridge nisi ni taknuo, najviše performanse za phenom II se dobivaju oc-anjem northbridgea u kombinaciji sa dizanjem frekvencije proca, evo ti nekoliko relevantnin članaka:
http://www.anandtech.com/show/3877/asrock-890fx-deluxe-full-review-and-an-investigation-of-thuban-performance-scaling/7
http://www.overclockers.com/the-importance-of-northbridge-overclocking-with-the-phenom-ii/
Osobno sam se uvjerio u porast performansi posebice u nekim igrama (planetside 2, battlefield 3). Northbridge možeš dići sa stock naponom do 2.4 Ghz, maksimalni limit za phenom 955 BE i tvoj proc je 2.8 Ghz.
Pozdrav.
Imam pitanje ,na Valley Benchmarku prije overclockanja grafičke (775MHz / 1000MHz) i procesorom na 3500MHz srednji fps je bio 22,5.
Overclockao sam grafu na 825MHz / 1150MHz ,cpu isto na 3,5GHz ,srednji fps 28,7 (iste postavke kao i prije).
Digao sam cpu clock na 3,7GHz (dalje nisam mijenjao clock grafe) ,fps je pao na 24,5 ,digao na 4GHz fps pao na 21.
Zanima me zašto dizanjem frekvencije procesora pada fps u benchmarku? ,prije svakog benchmarka testirao sam stabilnost
CPU-a i GPU-a u OCCTu i sve je bilo u redu.
Pozdrav.
Imam pitanje ,na Valley Benchmarku prije overclockanja grafičke (775MHz / 1000MHz) i procesorom na 3500MHz srednji fps je bio 22,5.
Overclockao sam grafu na 825MHz / 1150MHz ,cpu isto na 3,5GHz ,srednji fps 28,7 (iste postavke kao i prije).
Digao sam cpu clock na 3,7GHz (dalje nisam mijenjao clock grafe) ,fps je pao na 24,5 ,digao na 4GHz fps pao na 21.
Zanima me zašto dizanjem frekvencije procesora pada fps u benchmarku? ,prije svakog benchmarka testirao sam stabilnost
CPU-a i GPU-a u OCCTu i sve je bilo u redu.
Mozda zato sto je taj benchmark vise gladan gpu snage nego cpu,logicno zar ne???
Valjda... nebi li trebao score biti barem isti a ne drastično padati podizanjem clocka
procesora sa 3,5 na 3,7GHz ,dok je clock jezgre i memorije GPUa isti i prije i poslije overclockanja CPUa?
Pokušat ću sa GTA IV benchmarkom kasnije.
Tu nešto ne pije vode. Ne može grafički score padati kad ti digneš takt procesora !!
Valjda... nebi li trebao score biti barem isti a ne drastično padati podizanjem clocka
procesora sa 3,5 na 3,7GHz ,dok je clock jezgre i memorije GPUa isti i prije i poslije overclockanja CPUa?
Pokušat ću sa GTA IV benchmarkom kasnije.
Trebao bi score biti veci u svakom slucaju,kako je kolega itomic rekao nesto ne stima,provjeri da nesto krivo ne radis ili napravi neki drugi benchmark...
itomic009 ,meni na Unigine Valley Benchmarku grafički score pada dizanjem takta procesora ,nisam ništa radio krivo ,svaki test sam radio sa istim postavkama.
Probat ću sutra Mafia 2 i GTA IV benchmarkove.
Vidim ja što si ti napisao i ne mislim da ti lažeš ili nešto tako, nego samo kažem da nema nikakvog smisla da ti pada score dizanjem radnog takta procesora ( ako je taj radni takt stabilan ). Score može biti isti ili veći, a manji nikako.
Vidim ja što si ti napisao i ne mislim da ti lažeš ili nešto tako, nego samo kažem da nema nikakvog smisla da ti pada score dizanjem radnog takta procesora ( ako je taj radni takt stabilan ). Score može biti isti ili veći, a manji nikako.
Score može biti manji ako temperatura prekoračuje granicu. Imam istu matičnu vaporizer i vrm je užaren i prenosi temp na proc osobito kod viših clockova, ako u biosu imaš hardware thermal control enabled matična ti throttla proc.
Pa jel nisam napisao da core clock treba biti stabilan ??
Pa valjda je stabilno, da nije onda bi tokom benchanja bilo i većih problema od throttlanja, to nastupa samo kad su temp više od gornje granice.
Ovako potrebno mi je par savjeta oko OC-a stariih AMD procesora...
Radi se o procesoru AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.00 GHz
Ploču koju imam je Asus A8S-X
RAM je Kingmax 2x1GB DDR400 , CAS 3-4-4-8
Htio bih OC-at za 200 MHz, ali nisam iskusan s tim procesorima, pa ako mi netko može reći kolike su dozvoljene max temprature na tom modelu procesora i kako što bolje OC-at na 2.2GHz, a da pritom ne povisujem previše takt RAM-a...
Bok ekipa, imam AMD Athlon 7750 black edition i na stock taktu sam od 2.7, htio bih ga overclockati pa ima kakvih savjeta o taktu i voltazi?
Bok ekipa, imam AMD Athlon 7750 black edition i na stock taktu sam od 2.7, htio bih ga overclockati pa ima kakvih savjeta o taktu i voltazi?
Trebao bi ici do nekih 3.3GHz uz 1.4V. Kakvu maticnu imas?
asus m2n68-am
pozdraV,
Ovo su komponente koje mi stižu u utorak ili srijedu. zanima me, pošto sam neiskusan u overclocku na koliko bi se ovaj FX dao dići sa ovim coolerom?
Procesor AMD FX 8350
Matična ploča GIGABYTE GA-970A-UD3, AMD 970/SB950, DDR3, zvuk, G-LAN, S-ATA, PCI-E, USB 3.0, FW, ATX, s. AM3 / AM3+
Grafička kartica PCI-E GAINWARD GeForce GTX 650 GS, 1GB DDR5, DualDVI, HDMI, D-SUB, HDTV
Memorija Kingston 16GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL10 DIMM HyperX Blu
SSD 120.0 GB MUSHKIN Chronos MKNSSDCR120GB, SATA3, 2.5", MLC-Chip, maks. do 550/515 MB/s
Cooler COOLERMASTER Hyper 212 EVO 1155/1156/1366/FM1/AM3+/AM3/AM2
LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6560GP3 V2.3, 140mm vent
HDD WD BLUE 500 gb
Kućište Zalman Z5 mid tower case P/N: ZAL-Z5
To ti sve zavisi na kakav primjerak naletis... ali u vecini slucajeva idu na 4.5GHz bez beda. Bitno je da ne pretjeras s naponom i da su temp. ispod term. granica.
Za jezgre ti je gornja granica: 62°C, a za socket 70°C.
Bok svima
Zainteresirao sam se u OC mojeg 960t, malo se gledao na internetu, i sam sam pokusao samo sa dizanjem multipliera 20x200 vcore: 1.45, ali nikako da dode stabilno, nb core i ht nisam dirao jer nisam siguran kako..cilj mi je 4 ghz 24/7
Svaki savjet je cijenjen i dobrodosao ;)
ma da, vratio sam ga na x4, malo sam povisio napon na 1.48, iako zbog llc-a zna otici do 1.53, cini se da je sve stabilno, pustio sam prime samo 10 min, da vidim hoce li se srusit i nije, onda sam igrao saints row oko 2 sata, isto je bilo ok..pustit cu prime 2 sata malo kasnije kad stignem
kako se manifestira da je ploca preslaba i mogu li biti neke vece posljedice?
Meni je takva ploca riknula jer sam drzao Phenoma 955 na 4.0 GHz sa tako nesto slicnim naponom, lagano na iberu za tu plocu, a ipak da bi cpu bio stabilan manji nije bio dovoljan.
Prosla reklamaciju ali sam ja ipak prodao dalje i sebi bio uzeo neku Asusovu sa 8+2 faznom reg. i radilo je bez problema do daljnjeg.
Odlicna ploca za taj novac ali ipak pre slaba za takve zahtijevnije 24/7 podhvate.
Otkljucaj cpu u x6 i nemoj dizat napon nego idi do koliko ide sa stock naponu, neces osjetit razliku za tih par stotina MHz.
Meni je takva ploca riknula jer sam drzao Phenoma 955 na 4.0 GHz sa tako nesto slicnim naponom, lagano na iberu za tu plocu, a ipak da bi cpu bio stabilan manji nije bio dovoljan.
Prosla reklamaciju ali sam ja ipak prodao dalje i sebi bio uzeo neku Asusovu sa 8+2 faznom reg. i radilo je bez problema do daljnjeg.
Odlicna ploca za taj novac ali ipak pre slaba za takve zahtijevnije 24/7 podhvate.
Otkljucaj cpu u x6 i nemoj dizat napon nego idi do koliko ide sa stock naponu, neces osjetit razliku za tih par stotina MHz.
hvala ti, drzat cu ga tako dok ne nadem neku drugu plocu, znaci bitno je da ne dizem napon, prije mi je bilo x6 3.4 ghz stabilno kao kamen
Bok svima
Zainteresirao sam se u OC mojeg 960t, malo se gledao na internetu, i sam sam pokusao samo sa dizanjem multipliera 20x200 vcore: 1.45, ali nikako da dode stabilno, nb core i ht nisam dirao jer nisam siguran kako..cilj mi je 4 ghz 24/7
Svaki savjet je cijenjen i dobrodosao ;)
Ta ti je ploča pre slaba da ga držiš na 4 GHz za 24/7 rad.Pogotovo ako si ga otključao u x6 kao što ti piše pod moj pc.
Treba ti neka 6+2 ili 8+2 fazna ploča da to odradi kako treba.
Kako znati koliko je fazna odredena ploca?
Bok!
Ima li netko iskustva s clockanjem proca pod Moj PC? Na koliko gha se može staviti? Možete li mi preporučiti dobar cooler za njega? Po mogučnosti da gha nije komplicirano montirat! :-)
Bok!
Ima li netko iskustva s clockanjem proca pod Moj PC? Na koliko gha se može staviti? Možete li mi preporučiti dobar cooler za njega? Po mogučnosti da gha nije komplicirano montirat! :-)
Preporuka za cooler na akciji (ne znam da li je kompliciran za montiranje, mislim da nije)
Bok svima !!
Ovako imam: - maticnu gigabayte ga m61sme--s2l
Informacije o matičnoj ploči
ID matične ploče 07/30/2007-NV-MCP61-6A61KG08C-00
Naziv matične ploče Gigabyte GA-M61SME-S2L v2
Informacije o FSB-u
Tip sabirnice AMD Hammer
Osnovna frekvencija 200 MHz
Efektivna frekvencija 200 MHz
HyperTransport frekvencija 1000 MHz
Informacije o memorijskoj sabirnici
Tip sabirnice Dual DDR2 SDRAM
Širina sabirnice 128 bit
DRAM:FSB omjer CPU/6
Osnovna frekvencija 352 MHz (DDR)
Efektivna frekvencija 703 MHz
Propusnost 11251 MB/s
- procesor : Procesor DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+
Informacije o procesoru
Procesor DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+
Jezgra procesora Brisbane
CPU stepping BH-G1
Podržani setovi instrukcija x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
Originalna frekvencija 2100 MHz
Min / Max CPU množitelj 4.0x / 10.5x
Engineering Sample Ne
L1 cache za kod 64 KB per core (Parity)
L1 cache za podatke 64 KB per core (ECC)
L2 cache 512 KB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)
Fizikalne informacije o procesoru
Tip pakiranja 940 Pin uOPGA
Dimenzije 40 mm x 40 mm
Broj tranzistora 154 milijuna
Tehnologija izrade 10Mi, 65 nm, CMOS, Cu, DSL SOI
Veličina silicijske pločice 126 mm2
Napon jezgre 1.100 - 1.350 V
I/O napon 1.2 V + 2.5 V
Maksimalna potrošnja 65 - 76 W (ovisno o frekvenciji)
- Ram : 1 ) - Transcend JM800QLU-1G
- Tip memorije DDR2 SDRAM
- Brzina modula DDR2-800 (400 MHz)
- Kapacitet modula 1 GB (1 rank, 8 banks)
2 ) - Naziv modula Kingston 99U5431-004.A00LF
- Tip memorije DDR2 SDRAM
- Brzina modula DDR2-800 (400 MHz)
- Kapacitet modula 1 GB (1 rank, 8 banks)
- Grafička : ATI Radeon HD 5450
- Kapacitet memorije 1 GB
E ovako ide moje pitanje , kad udem u Bios nemogu naci nigdje di se moze povecavat voltaza ni nista znaci nista ne mogu naci , imajte na umu da mi je ovo prvo overclocking , pa mi molio da mi malo pojasnite jel nesto jos moram napravit ili jednostvano ne mogu mu nista ili ima nacina ... Molim da mi objasnite kako ne mogu nista naci u Biosu ...
Ako nemoze preko Biosa dajete mi neke programe kako da makar malo ga podignem gore ... molim pomoc ...