Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 961.363
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Mogao bi, zavisi od toga koliko mu treba napona. Taj cooler je ipak možda preslabog kapaciteta za Thubana na visokom naponu i taktu. Clockaj koliko ide na stock naponu, dakle nekih 1.35V ili manje i dosta je to za taj cooler.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Mogao bi, zavisi od toga koliko mu treba napona. Taj cooler je ipak možda preslabog kapaciteta za Thubana na visokom naponu i taktu. Clockaj koliko ide na stock naponu, dakle nekih 1.35V ili manje i dosta je to za taj cooler.

Ma ja sam ga samo uzeo da samnjim buku jer ovaj stock se vrti na 8000rpm ... sad ja bi i sa 3.8 bio zadovoljan ali cisto me zanimao max :)

14 godina

Pa clockaj iz zabave da vidiš koliko ide. Nikad neznaš kako će koja kombinacija  ploče, procesora i hlađenja reagirati. Radi igara ga uopće nemoraš ni clockat.

13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Moze jedna pomoc,imam konfu iz opisa i proc je OCan na 3.8GHz sa ovim hladnjakom na stock voltazi i radi stabilno max temp pod preopterecenjem je 57-58C e sad za koliko bi ja snizio temp kad bi stavio jos jedan 120mm vent na cooler jer imam samo jedan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nekih 2-3 C

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ti ako želiš snizit temperaturu bi profitirao promjenom hladnjaka na Scythe Yasa, Aigera, Mugena ili CM 612 ( koji je najjeftiniji a svi slično hlade ). Taman prodaš taj i dodaš 100 do 150 kn i možeš kupit neki od ovih hladnjaka. Ja procjenjujem da bi skinuo temperaturu možda za nekih 4°C do 5°C što bi te dovelo taman u ugodnu zonu od 53°C pod loadom.

13 godina
protjeran

Pozdrav

Imam AMD X4 975 trebo bi ga klokati na 4Ghz...Neznam koji da hladnjak uzmem Mugena 2, Corsair H60 ili Corsair A70....

U sput znam da mi je matična krš.....Pa mi onda negu matičnu preporučite (300-500kn)....Samo da rečem mora piti AM3 i DDR3 raami..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A koliko para ti imaš?

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bobo16 kaže...

Pozdrav

Imam AMD X4 975 trebo bi ga klokati na 4Ghz...Neznam koji da hladnjak uzmem Mugena 2, Corsair H60 ili Corsair A70....

U sput znam da mi je matična krš.....Pa mi onda negu matičnu preporučite (300-500kn)....Samo da rečem mora piti AM3 i DDR3 raami..

Uzmi Mugen 3 REV B.

Za clockanje nećeš naći matičnu za 300 kn.

Ako nije za clockanje onda MSI 760P23-FX.

We Are Anonymous We Are Legion We Do Not Forgive We Do Not Forget
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
bobo16 kaže...

Pozdrav

Uzmi Mugen 3 REV B.

Za clockanje nećeš naći matičnu za 300 kn.

Ako nije za clockanje onda MSI 760P23-FX.

Ne tu ploču ta ploča ne podržava tog phenoma.

EDIT:Uzmi ovu ploču http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_355&products_id=10236 a za hladnjak uzmi Mungena 3 ili 2.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 14:27 (WrongType).
14 godina

Best buy ploča za AMD. Za cooler možeš slobodno i CM Hyper 212 Evo. S tom pločom i tim coolerom ćeš hvatat bez problema 4.0Ghz.

15 godina

Komp iz potpisa...pitanje je dali mi se isplati clokat proc na 3.8???sad je temp u full loadu 40-45...

My way
13 godina
neaktivan

Ako je za gaming onda ne.

Dont Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

onda ne..hehe

My way
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Komp iz potpisa...pitanje je dali mi se isplati clokat proc na 3.8???sad je temp u full loadu 40-45...

Isplatilo bi se, pogotovo na kojih 4GHz ako su ti tako niske temp, ali ne preporucam ti nikakav prevelik OC jer ti maticna ima 4+1 regulaciju, a takve sa 125w procom i overclockom ne izdrže bas dugo, zato overclockaj na stock naponu do kud ide, cim se pocne rusit i trazit napona tu stani...

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar - Match godine 30.12.2011<3
13 godina
neaktivan

Imaš tu negdje test dizanje cpu za 1ghz daje 2-3FPS-a u igri .Evo ti test ako mi ne vjerujes http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclock-cpu-vs-overclock-grafe-/133252.aspx

Dont Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 18:41 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

moze neka matična za klokanje 500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A čega?Kojeg CPU? Ako je za ovog phenoma evo ti http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_355&products_id=10236 al nečeš puno postič sa MBO od 500kn da ga i dignes na 4.0 ghz dobitčeš 2-3 FPS-a i igri. 

Dont Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 18:46 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma nepada mi napamet dizat napon na ovoj ploči...al znam da sam jednom probao na 3.8ghz temp u full je bila nekih par stupnjeva gore...ali nije bilo potrebe pa sam vratio na stock....

My way
13 godina
protjeran

amd x4 975 AM3 soc. DDR3

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bobo16 kaže...

amd x4 975 AM3 soc. DDR3

Post iznad.

Dont Believe The Type
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Nisam stalno na forumu pa ako moj post nije za ovu temu molio bih da ga se premjesti.

Dakle imam slijedeći problem/pitanje{#}

Imam ploču Asrock M3A770DE sa Athlon II X3 450 procesorom koji se uz malo sreće i pameti mogu otključati u Phenoma X4. Sami Athlon na monitoru od 19" za moje potrebe sasvim solidno vrti sve novije igre na maksimalnim detaljima, e sad pošto mi vrag neda mira kao ljubitelju računala okušao sam se u otključavanju.

Pročitao sam temu s ovog foruma koja lijepo objašnjava korak po korak kako to ide.

I sad ACC sam stavio na AUTO L3 cache isto i resetirao komp i sve se ugasilo na koju sekundu i počeo komp radit. Nakon Asrock ekrana i provjere diskova bla bla kad bi trebao početi učitavati windowse ekran posivi, ventilatori vrte i neće dalje. Kao da nema diska. Zatim sam spustio taktove svih jezgri na 2.8 GHZ, pa dignuo NB i CPU voltažu za 0.1 (strah me igrat se sa voltažama jer nisam iskusan u tome), nakon restarta opet isto. Zatim sam L3 cache stavio na bsp only i zaključavao jezgru po jezgru ( probao sam i sa 2 zaključane) i jednostavno uvjek isto, nikakve promjene nema sve dok ne vratim sve kako je bilo. Update BIOS-a sam napravio na 1.80 ni to nije pomoglo.

Pošto ste vjerujem svi dosta iskusni u tome možete li mi molim vas reći dali sam napravio nešto krivo, ili je nemoguće otključati procesor koji tako reagira na ACC?

Hvala vam unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 12:29 (m.skripelj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

4. jezgra ti neispravna... ako nije proradilo s update-om BIOSa onda nece uopce

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

..kupio sam Mugen 3 s dva hladnjaka i kloknuo Amd X4 965 BE 3.4 Ghz na 4 Ghz .. i malo sam podigao napon (jel sam uopce ga trebado dizati ?), sa prime-om mi dostize max 60 C  i sad me zanima  jel su ove Ok temperature  http://postimage.org/image/s9eobp13v/full/   .. ?? :Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 19:56 (ineedmoney).

0 0 hvala 0
15 godina

ako ti se neruši na stock naponu nemoj dizat.....

My way
14 godina
ineedmoney kaže...

..kupio sam Mugen 3 s dva hladnjaka i kloknuo Amd X4 965 BE 3.4 Ghz na 4 Ghz .. i malo sam podigao napon (jel sam uopce ga trebado dizati ?), sa prime-om mi dostize max 60 C  i sad me zanima  jel su ove Ok temperature    .. ?? :Hvala

Stavi normalne slike CPU-Z i HW Monitora ( dok radi P95 ili OCCT najmanje 10- ak minuta ). Ovdje se ništa skoro nevidi. Temperatura od 60°C je debelo previsoka za takav dobar hladnjak i 4.0Ghz. Stavi slike da vidim šta se dešava.

14 godina
neaktivan
ineedmoney kaže...

..kupio sam Mugen 3 s dva hladnjaka i kloknuo Amd X4 965 BE 3.4 Ghz na 4 Ghz .. i malo sam podigao napon (jel sam uopce ga trebado dizati ?), sa prime-om mi dostize max 60 C  i sad me zanima  jel su ove Ok temperature  http://postimage.org/image/s9eobp13v/full/   .. ?? :Hvala

Dobre su temperature, 60 ° C nije previše pod punim opterećenjem.

Napon nije pre visok.

EDIT: Nisam vidio da je Mugen 3 temperature bi trebale biti nešto niže

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2012 19:58 (donator_bubrega).
14 godina
neaktivan
m.skripelj kaže...

Pozdrav! Nisam stalno na forumu pa ako moj post nije za ovu temu molio bih da ga se premjesti.

Dakle imam slijedeći problem/pitanje{#}

Imam ploču Asrock M3A770DE sa Athlon II X3 450 procesorom koji se uz malo sreće i pameti mogu otključati u Phenoma X4. Sami Athlon na monitoru od 19" za moje potrebe sasvim solidno vrti sve novije igre na maksimalnim detaljima, e sad pošto mi vrag neda mira kao ljubitelju računala okušao sam se u otključavanju.

Pročitao sam temu s ovog foruma koja lijepo objašnjava korak po korak kako to ide.

I sad ACC sam stavio na AUTO L3 cache isto i resetirao komp i sve se ugasilo na koju sekundu i počeo komp radit. Nakon Asrock ekrana i provjere diskova bla bla kad bi trebao početi učitavati windowse ekran posivi, ventilatori vrte i neće dalje. Kao da nema diska. Zatim sam spustio taktove svih jezgri na 2.8 GHZ, pa dignuo NB i CPU voltažu za 0.1 (strah me igrat se sa voltažama jer nisam iskusan u tome), nakon restarta opet isto. Zatim sam L3 cache stavio na bsp only i zaključavao jezgru po jezgru ( probao sam i sa 2 zaključane) i jednostavno uvjek isto, nikakve promjene nema sve dok ne vratim sve kako je bilo. Update BIOS-a sam napravio na 1.80 ni to nije pomoglo.

Pošto ste vjerujem svi dosta iskusni u tome možete li mi molim vas reći dali sam napravio nešto krivo, ili je nemoguće otključati procesor koji tako reagira na ACC?

Hvala vam unaprijed!

Ne vjerujem da ćeš uspjeti, probaj samo jezgru, ne L3.

I malo više digni CPU voltažu

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...
ineedmoney kaže...

..kupio sam Mugen 3 s dva hladnjaka i kloknuo Amd X4 965 BE 3.4 Ghz na 4 Ghz .. i malo sam podigao napon (jel sam uopce ga trebado dizati ?), sa prime-om mi dostize max 60 C  i sad me zanima  jel su ove Ok temperature    .. ?? :Hvala

Stavi normalne slike CPU-Z i HW Monitora ( dok radi P95 ili OCCT najmanje 10- ak minuta ). Ovdje se ništa skoro nevidi. Temperatura od 60°C je debelo previsoka za takav dobar hladnjak i 4.0Ghz. Stavi slike da vidim šta se dešava.

pa ako dostiže 60, a onda se smanji to je ok. meni npr. na 1.4V i 3.8GHz zna doseći 57-58, al se onda brzina ventilatora na hladnjaku poveća pa se temp. stabilizira na 51-52

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice