Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 961.528
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Ma da ... a pc nije star niti 3 mjeseca

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
WrongType kaže...

Evo ako mi ne vjerujes u sobi je nekih 25 C.Jezgre su po 16 CPU 22 dosta je vruče u sobi kad se znojim.

kod overclockiranih amd-a temperature jezgri su većinom pogrešno detektirane

tako da u najboljem slučaju temp procesora ti je 22

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

Provjerit ču sa ne ocanim cpu baš da vidim.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 16:09 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa naravno da ti nevjerujem jel sam ja imao fiziku u školi i znam zakone termodinamike. Kažem ti da to NIJE moguće po današnjoj fizici, a ti sad možeš vjerovat u šta god hoćeš.

13 godina
neaktivan

Kako da ti dokažem malo prije sam slikao da tako piše.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vjerujem ja tebi da to tako piše, ali ti kažem da to nije precizno i ispravno.

14 godina
odjavljen

Temperatura jezgri/procesora ne može biti manja od sobne ako je hlađeno zrakom!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo CPU je 3 C topliji kad nije ocan tj. točan iznos.Znači nekih 3 C razlike to je jako malo i zanemarivo.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 16:40 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
WrongType kaže...

Evo CPU je 3 C topliji kad nije ocan tj. točan iznos.Znači nekih 3 C razlike to je jako malo i zanemarivo.

evo sad vidiš možda realne temperature za idle...

dakle još kad mu digneš frekvenciju on radi na još većoj temperaturi...preko 20°C su jezgre sigurno

dakle o onih 16°C nema ni govora....

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

Ok al opet to su jako male razlike i zanemarive.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

razlika je blizu 10 stupnjeva na jezgrama, što nikako nije malo...

u loadu se ta razlika još povećava

al tebi čini mi se ne vrijedi govorit...

tako da EOD

14 godina

Ma nije mu ni 20C temperatura, procjene su da je temperatura u idle-u ovisno o hladnjaku nekih 10-ak stupnjeva iznad temperature okolnog zraka. Dakle, ako ti je u sobi 20C, onda jezgre ( odnosno procesor ) može bit na nekih 30-ak C a nikako nemože bit na 20C sa zračnim hlađenjem. Al vidim da ovdje nema smisla govorit kad se ljudi i dalje zadrto drže svog umjesto da malo čitaju i informiraju se. Ovo je isto kao da netko tvrdi da je Sunce manje od Zemlje, jel eto kad gledaš kroz prozor, vidiš da je očito puno manje {#}.

14 godina

amd phenom II,x4 955,black editon...:)

4 Ghz...jeeej...:)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
alen4430 kaže...

amd phenom II,x4 955,black editon...:)

4 Ghz...jeeej...:)

Smanji napon.Na 1.45V ce ti biti stabilan za 4000 mhz,vjerojatno i sa manje napona.I NB frekvenciju postavi na stock koji iznosi 2000 mhz.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan

evo da nekažeš da lažem samo nije fizikalno da su temperature niže nego u okolini

15 godina
moderator

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 14:34 (XXX-Man).
13 godina
neaktivan

e da i još mi nitko nije odgovorio dokle bi on isao i dali ga ima uopće smisla oc-at ak imam 6770 grafu te ako ima koliko fpsa u igrama otprilike

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nekih 3-4 FPS-a do 3.5 ghz bez dizanja napona.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 20:34 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

xxx, o ćemu ti pricaš, još jednom procitaj {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 20:38 (benelli49x).
14 godina
benelli49x kaže...

e da i još mi nitko nije odgovorio dokle bi on isao i dali ga ima uopće smisla oc-at ak imam 6770 grafu te ako ima koliko fpsa u igrama otprilike

Nema apsolutno nikakvog smisla ga clockat za tu grafu. Kod mene dok sam imo HD 6950, koja je točno duplo jača od HD 6770, ništa nije donjelo povećanje takta sa 3,2Ghz na 4,0Ghz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 23:59 (itomic009).
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
benelli49x kaže...

Nema apsolutno nikakvog smisla ga clocakat za tu grafu. Kod mene dok sam imo HD 6950, koja je točno duplo jača od HD 6770, ništa nije donjelo povećanje takta sa 3,2Ghz na 4,0Ghz.

jesam ja moro cekat cijeli dan za jedan normalan odgovor, hvala još jednom

a ne mi tupit da ce mi proc sigurno radit na 3.5 sa stock coolerom a covijek ima i jaci proc i cooler pa ga drži na 3.6 {#}

14 godina
odjavljen
benelli49x kaže...

Rađe karticu clockaj da na propusnosti dobiješ.

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
benelli49x kaže...

kartica clockana na 920/1300 default 850/1200

13 godina
benelli49x kaže...
MARKOZD15 kaže...
benelli49x kaže...

ja imam 6770 vapor-x. koje su ti temp? i kolko si dobio clockanjem?? baci neki bench

Krpa
13 godina
neaktivan

moja je flex-edition a dobiješ jedno max 10 fps ovisno od igre eo idem nepravt bench mafie 2 jedino što mi je max rezolucija 1280x1024, monitor {#}

13 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
benelli49x kaže...
MARKOZD15 kaže...
benelli49x kaže...

ja imam 6770 vapor-x. koje su ti temp? i kolko si dobio clockanjem?? baci neki bench

default 42,7 uz laganje oc- 49,3 isplati se overclock svi detalji su na max

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
benelli49x kaže...

Nema apsolutno nikakvog smisla ga clockat za tu grafu. Kod mene dok sam imo HD 6950, koja je točno duplo jača od HD 6770, ništa nije donjelo povećanje takta sa 3,2Ghz na 4,0Ghz.

e ja imam tu grafu XFX HD 6950 2 Giga ( malo drukciji model nego obicna hd 6950) (http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-6950-xxx-2gb-ddr5-hdmi-dualdvi-2xdp&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.760)  ... i mislio sam kupiti novi hladnjak da klokam Amd x4 965 BE sa 3.4 na 4 Ghz ..sad kad si napisao da nema razlike  u frapsima sad u dvoumici {#} ..jel ima jos tko kakvih iskustava ili savjeta ..jel se isplati kupovat novi hladnjak i klokat ?? {#}    Hvala !

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.2.2012 6:23 (ineedmoney).
14 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclock-cpu-vs-overclock-grafe-/133252.aspx  Isplati ti se clockat doslovno samo radi par igara i ako ti je clockanje zanimljivo i zabavno a inače niti najmanje ti se neisplati clockat. Ako imaš AMD stock cooler , onda se svakako isplati kupit drugi jel ja neznam kako iko može trpit taj cirkus od venta.

14 godina
neaktivan
ineedmoney kaže...

e ja imam tu grafu XFX HD 6950 2 Giga ( malo drukciji model nego obicna hd 6950) (http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-hd-6950-xxx-2gb-ddr5-hdmi-dualdvi-2xdp&option=artikl&id_kategorija=05180606&id_artikl=051.806.760)  ... i mislio sam kupiti novi hladnjak da klokam Amd x4 965 BE sa 3.4 na 4 Ghz ..sad kad si napisao da nema razlike  u frapsima sad u dvoumici {#} ..jel ima jos tko kakvih iskustava ili savjeta ..jel se isplati kupovat novi hladnjak i klokat ?? {#}    Hvala !

6950 "prava" verzija je od 2Gb.

Ofc.
13 godina

.

Krpa
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.4.2013 3:15 (KrpaZG).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice