Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 965.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Lovro2209 kaže...

Ja sam svoj athlon ii 455 otkljucao u phenom ii b55. Bio je na 3.3 ghz ja sam ga clockao na 3.6 al je nestabilan, na koliko bi ga bilo najbolje clockat ili uopce ne clockat?

Digni mu napon.Imas li L3 cache?Ako imas onda imas Phenoma II a ako nemas imas Athlona II.Inace Phenomi su bolji clockeri iako ima iznimki.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan

sad cu ti erc napon pa mi kazi koliko da dignem imam 2 m l3 chache mislim.

14 godina
Lovro2209 kaže...

sad cu ti erc napon pa mi kazi koliko da dignem imam 2 m l3 chache mislim.

To je L2 cache,imas Athlona II a ne Phenoma II.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan

nene imam 512 kb l3 chache.

14 godina
Lovro2209 kaže...

nene imam 512 kb l3 chache.

Skini CPU-Z i validaciju zalijepi ovdje.

13 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

sori zaj**o sam,sada sam pogledao u biosu ne pise mi nista za L3 chache.512kb mi je L1 chache. Al u biosu mi pise da je phenom b55.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lovro2209 kaže...

sori zaj**o sam,sada sam pogledao u biosu ne pise mi nista za L3 chache.512kb mi je L1 chache. Al u biosu mi pise da je phenom b55.

CPU-Z ga cita kao Phenoma II ali nije Phenom II nego Athlon II X4.

13 godina
neaktivan

i u biosu mi pise da je phenom II.

13 godina
neaktivan

stavio sam maticnu umjesto chaches.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lovro2209 kaže...

i u biosu mi pise da je phenom II.

Napon vise nemoj dizati.Ostavi ga na 1,4V pa dokud ide na tom naponu ti ostavi jer vjerojatno imas stock hladnjak.Inace nebitno kako ti ga citaju kad on nema L3 a svaki Phenom ima L3.Phenomi I su imali 2MB L3  a Phenomi II imaju 6Mb L3.

13 godina
neaktivan

Sada mi je na stock hladnjaku na 3.3 ghz na full load max 45 stupnjeva. Znas koji program mozda ta provjerim stabilnost?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lovro2209 kaže...

Sada mi je na stock hladnjaku na 3.3 ghz na full load max 45 stupnjeva. Znas koji program mozda ta provjerim stabilnost?

Prime,OCCT i Linx.

13 godina
neaktivan

Imam AMD Athlon(90 nm) 5600+ i MBO: MSI K9N6PGM2-V2.Pokusavao sam ga OC al imam neki valjda zeznuti primjerak memorije tako da ako dignem FSB preko 230 moram vadit bateriju(a dosta mi je toga po 5 put danas) pa me zanima kako da ja dignem FSB bez ikakvih promjena na memoriji jer zelim OC-at proc na barem 3.2 Ghz.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
FireMan97 kaže...

Imam AMD Athlon(90 nm) 5600+ i MBO: MSI K9N6PGM2-V2.Pokusavao sam ga OC al imam neki valjda zeznuti primjerak memorije tako da ako dignem FSB preko 230 moram vadit bateriju(a dosta mi je toga po 5 put danas) pa me zanima kako da ja dignem FSB bez ikakvih promjena na memoriji jer zelim OC-at proc na barem 3.2 Ghz.

Hvala

Mnozitelj memorije stavi na 3,33X i digni napon procesoru.Pritom pazi na temperature.

13 godina
neaktivan

Neznam kako da mjenjam mnozitelj memorije jer to nikad nisam radio (da nije to DRAM:FSB ratio?)

Mislim da dizanje napona nije potrebno za 400 Mhz?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
FireMan97 kaže...

Neznam kako da mjenjam mnozitelj memorije jer to nikad nisam radio (da nije to DRAM:FSB ratio?)

Mislim da dizanje napona nije potrebno za 400 Mhz?

To je star procesor i mnogo se grije pa je potrebno.Nadi opciju gdje ti je mnozitelj memorije na 4x i stavi na 3,33x pa overclockaj.

13 godina
neaktivan

Da al problem je u tome sto ja imam stock hladnak

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HELP

oc-am proc na 2,8 testam sa occt stabilan stavim na 2,9 error occt nece testat u cem je problem

PLS HELP!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za sve vas što ganjate visoke taktove i clockove. Ako to radite iz zabave, onda je OK i malo dizanja napona uz dobru ploču i pomalo. Ali ako ganjate tih nekih 100,200Mhz i slično što vidim da vas dosta ganja radi igranja ili neke koristi, onda nema baš nikakvog smisla jel ništa nećete ni osjetiti.

Evo vam primjer za igre.

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclock-cpu-vs-overclock-grafe-/133252.aspx

13 godina
neaktivan
@itomic ja ne ganjam oc radi igranja nego radi programa sa kojima imam problema stvar je i u tome sto ocu izvuc maksimalno iz proca i rama i garant to ne radim radi igranja tako da ako oces pomoc sa mojim problemom onda pls pomozi jer meni najvise ce to koristit radi rendanja, 3d studio max itd... jer mi je potrebno radi skole... samo me jedno muci voltaza cpu-a kad udem u cpu vid control imam svakakvih voltazi ako stavim npr 0.0478 dali se to dodaje na trenutnu voltazu ili...
14 godina
bubach1989 kaže...
@itomic ja ne ganjam oc radi igranja nego radi programa sa kojima imam problema stvar je i u tome sto ocu izvuc maksimalno iz proca i rama i garant to ne radim radi igranja tako da ako oces pomoc sa mojim problemom onda pls pomozi jer meni najvise ce to koristit radi rendanja, 3d studio max itd... jer mi je potrebno radi skole... samo me jedno muci voltaza cpu-a kad udem u cpu vid control imam svakakvih voltazi ako stavim npr 0.0478 dali se to dodaje na trenutnu voltazu ili...

Taj procesor se previse grije,imas stock cooler.Pa raden je u 90nm procesu,ocekujes cuda.Los je ocer i to nije nista cudno.I nikako nije za ove podebljane radnje,to je metuzalem od procesora.

14 godina
bubach1989 kaže...

To je star CPU i tu se može malo clcokat a ajoš manje dobit. Tebi ako treba za posao nekakv sirova snaga procesora, ti trebaš mjenjat CPU. Niti ti je ploča za clockanje, niti je CPU.

13 godina
neaktivan

kao prvo nije 90nm nego 65nm kao drugo aftermarket cooler je gore i temperatura na full rpm coolera je 30 stupnjeva max a pod opterecenjem occt-a je max 60 (citano iz biosa) novi cooler ce doc gore kad nabavim 350kn i to ce bit mugen 3

EDIT: @itomic oces rec da na sluzbenim stranicama lazu za maticnu 

http://www.amd.com/us/products/desktop/chipsets/7-series-discrete/Pages/amd-790fx-chipset.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 20:05 (bubach1989).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možete mi reći kol'ko mogu klokati ovaj proc:

AMD Phenom X4 9500 (stock na 2.2GHz)

Na ovim komponentama:

Memorija: 4GB DDR2
Matična ploča: Gigabyte GA-M61PME-S2
Grafička kartica: HD 4650 1 GB DDR2
HDD: Hitachi 320GB, SATAII, 7200rpm
Kućište: ComTrade MidiTower
Napajanje: 420W CoolerMaster

Slika CPU-z:

http://img534.imageshack.us/img534/6696/848f40d68238453d92ab482.png

0 0 hvala 0
14 godina
DarkBoss kaže...

Možete mi reći kol'ko mogu klokati ovaj proc:

AMD Phenom X4 9500 (stock na 2.2GHz)

Na ovim komponentama:

Memorija: 4GB DDR2
Matična ploča: Gigabyte GA-M61PME-S2
Grafička kartica: HD 4650 1 GB DDR2
HDD: Hitachi 320GB, SATAII, 7200rpm
Kućište: ComTrade MidiTower
Napajanje: 420W CoolerMaster

Slika CPU-z:

http://img534.imageshack.us/img534/6696/848f40d68238453d92ab482.png

S nekim boljim coolerom na 2,7 ghz max.

14 godina
neaktivan

Samo toliko?

0 0 hvala 0
13 godina

proc ti nije neki kloker a ni matična ti nije baš za klokanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
d666sermek kaže...

proc ti nije neki kloker a ni matična ti nije baš za klokanje

Jel proc dobar ovako, i bez clockanja, ili da ga ipak dignem na 2.5?

13 godina

ne moraš ga, ionako je overkill za tu grafu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam par pitanje u vezi mojeg procesora....

1. Jeli bi dobio išta na performansama u igrama ili programima koji intenzivno iskorištavaju CPU kao npr. video enkoderi i dekoderi....
  2. Na koliko bi mogao dignut takt?
  3. Koji cooler preporučate do 200-250 kn? (ni lipe više...)
  4. Jeli napajanje može izdržat? Pretpostavljam da može jer ne vuče ni 250W iz zida u full load-u....

Samo nemojte započet svađu u vezi coolera jer to upće ne tražim, samo par različitih mišljenja.

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am :P
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 21:18 (Krešo91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice