Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 970.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
Kordy kaže...
rambox kaže...
Kordy kaže...

Memorija je jadna (1 pločica kingstona i 2 aeneona)znači 1x1gb + 2x512 mb, nisam ju spuštao a za matičnu sam svjestan da nije za OC jer sam vidio da ima malo pocija za OC...

Spusti memoriju u Bios na 667 ili 333 to su iste vrjednosti memorija te muci, pa onda probaj stavit na 240 FSB a napon procesora postavi na 1.4500V pa ak nece onda nista vrati na 236 i gotovo tak nek ostane.Cool

Namjestio sam sve kako si rekao ali ništa...komp se upali ali prije nego što se windows počne učitavat ,zamrzne se...

Smanjio sam memoriju i ostavio stock napon te fsb na 238...

Ovako je sve u redu za sad pa ću tako i ostaviti..Hvala na pomoći

Napravi test sa OCCT 30 minuta onda bus znal je ok bez tog ništa, samo odradis CPU test i to postavi kak vidis na fotki i ne smije se smrznut komp ili slicno onda je ok.Cool

17 godina
toxic kaže...

Dobro ti je to, Athloni II nisu baš najbolji oceri, napon izgleda velik ali nije uopće problematičan za procesor, eventualno za ploču...

Evo slični setup kao tvoj koji sam iščupao iz moje arhive...

Otključan X3 425 u X4 B25 na 3.6 sa Asrockicom i 5770

http://img20.imageshack.us/img20/8127/infolt.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/2880/tempe.jpg

Maksi oc validacija na Gigabytici 4130

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=874071

clock2much
15 godina
neaktivan

Kako znat kad je dosta sa OC-anjem RAMA? Znan za GPU i CPU, opteretiš na 100% i gledaš stabilnost i temp. Kako sad za RAM?

a da i ja nešto napišen :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 1:16 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rabiš sintetičke testove za memoriju i testove stabilnosti,a za temp vidi dodirom na čipove
16 godina
dr. zlo kaže...

Kako znat kad je dosta sa OC-anjem RAMA? Znan za GPU i CPU, opteretiš na 100% i gledaš stabilnost i temp. Kako sad za RAM?

Kad se nece bootat onda je max za memu,to jest presao si njezin max.Meni ti je bilo na cca 930-940 na kingmax memi i nije htjelo bootat uopce pa sam morao radit clr cmos i spustit malo.

16 godina
neaktivan

a men se recimo proc oce botat na 3.3ghz al se kasnije ugasi vjerovatno zbog nestabilnosti e sad kako da to napravim jel da povecam voltazu ramima ili sta? Jel u redu kad samo dizem multiplaier od proca a ne fsb?

N-zeyac
15 godina
neaktivan
VEHT kaže...

a men se recimo proc oce botat na 3.3ghz al se kasnije ugasi vjerovatno zbog nestabilnosti e sad kako da to napravim jel da povecam voltazu ramima ili sta? Jel u redu kad samo dizem multiplaier od proca a ne fsb?

Ako dižeš samo množitelj RAM-a, onda digni napon procesora.

a da i ja nešto napišen :D
16 godina

Kolika je maks.temperatura jezgri za mog Athlona,tj.nakon kolike temperature bi se restartao sam od sebe?

Trenutno je ovakvo stanje kod mene u idle-u.

Default napon i takt. Default napon i takt.
Death has a thousand faces,evil only one.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Može koji savijet za moj AMD 6000+ @ 3.0 Ghz

Ima box hladnjak, temperatura je 49 stupnjeva.

Lako je čovjeka sprdati, al aj mu daj 100kn BC2 ingame: Dorjan_CRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dodinho kaže...

Može koji savijet za moj AMD 6000+ @ 3.0 Ghz

Ima box hladnjak, temperatura je 49 stupnjeva.

Savjet za što?

Ako želiš novi cooler,uzmi Katanu 3,ona će ti lijepo spustiti temperature i bit će ok.

Ako ne,skini cooler,ispuši ga kompresorom.Ako nemaš kompresor,probaj sa usisavačem/kistom pa kol'ko možeš.

Očisti ga lijepo,stavi novu pastu na njega i to je to.

Preporuka paste

17 godina
luckyluke kaže...

Savjet za što?

Do koje bih temperature mogao overclockati i do kojeg takta?

16 godina
Dodinho kaže...

Evo,c/p sa jedne recenzije tog proca.

"(200 FSB x 15 = 3000) I feel that this pretty much maxes out the chip and is most of the reason why the 6000+ is not a tremendous overclocker. The max overclock I was able to achieve and just to run CPUZ was 3.525 GHz, FSB 235 x 15, HT4, Vcore 1.550v, NB 1.30v, SB 1.60v and HT 1.3v."

Ali prije nego se zaputiš u overclock,smanji temperature procesora,ipak je 49 C previše za idle.

17 godina
luckyluke kaže...
Dodinho kaže...

Evo,c/p sa jedne recenzije tog proca.

"(200 FSB x 15 = 3000) I feel that this pretty much maxes out the chip and is most of the reason why the 6000+ is not a tremendous overclocker. The max overclock I was able to achieve and just to run CPUZ was 3.525 GHz, FSB 235 x 15, HT4, Vcore 1.550v, NB 1.30v, SB 1.60v and HT 1.3v."

Ali prije nego se zaputiš u overclock,smanji temperature procesora,ipak je 49 C previše za idle.

Cilj mi nije 3.5 ghz, mislio sam na 3.2 bez dizanja voltaže.

EDIT: Temperatura procesora na 3.0 ghz load je 63 C

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 19:33 (Dodinho).
15 godina
protjeran

pozz novi sam na forumu ovako nadam se da ima neko ko zna a ne da mi netko drugi govori bezveze

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Motherboard:gigabyte 6 quad s series
Gpu:Geforce 9600gt 512mb 256-bit ddr3
Cpu:AMD Athlon(tm) 64 x2 Duo Core Processor 4800 2.51GHz
Ram:3gb ddr2 667mghz
HDD:500gb sata2 samsung
250gb maxtor

znaci ovo je komp e sad htio sam dignit procesor sa 2.51 na barem 2.80 eh danas sam iso mnozitelj sam stavio x12.5 sa minimalno je 200 max je 500 ja stavim 220 on pocne crkavat nece ni botat sam cvili i cikane ajde vadi baterijcu i resetiraj bio zasto jel moze ko detaljno rec di kolka voltaza ide i kolko taj procesor moze uz ovu konfu ic UP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam svojeg Athlona II X3 435 clockal s 2.9 na 3.41. Stock voltaža. I sad imam tri pitanja. Kaj znači ovo HT Link i čemu služi? U BIOS-u imam NB frekvenciju pa me zanima čemu ona služi? I kaj bi bilo kad bi umjesto 235 x 14.5 stavil 500 x 6.5, 7? Onda bi tu negde gigaherza ispalo pa me zanima dal bi se onda procesor bolje grijal zbog većeg FSB-a il bi isto bilo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 20:30 (6BoosteR9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

Kolika je maks.temperatura jezgri za mog Athlona,tj.nakon kolike temperature bi se restartao sam od sebe?

To su tvoje temperature? Ako imaš hyper 212+ idle bi trebao biti 15c niži. I čemu toliki napon?

17 godina
ATiGamer kaže...
luckyluke kaže...

To su tvoje temperature? Ako imaš hyper 212+ idle bi trebao biti 15c niži. I čemu toliki napon?

Pa to nisu nikakve visoke temperature uopce, kolko znam covjek voli tišinu pa drzi taj hladnjak na malim okretajima i to je to. 15 stupnjeva nize malo sutra, samo u kojim uvjetima i pod kojim okretajima venta od 12 cm.Nevinašce

15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Pa to nisu nikakve visoke temperature uopce, kolko znam covjek voli tišinu pa drzi taj hladnjak na malim okretajima i to je to. 15 stupnjeva nize malo sutra, samo u kojim uvjetima i pod kojim okretajima venta od 12 cm.Nevinašce

Kako nisu visoke još sa aftermarket coolerom. Ja sa stock coolerom imam 35c u idle, istina sa nešto više okretaja, a hyper bi to još nekoliko stupnjeva trabao spustit. Ali čudi me napon?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2010 21:16 (ATiGamer).
17 godina
ATiGamer kaže...
rambox kaže...

Kako nisu visoke još sa aftermarket coolerom. Ja sa stock coolerom imam 35c u idle, a hyper bi to još nekoliko stupnjeva trabao spustit. Ali čudi me napon?

Pa vidi na fotki na kolko mu se vrti hladnjak na 212+, zakaj se tak cudis oko napona uopce a na kolko se tebi vrti stock fan hladnjak.Nevinašce Pa na mom procu je defolt napon 1.400V bil dok je radil na 2.8, prije kloka i kaj sad a on ima 4 jezgre a ja dvije nema tu problema nikakvih.SmijehNevinašce

15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Pa vidi na fotki na kolko mu se vrti hladnjak na 212+, zakaj se tak cudis oko napona uopce a na kolko se tebi vrti stock fan hladnjak.Nevinašce Pa na mom procu je defolt napon 1.400V bil dok je radil na 2.8, prije kloka i kaj sad a on ima 4 jezgre a ja dvije nema tu problema nikakvih.SmijehNevinašce

Imamo iste proceve i meni je default napon 1,3750, a na stocku ga držim na 1,35V. 1,42 je već napon na kojemu se već može solidno klokati. Obavezno nek spušta napon jer će mu temperature odmah past za nekoliko stupnjeva, znam iz iskustva.

17 godina

Isti procesor ne znaci da ce radit s tocno istim naponom, nekima treba vise nekima manje bolja maticna tj skuplja s više Phase ce bolje napon kontrolirat. Bilo bi lako da su svi procesori istog modela bas isti, ali nisu i mos se fuckat pa nemreš nikad rec tocno kak ce bit kod nekog dok ne isproba u praksi.Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Isti procesor ne znaci da ce radit s tocno istim naponom, nekima treba vise nekima manje bolja maticna tj skuplja s više Phase ce bolje napon kontrolirat. Bilo bi lako da su svi procesori istog modela bas isti, ali nisu i mos se fuckat pa nemreš nikad rec tocno kak ce bit kod nekog dok ne isproba u praksi.Cool

Sigurno da je tako, ali jednostavno je to za stock takt prevelik napon i moja preporuka je da ga snizi.

16 godina

Ove temp od 35 C su mi bile dok je kučište bilo zatvoreno i jedva sam zatvorio ovu stranicu od kućišta,točnije ovaj frajer u servisu je silio,pa zakuco stranicu kud puklo da puklo i malo mi izgrebao heatpipeove.Nevinašce

Nema mi zraka u kućištu,neki dan sam ga otvorio pa je sad prozračnije...

http://img31.imageshack.us/i/56546021.png/

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

Ove temp od 35 C su mi bile dok je kučište bilo zatvoreno i jedva sam zatvorio ovu stranicu od kućišta,točnije ovaj frajer u servisu je silio,pa zakuco stranicu kud puklo da puklo i malo mi izgrebao heatpipeove.Nevinašce

Nema mi zraka u kućištu,neki dan sam ga otvorio pa je sad prozračnije...

http://img31.imageshack.us/i/56546021.png/

Kakve su ti temperature u loadu? Pitam jer jer drugi tjedan naručujem cooler pa me ovaj interesira.

17 godina

Razlike u naponima nisu bez razloga, ovisno koliko tranzistori puštaju struju tako im se odredi napon da ostanu unutar TDP specifikacije, Propusi variraju između 1.375V, 1.400V i 1.425V i to je ok, u pravilu se high leakage jezgre bolje clockaju i traže manje napona ali slabije podnose velik napon, barem sa svakodnevnim hlađenjem, AtiGamer ima bolji primjerak 630 za oc

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Evo i ja malo kloko svog tj. odavno sam ga kloko samo sam zaboravio otić na validaciju. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1341007

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan

Max OC:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1341372

Više ne ide jer se odmah javlja BSOD.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Uf puno napona. Povećaj brzinu ram-a, možda zbog njih ne ide dalje, vidim da su ti na 524MHz.

EDIT: Opusti latencije RAM-a. Da dobiješ veću brzinu RAM-a.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 19:56 (tonyx1209).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice