Overclockati AstroPC?

poruka: 19
|
čitano: 2.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclockati AstroPC?

Nakon 6 i pol sati čitanja postova ovog foruma moram priznati da posjedujem znanje koje je puno manje od onoga s čime sam počeo! naravno, tutoriali su idealni, fenomenalni i zahvaljujem se svima koji su si stvarno dali truda to sve posložiti, momci imate vopi !Namigiva

ali... puno je toga ako ovo onda ono, imaš ili nemaš dobar hard za išta, sve je super ali, uvijek to ALI...

da nejdem na svoju ruku i da ne iskeširam teško zarađen novac uzalud, zanima me sljedeće:

jeli moguće, i ako je - okvirno koliko, overclockirati gotovu konfiguraciju Vemila Astro Cyclonehttp://vemil.hr/opis.aspx?sifra=101051

Intel Core 2 Quad Q6600, 4 x 2.4 Ghz, 4 MB cache

4 GB DDR2 PC800 Dual Ch. (2x2GB)

Gainward GeForce 8800 GTS 320MB DDR3

Gigabyte Ga-P35-DS3

Napominjem kako to nije ovaj zadnji Cyclone nego od prije nekih godinu dana, što se vidi iz grafulje, koju također mislim promijeniti za ATI 4850 ili G260 (Što je moje pitanje za neki drugi podforum, ali ako imate kakvih savjeta svakako su dobrodošli)

naravno, glavni upit za OC je proc koji trenutno ima stock hlađenje pa bih uložio u neko bolje.

Zahvaljujem se svma na odogovoru i čestitam na stručnosti koja je ovdje nenadmašna!

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 19:28 (KhnumKhufu).

0 0 hvala 0
16 godina
Overclockati AstroPC?

Koje uopće napajanje ima AstroPc, ak ima neko tipa Codegen, MS bolje nemoj ništa clockati.

Q6600, 4gb 1066Mhz Corsair,HD4870 512mb, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind : Atom 1.6, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Overclockati AstroPC?

Kao prvo da.

Bilo bi dobro znat koje napajanje je unutra.

Onda dali je bios zakljucan(lozinka) ili nije.

OC iz windowsa nije baš trajno rješenje (samo za traženje max OC mašine Smijeh)

Dakle par podataka fale još.

Hlađenje obavezno nabavi bolje pošto stocka pošto se quadonja hoce dosta grijat.

Lenovo Thinkpad SL500 OSTAVITE SE PM-ova NISAM JA PRIVATNA OC ŠKOLA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Overclockati AstroPC?

znao sam da mogu računati na pomoć dobrih ljudi ovdje!

pogledat ću koje je napajanje, pa ću objaviti ovdje, ali nekako teško vjerujem da je high-end...

bios nije zaključan jer sam već prčkao po njemu (umjesto da sam, jelte, pogledao malo na forumu što piše o clockanju i intucijiNamigiva)

a u neku mikro klimu proca sam svakako mislio uložiti jer stock rješenje zuji ko trafostanica...

još jednom zahvaljujem na pomoći i nadam se uspješnom nastavku suradnje!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Overclockati AstroPC?

Trebal bi bit Fortron BlueStorm 500W unutra ako se ne varam, ne znam tocno kaj su prije stavljali.

BTW. kaj neces izgubit garanciju na njega ako ides otvarat komp (naravno ako je jos pod garancijom)

ako nemas garanciju vise stavi bolji cooler na tog quada i clockaj do mile volje, a i grafu mozes malo clockat kad se vec igras  Osmijeh

Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
16 godina
neaktivan
Overclockati AstroPC?

Toliko prašine u životu nisam vidio kao kada sam otvorio kantu...

Napajanje: Chieftec GPS-550AB A, 550W

Što se hlađenja tiče mislio sam ARCTIC Freezer 7 PRO ili Zalman 7700-AlCu Cooler, oba u ponudi vemila.

Mislio sam danas se malo poigrati postavkama iz windowsa, tek toliko da vidim ide li to uopće uz pomoć nekih od programa sa foruma a onda sve vratiti na default prije nego uzmem sav potreban hardware.

0 0 hvala 0
17 godina
KhnumKhufu kaže...

Toliko prašine u životu nisam vidio kao kada sam otvorio kantu...

Napajanje: Chieftec GPS-550AB A, 550W

Što se hlađenja tiče mislio sam ARCTIC Freezer 7 PRO ili Zalman 7700-AlCu Cooler, oba u ponudi vemila.

Mislio sam danas se malo poigrati postavkama iz windowsa, tek toliko da vidim ide li to uopće uz pomoć nekih od programa sa foruma a onda sve vratiti na default prije nego uzmem sav potreban hardware.

napajanje je dobro. a za hladenje bi ti bolje preporucio da dodas 100 - 150 kn i kupis ovo i na njega jedan 120mm hladnjak

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1030014

naravno ako imas love ako nemas u tom slucaju uzmi freezer7.
Asus P5N-T Deluxe | Intel C2D E8400@Scythe Orochi | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
17 godina
neaktivan

Nemoj kupiti Zalmana. Ja sam imao i zalman na AMD-u 5000 black edition i poslije njega arctic freezer, mogu ti reći da je freezer jeftiniji a bolji od zalmana 100%. Puno bolje odvodi toplinu zbog toplovodnih cijevi a nije ništa bučniji od zalmana. Zalman je samo malo ljepši i ništa više, a vjeruj mi nije vrijedan tih novaca (hebiga ljepota ne hladi proc). Jedino da imaš love za 9500 ili 9700 led zalmana, ali to je sasvim druga priča.

16 godina
neaktivan
Overclockati AstroPC?

Odlično, uzimam freezera!

Kada uzmem javim se da me upozorize posljednji put prije nego nešto zapalim Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

jesi već otvorio komp.

unutra ti je vjerovatno mb gigabyte ep35-ds3l ploča i aeneon ili a-data memorija. napajanje bi trebalo biti blue storm od 500w.

ta ti ploča baš i nema neke velike mogućnosti klokanja.

17 godina
KhnumKhufu kaže...

Odlično, uzimam freezera!

Kada uzmem javim se da me upozorize posljednji put prije nego nešto zapalim Namigiva

Nemaš šta zapalit. lijepo samo naneseš pastu, ja to radim na principu zrna riže.
mierda-del-torro kaže...

jesi već otvorio komp.

unutra ti je vjerovatno mb gigabyte ep35-ds3l ploča i aeneon ili a-data memorija. napajanje bi trebalo biti blue storm od 500w.

ta ti ploča baš i nema neke velike mogućnosti klokanja.

vec je u gore navedenom postu napisao da ima chieftec 550w
Asus P5N-T Deluxe | Intel C2D E8400@Scythe Orochi | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
17 godina
neaktivan

Ma samo hrabro, sigurno neće ništa izgoriti. Ako ti je lakše ima jedna dobra Zalman pasta kao lak za nokte (oko 50 kuna). Jako, jako probućkaš jer je kao voda a kada se dobro probućka bude srebrna i kad odšarafiš poklopac ima kao lak za nokte mali kist i s tim kistom naneseš tu gustu tekućinu ko da lakiraš nokat i ne možeš pogriješiti. Nisam naišao na ništa lakše pa je i ja stalno koristim i sve radi ko curica, nikad je nema previše a ni premalo.

16 godina
neaktivan

nije baš da znam lakirati nokte Namigiva

ali svakako zahvaljujem na savjetu jer sam baš nešto mozgao koju i kakvu pastu staviti kada skinem ovaj hladnjak. btw. s čime najbolje sastrugati ostatke paste? kontao sam noktima, ali kako sam ih nalakirao ne bih da se oštete Osmijeh

17 godina
neaktivan

Uzmi WC papir što nježniji (ZEWA npr.) i najlon vrečicu kraj sebe i polako. (ko da ideš na poljski WC)

Svašta čovjek mora naučiti u životu. Ja sam nekada davno morao lakirati (bezbojnim lakom - učvršćivačem) na desnoj ruci radi sviranja gitare, hvala bogu pa više ne sviram, ali eto lako mi je bilo navići na novu pastu. Svako zlo za neko dobro.

16 godina
neaktivan
Overclockati AstroPC?

Ploča je Gigabyte Ga-P35-DS3,  a bios je predivan! s uputama sa foruma što-je-što sam već natjerao proc na 2,8 Ghz, uz temp. pri punom opterećenju na Prime95 od 65 °C!! hehe, SpeedFan pokazuje maaaaleenuu ikonicu vatre pored dvije od četiri jezgre...

što će tek biti kada ga ohladim na 50, pa opet malo dignem.... Cool

ram sam kupio posebno jer je u paketu bilo samo 2GB, pa je sada unutra 4GB, proizvođača Chinatowm-no-name-dakako, neka verzija u rinfuzi iz chipoteke. (natjeralo me - Bogataš)

zahvaljujem se svima koji su mi davali savjete i ohrabrivali me na korak o kojem razmišljam još iz vremena prvog P4!!!

Jednom kada se vidimo častim rundom!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bdw pasta se zove STG-1 naravno Zalman. 65° nije puno ako je komp stabilan, što prije nastavi tako i klokaj dokle god je stabilan i hladan pa javi do koliko si uspio.

16 godina
neaktivan
Overclockati AstroPC?

Koja je normalna temeperatura pod opterećenjem za quad q6600? na raznim forumima našao sam podatak kako je i 50 °C puno, kako je 25-30 normalno, na nekim drugima kako ni 80 °C nije za brigu, a kako su to mahom strani forumi ne bih im baš vjerovao... dakle, idle temp. je oko 46-50, a pod prime95 nakon 2 sata je oko 70... sutra idem po bolji hladnjak (na putu danas i jučer) pa vjerujem da će se to sniziti, zanima me samo jesu li takve temperature koje imam zabrinjavajuće?

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 8:38 (KhnumKhufu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nisu ništa ne brini, samo bi bilo dobro još ih malo spustiti neka imaš rezerve jer kada se navuče prašina na rebra kulera biti će još više, a nije dobro da su 85 -90° jer je 90° granica.

16 godina
neaktivan
Overclockati AstroPC?

Koliki napon ti treba za 2.8GHz? Koji reviziju Q6600 imas...G0 ili B3? Pogledaj u CPU-Z!

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice