Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Da, samo sta on ima e8200 koji je 45nm wolfdale jezgra

I do what I must because I can
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Ah da. Sry nešto sam zbrljao na brzinu. Čudilo me je kako može na stock frekvi imati 78°C na jezgri 1? I još govori da je ispuhao cooler od prašine danas???http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-surprised.gif

sweet pandemonium
16 godina

ma ni netreba mi vise od 3,0 mozda 3,2, ali moj procesor nije 65nm nego 45nm

edit:kolega vec rekao, i meni je cudno da je tolika temperatura, ali kazem ipak je to stock cooler i losa pasta

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 1:54 (mind_challenge).
17 godina
protjeran
mind_challenge kaže...

ma ni netreba mi vise od 3,0 mozda 3,2, ali moj procesor nije 65mm nego 45mm

edit:kolega vec rekao, i meni je cudno da je tolika temperatura, ali kazem ipak je to stock cooler i losa pasta

Da znam da je 45 nanometara!

Rekao sam da sam se zaletio.

I ne piše se 45mm nego 45nm. Dakle nije milimetar već nanometar.

Za stock cooler prije bih rekao da je trebalo biti 68, a ne 78. Za dotrajalu pastu ne bih rekao da toliko loše utječe. Evo idem malo provjeriti na net temperature za tvoj 45nm pa javim..!

edit

evo pogledao sam za tvoj E8200 ima tcase nešto viši od moga Q6600. Meni je TCase na 62 dok je tebi na 71°C. Tako da se ne zabrinjavaj ovo što sam gore pisao.

Istina preporuča se da temp ne rastu iznad 65, ali eto.

Sretno sa katanomhttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-innocent.gif

sweet pandemonium
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 1:48 (stoncin3).
15 godina
neaktivan

HD 4670 1gb,mogu li otkljucati nesto vise, i do koliko mogu otkljucati?

harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja smatram da moš bezbrižno overclockati do kraja iz CCC-a. U Overdriveu samo otključaš i pomakni ona dva slajdera gore do kraja. Onda probaj nešto odvrtit neki 3DMarkhttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-innocent.gif

sweet pandemonium
16 godina
stoncin3 kaže...
mind_challenge kaže...

ma ni netreba mi vise od 3,0 mozda 3,2, ali moj procesor nije 65mm nego 45mm

Da znam da je 45 nanometara!

Rekao sam da sam se zaletio.

I ne piše se 45mm nego 45nm. Dakle nije milimetar već nanometar.

Za stock cooler prije bih rekao da je trebalo biti 68, a ne 78. Za dotrajalu pastu ne bih rekao da toliko loše utječe. Evo idem malo provjeriti na net temperature za tvoj 45nm pa javim..!

edit

evo pogledao sam za tvoj E8200 ima tcase nešto viši od moga Q6600. Meni je TCase na 62 dok je tebi na 71°C. Tako da se ne zabrinjavaj ovo što sam gore pisao.

Istina preporuča se da temp ne rastu iznad 65, ali eto.

Sretno sa katanomhttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-innocent.gif

evo popravio sam, znam da su nanometri, brzopleto sam to napisao, pa pogrjesio, nadam se da sa Katanom nece ici iznad 65°C

17 godina
protjeran

Meni je na 3.20GHz i sa Yasyom samo 62° u OCCT-u nakon 1h gorenja procesora..

hehe

Nadam se da če tako i tebi dobro hladiti?Osmijeh

sweet pandemonium
16 godina

nadam se, ako ne kupit cu neku bolju pastu, pa opet za par stupnjeva snizit

btw. jucer sam narucio u linksu, trebalo bi doci do ponedjeljka?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 2:03 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ah sretno s tom pastom. Ja sumnjam da uz taj Katana 3 dolazi nekvalitetna pasta. Jer je to jako dobar cooler. Nije kao Yasya, ali opet.

A čuj ono s Linksom,pa jučer ti je bio praznik, dns su zaprimili narudžbu, sutra ti šalju, računaj 48 sati dostava Overseasom, to ti je u utorak jer nedjeljom ne vozehttp://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif

sweet pandemonium
16 godina

ma, kada bude bude, vec sam dobio preporuku da ne kupujem dodatnu pastu jer je ova koja dode s Katanom dosta dobra

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Moja je tamnosive boje. Pogledaj to jer je bijela lošije kvalitete..

Ova moja je jedino kvalitetno nanešena na CPU drugo da Yasya može ohladiti Q6600, e ne može i to mi niko neće reći..

Moj CPU zaclock od 600MHz treba čak 0.25125V, a to se ne da hladiti.

sweet pandemonium
16 godina
stoncin3 kaže...

Ova moja je jedino kvalitetno nanešena na CPU drugo da Yasya može ohladiti Q6600, e ne može i to mi niko neće reći..

samo jedno pitanje, ako znas oko ove moje katane, ima ''obicna'' i white box, na cega se to odnosi, jer je ova ''moja'' iz linksa whitebox

17 godina
protjeran
mind_challenge kaže...
stoncin3 kaže...

samo jedno pitanje, ako znas oko ove moje katane, ima ''obicna'' i white box, na cega se to odnosi, jer je ova ''moja'' iz linksa whitebox

wikipedia

http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif

To ti nažalost nije original termalna pasta

sweet pandemonium
16 godina
stoncin3 kaže...
mind_challenge kaže...
stoncin3 kaže...

wikipedia

http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif

To ti nažalost nije original termalna pasta

aha, znaci to je nesto kao za ugradnju u gotove konfe, a nista onda, vidit cu ako bude ta pasta dobro hladila, a ako ne, lako kupim drugu

17 godina
protjeran

Po meni ako nije još i bijela pored toga što je WHITESmijeh box nego tamnosiva je dobra. Čuo sam za te paste bijele boje da ne nose se baš s temperaturama najbolje..?

Sve u svemu kad ovo čujem dođe mi da plačem kad vidim svoga na 3.20GHz samo...Viče Uz trošak coolera od 350 kn.

Sve u svemu sretno!!!

sweet pandemonium
16 godina
neaktivan

Sive termo paste su bazirane na fino mljevenom ugljiku i srebru te ostalim supermljevenim điđama koje proizvođač stavi u njih, a bijele od keramičkih čestica (keramka dobro provodi toplinu).

I jedne i druge su dobre, ovisno o proizvođaču.

@ mind_chalange: tvoja ploča overvolta proc 99% (ili imaš puno prašine na cooleru)

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
protjeran

Eo ja sam svog radeona clockao na najviše dosad..http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif

Konfa pod Moj PC

Clock HD5850 Sapphire 975, DDR5 1250MHz, voltaža 1.25000V

Furmark je prošo bez daljnjega benchmarkanje, 3DMark 06 sam odvrtio. Najprije se 3DMark nije počeo vrtiti nakon onog scanning system messagea pa sam dodao još bijednih 0.0250V napona i onda je test prošo

Ipak sve u svemu nisam još zadovoljan score je ispod 20kViče

Valjda traži još malo clocka na CPU, a šta je nemogu jer bi onda trebo water cooling, a šta neču ugrađivat jer se ne isplati na ovaj stari procSmijeh

sweet pandemonium
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kupio frend novu konfu s 5770 i naravno došao ja klokat tu beštiju.

Phenom 555 je otišao do 3.6 sa stock coolerom (prilično bučan!), a 5770 je dogurala do 945 gpu i 1400 MHz za rame, ali u furmarku je razlika neprimjetna. Grafika je stabilna i relativno hladna, ali povećanje petformansi je marginalno malo. Ja sam podosta dobio klokanjem 4850, ali ove nove grafike me čude...

Ne znam kakva su vaša iskustva s hd5 serijom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo ja sam upravo dobio svoju Katanu, i dobra vijest, termalna pasta je siva

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Javi temperature u prime95 sa stock coolerom i katanom

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Katana kaže...

Kupio frend novu konfu s 5770 i naravno došao ja klokat tu beštiju.

Phenom 555 je otišao do 3.6 sa stock coolerom (prilično bučan!), a 5770 je dogurala do 945 gpu i 1400 MHz za rame, ali u furmarku je razlika neprimjetna. Grafika je stabilna i relativno hladna, ali povećanje petformansi je marginalno malo. Ja sam podosta dobio klokanjem 4850, ali ove nove grafike me čude...

Ne znam kakva su vaša iskustva s hd5 serijom?

Ja sam sa svojom bivšom HD5870 imao ugodna iskustva. Skaliranje preformansi u igrama je bilo relativno dobro, jedino 3D mark Vantage nije baš davao bolje rezultate.

I'll be back
16 godina
neaktivan

pozz forumasi.... gledao sam malo oko ovog overklockinga.... i zanimljivo je.... nedavno sam dobio novi komp... i bash me zanima koje su mogucnosti koliko ga max mogu overclock.... nije da ja sad odmah hocu to da radim nego ocu da znam za kasnije... kad fkt bude trebalo... pa me zanima koliko bih ga max mogao overclock... i grafu isto... evo proc:

MB: M4a77TD PRO

Proc: AMD Phenom II x4 945 3.0GHZ 8MB cache

GPU: Sapphire HD 4890 1GB DDR5

RAM: Corsair 2x1GB ddr3 1033

HDD: Hitachi 500GB

PS: Xspice Kira 530W evo link za ovo napajanje provjerio sam isto svijetli ko ovo na linku :D

http://www.xsreviews.co.uk/reviews/power-supply-units/xspice-kira-530w/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Katana kaže...

Javi temperature u prime95 sa stock coolerom i katanom

ma evo samo da javim, sa stock coolerom se svaki test rušio, tj. procesor se pregrijavao, a sada sam overclockao na 3,2 ghz i temperature sa Katanom su u idle-u   oko 50°C, a pod linpack testom, za kojeg sam čuo da je najbolji ne prelaze 65°C, upravo mi je to malo čudno da je u idle-u 50 ak stupnjeva, a da se pod full loadom ne diže za više od 15°C i to na 20% većem clocku

17 godina
protjeran

Pa ja imam 65nm proc. Klok je 33% a temp se kreču kao kod tebe. oko 52° idle oko 66° load tako da ne brineš

Em kažem moj je u 65nm pa se još i jače grije a kod tebe i još samo 20% klokan.Namigiva

Budi sretan Katana je dobar cooler koji kod tebe super radi svoj posao. Maximalno.

Em ja imam puno bolji Scythe Yasya od 360 KN.

trash bin can:S
16 godina
neaktivan
MummE kaže...

pozz forumasi.... gledao sam malo oko ovog overklockinga.... i zanimljivo je.... nedavno sam dobio novi komp... i bash me zanima koje su mogucnosti koliko ga max mogu overclock.... nije da ja sad odmah hocu to da radim nego ocu da znam za kasnije... kad fkt bude trebalo... pa me zanima koliko bih ga max mogao overclock... i grafu isto... evo proc:

Ti si rekao da nećeš overclockati Belji se A budući da zimi zatvaraš kućište bit će kobno...

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
16 godina
neaktivan

haha... pa nisam te zvao da to napises nego sta ti mislis koji su mu limiti....

PS. raja valjal ova moja napojna?????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MummE kaže...

haha... pa nisam te zvao da to napises nego sta ti mislis koji su mu limiti....

PS. raja valjal ova moja napojna?????

Pa ne znam, sve zavisi od hlađenja, diži malo po malo i dok ne misliš kako je ok onda je to to.

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now!
16 godina
neaktivan

e jesi mi pomogo svaka ti cast :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Limiti tvog AMD-a PhenomII 945 se vrti oko nekih 3,6 do 3,8Ghz(Ovisno o batchu) i to isključivo sa high end zračnim hladnjakom.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice