Overclock Trač i pitanja vezana za overclock izdvojena tema

poruka: 1.502
|
čitano: 398.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Overclock Trač i pitanja vezana za overclock
stoncin3 kaže...

Wprime 1024M sam probo i stariju i noviju verziju sa 4 u adv. Valjda imaju jaču grafiku za 600 score u 3D Vantage.:S

Nisam probao FSB 450 jer mi MBO podržava 1600 max.

Taj WPrime prodje na 59°. OCCT na 3.60GHz nakon 4 min digne temp na 70 i BSOD.Viče

imaju 600 bodova veci cpu score nema to veze s grafikom......nego sa throtlingom pri vecim temp. u loadu

Meni na svemu sto sam testirao temp su skoro iste na wprime i prime95.....

ima bit da ti je ukljucen throtling i da kad dodje do vecih temp pri opterecenju, proc automatski smanjuje takt, zato sam ti rekao da postas screenshot sa wprime kao sa one slike povise i da pratis na CPU-Z jeli smanjuje clock pri opterecenju. A po rezultatu bi ti vidio jeli to stvarnih 3.6 ili je procesor poceo throttling.

Koliko sam vidio malo okolo ima dosta ljudi koji su prime stabini na 3.6 i vcore 1.46V na zraku sa G0 i sa losijim coolerom od tvoga. Sad ili ti je u sobi 35 stupnjeva ili si stavio previse paste ili nesjeda dobro, mozda da probas za par dana opet dok pasta ne "proradi"........ neznam sta da ti kazem vise...... cekaj zimu mozda bude bolje :))

Po ovome do sad vidjenom imas dva problema, prvi je da sigurno treba veci vcore bar 1.46V, drugo cooler i temperature. Kad to uskladis tvoji problemi ce bit rijeseni.

Ali nema veze eto bar za bencheve imas na 3.6 (uz malo throtlinga po meni radi onih 600 CPU bodova manje), a inace drzi na 3.2 dok ne otkrijes u cemu je shema.......

Valjda ce bit boljePlač

Google is your friend
17 godina
protjeran

Ne. Nije throttling u kur**xD

Cijelo vrijeme 9x400

1.46 je 1.4875 kako sam stavio u BIOS.

Tako ide jedno vrijeme, ali OCCT O.K. dok prime 95 daje BSOD.

Dakle treba dodat napon.

A sve preko tog gornja granica ruši i OCCT jer se grije preko 70 za core0-core3, jezgra ono.. hmmViče

Niš

hvala ti na javljanju

po meni je kako mi je frend reko loš primjerak Q6600 došao mi u ruke i eto to ti je svePlač

edit probati ću još jednom ipak danas navečer pa ću zapisati sve

free speech for the dumbxD
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.7.2010 14:18 (stoncin3).
15 godina
Overclock Trač i pitanja vezana za overclock

Pozdrav imam Intel Pentium E5300 dual core radi na 2,60 GHz i gledo sam da se klokati na 3,50 GHz. Inače imam Gigabyte ploču i sad me zanima kako da ja njega dignem u Biosu.

I gore je obični njegov cooler od intela dali da kupim bolje cooler pa da to napravim ?

Hvala vam na informaciji.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Evo stavio 9X378 da ne bude onda na 3.6GHz kad se pregrijava xD nego samo 3.40GHz:( i opet traži VCore viši od 1.46V

Jbg

Izgleda da mu nije suđeno ići poviše tih 3.20..

Ruši mi se Prime nakon 3 min zbog malog napona, a kod povišenja VCore trpi temperature preko 71 za core0 i ponekada na core 3 se javlja greška u okviru testiranja

Dalje nisam pametan što mi je činiti.

Maybe probam još na zimu kad zahladi u sobi:D

Plač

17 godina
protjeran
Jurky kaže...
stoncin3 kaže... 
Po ovome do sad vidjenom imas dva problema, prvi je da sigurno treba veci vcore bar 1.46V, drugo cooler i temperature. Kad to uskladis tvoji problemi ce bit rijeseni.

Ali nema veze eto bar za bencheve imas na 3.6 (uz malo throtlinga po meni radi onih 600 CPU bodova manje), a inace drzi na 3.2 dok ne otkrijes u cemu je shema.......

Valjda ce bit boljePlač

Stavio sam 1.48 (1.51250V BIOS)!

Sad je stabilan, Prime95, 3DMArk, OCCT neču nit probavat jer ga tamo ograničava temperatura a na momente prelazi 70°.

OCCT ga prekine kad dosegne 70?

Inače je stabilan stress test i benchmarkovi. Btw radi mi i sa OC-anom grafičkom

sry za double post

Htio sam da javim i da se vidi da sam clockao na kraju ipak. Što sam i pitao u temu

Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:15 (stoncin3).
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Stavio sam 1.48 (1.51250V BIOS)!

Sad je stabilan, Prime95, 3DMArk, OCCT neču nit probavat jer ga tamo ograničava temperatura a na momente prelazi 70°.

OCCT ga prekine kad dosegne 70?

Inače je stabilan stress test i benchmarkovi. Btw radi mi i sa OC-anom grafičkom

sry za double post

Htio sam da javim i da se vidi da sam clockao na kraju ipak. Što sam i pitao u temu

Namigiva

Dobro je to stoncin vani je ipak 35 stupnjeva..... a ovako za benceve imas sad postavke, pa mu nece bit nista od par sec na 70 stupnjeva, kad malo zahladi, komp na teracu i ganjat 3.8 za bench.... vjeruj mi moci ce on to na zimu....

btw mozes u occt options povecat tih 70 na 75 i nece ti prekidat odmah cim mrvicu ide preko 70

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:58 (Jurky).
17 godina
protjeran

Znam. Slažem se taj OCCT se da podesiti samo taj in-test termometar pokazuje cca 10 stupnjeva više pa tamo stoji 80 što je zapravo samo 70°?

Oni drugi mjerači mu ne rade, Everest imaš, Speed fan, neki... bla bla

Ja isključim temperature i mjerim s upaljenim Everestom Ultimate jer sam ga kupio na zimu.

Misliš da bih mogao na 3.80GHz sa ovakvim temperaturama na zimu?

Hmm

Čisto sumnjam? Ovako je MBO ponekada na 48-50, a kako sam rekao gore CPU dođe i do 73-74 na momente.

Ako je sudeći po sobnoj temp ljeti na 3.60 bi moglo biti zimi na 3.80? Ako.. Ili jedino preko 74 što neću nikako. I ovako mi je dosta. Ne bih riskirao previše. I ipak je to 65nm i 3 godine stari procesor? Sad je več OC 50%NevinašceCoolSmijeh

17 godina
odjavljen

da li je moguće držat memoriju na default a klokat samo procesor na lga 1156 pločama?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 17:05 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

da li je moguće držat memoriju na default a klokat samo procesor na lga 1156 pločama?

Moze

Google is your friend
16 godina
neaktivan

Ja sam svoga AMD Athlon II X4 635, dignuo sa 2.9 na 3.4Ghz....Misljenja??Smijeh

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja sam probao OCCT sad po noći i mogu reći da ću biti zadovoljan na zimu jer je već noćas kad je temperatura u sobi 18° bolja i temperatura procesora nakon OC!

Niže za 3-4 stupnja. Taman.. koliko i treba mi da bude oko 68-71°C!

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo moj overclock hh
4850 512mb zalman VF830 hladnjak

100% load 75° max [zimi nikad iznad 65] [loš protok zraka u kučištu]

Error

0 0 hvala 0
15 godina

pozdrav,imam jedno pitanje,matična mi je asrock 770 extreme3 i napajanje fortron 400w,e sad pitanje glasi pošto matična ima 8-pinski utor kod procesora,a napajanje ima 4-pinski, hoće li to utjecat na OC potencijal?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nebi trebalo... kod mene je isto, probao sam sa 4 pinskim i sa sva 8 i nisam primjetio razliku [imam dvojezgreni proc] al možda je kod četverojezgrenih drukčije... ugl ova dodatna 4 su kad clockaš proce koji jedu više [965 starija verzija jede 140w]... tako da utječu na OC potencijal samo kad imaš neki proc koji vuče ko lud... ak ti proc vuče više od 100w i clockaš preporučujem da nabaviš bolje napajanje...

Error
15 godina

evo sad ga baš dignem na 3800 @ 1.632 i neće bootat,spustim na 3780 i hoće Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo i ja sam se malo dao u overclockanje, posto imam ovu maticnu na kojoj nije moguce nista mjenjati u biosu, morao sam koristiti program setfsb da bi digao frekvenciju procesora, za provjeru stabilnosti sam koristio OCCT, test od 1 sat. Polako sam dizao takt, svaki put za otprilike 100 Mhz. Kada sam provjeravao sam OCCT nijedan test nije mogao doci do kraja jer bi se procesor pregrijao. Probao sam test i na stock frekvenciji, i opet nije mogao do kraja. Pitanje: smijem li dizati frekvenciju bez opasnosti, ili da mjenjam hlađenje?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 5:41 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ako ne prolazi OCCT radi temp znači da ti je cooler lošNamigiva

Ili spusti frekvencije ili mjenjaj taj cooler sad je ljeto pa se još par stupnjeva jače grije nego na zimu pa clockaj ondaNevinašce

btw kolko je star taj komp tvoj?

Jer malo mi čudno da ako ne prolazi na 2,66GHz OCCT?

Možda imaš s vremenom malo previše prašine na krilcima ventilatora od CPU coolera?

sweet pandemonium
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 6:35 (stoncin3).
16 godina
stoncin3 kaže...

Ako ne prolazi OCCT radi temp znači da ti je cooler lošNamigiva

Ili spusti frekvencije ili mjenjaj taj cooler sad je ljeto pa se još par stupnjeva jače grije nego na zimu pa clockaj ondaNevinašce

btw kolko je star taj komp tvoj?

Jer malo mi čudno da ako ne prolazi na 2,66GHz OCCT?

Možda imaš s vremenom malo previše prašine na krilcima ventilatora od CPU coolera?

ma da, zeza me taj stock cooler, razmisljao sam kupiti  scythe katana 3, a necu valjda underclockati da bi mogao test proci...

17 godina
protjeran

Ti kažem?

Provjeri još jednom cooler ako ima prašine.

To debelo smrdi na nešto čudno kada na stocku ne moš odvrtit OCCT???Viče

sweet pandemonium
16 godina

očistio sam i ispuhao prašinu, sada ću pokrenuti test, možda bi i pastu trebalo mjenjati? Najvjerojatnije ću naručiti Scythe Katana 3 iz linksa. Da koristim pastu koja dolazi s tim coolerom, ili da kupim neku?

edit: evo ocisceni cooler je uspio izdrzati cijeli test, rezultati dolje

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.8.2010 23:21 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

bump, da kupim drugu pastu, ili da koristim stock koju dobijem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 13:29 (mind_challenge).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

prevelike su to temperature .... ne bih bilo lose da kupis neku kvalitetnu pastu ....

xFire: rebelsy

0 0 hvala 0
16 godina
rebelsy kaže...

prevelike su to temperature .... ne bih bilo lose da kupis neku kvalitetnu pastu ....

mislio sam kupiti scythe katana 3, pa sam htio pitati dali da uz nju kupim neku pastu, ili da koristim njenu stock (od katane)?

16 godina
neaktivan

Nikome ja ne posuđujem moju pastu!!

OnTopic: Sinoć sam montirao frendu katanu 3 (poklon za rođendan od mene) na njegovog 7850 BE i temperature su dramatično pale kao i buka.

Termo pasta koja se dobije uz cooler je dobre kvalitete i ima je za dva puta iskoristit samo se je prije otvaranja treba dobro izmjesiti da postane homogena.

Edit: njegov proc smo naklokali do 3.3 GHz uz bolestan napon, ali bi se rušio u prime-u.

Tvoj e8200 bi bez beda roknuo na 4Ghz s katanom 3. Moj e8400 ide do 4.5 više-manje stabilno, ali su mi temperature previsoke.

I do what I must because I can
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 14:21 (Katana).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Katana kaže...

Nikome ja ne posuđujem moju pastu!!

OnTopic: Sinoć sam montirao frendu katanu 3 (poklon za rođendan od mene) na njegovog 7850 BE i temperature su dramatično pale kao i buka.

Termo pasta koja se dobije uz cooler je dobre kvalitete i ima je za dva puta iskoristit samo se je prije otvaranja treba dobro izmjesiti da postane homogena.

Edit: njegov proc smo naklokali do 3.3 GHz uz bolestan napon, ali bi se rušio u prime-u.

Tvoj e8200 bi bez beda roknuo na 4Ghz s katanom 3. Moj e8400 ide do 4.5 više-manje stabilno, ali su mi temperature previsoke.

znaci, onda ne kupujem drugu pastu, vec koristim tu koju dobijem?

edit: mislis da bi izdrzao test na 4ghz?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 14:36 (mind_challenge).
16 godina
neaktivan

Wolfdale jezgre (e8xxx) su dobri overclockeri.

Ne traže puno napona za 4 Ghz (meni traži 1.2V).

Pasta koja se dobije s coolerom je sasvim ok, ne vidim potrebu da kupuješ novu.

Sa stock naponom možeš doć do 3.2, 3.4 GHz

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 14:53 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

nemogu mjenjati napon, ova maticna mi to nedozovljava, tj. nedozvoljava overclock u biosu uopce, tako da mi je jedino rjesenje setfsb, s njim mogu dotjerati do 3,4ghz, ali se naravno pregrijava, mozda bih mogao i vise kada montiram Katanu...

16 godina
neaktivan

A joj....kud si baš tu ploču našao...

Sa dobrim primjerkom i stock coolerom bi trebao ići do 3.4 GHz (defaultni napon ili umjereno podizanje napona) bez velikog zagrijavanja (65 stupnjeva je ok u loudu kod prime 95).

Vjerojatnio imaš loš primjerak ili ti ploča overvolta žešće (najvjerojatnija opcija)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 15:31 (Katana).
16 godina
Katana kaže...

A joj....kud si baš tu ploču našao...

Sa dobrim primjerkom i stock coolerom bi trebao ići do 3.4 GHz (defaultni napon ili umjereno podizanje napona) bez velikog zagrijavanja (65 stupnjeva je ok u loudu kod prime 95).

Vjerojatnio imaš loš primjerak ili ti ploča overvolta žešće (najvjerojatnija opcija)

ma, mislim da ce biti sve ok, ako doguram i do 3ghz, bit ce dobro, bolje i to od ovih stock 2,66...

evo narucio sam Katanu, javim vam kada ju montiram, postat cu i neke rezultate iz OCCT

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.8.2010 16:08 (mind_challenge).
17 godina
protjeran

2.66GHz i stock cooler ti donose 78 stupnjeva. Neznam baš da bi mogao do 3.40GHz niti sa Katanom 3. Ja ne mogu na 3.60GHz sa Scythe Yasyom koji je bolji od tvojega, a isto imam 65nm CPU.

I to što govoriš za napon, bez voltaže nećeš daleko. Bit će ti to nekih 3GHz, max 3.20GHz onako od oka po mojemu???http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

sweet pandemonium
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 1:12 (stoncin3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice