Kako doznat default napon za corsair xsm3

poruka: 11
|
čitano: 1.398
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

dakle malo je zaladilo pa ću gurnit cpu na 3.8ghz, međutim imam problemcic,kako mi 1055t ima zakljucan mnozitelj moram pumpat fsb što komplicira stvari,ugl fsb je sad na 272 i memorija je sa stock 1333mhz na 1450 dignuta ali to je nebitno, stvar je što se glupi asrockov bios kako ja mijenjam fsb poćne igrat sa svim postavkama, od napona nb-a preko latencija i napona memorije,tako da moram sam sve rućno postavit na default postavke,e sad imam 2x2gb corsair xm3 memorije,1333mhz,9-9-9-24 ,ali ne mogu nikako doznat koji je default napon,prvo sam pretpotstavljao da je default 1.65v jer to na corsairovoj stranici piše pod tested voltage,međutim za sve xms3 SPD voltage stoji 1.5v,aida 64 kaže da je napon za memoriju 1.5v a npr u amd overdriveu sad kad sam spustio na 1.5 piše pod DRAM voltage: current voltage:1.5v , target voltage 1.65v i oznaceno narancastom bojom,a i cpu-z stavlja da je napon za tu memoriju 1.5, kako mogu provjerit i bit siguran sta je tocno? btw bios kad je na auto uvjek drzi 1.65??

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

i da kažem da mi prime95 vec 15 minuta radi stabilno sa memorijom na 1.55v , znaci da bi 1.5 mogao bit defaulti napon,samo to moram provjerit

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako doznat default napon za corsair xsm3

Googlaj i odi na stranicu proizvođača pa pročitaj ! Inače, 1.5V je default napon, a to što je testirano da može radit i na 1.65V je u slučaju clockanja ( znači može potegnit i do 1.65V, ali 1.5V je default napon ).

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 10:23 (itomic009).
15 godina
itomic009 kaže...

Googlaj i odi na stranicu proizvođača pa pročitaj !

a kako bi bilo da proćitaš cijeli post prije nego napises nesto?

btw sad mi se srušia prime95 pa sam vratia na 1.65 i opet testiram,neznam jel se srusia radi malo napona procesoru ili radi malo napona memoriji

14 godina
athlon64 kaže...
itomic009 kaže...

Googlaj i odi na stranicu proizvođača pa pročitaj !

a kako bi bilo da proćitaš cijeli post prije nego napises nesto?

btw sad mi se srušia prime95 pa sam vratia na 1.65 i opet testiram,neznam jel se srusia radi malo napona procesoru ili radi malo napona memoriji

Srušio ti se zato što memorija možda NEMOŽE radit na tom taktu, bez obzira na napon !! Inače kad clockaš, onda se testira komponenta po komponenta odnosno izoliraš jednu po jednu stvar koju dižeš i testiraš stabilnost a ne tako da pukneš sve gore pa onda neznaš šta te zeza. Prvo clockaj memoriju kad već imaš želju dokle može sa P95 Blend testom , a onda ostale vrijednosti koje dižeš.

P.S. ti kažeš da si pročitao da radi na 1.5V i onda opet pitaš šta je default napon !!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 10:27 (itomic009).
15 godina

ne brini dušo,vratia sam je na 1000mhz za testiranje ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

:/,sad vrti stabilno,ima bit da je ipak 1.65 default,al kako bit siguran

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa nije, ali ako je tebi tako lakše e to rećemo da je {#}.

15 godina
protjeran

Pa piše ti na modulu koji mu je defoult napon... -.-'

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Don Kihoty kaže...

Pa piše ti na modulu koji mu je defoult napon... -.-'

sec, moram ga izvadit pa pogledat

15 godina

yap,piše na modulu 1,5v koji sam ja konj,pretrazit cijeli internet al mi nebi palo napamet da je na memoriji naljepnica na kojoj sve piše -.-

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice