GPU overclock

poruka: 47
|
čitano: 6.519
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
GPU overclock

Preporučam ti da se ostaviš overclocka jer očito neznaš ništa o tome kad postavljaš toliko pitanja. Grafička ti može pregorjeti u trenu ako ne znaš što radiš. A i sam si rekao da živiš sa roditeljima i da si tek počeo štedjeti, zato se bolje ostavi overclocka.

vulerious - technofreak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Nisam clockao! Ovakve su temperature bez overclocka i sam sam to skužio da nemam šta prčkati sa clociranjem jer nemam pojma oko toga i tempe su mi već velike, a tražim pomoć oko toga, želim temperature dovesti u normalu, NE da mogu clockati nego da mogu imati grafu sa normalnim temperaturama koja nije vruća like hell.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2008 22:11 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

mene riva tuner upozori ako stavim prevelike vrijednosti

zasad nisam još nijednu grafičku skurio

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Hmm, nije ni meni grafička otišla, nemam problema, ali me strah budući da ide pod opterećenjem do 78°C po (mojim) novijim testiranjima Smijeh

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

I, znate li neki dobar i jak hladnjak koji može na moju grafičku?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

Ako grafičku nećeš klokati ne treba ti nikakav hladnjak....imas garanciju i hebe ti se....sve je po defaultu, nisi dizo taktove....nek radi normalno pa i ak pregori moraju ti zamijeniti jer ti nisi kriv...Namigiva

al ak baš hoćeš stavi: http://www.hardveraj.hr/shop/product_info.php/cPath/98_152/products_id/395  i nabaciš na njega neki 12cm vent...

bobo desmra

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Super, hvala, a sad da pitam u vezi micanja hladnjaka, konektor za struju se disconnecta tako da ga samo iščupam ili moram nešto pritisnuti pa izvući, a novi hladnjak spajam na dvopinski konektor na grafi ili na matičnu, je li bolja pasta Arctic MX-2 ili Céramique, koja je razlika između Arctic Cooling Accelero S1 (rev. 2) i S2 hladnjaka i mogu li na taj hladnjak nabaciti vent AC turbo modul za Accelero S1/S1 rev.2/S2 VGA hladnjake?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 19:39 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Može odgovor na barem jedno pitanje? Izlanuo se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

Nemoj kupiti taj turbo modul nego uzmi obični vent 12 cm i stavi ga na S1...Namigiva....

Pasivnom hladnjaku nije potrebna struja, već njega kačiš onim šarafima na grafi...a to što spominješ strujni konektor to je od same grafe....nema veze s hladnjakom...to ostaje.

A koja pasta....to ti je sasvim svejedno....ili keramika ili MX-2.

bobo desmra
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2008 21:40 (Core2Duo2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: GPU overclock
Bruno kaže...

u loadu ja ne bi preko 70 isao nikako....

nekih 65 je vec dosta vruce.

Pod opterecenjem 75-80
AMD Opteron 1214 2,2GHz(OC 3,2 /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 3870, Hiper 730W.
17 godina
protjeran
Core2Duo2 kaže...

Nemoj kupiti taj turbo modul nego uzmi obični vent 12 cm i stavi ga na S1...Namigiva....

Pasivnom hladnjaku nije potrebna struja, već njega kačiš onim šarafima na grafi...a to što spominješ strujni konektor to je od same grafe....nema veze s hladnjakom...to ostaje.

Da, znam, pasivni hladnjak nema mobilnih dijelova koji trebaju struju kako bi se pokretali.
Evo, našao jedan vent, jel vrijedi što?
17 godina
neaktivan
GPU overclock

Pa mozes stavit i ventilator za hladit sobu samo da je tihBelji se....okani se OC-a mozda ces dobit 5-10fps-a a da se za tih par fps-a mucis i kupujes novi hladnjak i ako ga slucajno

krivo montiras i ode sve u vjetar onda je to bezveze...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HappyD kaže...
Core2Duo2 kaže...

Da, znam, pasivni hladnjak nema mobilnih dijelova koji trebaju struju kako bi se pokretali.
Evo, našao jedan vent, jel vrijedi što?
 To je dobar scytheov vent...
al razmisli još jednom dal ti je potreban novi hladnjak...ako imaš garanciju to ti je skroz nepotrebno Namigiva
bobo desmra
17 godina
protjeran
GPU overclock

Ne, nemam garanciju, zato se i brinem, bolje mi kupiti novi hladnjak nego da se pri svakom paljenju plašim "Oh, ne, je li danas dan kada će mi grafička crknuti?". Namigiva

BTW: Nemam više ni namjeru clockati, samo malo spustiti temperature.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2008 11:49 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

Pa zasto se brines da bi mogla crknut osim ako nisi po njoj nesto diro sto mozda mislis da nisi dobro napravio..po meni ostavi stvari takve kakve jesu ako mislis ostavit tvornicke radne taktove...Šutim

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
GPU overclock

Znam, ali čitao sam po ostalim forumima da im je temperatura oko 50°C, a meni ide 60, pod opterećenjem i do 78°C

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GPU overclock

a dobro....na grafičkim karticama su inaće više temperature....ove nove serije ATI i 8*** od nVidije znaju lako pod opterečenjem ići do 90 stupnjeva...

te tvoje nisu previsoke temperature, ali bi svakako valjalo da su malo niže. Evo recimo ja sam klokao svoja staru x1950 i pod opterečenjem mi je temp. (nakon 4h COD4) je 63 stupnja.

Ako se odlučiš za cooler onda stavi S1 i 12cm bilo koji...Namigiva

bobo desmra

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice