ovako imam (nažalost) Intel Celeron 2.26 na socketu 478
zanima me jel mogu OC i ako mogu do koliko bi otprilike mogo, jer imam MBO Intel i845G Revision B1??
hvala
ovako imam (nažalost) Intel Celeron 2.26 na socketu 478
zanima me jel mogu OC i ako mogu do koliko bi otprilike mogo, jer imam MBO Intel i845G Revision B1??
hvala
2.5 sigurno probaj dalje ako je temperatura ok
Ja ima isti proc na matičnoj ASUS P4V8X-MX.Bez dizanja voltaže došao je na 2.72 stabilno,a sa dizanjem voltaže na 3.16 ali su temp. bile previsoke pa sam ga ostavio na 2.72.
Ostatak konfe je :
1280 MB DDR400 RAM
HD 2600 xt 256 MB DDR3
Dali mogu OC?
Naravno da da. Polagano i ići će preko 2.5 GHz.
Ja ima isti proc na matičnoj ASUS P4V8X-MX.Bez dizanja voltaže došao je na 2.72 stabilno,a sa dizanjem voltaže na 3.16 ali su temp. bile previsoke pa sam ga ostavio na 2.72.
Ostatak konfe je :
1280 MB DDR400 RAM
HD 2600 xt 256 MB DDR3
Mali pomaci jesu u performansama,ali opet da ga koliko tjeram neke igre su neigrive ( assassins creed,mass effect).Na 3.16 temp. su bile
idle : 60
load : 66
A na 2.72 temp su :
idle : 43
load : 50
Došao je on čak i do 3.25 ali se je komp restartal svake 2 min.
Cooler je defaultni.
Pa temp su ti bile ok..
meni je na 2.4ghz bile 60stupnjeva i to po meni nije previse..
tjero bi ga ja jos ali nisam mu mogo dici napon pa je bio nestabilan..
Pa i nisu baš.Prema intelu največa dopuštena temp. celeron je 65.Ja nisam naviknut na tak velike temp. a i neču si skuriti proc za par FPS-ova više.
Koju konfu imaš?
Ma to mi je stara konfa..sada je pod stolom nova..imao sam neku asrock plocu s via-inim chipsetom,512mb ddr-a i fx5200..sada smo malo u off-topicu previse
Nego autoru teme mozes ga dignuti za 300mhz sigurno no koliko ce ti to znaciti to je upitno
@autoru,probaj polako dizati takt ali nekog poboljšanja baš i neče biti.
ma ja imam intelovu MBO pa sam zato pito dal mogu OC, jer baš nisam ništ čuo kak se one OC... pa pitam
kaj jel mogu OC s ovim coolerom od intela moram kupit novi? jer mi se baš se isplati kupovat novi, radije skupim još love pa si kupim "poštenu" MBO i proc...
Nitko ti ne može točno reči.Ako kupiš novu mbo moraš i proc i ram-e i grafu,a možda čak i napajanje.
Nitko ti ne može točno reči.Ako kupiš novu mbo moraš i proc i ram-e i grafu,a možda čak i napajanje.
Za to trebaš imati PCI grafu,ddr 2 ram-e i AMD-ov dual
Za to trebaš imati PCI grafu,ddr 2 ram-e i AMD-ov dual
Ja sam mislil da on hoče igrati
ma ne zelim se ja baš igrat.... imam ja psp za igre... meni je važno sam da mi ne šteka komp i da npr mogu gledat par filmića od jednom, a da mi ni jedan ne šteka i imat par programa još otvoreno...
ma ne zelim se ja baš igrat.... imam ja psp za igre... meni je važno sam da mi ne šteka komp i da npr mogu gledat par filmića od jednom, a da mi ni jedan ne šteka i imat par programa još otvoreno...
eh to znam... ma imam ja laptop doma za oko 15k kn(tolko je košto prije godinu)... tak kad želim neku igricu igrat uzmem njega... al komp mi je inače bolji zato kaj mi se laptop previše grije jer kad uključim komp il laptop sam negdje oko 3-4h na njemu... tak da je to bio problem, pa su mi ga starci uzeli...
ovako malo sam prčko po biosu... dodo još jedan gb rama i mogu sam 10mhz podignut takt... jer to zbog hlađenja il zbog čega?
s 2.26 na 2.27...celeron D
Ock onda, problem rijesen, tema moze valjda biti zalockana xD
ja je još nebi zaključo jer sam sam OC do 2.27, a neznam zašto sam mogo samo otako malo...
pa ako mi netko može objasnit kako to ide i u čemu je možda problem bio bi mu zahvalan!