Athlon na izdisaju,mišljenje

poruka: 11
|
čitano: 1.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

pozdrav,,evo ovako,imam "mali" problem sa athlonom 240 ,problem je temperatura,na standardnoj frekvenciji od 2.8ghz imam u idlle temp oko 45-s tim da imam vodeno hlađenje gore,jučer sam još navečer igro dirt2 oko 3 sata,i temp mi je bila oko 40 u loadu,s tim da je bio na 3.8ghz,,jedino je šta sam mjenjo od jučer windows,,,promijenio sam iz win7 na xp neki black,,,e sad ,jel moguče da sere windows nešto,ili mi je procesor pred škrutom???jel imo ko ovakvu situaciju?,,e da,,još jedna stvar,resetiro sam cmos,to znači da je sam ukopčo Q&Q,,ali i dalje mi voltaža ostaje na 1.50,inače je sam spusti na 1.0,,ali Q&Q koda je crko,i ne radi,koda ga ni nema,

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 19:31 (fure).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Athlon na izdisaju,mišljenje

Ako su Windowsi jedino što si mijenjao, onda je očito neka softverska greška u očitanju, a ako si i nešto radio po unutrašnjosti računala, provjeri leži li dobro hladnjak (blok) na procesoru, ne vjerujem da je procesor samo tako odustao...

KaeR
16 godina
neaktivan

provijerio 5 puta unutrašnjost,blok normalno leži,a voda mi je vruča,i cijevi,i nb mi je bio na oko 60,a sad na 80,a sve na default

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Onda je vjerojatan uzrok napon - ali ne znam što bi moglo uzrokovati tvoje probleme s c'n'q. Pretpostavljam da si već probao učitati default postavke u biosu, restartati, i zatim ponovno podešavati bios?

KaeR
16 godina
neaktivan

resetiro sam cmos,sam je sve vratio,,gledam kasnije,Q&Q je ukopčan,ali ne radi,i standard napon ovom procesoru je 1.4,ne kužim ako je sve na default,uključujuči i voltažu,zašto je ne spušta,gledo več par puta {#},,a sad vidim da mi i youtube šteka video,a pred 15min sam stavio drivere za grafičku,i 3d mark odvrtio i sve,al temp i voltaža ne padaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne razumijem, možda će netko imati još koju ideju; jesi li probao spustiti napon u bios-u bez obzira na stanje c'n'q?

KaeR
16 godina
neaktivan

idem sad,,,i još,bože mili,kad se pali komp i ona crta leti kad učitava,,odvrti je 40 puta,treba mu 5 min da se upali

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma to su Windowsi kao takvi... a s procesorom sretno...

KaeR
16 godina
neaktivan

sad sam spustio voltažu za 0.50,,i sad radi na 1.36v,a po toj logici ako je na 1.50v,,trebo bi past na 1.45v???al temperatura mi je skoro ista,sad je na 42

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 19:50 (fure).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

idem sad cijelu kištu rastavit,možda nešto nađem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma jeb..ti ,,pumpa vode mi je rikla,ni ne vrti vodu,sad sam opet na standard hladnjaku,ajjjj...,,ali ni to ne objasnjava Q&Q

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice