Stjepane čekamo te s 5ghz
4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 566.815
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus

Evo kad se prisjecamo dobrih starih quadova evo jedan extreme (davno san ga proda al rezultat nedan nikome) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2058194

Išo bi i xeončić na 4ghz + ali treba mu ubacit vodeno hlađenje i koji vent na chipset... dalje bez toga ne idem :P btw fini clock , još su to dan danas dobri procesori
Ja na svojoj P5Q pro nemogu dici q9550 e0 iznad 3.9 stabilno :( sve iznad 460 FSB daje errore u blendu ili large data setu...
Mislim da je do manjka GTL NB i cpu postavki u biosu....eh da mi je Deluxica ili P5Q-E
Ima sam ja i takvog al ne sićan se više koja je ploča bila. http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/4-ghz-club/7703.aspx?page=80&jumpto=4640070&sort=asc&view=flat

Ljudi,imam jedno pitanje u vezi sa svojim procesorom,RAMOM i pločom.
Naime,ploču sam dobio sa instaliranim f11m beta BIOSOM(koji iz nekog razloga nije dostupan na stranici ploče,najnoviji na stranici je iz 2008,a moj bios,piše u CPU-z iz 2010,no nebitno...)
Uglavnom,u tom BIOSU nema opcija za podešavanje clocka RAMA(što mi uvelike otežava overclock),a vidio sam da u starijoj verziji ima,no ne želim mijenjat BIOS.
Sad mi je u CPU-Z RAM frekvencija pod full opterećenjem 460 mhz,pa sam mislio pitati da li se tih 460 množi sa 2 pošto je DDR2,i jel bih ja mogao povećati clock iznad 2.3 ghz,ili bih čak morao i vratiti na standardnih 2.0,jer ako se množi s 2 memorija bi mogla biti nestabilna.
Do sad nisam primjetio nikakve probleme u samom igranju,surfanju itd.
Molim dogovor
Eto me nazad u 4 GHz klub...
Dobio ga stabilno na ovoj frekvenciji :D
4050 Mhz
http://valid.x86.fr/qryyti
Evo 6700K na 4.5, testira za sad Primeom95 20+ minuta, SmallFTT nisu temperature bogzna koliko visoke :)
Prema mojim kriterijima previsoke. Po mom sve priko 60c je previše
Evo 6700K na 4.5, testira za sad Primeom95 20+ minuta, SmallFTT nisu temperature bogzna koliko visoke :)
za taj cpu, napon i takt sve ok! s obzirom da imas "slabasan" 92mm cooler!
Kako molim te postic 60c u prime95 sa novijim intel procovima uz solidan klok?
Ja sam to postigao poliranjem CPU-a i baze mog Corsaira H100i
sve poslje sandy-a je to nemoguce!
Svima posli Sandy-a je moguće napravit Delid IHS-a
Svima posli Sandy-a je moguće napravit Delid IHS-a
da vidis pravi jin-jang primjer!
Je nicky al pratia san po ure skoro baš, pijeć kavu. Temperature mu masu osciliraju, znači brzo minjaju vrijednosti po jedinici vrimena, i to za 10 stupnjeva od prikaza do prikaza. To su zabilježene najviše temp u momentu, al inače, 99.9 posto vrimena su oko 60 + nešto sitno i ispod
I ja radim delliding na svome i7 samo cekam liquid ultra coollaboratory pastu sa ebaya, trebala bi doci poslije 22.01 prema ebayu.
I onda poliranje gore nt-h1 ide. Ocekujem bar 15 stupnjeva da padne!.
Past ce i vise.
Frend je delidal, stavil liquid metal, relidal i onda stavio gore vise se ne sjecam koju pastu i sve skupa ima gain od 20 °C manji delta T.
i7 870, vjerovatno bi mogao i više, ali budem isprobavao dok nabavim bolju grafičku.
i7 870, vjerovatno bi mogao i više, ali budem isprobavao dok nabavim bolju grafičku.
Dobar rezultat, samo ne vidim zašto ti triba bolja grafička da bi klokao cpu ?!?

Dobar rezultat, samo ne vidim zašto ti triba bolja grafička da bi klokao cpu ?!?
Najbolje mi je testirati cpu igranjem neke zahtjevne igre, a pošto se na hd5459 npr. gta v vrti na prosječnih 20fpsa i povuče samo do 30% procesora nie gušt tako, u nabavci sam grafičke pa ću drugi tjedan krenuti na više rezultate
i3 6100 4.5ghz skroz stabilno occt 4h izdrzao..:)
http://valid.x86.fr/gvxwdv
kako je krenulo, za koju godinu će u ovaj klub ulaziti grafe
Upravo prošao 24 sata stress testa na 4.4 5960X na samo 1.27V strap 100/BLCK, ali 128GB DDR4 na 2600 - 1T :) Trebalo je nešto uštimavanja, ali je super-stabilno u praksi.