Eto mene opet :D
Ovaj put sa Phenom II X6 1090T, ali traži ENORMNU voltažu... nema veze, dok dela dela :D
Hladi se dobro, nejde preko 65 °C na prime-u...
Validacija: http://valid.x86.fr/14peml
4 GHz club
- poruka: 2.578
- |
- čitano: 567.035
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da si negdje propustio neki korak. To mi se cini kao dosta prevec napona za 4GHz na 1090T.
Nisam, kad je STOCK sve onda je 1.46V.
Znači doslovno set to default u BIOS-u je 1.46V.
Ovo je sam +0.050V postavka BIOS-a.
I uopće se ne grije preveć.
Temperatura ne prelazi 65 °C na prime-u.
"Stock Vcore is 1.3v, turbo boosted 1.45v. Max temp is 62°C."
Isključi turbo. Pa ces tek onda vidit stock napon. Trebao bi bit 1.3V sto je i previse za 3.6 na svim primjercima. Probaj stavit 1.4V za 4GHz to bi trebalo bit dosta na tom procu. I da temperatura ti nikad ne bi trebala prelazit 62°C.
Turbo je iskljucen od sekunde kak je proc doso u komp.
Na 4 GHz jednostavno ne želi ako voltaža nije stavljena na +0.050V.
Znači to nije nikakvo veliko dizanje voltaže, +0.025V sam moral dić kad sam na FX-4100 dizal na 4.5 GHz.

ljudi,imam problema sa oveclockanjem,naime,nakon najnovijeg beta biosa nemam više opciju DRAM frequency i li DDR2 frequency,nego za ram samo ddr2 voltage...
ne znam jel se bios može downgradeat,a i ako može,ne bih to radio jer sam se treso od straha kad se updateovao(u Belom često nestaje struje)
i ne tvojom zaslugom LP
i ne tvojom zaslugom LP
ma klokanje na z chipsetu je za njubeke , pravi muži to rade na h81
koliko sam skuzio ivy bridge procesori trpe veci base clock, haswell je koma kaj se toga tice!
koliko sam skuzio ivy bridge procesori trpe veci base clock, haswell je koma kaj se toga tice!
al je pitanje koliko trpi sve ostalo, a nemam volje previše iskušavati, ionako ga držim konstanto na stock bclk-u i 39 množitelju.
Pozz eto mene ponovo :)
Nabavio neku jeftinu ploču i upario sa i7 2600k
24/7 - validacija
Nadam se da će ovaj primjerak i u 5GHz klub s obzirom da je D2 revizija. Drž'te fige o/
et i mene

a ti se suzdrzi nepotrebnih komentara. svagdje moras zabadati nos
bez zamjere

Bog novi sam na forumu imam jedno pitanje za vas sve. Imam konfiguraciju: Matićna ploca: asrock G41m-vs3, procesor intel pentium dual e 5700, grafika amd hd 5770 1 gb saphire. rami: ddr3 4gb rade 1300. E sada kupio neku maticnu plocu za lga 775 koja pdrzava crossfire, i koja podrzava ddr3 rame na vecoj frenkvancij. znaci polako bi nadogradjivao i poslije toga bi kupio procesor q9650 i jos jednu graficku i ubacio nove rame 16 gb. Znaci u biti trebam vasu preporuku za maticnu plocu koja podrzava sve ovo navedeno
onda zanemari sebe i svoje komentare / to sam ti napomeno 100 puta.

AMD Phenom II X2 550 @ 4029.73 MHz
nije BE i ne ide dalje na ovoj smješnoj ploći
laganini... tko bi rekao da ovaj malac može dosegnuti ovoliko... nisam još probao ići na više, nisam uhvatio vremena, ali cilja se na 5 ghz... hladan kao srce moje bivše djevojke :P
Evo kanturine , momak još drapa
I to na 1,28V bolji od mog starog q9550 :)