Vitamin B6

poruka: 3
|
čitano: 12.337
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vitamin B6

Jedno pitanjce nabrzaka, znači, imam jedan te isti san 5 noći zaredom ali nejasan, tako da želim vitamin b6 da mi poveća slikovitost sna u nadi da ću sanjati isto i večeras. Kupio sam Bedoxin koji je u apoteci navodno Vitamin B6, ali po tableti je 20 mg.... Na raznoraznim stranicama sam pronašao da je jedna kapsula Vitamina B6 250 mg (koje ima u inostranstvu), po toj logici ja bih trebao da popijem 12.5 tableta Bedoxina da dobijem tu dozu... Ovo je samo one-time jer želim da vidim ovaj san u potpunosti ako se desi, pa može li mi neko dati neke korisne savjete? Btw, nisam siguran ima li u Sarajevu kupiti tih B6 kapsula od 200+ mg, ako ima možete mi reći kako se zovu?

www.twitch.tv/tourdeleague http://www.tourdeleagueinfo.tk/
15 godina
neaktivan
Re: Vitamin B6
BannedOnThisForum kaže...

Jedno pitanjce nabrzaka, znači, imam jedan te isti san 5 noći zaredom ali nejasan, tako da želim vitamin b6 da mi poveća slikovitost sna u nadi da ću sanjati isto i večeras. Kupio sam Bedoxin koji je u apoteci navodno Vitamin B6, ali po tableti je 20 mg.... Na raznoraznim stranicama sam pronašao da je jedna kapsula Vitamina B6 250 mg (koje ima u inostranstvu), po toj logici ja bih trebao da popijem 12.5 tableta Bedoxina da dobijem tu dozu... Ovo je samo one-time jer želim da vidim ovaj san u potpunosti ako se desi, pa može li mi neko dati neke korisne savjete?

Vitamin B6 je topiv u vodi (kao i vitamin C), što znači da ga tijelo ne može pohranjivati nego je potreban svakodnevni unos. Budući da se ne može nakupljati u tijelu to također znači i da ga je puno lakše i brže ukloniti iz organizma u slučaju hipervitaminoze.

Dnevne unose B6 vitamina treba ograničiti na najviše 100mg, sve više od toga je neuobičajeno i dugoročno može oštetiti živčani sustav. Dnevne doze iznad 200mg imaju znatan negativan utjecaj na neurološku aktivnost mozga.

Nemoj se igrati s time. Prevelike doze vitamina te mogu ubiti jednako kao i nedostatak istih.

Ako ciljano želiš povećati unos samo B vitamina, traži tablete koje sadrže isključivo vitamine B kompleksa, kako bi smanjio šansu da se predoziraš nekim drugim sastojcima koji ti nisu bitni.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 18:46 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Vitamin B6

Dao bih ti hvala ali je kategorija ostalo.

Može lock

www.twitch.tv/tourdeleague http://www.tourdeleagueinfo.tk/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice