Visa Verified usluga

poruka: 5
|
čitano: 29.542
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
HITNO - HELP - UBER OČAJAN sam

Pomagajte braćo pobogu (rekli bi u Marku Kraljeviću ili nečemu takvom) !{#}

Ne znam otkud da počnem... Evo ovako treba mi hitno Visa Verified usluga radi jednog sitea (elektronika i sl.) sa velikim ali vremenski ograničenim popustom koji ne prihvaća plaćanje bez toga. Za one koji ne znaju (a u biti tražim pomoć od onih drugih) to je sistem autentifikacije (3-D Secure se ustvari zove) između banke, kupca i webshopa pri online transakcijama. Na siteu PBZ-a (a ja imam Visa Electron debitnu karticu od PBZ-a) piše da oni podržavaju Visa Verified ali tamo nigdje nema za prijaviti / registrirati se za tu uslugu, a svagdje po netu (od raznih stranica Vise do raznoraznih webshopova) piše da treba registrirati karticu za Visa Verified kod banke koja ju je izdala. Razgovarao sam sa 2-3 bankovnih službenika (u lokalnoj PBZ podružnici) uživo i još jedno 5-6 iz korisničke službe (iz različitih grana) i nitko od njih NIJE NIKAD ČUO za Visa Verified. Neki su frfljali da Internet kupovina nema veze sa njima, neki da nisu informatičari, neki su to miješali sa uobičajenom autorizacijom plaćanja (pomoću broja kartice i CSC-a, što nema veze sa tim), neki su mislili da tražim PayPal, ukratko svašta. Čak sam pitao i trojicu prijatelja o tome (jedan radi u banci, drugome cura radi u banci, treći otvara svoj biznis) ali niko ništa ne zna. Čupam si kosu više !

Neko iz te je**ne ustanove je morao staviti informacije o tome na website (i ako podržavaju Visa Verified neko je morao instalirati server-side software kod njih za tu svrhu) tako da je apsolutno mind-boggling da NIKO od njih nije čuo za to ! I'M GONNA GO POSTAL ON THEIR ASS ! {#}

Jedan članak sa vijestima od prije godinu dana mi je posijao sumnju da oni podržavaju Visa Verified samo za trgovce (od 2006.) ali ne i za kupce (nije baš conclusive) !? Kakvog to smisla ima ?

Dajte ljudi ako iko to ima recite kako se dovraga dokopati toga ?

P.S.

Naslušao sam se "Lijepog Plavog Dunava" i "sad ću vas proslijediti mom nadzorniku, molim pričekajte" dovoljno za 9 života ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 14:57 (Enkidu).
17 godina
neaktivan
Evo što kažu na zagrebačkoj banci u vezi 3d secure:

Na internetu pomoću 3D Secure programa kupac potvrđuje da se upravo on koristi karticom:

Kada kupac odabere proizvod koji želi kupiti i klikne na "blagajnu" ili na "plati", integrirani sustav web trgovine i Banke usmjerava ga na stranicu koja je u potpuno sigurnoj domeni Banke.
Tamo kupac po prvi put unosi broj kartice i datum njezine valjanosti.
U trenutku kada kupac želi potvrditi transakciju i svoje podatke, uključuje se 3D Secure.
Kupca se tada usmjerava na novu stranicu gdje on unosi korisničko ime (username), kod Zagrebačke banke to je serijski broj tokena) i lozinku (password), kod Zagrebačke banke to je one time password (OTP) koji je token generirao.
Kupac se tom prilikom identificira Banci koja mu je izdala karticu i Banka tek tada odobrava transakciju.

Znači ti ne moraš ugovarati tu uslugu, samo trgovci, tebi treba mogućnost internet bankarstva sa tvojom bankom. U Zgrebačkoj je to pomoću tokena, neznam kako ide na PBZ.
17 godina
neaktivan
RE: HITNO - HELP - UBER OČAJAN sam
Enkidu kaže...
Za one koji ne znaju (a u biti tražim pomoć od onih drugih) to je sistem autentifikacije (3-D Secure se ustvari zove) između banke, kupca i webshopa pri online transakcijama. Na siteu PBZ-a (a ja imam Visa Electron debitnu karticu od PBZ-a) piše da oni podržavaju Visa Verified ali tamo nigdje nema za prijaviti / registrirati se za tu uslugu, a svagdje po netu (od raznih stranica Vise do raznoraznih webshopova) piše da treba registrirati karticu za Visa Verified kod banke koja ju je izdala.

To je tzv payment gateway, premda je u ovom slučaju to banka.

Nema tu neke registracije za posebne usluge, moraš imati karticu kojom možeš plaćati (ako to debitna kartica pbz-a može) i to je to..

18 godina
neaktivan

Nope, to nema veze sa Internet bankarstvom, osim što se za oboje valjda koristi čitač kartica kod PBZ-a, ali definitivno treba aktivirati Visa Verified za određenu karticu, vidi ovdje :

https://usa.visa.com/personal/security/vbv/index.jsp

Samo mora da PBZ to ipak ne podržava jer VISA site daje ovaj odgovor :

http://img135.imageshack.us/img135/8641/scrn2hdrtext.jpg

A na PBZ siteu jasno stoji da podržavaju :

http://www.pbzcard.hr/hr/prihvat-kartica/verified-by-visa

A službenici nikad čuli za to... Pa aj ti sad budi mudar !

E i znam sigurno da nemam Visa Verified jer mi ne radi webshop koji je prije radio a kažu da ne radi jer su uveli obavezni Visa Verified (a i nisam nikad prošao nijedan od tri gore opisana postupka registracije / aktivacije). Osim toga registracija za V.V. uključuje biranje tajne osobne poruke koja ti kasnije dokazuje da komuniciraš sa bankom a ne phishing siteom, a kako bi znao poruku da se ne registriraš i postaviš je.

A kupovanje na webshopovima koji ne zahtijevaju V.V. idu sasvim lijepo sa ovom karticom, kao i PayPal.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 16:04 (Enkidu).
17 godina
neaktivan
Ma nisam mislio na internet bankarstvo kao takvo već samo na njihov instrument prijave i potvrde transakcija, koji je u Zabi token. Tako su mi i potvrdili kad sam nazvao, ali oni na to sve gledaju kao 3d secure gdje se može koristiti i visa i master. Moguće da je Verify by Visa drugačiji sistem. No daj mi adresu te stranice di kupuješ da vidim kako će meni raditi moje kartice.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice