Videonadzor/Wireless kamera pitanja

poruka: 25
|
čitano: 36.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Videonadzor/Wireless kamera Pitanja

Evo ovako, zanima me par stvari po pitanju ugradnje kamere, namjeravam kupiti 1 kameru za videonadzor (po mogucnosti Wireless ).

E sad, dali je ikako moguce da iz svoje kuce upravljam, tj nadzirem a kamera bi bila udaljena nekih 20/25 metara zracne linije?

Kakav signal opcenito imaju te wireless kamere i koji domet? zapravo do koje maksimalne udaljenosti

I ako netko ima iskustva, molio bi da u kratkim crtama napise kako taj sustav, tj Wireless ili zicna kamera funkcionira

Hvala unaprijed

13 godina
neaktivan
Re: Videonadzor/Wireless kamera Pitanja
Ta kamera se spaja na tvoj ruter i preko web sucelja ili odredene app je kontroliras.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina

a udaljenost signala? tj do kolko metara lovi signal

13 godina
neaktivan
Kolko tvoj ruter odasilje.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina

dakle trebam video nadzor(bezicni) do nekih 25/30 metara od rutera, sta sve trebam za to? samo me to zanima u par recenica

17 godina
neaktivan
Re: Videonadzor/Wireless kamera pitanja
ibari91 kaže...

dakle trebam video nadzor(bezicni) do nekih 25/30 metara od rutera, sta sve trebam za to? samo me to zanima u par recenica

To bi ti bilo najbolje googlat i pokušat sam naći odgovore na pitanja koja te zanimaju jer čisto sumnjam da će ti netko uspjet dat konkretan odgovor na pitanje.

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks
16 godina
neaktivan

Trebas jedan range extender koji ce biti na mjestu gdje je i kamera ili negdje pored nje da pojaca signal koji dolazi do nje

obicno kameru pregledavas preko njene IP adrese, sto je i najlakse, a mozes probati napraviti i neki VPN da mozes pogledati kameru i kada nisi doma

vise o tome neka pisu iskusniji, nisam se puno sretao s time

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina

mi mozes dat link iz bilo koje trgovina ili sajta bilo kojeg da vidim cijene i opče kak se točno zove taj extender signala

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 23:36 (ibari91).
16 godina
neaktivan

http://www.links.hr/?naziv=access-point-tp-link-tl-wa730re-150mbps-wireless-lite-n-range-extender&option=artikl&id_artikl=053.509.189

nesto poput ovog, najvise volim tp-link jer se najbrze reboota i njegovo sucelje mi se svida

17 godina

moze li taj access point posluziti kao zicni ili bezicni ruter? da zamjenim svog trenutnog siemens gigaset sx763

16 godina
neaktivan

ne, nazalost on ima samo 1 lan port i sluzi kao ap ili range extender

izaberi neki uredaj koji ti pase cijenom dizajnom i da po testovima nije prelos i bit ce bolji od t-comovog 

17 godina

znaci taj extender bi dosao pokraj kamere? kako i kamo to sve pospojiti s kamerom/ruterom?

16 godina
odjavljen

Sve ti ovisi o tome kakvu kameru kupiš. Ako je misliš spajati na WiFi/obični LAN, treba ti IP kamera. U pravilu, jeftinije imaju samo ethernet konektor i nisu WiFi. Jeftinije bežične kamere nemaju WiFi nego šalju na nekoj svojoj divljoj frekvenciji i obično su nikakve kvalitete i dometa.

Prije nego što išta kupiš, dobro se raspitaj tko to ima i kako radi. Po mom iskustvu, sve ispod 1000kn nije za vanjsku uporabu (ako misliš snimku za nešto i iskoristiti), za unutarnje prostore potroši barem 400kn po kameri.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina

http://www.links.hr/?naziv=mrezna-sigurnosna-kamera-d-link-dcs-932l-lan-wifi-nocno-snimanje&option=artikl&id_artikl=053.527.002

ovo sam planirao, netreba mi vise od vga i netrebam ultra kvalitetu slike, samo ocu neku kemeru da signal bude ok i nek bude 640x480 a dalje je sve nebitno

16 godina
odjavljen

Niska rezolucija, po mome. Pogotovo za van, po mraku.

Kažeš 20-25 metara. Ima prepreka između (zidovi i sl.)?

17 godina

da ima, racunaj..iz moje sobe kolko ima zidova kroz kucu pa 2-3 vanjskih zidova do tog prostora

16 godina
odjavljen

Reperater (AP) na sredinu jer će veza pucat.

17 godina
neaktivan

pozdrav, imam neki kinesku ip wifi kameru, da li netko zna neki univerzalni software s kojim mogu namjestiti da snima na nju jer ima u sebi utor za micro sd karticu, i da snima dok me nema doma

12 godina
neaktivan
Pozz, moze neki bestbuy vanjske wifi kamere do 50€ moze i sa ebaya
12 godina
neaktivan
Vrijedi li ova kamera, da li moze posluziti http://www.ebay.com/itm/302106460581
8 godina
neaktivan
Poz...kupio sam ovakve dvije kamere... da isprobam spojio sam doma na mrezu i otisao 3 km dalje spojio se mobitelom i sve ok vidim sliku...al sad meni je to trebalo za vikendicu i odnesem tamo spojim na mrezu provjerim dok sam tamo sve ok dodem doma a one obadvije citavo vrijeme offline...molim ako neko zna kaj da napravim
12 godina
neaktivan
next'24 kaže...
Vrijedi li ova kamera, da li moze posluziti http://www.ebay.com/itm/302106460581

Kupio sam ovu od BlitzWolfa i dobro se pokazala, radi vec 3 mjeseca bez greske, cak je i kradju jednu snimila

11 godina
next'24 kaže...
next'24 kaže...
...

Kupio sam ovu od BlitzWolfa i dobro se pokazala, radi vec 3 mjeseca bez greske, cak je i kradju jednu snimila

Gdje se tocno sprema snimljeni video pomocu te kamere? Na TF Card ili se moze namjestit da video automatski sprema na pc?

14 godina

ODi na yt nađi korisnika tj kanal Vesić i na njegovom kanalu imas videodetaljno objasnjeno kako kamera radi i na sto snima i kako i sta ....

EDIT:

Evoi potrudio sam se

Može
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 21:18 (ante5656).
12 godina
neaktivan
Avensac kaže...
next'24 kaže...
next'24 kaže...
...

Gdje se tocno sprema snimljeni video pomocu te kamere? Na TF Card ili se moze namjestit da video automatski sprema na pc?

moze se postaviti kartica unutar kamere i automatski kad se kartica napuni brisu se stari video zapisi( snimaju se video fajlovi od po 50mb loop, naravno moze se promijeniti)

Bez kartice se samo moze uzivo gledat, medjutim na pc aplikaciji ima opcija preko FTP-a da se podesi da snima ali ne radi kako treba kao i dosta stvari, malo su zbagovane neke opcije i ako hoces gledat video od prije mozes samo preko softvera od kamere jer se snima u nekom cudnom formatu i namucio sam se dosta dok nisam dobio mp4 da uploadam na yt 

Pogledaj video post prije sto je kolega postavio kako bi ti bilo jasnije kako funkcionise

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 13:48 (next'24).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice