Vanzemaljci da li postoje? zaključana tema

poruka: 491
|
čitano: 97.585
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vanzemaljci da li postoje?

Ali ipak tu nešto ne štima (ma ne u ovom forumu), ako znaš Coopera koji je radio dugo vremena na tim izvanzemaljskim stvarima, a inače radio je za *Vladu*, odjedanput je čovjek pukao i iznijeo dosta istinitih stvari na vidjelo (od zatajškivanja NLO viđenja pa do raznoraznih otmica. Naravno čovjek je nestao sa lica zemlje).

Ako to nije čudno, ne znam šta je? Neodlučan

Neophyte
17 godina
neaktivan
RE: Vanzemaljci da li postoje?
Neophyte kaže...

Dakle pitanje je jednostavno!

Ako se slažete, dajte svoje razloge, a ako ne isto tako.

Samo vas molim da se ne svađate   Smijeh

Poznati je svemir "fino ugođen" s nekoliko fantastičnih fizikalnih konstanti koje ga čine tako dugovječnim kakav jeste i koje ga čine pogodnim za nastanak i razvoj života kakav znamo. Matematička je vjerojatnost da osim našeg planeta ima još planeta nastanjenih živim bićima.

Jesu li slični nama? - vrlo malo vjerojatno zbog naravi evolucije koja radi u danom joj okolišu, a okoliši su različiti i princip neodređenosti na razini genetskih mutacija je "pojačalo" za neodređenost na kvantnoj razini, pa je tako ishod evolucije na drugim planetima za očekivati vrlo, vrlo različit

Jesu li inteligentni? - zbog iste te naravi evolucije i starosti svemira veća je vjerojatnost da jesu nego da su nam slični

Jesu li nas posjetili? - gotovo nemoguće. Za razbijanje zabluda o vanzemaljcima na Zemlji (i drugih sličnih zabluda), ali i za razvijanje zdravog skeptičkog razmišljanja preporučam izvrsnu knjigu Carla Sagana "Svijet progonjen demonima", info ti je ovdje. A za neophodno umanjivanje zabluda o međuzvjezdanim putovanjima predlažem izvrsne knjige Stephena Hawkinga, info ovdje.

Osobno, sanjar sam i volio bih da se može putovati svemirom, te susretati Klingonce i Vulkance (Vulkanke), ali život uglavnom nije tako lijep...
Cenzuriranje odražava nečiji nedostatak samopouzdanja, jer samo sitne duše i impotentni se plaše malih napisa.
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
Neophyte kaže...

Dakle pitanje je jednostavno!

Ako se slažete, dajte svoje razloge, a ako ne isto tako.

Samo vas molim da se ne svađate   Smijeh

Poznati je svemir "fino ugođen" s nekoliko fantastičnih fizikalnih konstanti koje ga čine tako dugovječnim kakav jeste i koje ga čine pogodnim za nastanak i razvoj života kakav znamo. Matematička je vjerojatnost da osim našeg planeta ima još planeta nastanjenih živim bićima.

Jesu li slični nama? - vrlo malo vjerojatno zbog naravi evolucije koja radi u danom joj okolišu, a okoliši su različiti i princip neodređenosti na razini genetskih mutacija je "pojačalo" za neodređenost na kvantnoj razini, pa je tako ishod evolucije na drugim planetima za očekivati vrlo, vrlo različit

Jesu li inteligentni? - zbog iste te naravi evolucije i starosti svemira veća je vjerojatnost da jesu nego da su nam slični

Jesu li nas posjetili? - gotovo nemoguće. Za razbijanje zabluda o vanzemaljcima na Zemlji (i drugih sličnih zabluda), ali i za razvijanje zdravog skeptičkog razmišljanja preporučam izvrsnu knjigu Carla Sagana "Svijet progonjen demonima", info ti je ovdje. A za neophodno umanjivanje zabluda o međuzvjezdanim putovanjima predlažem izvrsne knjige Stephena Hawkinga, info ovdje.

Osobno, sanjar sam i volio bih da se može putovati svemirom, te susretati Klingonce i Vulkance (Vulkanke), ali život uglavnom nije tako lijep...
 Da sresti Vulkanke, a sam si gore rekao da je manja vjerojatnost da su nam slični. Pogledaj s genetske strane, manje je vjerojatno da ce imat isti broj kromosoma kao mi, znaci mogućnost razmnožavanja ti otpada. =)
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...
 mogućnost razmnožavanja ti otpada. =)

Ma, kakvo razmnožavanje, ljubav i kromosomi, kome je to na pameti Osmijeh s hipotetskim Vulkankama samo po kratkom postupku. Kad razmislim, ne treba mi Vulkanka, samo Jolene Blalock (T'Pol, slika dolje) Smijeh

Sonny kaže...
 Da sresti Vulkanke, a sam si gore rekao da je manja vjerojatnost da su nam slični

Zato rekoh da život nije uvijek lijep Osmijeh

Ima na webu i eksplicitnijih slika od ove, ali sitni cenzori paze da ne proguram nešto takvo :) Ima na webu i eksplicitnijih slika od ove, ali sitni cenzori paze da ne proguram nešto takvo :)
Cenzuriranje odražava nečiji nedostatak samopouzdanja, jer samo sitne duše i impotentni se plaše malih napisa.
17 godina
neaktivan

Samo po sebi glupo pitanje, pa naravno da postoje. Sigurno nismo sami u svemiru.

...:::MB Gigabyte M55S, AMD Athlon X2 64 4000+, 2x1GB Kingmax 800Mhz,XFX 8800GTS 512MB Alpha Dog Edition,160GB & 250GB Seagate Baracuda & 750GB WD external,Foltron 500W Blue,Thermaltake Soprano case black,MX518 gaming mouse,Audigy2,Samsung SyncMaster 226BW,2X Pioneer DVD/RW:::...
17 godina
neaktivan

"velkm to d tvajlajt zoun" pa odgovor se vjerovatno nalazi negdje između "DA" i "NE". Kad bi se znao odgovor ova i ovoj slične teme nebi bile ovako zanimljive, to je razlog zbog kojeg gledamo "dokumetarce" koji su "Na rubu znanosti"(http://misakvecernji.blog.hr/), a kad nestanu tragovi počinje "Istraga".

Iako je moj osobni stav: DA- pa nemo'š bit' sam na tolikom "prostoru"!

Nedajte se kontrolirat'!
17 godina
neaktivan
Aral kaže...

Samo po sebi glupo pitanje, pa naravno da postoje. Sigurno nismo sami u svemiru.

Ne postoje glupa pitanja postoje samo lupi odgovi. e da, i ništa nije sigurno ostim toga pa čim se rodimo počnemo umirati.
Nedajte se kontrolirat'!
17 godina
neaktivan

"Bilo jednom i biti ce opet..ljudi ce nestati i svijet ce pjevati...Ljudi ce ponovno doci i svijet ce propasti!!!!"

Vjerujem da postoje "mali zeleni", cak vjerujem da su i tu izmedu nas...promatraju... Viče

There are no coincidences only opportunities...
17 godina
neaktivan

Znanstvenici iz NASA-e otkrili da je moguće uzgajati biljke točnije šparoge na površini Marsa! Razlog tomu jest da je tlo dosta slično tlu iz vrtova. Sve to upućuje na vodu koja se negdje nalazila (i možda nalazi) negdje na Marsu. Možda (ma sigurno) ćemo kolonizirati Mars brže nego planirano!!Smijeh

Ozbiljno...
17 godina
neaktivan

a je ti neka tema...A kaj misliš ko proizvodi Alienware..ccccc...Smijehšala.

Ja mislim da postoje,ali ih mi valjda nikad necemo otkrit...

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom! Quote(opifex):"Ne upustaj se u raspravu sa budalama;prvo ce te spustiti na svoj nivo pa dotuci svojim iskustvom..."
17 godina
protjeran

ma postoje, ali ne onakvi koji otimaju ljude

Shady in the house
17 godina

Vanzemaljci sigurno postoje, jer svemir je ogroman i nama je ta velicina nepojmljiva, tako da sigurno tamo negdje postoji inteligentan zivot.

U male zelene koji otimaju ljude ne vjerujem, to su budalastine lol.

Da vanzemaljci stvarno posjecuju zemlju bilo bi dokaza za to. (dokaz nije neka luda babetina koja trabunja o tome da su ju oteli)

Vanzemaljci koji postoje tamo negdje vjerojatno neznaju da smo mi ovdje isto kako mi neznamo di su oni tocno.

Scenarij iz filmova di alieni dolaze zauzet zemlju zbog resursa su nemoguci jer takva agresija ne nalikuje inteligenciji sto me navodi do zakljucka da takvi vanzemaljci nisu inteligenti i da nisu svladali putovanje brzinom svjetlosti sto me opet navodi na zakljucak da takvi alieni nebi mogli niti doc do nas a kamoli nas pobit.

Druga stvar je to sto postoji bezbroj resursa u svemiru i u puno vecem obilju nego na zemlji, pa ne vidim zasto bi neko iso se mucit pobit stanovnistvo zemlje da bi se dokopao neke "tvari" kad se svake tvari moze naci bilo gdje u svemiru, a i opet svaka rasa koja je toliko napredna da moze osvojit zemlju je dovoljno napredna da stvara svoje vlastite resurse pomocu kemijskih reakcija...

Jedini scenarij koji je moguc je onaj iz Predatora, di superiorna vrsta dolazi na planet zbog lova/sporta.

Moguce je da alieni otimaju ljude da nas prouce iz znanstvene perspektive i da nauce nesto o nasoj biologiji, ali opet ne vijerujem da nebi postojalo dokaza o tome u 21. stoljecu kad nam je nebo puno svemirskih stanica i satelita i kad turisti putuju u svemir...

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz
17 godina
moderator
moTo kaže...
Aral kaže...

Ne postoje glupa pitanja postoje samo lupi odgovi.
Tipicna postapalica, toliko puta izrecena, a toliko netocna. Primjer glupog pitanja: Je li Sanader nesto napisao nevidljivom tintom na ovaj papir koji sam upravo izvadio iz bunta od 500 komada papira da na njega nesto ispisem tintnim printerom?

Postoje li "vanzemaljci" pitanje samo po sebi nije glupo. Moglo bi se reci da je nepotrebno. No, ako se pod "vanzemaljcima" misli na letece tanjure, to je posve druga prica. Osobno ne pridajem vaznost NLO-ima jer su mi sva ta svjedocanstva u najmanju ruku smijesna. A pogotovo slike i filmici.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Tipicna postapalica, toliko puta izrecena, a toliko netocna. Primjer glupog pitanja: Je li Sanader nesto napisao nevidljivom tintom na ovaj papir koji sam upravo izvadio iz bunta od 500 komada papira da na njega nesto ispisem tintnim printerom?

Postoje li "vanzemaljci" pitanje samo po sebi nije glupo. Moglo bi se reci da je nepotrebno. No, ako se pod "vanzemaljcima" misli na letece tanjure, to je posve druga prica. Osobno ne pridajem vaznost NLO-ima jer su mi sva ta svjedocanstva u najmanju ruku smijesna. A pogotovo slike i filmici.
 Mislim da nije ni nepotrebno. Kada bi dobili odgovor da vidiš kako bi se čovječanstvo dovelo u red.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
moderator
PROTECTOR kaže...
Mislim da nije ni nepotrebno. Kada bi dobili odgovor da vidiš kako bi se čovječanstvo dovelo u red.
Ko u Danu nezavisnosti, ne? Smijeh Mislio sam nepotrebno u tom smislu sto sada ne mozemo doci do odgovora, a realno gledajuci na tom odgovoru mogu raditi samo organizacije tipa NASA. Od teoreticara zavjera i prevaranata ili neznalica koji snimaju/produciraju fotke ili fimice imamo vise stete nego koristi (osim ako se ne radi o seriji tipa Dosjei-X). A ako (kad?) nam dodju pravi vanzemaljci, onda se dalje ne moramo nista pitati. Namigiva
17 godina
odjavljen

Definitivno postoje, ne bi li bilo malo preškrto da smo "jedini"? Osim toga, niste li vidjeli sve snimke i slike (neke nisu stvarne, a neke jesu, iako to ne znamo)?

Goodbye
17 godina
moderator
Axlus kaže...

Definitivno postoje, ne bi li bilo malo preškrto da smo "jedini"? Osim toga, niste li vidjeli sve snimke i slike (neke nisu stvarne, a neke jesu, iako to ne znamo)?

Koje su stvarne? Belji se
17 godina
neaktivan
I da postoje ljudi bi ih teško prihvatili kao i one danas druge rase. Bolje da ne postoje mali zeleni...dok ga ne vidim ne vjerujem.
Vjerujem samo svijim očima.
Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...
17 godina
mbaksa kaže...
moTo kaže...
Aral kaže...

Ne postoje glupa pitanja postoje samo lupi odgovi.

Haha, ovo sa Sanaderom ti je oks!
Istina, NLO svako malo netko ugleda i ja tome NE pridajem preveliku pažnju.
Ipak, u svemiru koji je nesagledivih razmjera, postoji mogućnost da živi još neko osim nas, ljudi!
Svjedno, to još NIJE dokazano, postoje samo PRETPOSTAVKE!
Sve kaj je nekom čudno, to proglašava izvanzemaljskim...

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
neaktivan

Nisam pročitao sve komentare, ali nećete zamjeriti.

Ja mislim da postoje vanzemaljci, pod to sporazumjevam da postoje živa bića koja nisu sa planete Zemlje, dakle mogu živjeti na udaljenosti od milijuna svijetlosnih godina od nas, i nezamišljam ih kao male zelene, možda uopće nisu razvijeni i inteligentni, dakle ako su to neke životnjice, mogu biti kao amebe, to bi isto bili vanzemaljci.

Možda su pameniji i razvijeniji, ali to netreba znaćiti.

A da ih se trebamo bojati, naravno da ne, prije ćemo mi sami sebe uništit.

17 godina
protjeran

Postoje i žive u zviježđu Zeta Reticuli. Rekao je Stephen "Timmy" Hawking da vanzemaljci predstavljaju prijetnju ljudima.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
protjeran
Axlus kaže...

Da nisi možda ti izvanzemaljac.
17 godina
neaktivan
Geek kaže...

Ja mislim da postoje vanzemaljci, pod to sporazumjevam da postoje živa bića koja nisu sa planete Zemlje, dakle mogu živjeti na udaljenosti od milijuna svijetlosnih godina od nas, i nezamišljam ih kao male zelene, možda uopće nisu razvijeni i inteligentni, dakle ako su to neke životnjice, mogu biti kao amebe, to bi isto bili vanzemaljci.

Ne znam dal ih se trebamo bojat, zato imam nekolicinu sekira i sličnih komada hladnog oružja koji se na prvi pogled čine normalno za nekog na selu, nek dojdu, sa Zagorcima nema šale, pogotovo poslije izlaska iz pelnice xD. Nego, ovo sa samouništenjem je najvjerojatnije, čital sam u Drvu Znanja koji su najvjerojatnijij načini da se Zemlja uništi (il nešto drugo). Kronološki prvo je globalno zatopljenje, a ono će se dogoditi vjerojatno prije njih, stoga si u pravu xD, zatim imaš neke teorije o oblacima asterioda i sudaranju galaksija i bla bla bla, ne znam točno.  Neko je spomenuo da im je atomska bomba ništa? Pa rijetko ko je otporan na radijaciju, to i njih sprži, al ak ne njih direktno onda njihove NLO-e. Iz ovoga se shvaća da vjerujem u aliene. Pod ovim mislim na male zelene, za život sam siguran da postoji, kao što je tu već navedeno, našli su neke jednostanične organizme. Ne razumijem zašto ne bi imali npr. dodatne udove ili rep. Zamislite da imate rep. Koliko bi to novih načina ....... zabave donijelo. Zašto ih oni ne bi imali. MOžda na njihovom planetu nema takve prilagodbe za život na kopnu pa su možda vodozemci ili ribe, gmazovi? Ako ne zašto bi evolucija išla ovako Čovjek - Alien. Možda su oni čovjeka prešli, možda još par vrsta. One slike iz 60-ih su možda stvarne, možda nisu, ne znam. Ono usput, dal se netko sjeća one snimke gdje su operirali aliena. Kaj mislite o tome. Nedavno su je povukli sa interneta. Ak taj mali zeleni stvarno postoji, zake je onda tolika zbrka oko Area 51 i sl. situacija. Da postoje, ja mislim da bi oni napadali ljude, ali ne bi bacili neku bombu il šta već jer ne žele uništiti resurse. Il nas jednostavno love iz zabave, još jedan razlog zašto ne žele cijelo čovječanstvo u sekundi uništiti. Oni koji kažu da je inteligencija miroljubiva nisu u pravu. Zašto bi dijelili svemir sa nekom drugom vrstom. Ja gledam prirodu, sve životinje su okrutne, šta više evolucija napreduje, to je više biće okrutnije. Mi smo od zemaljskih bića najgora vrsta. Svi se samo ubijaju i ratuju, svi misle samo na sebe. Ne bi me čudilo da su oni okrutni. Uostalom, možda nas oni cijeo vrijeme promatraju, jer još uvijek ima dosta misterija za koje se ne zna kako je ta zaostala civilizacija napravila to i to. N

P.S. Netko je reko da su ljudi živjeli u pustinjama zbog bakra i da su tamo bili gradovi. Nabroji mi ih 10. U pustinjama i nema previše bakra, a uostalom niti oni u ono doba nisu bili tako glupi da bi šetali pustinjom. To bi jedino Amerikanci išli raditi.
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
17 godina
neaktivan
Horagio kaže...
Geek kaže...

Ne znam dal ih se trebamo bojat, zato imam nekolicinu sekira i sličnih komada hladnog oružja koji se na prvi pogled čine normalno za nekog na selu, nek dojdu, sa Zagorcima nema šale, pogotovo poslije izlaska iz pelnice xD. Nego, ovo sa samouništenjem je najvjerojatnije, čital sam u Drvu Znanja koji su najvjerojatnijij načini da se Zemlja uništi (il nešto drugo). Kronološki prvo je globalno zatopljenje, a ono će se dogoditi vjerojatno prije njih, stoga si u pravu xD, zatim imaš neke teorije o oblacima asterioda i sudaranju galaksija i bla bla bla, ne znam točno.  Neko je spomenuo da im je atomska bomba ništa? Pa rijetko ko je otporan na radijaciju, to i njih sprži, al ak ne njih direktno onda njihove NLO-e. Iz ovoga se shvaća da vjerujem u aliene. Pod ovim mislim na male zelene, za život sam siguran da postoji, kao što je tu već navedeno, našli su neke jednostanične organizme. Ne razumijem zašto ne bi imali npr. dodatne udove ili rep. Zamislite da imate rep. Koliko bi to novih načina ....... zabave donijelo. Zašto ih oni ne bi imali. MOžda na njihovom planetu nema takve prilagodbe za život na kopnu pa su možda vodozemci ili ribe, gmazovi? Ako ne zašto bi evolucija išla ovako Čovjek - Alien. Možda su oni čovjeka prešli, možda još par vrsta. One slike iz 60-ih su možda stvarne, možda nisu, ne znam. Ono usput, dal se netko sjeća one snimke gdje su operirali aliena. Kaj mislite o tome. Nedavno su je povukli sa interneta. Ak taj mali zeleni stvarno postoji, zake je onda tolika zbrka oko Area 51 i sl. situacija. Da postoje, ja mislim da bi oni napadali ljude, ali ne bi bacili neku bombu il šta već jer ne žele uništiti resurse. Il nas jednostavno love iz zabave, još jedan razlog zašto ne žele cijelo čovječanstvo u sekundi uništiti. Oni koji kažu da je inteligencija miroljubiva nisu u pravu. Zašto bi dijelili svemir sa nekom drugom vrstom. Ja gledam prirodu, sve životinje su okrutne, šta više evolucija napreduje, to je više biće okrutnije. Mi smo od zemaljskih bića najgora vrsta. Svi se samo ubijaju i ratuju, svi misle samo na sebe. Ne bi me čudilo da su oni okrutni. Uostalom, možda nas oni cijeo vrijeme promatraju, jer još uvijek ima dosta misterija za koje se ne zna kako je ta zaostala civilizacija napravila to i to. N

P.S. Netko je reko da su ljudi živjeli u pustinjama zbog bakra i da su tamo bili gradovi. Nabroji mi ih 10. U pustinjama i nema previše bakra, a uostalom niti oni u ono doba nisu bili tako glupi da bi šetali pustinjom. To bi jedino Amerikanci išli raditi.
 Ljudi jesu živjeli u pustinjskom krajoliku te su obrađivali bakar iz kojega su stvorili oružje. Ne znam za točne nazive gradova, ali su se tamo stvarno gradili te je baš tamo stvorena prva trgovina. Za točne nazive gradova si potraži na Internetu. Ti gradovi su se nalazili na Bliskom Istok, tj. Mezopotamiji.
Ozbiljno...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2008 20:14 (SOS).
17 godina

Ajd da i ja odgovorim autoru.

Naravno da postoje, a i ima i dokaza.

Vanzemaljci su bilo kakvi ORGANIZMI koji žive van Zemlje.

Ljudi su našli bakterije ( koje su ORGANIZMI ) na drugim planetima u našem sustavu koje žive na metanu.

Zasad nema informacija o čovjekolikim vanzemaljcima no ne odbacuje se i ta mogućnost.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @2.66 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
neaktivan

Postoje i to je sigurno. Bilo bi nelogično da smo sami u tom prostoru.

17 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Vanzemaljci sigurno postoje, jer svemir je ogroman i nama je ta velicina nepojmljiva, tako da sigurno tamo negdje postoji inteligentan zivot.

U male zelene koji otimaju ljude ne vjerujem, to su budalastine lol.

Da vanzemaljci stvarno posjecuju zemlju bilo bi dokaza za to. (dokaz nije neka luda babetina koja trabunja o tome da su ju oteli)

Jedini scenarij koji je moguc je onaj iz Predatora, di superiorna vrsta dolazi na planet zbog lova/sporta.

Moguce je da alieni otimaju ljude da nas prouce iz znanstvene perspektive i da nauce nesto o nasoj biologiji, ali opet ne vijerujem da nebi postojalo dokaza o tome u 21. stoljecu kad nam je nebo puno svemirskih stanica i satelita i kad turisti putuju u svemir...

Hmmm zanimljivo, nebo je puno svemirskih stanica.
I kaj to znaci za obicnog civila kao ja ili ti?
Imas mozda pristup podacima s iste, pa vidis da nema dokaza?

17 godina
protjeran
Storm Heroes kaže...
I da postoje ljudi bi ih teško prihvatili kao i one danas druge rase. Bolje da ne postoje mali zeleni...dok ga ne vidim ne vjerujem.
Vjerujem samo svijim očima.
 LOL ova ti je dobra.
A reci ti meni, jel vjerujes u jednu vrstu energije koja prolazi kroz razno razne vodice, pa cak pokrece nekakve motore bla, bla, bla...?
Elektricna energija :-)
Jel ti vidis el. energiju?
Ne?
I ne vjerujes da postoji tako nesto?
EVE ONLINE
17 godina
neaktivan
SOS kaže...
Horagio kaže...
 Ljudi jesu živjeli u pustinjskom krajoliku te su obrađivali bakar iz kojega su stvorili oružje. Ne znam za točne nazive gradova, ali su se tamo stvarno gradili te je baš tamo stvorena prva trgovina. Za točne nazive gradova si potraži na Internetu. Ti gradovi su se nalazili na Bliskom Istok, tj. Mezopotamiji.
 gradovi se zovu Eufrat i Tigris (učio o njima u 5.r.), ali mislim da Mezopotamija nije pustinja, jer nisam čuo da su pustinje rodna područja, a ona je upravo zbog toga bila jaako naseljena

EDIT : Zaboravio sam napisati da je prva trgovina stvorena kod Feničana (Kartaga, bili su istočno od Atlasa, 3 Punska rata sa Rimom ih je totalka uništio, niti Hanibal nije uspio pokoriti Rim, Hanibal ante portas )
Ako ti nešto smrdi, promjeni čarape.
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2008 21:54 (Horagio).
17 godina
protjeran

da

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice