Uganuće gležnja

poruka: 8
|
čitano: 31.815
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Uganuće gležnja

U ponedjeljak sam na nogometu uganuo glezanj...Danas je petak i stanje je sljedeće: mogu hodati (vise manje), ali cijelo stopalo je nabubrilo kao lubenica...

Imate li kakvih prijedloga u vezi smanjenja te otekline...??
Hvala..:D

16 godina
neaktivan
Uganuće gležnja

ice

Can I tell you a secret???I see dead peoples!Oooh this shit is awesome!!
16 godina
odjavljen
Uganuće gležnja

pa ono.... mozda do doktora doskakutat?! ili je opi7di sjekirom i miran si..

would you die for me, would you die for what i`ve longed to be...
15 godina
neaktivan
Uganuće gležnja

ili jednostavno prestani igrat nogomet Cool

Ma kakav smak svijeta 2012, pa meni pasteta traje do 2014..... :D
15 godina
neaktivan
Uganuće gležnja

Trebao si cim si dosao doma staviti led na glezanj (ne direktno na kozu, nego preko majice recimo!), sad ce isto koristiti naravno, ali moglo ti je puno manje oteci. Oteknuce je inace sasvim normalno, osim drzanja leda trebas izbjegavati hodanje i stajanje i drzati glezanj na povisenom, idealno iznad visine na kojoj ti je srce (znaci lezanje ili drzanje noge na stolu - sad imas dobru ispriku - jer moras). Takoder, nemoj pokusavati razgibavati glezanj nego ga drzi cim mirnijim (ali nemoj bas stavljati zavoj jer ce ti to dodatno cirkulaciju otezati)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.8.2010 14:55 (Grgapm).
15 godina
protjeran
RE: Uganuće gležnja
SR 88 kaže...

U ponedjeljak sam na nogometu uganuo glezanj...Danas je petak i stanje je sljedeće: mogu hodati (vise manje), ali cijelo stopalo je nabubrilo kao lubenica...

Imate li kakvih prijedloga u vezi smanjenja te otekline...??
Hvala..:D

Klin se klinom izbija...

Doskakuj doktoru :D

Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
15 godina
neaktivan
Uganuće gležnja

Kako sam od malena igrao košarku bio sam sklon tom vrstom povrede. Svašta sam probao ali mi je najviše pomogao jedan stari narodni lijek a taj je da nasjeckaš crvenog luka (kapule), posoliš sa morskom soli i obučeš staru čarapu, pa u nju uguraš to oko zgloba. Kako to jako vonja, ja sam još to stavljao u neku plastčnu kesu i sve to tako svezao da nema zraka. Samo moraš paziti da ako imaš osjetljivu kožu to može da je nagrize. To je obično kod mlađe djece. Ali nije na odmet to povremeno provjeravati. Otok će ti isti dan pasti, ostati modro, koje će sa vremenom nesati. Tu nogu nećeš još moći mjesec dana 100% opteretiti, tako da se ne nadaš brzom ozdravljenju. I pazi, sada ti je taj zglob za ubuduće dosta podložan istoj ozljedi.  

15 godina
neaktivan
Uganuće gležnja

Obično uganuće, iako često vrlo bolno, ne bi trebalo imati nikakve trajne posljedice. Sportski život donosi razne ozljede, a uganuće zgloba je vjerovatno najblaža povreda. Doktor ti neće reći ništa posebno osim što će te možda uz primjenu leda ili gela poslati i na slikanje da provjeri da su ligamenti i zglobne strukture OK.

Ne brini se ;) sve će biti OK.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice