Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sistem? zaključana tema

poruka: 276
|
čitano: 105.941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sistem?

Mogu ja 15 minuta bit moderator :) Dajte mi 500 crnih kartona i pustite me da uzivam :)

Nakon toga zabijte meni jedan :)

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
15 godina
neaktivan

e nisam čital cijelu temu ali u pravilu jasno piše da nesmije naslov teme biti POMOĆ!!!!!! ili PLEASE HELP!!! ili VELIKI PROBLEM!!! a takvih nerijetko i ima pa bi bilo dobro da se i za to pooštre kazne

PUC GA MEDO
16 godina
odjavljen

Možda bi trebalo povećati broj moderatora? Ima dosta dobrih ljudi na forumu koji su 6-8 sati online-dajte im moderatorsku palicu i bit će reda. {#}

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
15 godina

Ja sam apsolutno za pooštravanje kriterija. Najprije neka se ne tolerira spam, generički naslovi teme i jedna te ista tema 1000 puta. I naravno barem još nekoliko moderatora jer je aspolutno nemoguće da moderatori drže red u tolikim temama. 

Molio bih bug redakciju da se izjasni oko ovoga jer vidim da je broj onih ,koji žele da se povećaju kriteriji, poveći.

EDIT: Primjer spama je ovih nekoliko poruka iznad. Takve bi stvari trebalo sankcionirati.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 20:32 (captain_soap_McTawish).
17 godina

ma treba obrisati zute kartone i ostavit samo crvene..ovisno o velicini sranja koje se napravi, ban sa foruma od 24h do ban4life!

15 godina
Re: Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sis
Meni bi se više sviđao nogometni pristup svemu - dva žuta = crveni, problem solved.
It recently became apparent to me that the letters 'T' and 'G' are far too close together on a keyboard. This is why I'll never be ending an e-mail with the phrase 'Regards' ever again.
16 godina
odjavljen
Hacker002 kaže...

ma treba obrisati zute kartone i ostavit samo crvene..ovisno o velicini sranja koje se napravi, ban sa foruma od 24h do ban4life!

Hm, nisam siguran da bi to bilo dobro. Nekada ljudi prekrše pravila a da ni ne znaju da su ih prekršili (meni se desilo prije par dana, i da mod nije bio dobar,ja bih ostao bih bez foruma na par dana-a to ne želim).

Malo promijeniti kriterije i to je to.

Uostalom, mislim da je Miro jednom bio napisao da članovi koji su već dulje na forumu bez pobune prihvate karton dok n00b-ovi na forumu radu seljačku bunu oko kartona.

EDIT: I ovo što je kolega iznad napiso je izvrsna ideja- žuti + žuti = crveni      crveni + crveni = crni

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 20:45 (vexx5555).
15 godina
vexx5555 kaže....

EDIT: I ovo što je kolega iznad napiso je izvrsna ideja- žuti + žuti = crveni      crveni + crveni = crni

To nema neke prevelike logike jer nije isto ban od 3 dana i ban od 1 mjesec dana. Ja bi nesvjesni i blagi spam kažnjavao žutim kartonima. U slučaju da se prekršaj ponavlja mnogo puta crveni. Naravno sve ovisi o vrsti spama. Netko namjerno spama i trolla i tu odmah ban prvo 1tjedan,1mjesec i stalni ban. I kažnjavao bih one nerzumljiive teme generičkoga naslova ipotpuno nerazumljivo napisane poruke. 

No najvažnije od svega toga upozoravati kažnjavati svaki spam. 

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
16 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
Hacker002 kaže...

Hm, nisam siguran da bi to bilo dobro. Nekada ljudi prekrše pravila a da ni ne znaju da su ih prekršili (meni se desilo prije par dana, i da mod nije bio dobar,ja bih ostao bih bez foruma na par dana-a to ne želim).

Malo promijeniti kriterije i to je to.

Uostalom, mislim da je Miro jednom bio napisao da članovi koji su već dulje na forumu bez pobune prihvate karton dok n00b-ovi na forumu radu seljačku bunu oko kartona.

Ja negdje na početku mislim, kad sam tek došao, sam dobio žute zato jer sam kršio pravila, i nisam se bunio, dobio sam i crveni, pa kaj sad...Tak da mislim da to nema veze s onim novi/stari na forumu, nego više od ljudi do ljudi, kako tko zna prihvatiti realnost i kritiku...

WP
17 godina
neaktivan

Spam pobrisan i kartoni podijeljeni.

Danas castim navali narode {#}

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
16 godina
neaktivan

Oštrije kažnjavanje autora tema naziva "HITNOOO POMOĆ"!

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
15 godina
vexx5555 kaže...
    crveni + crveni = crni

A ovo je već možda i previše, bar za mene, crni nebi trebao biti po nekoj "šabloni" takoreć, nego više po samoj moderatorskoj procjeni.

captain_soap_McTawish kaže...

To nema neke prevelike logike jer nije isto ban od 3 dana i ban od 1 mjesec dana. Ja bi nesvjesni i blagi spam kažnjavao žutim kartonima. U slučaju da se prekršaj ponavlja mnogo puta crveni. Naravno sve ovisi o vrsti spama. Netko namjerno spama i trolla i tu odmah ban prvo 1tjedan,1mjesec i stalni ban. I kažnjavao bih one nerzumljiive teme generičkoga naslova ipotpuno nerazumljivo napisane poruke. 

No najvažnije od svega toga upozoravati kažnjavati svaki spam. 

Ukoliko nisi magarac, shvatiš isprve. Ako jesi, dobiš malo vremena "off" da shvatiš neke stvari.

cuspajz kaže...

Oštrije kažnjavanje autora tema naziva "HITNOOO POMOĆ"!

To su obično come'n'go autori, koji dođu, registriraju se, otvore jednu temu tipa dimi mi se računar, dobe (il' ne dobe) odgovor i odu.

It recently became apparent to me that the letters 'T' and 'G' are far too close together on a keyboard. This is why I'll never be ending an e-mail with the phrase 'Regards' ever again.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 21:18 (The Unforgiven).
17 godina

Samo sam da se pooštre kriteriji sankcioniranja forumaša koji vrijeđaju po bilo kojem osnovu. Mislim da bi tu trebale odmah letiti neke suspenzije.

Za spamm, offtopic i sl. ne vidim na koji način bi se primjenjivali postroženi kriteriji a da isti budu objektivni s obzirom na druge teme i modove.

Kako god, dao sam glas ZA, nadam se da će na neki način utjecati na kvalitetnu sadržajnost foruma.

Ipak mislim da najveću ulogu u svemu tome ima odnos forumaša prema forumu. Nekada prođe po 2-3 dana a da uopće ne napišem niti jedan post na forumu, tu sam i samo čitam zanimljivosti, ako imam šta napisati osvrnem se ili ubacim neki link u Humor itd. Nikakva pretjerana aktivnost.

Zato "Silence is golden when you can't think of a good answer".

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
14 godina
neaktivan

Treba se poštivati pravila,ne biti bezobrazan prema moderatorima i to je to.

16 godina
neaktivan
Mislim da bi uz eventualno postrozenje trebalo dodati jos 3-4 moderatora.
Broj ljudi na forumu je ogroman, svaki dan se otvori xyz tema, par moderatoora ne moze kontrolirati toliki broj ljudi.
Koliko se puta desi da trol dodje u 7 sati navecer (vikendom ili praznikom), otvori temu (a moze i bez otvaranja teme), napise post, zalije benzinom i zapali. Do 9 sati navecer je vec 20-30 postova u temi i sa svakim postom forumasi hrane tog trolla i dolijevaju benzin na vatru. A moderatora ni za lijek...

Problem je sto su moderatori veci dio dana neaktivni, ali Forum je onlone 24/7 i svaki minut se nesto pise

Lijepo, po ovom spisku ici i odabirati modove. Pogledajte, sve su to zgodni i pametni momci:
torrente, djigi, Lazo, senka, rambox,...
http://www.bug.hr/forum/bestusers/
Mozda nebi svi oni prihvatili taj posao, al zato sigurno ima onih koji bi to jako rado prihvatili (ja prvi).

Evo anketica
Povecati broj moderatora?

P.S. Bilo bi lijepo da se admini jave, da znamo prate li situaciju. Ako ne prate, onda barem ti LUXX mozes kod njih malo poraditi na tome? :)
27 Povecati broj moderatora!
8 Ovih 5-6 moderatora je dosta
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
16 godina
odjavljen
Šef kaže...

Evo, ja sam svaki dan na forumu i stvarno mi ne bi bio problem doprinijeti forumu na taj način. {#}

16 godina
vexx5555 kaže...
Šef kaže...

Evo, ja sam svaki dan na forumu i stvarno mi ne bi bio problem doprinijeti forumu na taj način. {#}

niti ja, eto ako zatreba tu sam

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina

Lazarus ti je jedini tu pri vrhu "normalan" i *ozbiljan covjek.

ja to nebih nikada radio...jedino za novac.

*pozna materiju iz svakog segmenta, nije klinac da se ponasa djetinjasto, koristan u svakom pogledu.

http://hr.wikipedia.org/wiki/HNK_Hajduk_Split
16 godina
neaktivan
slažem se lazarus. ako mu se da s tim zezati, on je čovijek za to
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina

Evo ja iman neki (glup?) prijedlog.

Bilo bi zgodno da se uvedu amo reć polu moderatori. Tj moderatori sa ograničenim brojem kartona/opomena i ostalog, također da ne mogu davat crne kartone. 

Znači ostavija bi ove sadašnje moderatore, eventualno doda još jednog-dva maksimalno ali bi doda još 5-6 tih "polu" moderatora koji nemaju pune ovlasti ka moderatori.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
15 godina
jurek95 kaže...

e nisam čital cijelu temu ali u pravilu jasno piše da nesmije naslov teme biti POMOĆ!!!!!! ili PLEASE HELP!!! ili VELIKI PROBLEM!!! a takvih nerijetko i ima pa bi bilo dobro da se i za to pooštre kazne

Teme s takvim naslovima idu na živce svakome. Ono tražiš pomoć a ne udostojiš se potrošiti malo vremena i složiti tekst i naslov kako spada. Pokušao sam pokrenuti nešto kao šalabahter ali nije išlo. Možda bi trebao netko od modova napraviti šalabahter po kojem se traži pomoć.

Što se tiče samog foruma, mislim da stvari nisu drastične (loše) kao što se prikazuju. OK ima ispada ali padobranci vrlo brzo odlepršaju. Koliko nas ima i koliko pišemo nemoguće je da modovi u isti tren pročitaju sve. Mislim da treba prijavljivati takve i stvar se brzo riješi.

Ako se i sustav pooštri opet ćemo se prilagoditi. Ako ništa drugo sposobni smo prilagodii se svim uvjetima (bilo forum bilo RL).

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
sirka666 kaže...

Bilo bi zgodno da se uvedu amo reć polu moderatori. Tj moderatori sa ograničenim brojem kartona/opomena i ostalog, također da ne mogu davat crne kartone.

Znači ostavija bi ove sadašnje moderatore, eventualno doda još jednog-dva maksimalno ali bi doda još 5-6 tih "polu" moderatora koji nemaju pune ovlasti ka moderatori.

pa moderatori ni nemogu crne djeliti, samo super moderatori

15 godina
mind_challenge kaže...
sirka666 kaže...

pa moderatori ni nemogu crne djeliti, samo super moderatori

E, to nisan zna. Onda ovo pada u vodu.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
17 godina
sirka666 kaže...

Pa nije zadatak modova samo da daju kartone kao što bi u tvom slučaju bio zadatak ovih kvazimodova.

Tu su uređivanje tema, brisanje postova, zaključavanje odnosno dovođenja u red foruma što je i bit, a kartoni su samo nuspojava koja služi za sankcionisanje.

"If you even dream of beating me you'd better wake up and apologize." - Muhammad Ali
16 godina
odjavljen
boxer kaže...
Pa nije zadatak modova samo da daju kartone kao što bi u tvom slučaju bio zadatak ovih kvazimodova.

Tu su uređivanje tema, brisanje postova, zaključavanje odnosno dovođenja u red foruma što je i bit, a kartoni su samo nuspojava koja služi za sankcionisanje.

I baš zato novi modovi trebaju biti aktivni forumaši koji čitaju forum i koje forum zanima.

17 godina

@LUXX - drago mi je vidjeti da sustav funkcionira :)))

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
15 godina
boxer kaže...

Da al to san samo da ka primjer po čemu bi oni mogli bit ograničeni, mogli bi eto na primjer bit i samo za uređivanje, bez kartoniranja, za opomene (bijele kartone).

17 godina

uvest da pokretac teme moze brisat shit koji mu kvari temu.

http://hr.wikipedia.org/wiki/HNK_Hajduk_Split
16 godina
odjavljen
sirka666 kaže...

Da al to san samo da ka primjer po čemu bi oni mogli bit ograničeni, mogli bi eto na primjer bit i samo za uređivanje, bez kartoniranja, za opomene (bijele kartone).

Ali time se usporava sistem, tj. sankcioniranje prekršitelja-onda bi se uvijek čekalo dok moderator bude online.

16 godina
torrente kaže...

uvest da pokretac teme moze brisat shit koji mu kvari temu.

ne, onda bi brisao sve što njemu ne odgovara

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice