Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sistem? zaključana tema

poruka: 276
|
čitano: 105.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sistem?

Vidim da se mnogi zale na jako puno korisnika i trolove te sistem kaznjavanja.

Postoji nacin da se to ukloni ali sa time onda svi moraju zivjeti.

Jednostavno receno da se postroze kriteriji kaznjavanja.

Dakle moglo bi se lako desit da neko umjesto da dobije zuti karton na 15 dana odjednom dobije crveni na par dana.

Ali po meni bi to bilo efektivnije posto bi se znalo da su kazne stroze pa se nebi brljalo toliko gluposti.

A i trolovi bi dosli na svoje {#}

Uglavnom evo vam malo glasanje pa odlucite sami o svojoj sudbini.

Mislite na to da bi se to primjenjivalo za SVE korisnike foruma.

Ne samo trolove.

Daljnje primjedbe i savjeti dobrodosli naravno.

Bas me zanima dal ce se nesto dobro nac u tome.

208 Stroze kazne bi bile ok
64 Dobro je kak je sad
11 Blazi kriteriji bi bili bolji
+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
16 godina
neaktivan

Svi kukaju da je previše trollova,spamera i slično a sebe nikako ne gledaju....večina takvih korisnika nesvjesno spama(ne opravdavam to,jer i ja znam nekada pretjerati)

Da ne duljim..Ja sam da se postroži....ne samo što ćemo se riješiti trollova nego će i svi "nesvjesni" spameri doći na svoje

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
16 godina
odjavljen

glasao za postrozenje... sam sebi sam presudio :)

kako ce to funkcionirat? 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina

Za.

15 godina

Jadni mi.

Svakako san za.

When you realize why you call Zeus a myth, you'll understand why I don't belive in your god.
17 godina
neaktivan
RE: Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sis
skank666 kaže...

glasao za postrozenje... sam sebi sam presudio :)

kako ce to funkcionirat? 

Nebi rekao "ce fonkcionirat" nego "bi moglo" funkcionirat.

Zasad me samo zanima dal bi vecina bila za.

Tada bi se jos dogovorili sa drugim modovima i redakcijom kako sprovesti i dal uopce sprovesti.

Mislim kad svi vide konacan broj glasova za ili protiv da je lakse odlucit kako i zasto.

Zato i molim sve da se pridruze glasanju.

Nije tesko kliknut na zeljenu opciju.

U biti ako dode do strozeg sistema jednostavno se da sljedeci veci karton ili ako se dosad dobivao zuti na 7 dana za spam dati odma na 14 ili 30 dana zuti.

Crveni bi se po meni takoder lakse trebali davat.

Al lako se to dogovori interno.

Zasad me samo zanima sta sami korisnici misle o tome

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
17 godina
neaktivan

Svaki mod ionako ima svoje kriterije i svoje viđenje pojedine situacije, tako da je teško provesti jedinstveni sistem "kažnjavanja" (kako to glupo zvuči).
Trolove ionako brzo protjeramo, svađalice su često na hlađenju a ostalo je sve ok.

Nema potrebe za promjenom. Ni ja ne volim biti u okruženju gdje je previše pravila, previše ograničenja i sličnog...

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 12:00 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Svaki mod ionako ima svoje kriterije i svoje viđenje pojedine situacije, tako da je teško provesti jedinstveni sistem "kažnjavanja" (kako to glupo zvuči).

Trolove ionako brzo protjeramo, svađalice su često na hlađenju a ostalo je sve ok.

Nema potrebe za promjenom.

je to stoji ali vidim da se na sve strane zale da je postalo preblago i da se dosta gluposti pise.

Naravno da svaki mod ima svoje kriterije o visini "kazne" al izgleda da su te "visine" preniske kad korisnici zele postrozenje (barem u threadovima i ovdje na glasanju)

17 godina
neaktivan
Uvijek se nađe netko kome ne paše ovo ili ono.
Znaš i sam koliko je dnevno glupih i besmislenih prijava... to ti je već dovoljan pokazatelj toga da ekipa nije objektivna. :)
16 godina

I dalje ostaje problem kriterija... (tj, posao modova)

prijedlog:

-početnici imaju ograničenje na otvaranje teme, to bi se moglo ukinuti za početnike (jer obično traže pomoć), tj. izmijeniti u ograničenje broja postova za trolanje-spamanje.

Da se tad aktivira ograničenje npr 5 postova za dan.. (tek za vrijeđanje-svađu i sl. da se daju kartoni.)

LUXX kaže...
Naravno da svaki mod ima svoje kriterije o visini "kazne" al izgleda da su te "visine" preniske kad korisnici zele postrozenje (barem u threadovima i ovdje na glasanju)

-zato jer je takva (svaka) anketa.. -tj za ankete uvijek glasaju oni koji su 'ZA'.... 

- ja recimo nisam glasao u toj anketi jer mi je svejedno (kriterij), istovremeno htio bi više reda, ali i manje ograničenja (jer je dio zabava...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 12:12 (ihush).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Uvijek se nađe netko kome ne paše ovo ili ono.
Znaš i sam koliko je dnevno glupih i besmislenih prijava... to ti je već dovoljan pokazatelj toga da ekipa nije objektivna. :)

to znam da nisu objetkivni.

Nisam ni ja ponekad kad mi dignu zivac :D

Bas me zanima kak ce ispast to sa glasanjem.

Koliko bi ih stvarno bilo za.

Mislim ako su ""normalni" korisnici bit ce naravno za postrozenje i nemaju se cega bojat kad ionako ne krse nikakva pravila.

15 godina
protjeran

Samo nedostaje malo neutralnosti, ne protežiranja jednih forumaša u korist drugih i to je to.

Inače sve funkcionira OK.

Netko dobije žuti za off topic, dok netko napiše na istoj temi 5 off topic postova i ne dobije opmenu.

Samo je u tome problem, koliko ja vidim.

Nije problem u "postroživanju" pravila nego treba poraditi na ujednačenosti kriterija pri kartoniranju.

Normalno je da normalan čovjek pukne kad dobije karton (kao ja) za jedan post koji nije bio off topic, niti spam, niti, trolanje, a drugi forumaš napiše pet off topica na istoj temi i ništa.

Moderatori, vi se isto nađite na skivenoj temi i usaglasite ujednačene kriterije za sve forumaše, a ne lupati kartone kako ti se netko dopada ili ne.

17 godina

Ja sam više za to da se počnu kažnjavati oni koju bespotrebno otvaraju teme.

Npr one za sastavljanje konfi, kupnju laptopa i sl.

jer svaki dan izađe jedna te ista tema, konfa od 4000, do 5000 do 10000, i svi im samo daju preporuke iz sticky teme.

da su odvojili 10ak sec i pogledali sticky temu vidjeli bi da je u prvom postu već velik dio toga stavljen, eventualno ti netko preporuči drugo kučište, ali to je ionako stvar osobnog izbora.

16 godina

Hvala Bogu, od kad si prvi put otisa

mogu rec da je forum upa u krizu i svakako

sam da se postroze pravila i kriteriji...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
-početnici imaju ograničenje na otvaranje teme, to bi se moglo ukinuti za početnike (jer obično traže pomoć), tj. izmijeniti u ograničenje broja postova za trolanje-spamanje.

Da se tad aktivira ograničenje npr 5 postova za dan.. (tek za vrijeđanje-svađu i sl. da se daju kartoni.)

Postoji automatska prijava koju svaki mod dobije nakon nekoliko postova novog autora, tada mod pogleda postove i vidi što se piše i na koji način. Tako da to više-manje dobro funkcionira.

17 godina
ihush kaže...

I dalje ostaje problem kriterija... (tj, posao modova)

prijedlog:

Ovaj prijedlog mi se sviđa, to bi moglo biti koristno. Recimo neka novi forumaš prvih tjedan/dva ima neko ograničenje pisanja postova/otvaranja tema po danu. Smanjilo bi se trolanje, spam...

@danny_hr

Možda bi bilo bolje, brže i lakše za vas modove kada bi to bilo automatski, tada ne bi morali pregledavati svaki post posebno...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 12:21 (Pero Dinamit).
16 godina
Danny_HR kaže...
ihush kaže...

Postoji automatska prijava koju svaki mod dobije nakon nekoliko postova novog autora, tada mod pogleda postove i vidi što se piše i na koji način. Tako da to više-manje dobro funkcionira.

- treba izmijeniti kriterij za 'novog autora' s 'kartoniranim autorom', jer bi rezultat takve automatike (da MOD provjeri) upravo bilo smanjenje trolanja... - pa ni LUXov prijedlog nebi bio potreban.

17 godina
neaktivan
Nisam skužio što želiš reći...

Al da pojasnim što sam ja htio reći.
Dakle, Pero Perić se registrirao na forum. Napisao je 3 posta i svakom modu u tom trenutku stiže prijava da je na forumu novi autor.

Mod provjeri poruke, vidi jel se radi o trolu ili ne i to je to. Ne može biti bolje.
16 godina
Danny_HR kaže...

Dakle, Pero Perić se registrirao na forum. Napisao je 3 posta i svakom modu u tom trenutku stiže prijava da je na forumu novi autor.

Mod provjeri poruke, vidi jel se radi o trolu ili ne i to je to. Ne može biti bolje.

-to je OK (nemože bolje)...

-dodati opciju da za zarađeni 'žuti' aktivira istu automatiku (kao početniku) ili automatsko ograničenje na npr 5 postova po danu... -mod provjeri i da 'crvendaća'... bez dodatnih objašnjenja i sl.

Mislim da je ograničavanja broja postova efikasnije od zabrane, jer tad će korisnik (možda) razmisliti i 'potrošiti' ih za nešto osim spama...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 12:38 (ihush).
16 godina
Danny_HR kaže...

Slažem se, ali trebaju stavit onaj geek kviz iz bug-a prije registracije, i onda moraju barem 8/20 pitanja odgovorit točno ili se registrirat tako da nemogu proć stranicu sa pravilima ako je ne pročitaju, odnosno da stave neki balončić u kojeg se upisuje 5 najbitnijih rečenica iz pravilnika bez mogućnosti c/p

Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
-dodati opciju da za zarađeni 'žuti' aktivira istu automatiku (kao početniku) ili automatsko ograničenje na npr 5 postova po danu... -mod provjeri i da 'crvendaća'... bez dodatnih objašnjenja i sl.

Uf, to bi stvorilo dosta posla modovima.

Rijetko se nađe netko tko nema ni jedan karton... imamo ih i ja i Luxx. :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 12:39 (Danny_HR).
16 godina
Danny_HR kaže...
...

Uf, to bi stvorilo dosta posla modovima.

Rijetko se nađe netko tko nema ni jedan karton... imamo ih i ja i Luxx. :)

-pa? problem izmisliti neku novu boju? if colour= 'Troll' .. {#} select from where colour=...

nemora to biti neko od postojećih kartona, sad postoje žuti, crveni, (crni).. recimo TS-tamno-smeđi po Troll-Spam teoriji.

dodatno objašnjenje, isti triger koji prijavljuje poruke početnika, može biti i za oznaku spamera-trolera. Pošto bi to bila nova oznaka-boja, nebi se generirala poruka za svakog s kartonom, nego samo za onog za kog i treba tj trola.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 12:45 (ihush).
17 godina
ihush kaže...
Danny_HR kaže...

-to je OK (nemože bolje)...

Mislim da je ograničavanja broja postova efikasnije od zabrane, jer tad će korisnik (možda) razmisliti i 'potrošiti' ih za nešto osim spama...

pa nije ni ovo baš neka super ideja, šta ako nekom nešto crkne na kompu, i on se rega d riješi problem, a nakon pola sata, nemože više ništa napraviti, jer nemože reći ljudima šta mu se trenutno događa.

Npr korisnik se registrira i kaže da ima problema sa hard diskom (prvi post)

onda mu netko kaže da pokrene neki program da vidi jel to stvarno do hard diska

onda on pita kako da to provjeri (drugi post)

ovi mu to objasne _(on provjeri i izbaci nešto drugo)

on to kaže (treći post)

onda mu oni kažu da provjeri to i to

on pita kako da to provjeri (četvrti post)

oni mu kažu

on da rezultate te provjere (peti post)

i oni mu kažu da napravi to, i da ima kaže što se desilo.

njemu opet neradi komp, možda je još nešto shebo, a da za to nema pojma, a nemože njima javiti do sutra šta je napravio.

logično?

pa baš i ne

16 godina
neaktivan
ja sam za postroženje ako će pridonjeti kvaliteti foruma... a mislim da bi moglo s obzirom da trolovi cvatu gdje su im uzde opuštene...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
16 godina
odjavljen

kartone za svih. tj vidljive kartone odmah ispod avatara!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan

Zar ne postoji mogucnost, ako bi postrozili kazne, da izazovete gnjev korisnika?

Mislim da su svi dovoljno puta svjedocili multi accountima, otvaranju provokatorskih tema i slicno, nakon kaznjavanja. Ako postrozite kazne mislim da cemo samo cesce vidjati teme tipa "moderatori su gay" ili novih accounta i slicno.

Stvar koja ovdje meni jako fali je reputacija. Ove zvjezdice ne znace nista jer ima gomila korisnika koji imaju zvjezdica a baljezgaju i gomila onih koji nemaju zvjezdica a pametno zbore.

Reputacija je nesta sto bi si korisnici trebali medjusobno djeliti, kao sto sam vidio na mnogo stranih foruma. Funkcionira tako da procitas neciju poruku, i ako ti se svidi dodjelis mu reputacijske bodove. S tim da je kljucno da ako ti reputaciju da netko tko ima visoku reputaciju, onda da reputacija vrijedi vise, kako se trollovi ne bi medjusobno reputirali.

A onda bi i visina kazne mogla ovisiti o reputaciji, kao i mnoge druge stvari. U nekim temama ne bi mogao sudjelovati ako nemas vecu reputaciju. Onda, da imamo negativne bodove, nesto slicno sadasnjoj prijavi - ako ti na tvoj post recimo pet korisnika visoke reputacije da negativni bod, onda vise ne mozes pisati u toj temi tjedan dana. Naravno ne bi se negativni bodovi djelili ako se netko ne slaze sa iznesenim, vec ako je izneseno nesto poput trollanja, provokacije, off topca itd.

A najvise kazne bih dao za one koji hrane trollove, kao recimo nemogucnost primanja reputacije neko vrijeme. 

I tako dalje.

Znam da je ovo puno, dapace jako puno i vjerovatno tesko za izvesti, previse je to izmjena za forum sada cini mi se, ali eto, iznjeo sam nacin za koji mislim da bi uveo reda na forumu.

Najbitnije je sto bi reputacija od korisnika koji imaju visoku reputaciju najvise vrijedila, tako bi se osiguralo da visoku reputaciju imaju oni koji su je zasluzili, a ne da dva trolla "reputiraju" drugoga. Onda, s time se moze svasta, a jedini nedostatak je sto bi korisnici morali davati reputaciju i voditi brigu o tome..iako mislim da to ne bi bio problem.

my 2 cents ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 13:33 (Dragon23288).
16 godina
neaktivan
pa za to ima HVALA gumb...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
14 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

Zar ne postoji mogucnost, ako bi postrozili kazne, da izazovete gnjev korisnika?

Mislim da su svi dovoljno puta svjedocili multi accountima, otvaranju provokatorskih tema i slicno, nakon kaznjavanja. Ako postrozite kazne mislim da cemo samo cesce vidjati teme tipa "moderatori su gay" ili novih accounta i slicno.

Za takve, koji na forum dolaze samo trollati ili provocirati, ban..zauvijek..

16 godina

Za m-acc-eve nemogu ništa napraviti, jedino da postroze sistem za kartone ali to bi izazvalo gnjev.

Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769
16 godina
neaktivan
Dragon23288 kaže...

{#}{#}

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 13:37 (Hrvojestr).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice