Što se događa s našim društvom? zaključana tema

poruka: 62.879
|
čitano: 7.336.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Re: Što se događa s našim društvom?
Izzy kaže...
PzKpfw kaže...

Svijet se mijenja drastično, a vi slavite "generala" sumnjivog morala.

Preporučio bi vam da počnete učite ruski.

Njemu je uvijek trebao neki tutor. To je general koji nikada ni nije znao pričati hrvatski jezik. Kakav je to general koji nije nikakve škole završio, niti je bio u velikim ratnim operacijama? On je bio plaćeni ubojica. Suspektna ličnost. Nije čudo kaj je nacionalni heroj, a ne recimo Josip Rajhl-Kir.

Kaj se tiče Stipetića, on je postao general JNA iz razloga kaj su mu se smilovali zbog teške obiteljske tragedije koju je doživio sa svojim sinom i ostalim bliskim članovima. Inače, nije bio podoban za generala, jer je dolazio iz nacionalističkog obiteljskog backgrounda.
Što se kasnije pokazalo i točnim, jer je izdao svoje drugove.

Kaj se tiče profita i domoljublja, jel ste kada vidjeli siromašne domoljube?

Haha! A recimo tvoj uzor Josip Broz Tito je savršeno pričao hrvatski jezik i bio visoko obrazovan. Daj molim te...

...budi realan.

Što se tiče Ante Gotovine, ima jedna priča da je tijekom 90' bio zaustavljen od strane policije. I tom prilikom je mladom policajcu koji ga je zaustavio bahato postavio pitanje u stilu: "Znaš li ti tko sam ja!?". Uz to ga je i ošamario kada je dobio odgovor da ne zna tko je on. Kasnije u policijskoj postaji, su se još neki likovi čudili svom kolegi kako on to ne zna tko je Ante Gotovina. A na to je jedan (moguće nadređeni) policajac stao u obranu kolege protupitanjem: "Kakav je to general koji šamara policajce?".

Zar ćemo tako anegdotalno i na razini rekla-kazala, majke mi... itd. ocrnjivati generale domovinskog rata samo zato jer nisu na liniji? Je li možda i prekomjerno granatirao? E to nije, jel tako, to je izmislio haški sud da bi ga oslobodio i poslao u domovinu kao špijuna nečastivog. 

15 godina
Na internetima se stvarno svašta pročita.

Zar se ovdje stvarno raspravlja o tome kako je jedna od najutjecajnijih osoba u modernoj hrvatskoj povijesti napravila uspješnu tvrtku?
Ljudi jeste li vi ikada u životu dogovorili iti jedan posao? Kupili stan? Auto? Jabuke na placu? Jeste li morali razgovarati s prodavačem? Jeste li ikada imali ikakvu polugu, karizmu ili znanje?

Pa utjecaj u svakodnevnom životu i u biznisu znači puno. Nije nista ilegalno, niti nemoralno (ako je biznis legalan). Kada ste utjecajni ljudi vam sami priđu, žele surađivati s vama, okruženi ste ljudima koji imaju uvide u tržišta i voljni su vam dati te uvide. Benefiti su brojni, nama vjerojatno i nezamislivi, ali često ne i ilegalni i nemoralni.

Kasnije drugi priča "rekla kazala" priče, bolje ni ne komentirati. Često se svasta moze procitati o poznatim osobama. Pa i Severini su šivali određene organe, vidio je pzkpfw

Nije mi cilj pravdati Gotovinu, nemam interes, nit ideološki nit financijski, ali je zanimljivo da ovdje ljudi ne razumiju osnovnu dinamiku društva.
You have to be odd to be number one
3 godine
Top Bugovac kaže...
Na internetima se stvarno svašta pročita.

Zar se ovdje stvarno raspravlja o tome kako je jedna od najutjecajnijih osoba u modernoj hrvatskoj povijesti napravila uspješnu tvrtku?
Ljudi jeste li vi ikada u životu dogovorili iti jedan posao? Kupili stan? Auto? Jabuke na placu? Jeste li morali razgovarati s prodavačem? Jeste li ikada imali ikakvu polugu, karizmu ili znanje?

Pa utjecaj u svakodnevnom životu i u biznisu znači puno. Nije nista ilegalno, niti nemoralno (ako je biznis legalan). Kada ste utjecajni ljudi vam sami priđu, žele surađivati s vama, okruženi ste ljudima koji imaju uvide u tržišta i voljni su vam dati te uvide. Benefiti su brojni, nama vjerojatno i nezamislivi, ali često ne i ilegalni i nemoralni.

Kasnije drugi priča "rekla kazala" priče, bolje ni ne komentirati. Često se svasta moze procitati o poznatim osobama. Pa i Severini su šivali određene organe, vidio je pzkpfw

Nije mi cilj pravdati Gotovinu, nemam interes, nit ideološki nit financijski, ali je zanimljivo da ovdje ljudi ne razumiju osnovnu dinamiku društva.

IMO, mislim da je kod Gotovine druga priča na djelu, kod jednih, je li hilter ok jer je pravio autobahn ili je Dryfus kriv jer je židov u francuskoj vojsci, posrijedi je mislim ovo drugo, a sve nakon toga ćemo mu nakalemiti jer ili nije dobro napravio autobahn ili nije bio dovoljno dobar francuz, a što je stvarno radio nikoga nije briga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2025 0:19 (notloB).
11 godina
Što se događa s našim društvom?

@izzy

Drug Tito je imao nekoliko počasnih doktorata. Nemojte govoriti kontra lika i djela druga Tita.

@Top Bugovac

I general Norac je uspješan biznismen. Ima firmu, preko kojem mu država vraća odštetu, jer je morao robijati za Hrvatsku.

Tako i za Gotovinu. Zlo i napako.

dzg
3 godine
PzKpfw kaže...

@izzy

Drug Tito je imao nekoliko počasnih doktorata. Nemojte govoriti kontra lika i djela druga Tita.

@Top Bugovac

I general Norac je uspješan biznismen. Ima firmu, preko kojem mu država vraća odštetu, jer je morao robijati za Hrvatsku.

Tako i za Gotovinu. Zlo i napako.

I hoćeš li mi odgovoriti ili bolje da nisam ni pitao, gulag all the way?

15 godina

I ja bih da mi država otvori firmu.

Jer sam dao zdravlje za nju.

3 godine
Sevelj kaže...

Jesi li i ti za gulaš? Koliko postotaka tjelesnog zdravlja si dao državi? Ja dao samo 40% i to ne državi niti rođenju, počastila me priroda u 21. godini, tužit ću svemir.

15 godina
PzKpfw kaže...

Učio u osnovnoj školi 4-8 razred, odavno spreman za okupaciju. Kad dođu budem im vikao sabaka i onda biježao.

Doma na polici stoji originalna babuška, mogu dokazati da poštujem kulturu okupatora kad dođu u premetačinu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2025 7:24 (forumaš).
3 godine
forumaš kaže...
PzKpfw kaže...

Učio u osnovnoj školi 4-8 razred, odavno spreman za okupaciju. Kad dođu budem im vikao sabaka i onda biježao.

Doma na polici stoji originalna babuška, mogu dokazati da poštujem kulturu okupatora kad dođu u premetačinu.

Koje si ti onda godište? U mojoj generaciji se učio engleski i jedan razred iz generacije njemački, ovi koji su učili ruski su već po penzijama, sjećaju se kad je tito rekao "ne" i s pola noge u grobu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2025 8:52 (notloB).
15 godina

72.

OŠ Maršal Tito, dašnja po zlu poznata Prečko

Ruski je bio obavezni a EN izborni...ili ta dva ili Francuski pa si ti biraj 😂

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2025 9:02 (forumaš).
3 godine
forumaš kaže...

72.

Pa mi smo isto godište samo tvoja škola je neki relikt iz prošlosti ili smo mi bili napredni i htjeli u europu preko reda, nisam siguran, nisam imao pojma da se u to vrijeme još učio ruski.

15 godina

U mojoj školi se znalo da će nas Rusi prije ili kasnije okupirati...tak da učite ruski je poštapalica za nobove.

3 godine
forumaš kaže...

U mojoj školi se znalo da će nas Rusi prije ili kasnije okupirati...tak da učite ruski je poštapalica za nobove.

Što bi štula otpjevao... Iza prozora nemirnog sna. Osjećam njihove sjene. Gledam kako kroz zidove plešu, oni dolaze...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2025 9:13 (notloB).
15 godina
notloB kaže...
Sevelj kaže...

Jesi li i ti za gulaš? Koliko postotaka tjelesnog zdravlja si dao državi? Ja dao samo 40% i to ne državi niti rođenju, počastila me priroda u 21. godini, tužit ću svemir.

Definitivno se nemaš zašto buniti jer je stvortelj kao takav uvijek u pravu i sebi može dopustiti greške da koji postotak proizvoda bude s greškom, da prođe tehničku kontrolu i da se nađe na tržištu. I ne brini jer s time što si čovjek nećeš umrijeti tako brzo kao neka životinja nego ćeš se patiti dugo i mučno kao i ja, a kada sam treba umrijeti našli su me u komi i spasili iako to nisam htio.

Nisam državi nego Domovini, a nažalost rukotvorina i nije baš ispala kako sam očekivao i za što sam se borio ali barem su dali mirovinu od koje mogu živjeti, a znam da su firme za one politički pogodne pa sam samo napisao kupi mi babo kupi jarca pečenog.

Što bi Štula otpjevao.

U dubini ispod šahta plovi moja smeđa jahta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2025 18:00 (Sevelj).
9 godina

ne znam kad je stulic to pjevao, ali znam kad je bora to recitirao.....

kroz cevovod ispod sahta plovi moja braon jahta......

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
17 godina
notloB kaže...
forumaš kaže...

72.

Pa mi smo isto godište samo tvoja škola je neki relikt iz prošlosti ili smo mi bili napredni i htjeli u europu preko reda, nisam siguran, nisam imao pojma da se u to vrijeme još učio ruski.

Učio se i kasnije, osamdesetih...

15 godina
PzKpfw kaže...

@izzy

https://www.index.hr/magazin/clanak/kako-je-glasio-vic-o-titu-zbog-kojeg-je-22godisnja-novinarka-zavrsila-na-golom-otoku/2516605.aspx

Panzeru, tita su crvi pojeli pred 45 godina, udbe nema vec "par", na goli otok možeš samo po sezoni - svojevoljno. Slobodno pjevaj protiv koga god želiš.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
9 godina

mislis? da mozes pjevati sto zelis o kome god zelis?

rekao bih, ne gledas povremeno promidzbeno propagandni program na tv, kojeg povremeno prekinu kakve vijesti u dnevnik?

a bas tamo, cuda li cudnoga, kao i u nekim srodnim medijima se provuce kakav prilog ili clanak o razvojacenom branitelju, umirovljenom rataru, poljoprivredniku ili slicnom na kojeg se obrusava milicija, uskok, tajne i manje tajne sluzbe zbog kakvog komentara na mrezama, izjave dane u afektu, ili jednostavno becarca u birtiji/svatovima/sahranama. kad se dotakne kakvog vlastelina s nase scene....ili kakvom pristavom balavcu koji mjeri visinu kukuruza nakon par piva, ili pjeva o nekom poglavici....

ne, nikad nisi mogao, a i dalje ne mozes govoriti sto zelis, jedina stvarna razlika je sto se to danas ne naziva "domaci izdajnik" ili "narodni neprijatelj", vec povreda casti, dostojanstva i kleveta, i sto te ne ceka all inclusive aranzman na otoku, vec omanja celija, ili najcesce novcano analno opaljivanje.....

tako da, demokracija ili totalitarni rezim, zna se (no pun intended) sto prosjecna stoka sitnog zuba smije, a sto ne smije.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
3 godine
forumaš kaže...

72.

Ruski je bio obavezni a EN izborni...ili ta dva ili Francuski pa si ti biraj 😂

Meni je žao što nisam mogao npr učiti u školi Francuski.

Engleski bih naučio svakako i bez škole.

Kod nas je bio izbor Engleski i Njemački. (izbornog nije bilo, nismo ni instrumente morali svirati kao u nekim drugim školama.) 

Zašto ne učiti ruski. Volio bih u školi ..; pošto su u puno škola gurali taj ruski, uz njega učiti i španjolski.

合氣道
3 godine
Damir22 kaže...

mislis? da mozes pjevati sto zelis o kome god zelis?

ne, nikad nisi mogao, a i dalje ne mozes govoriti sto zelis, jedina stvarna razlika je sto se to danas ne naziva "domaci izdajnik" ili "narodni neprijatelj", vec povreda casti, dostojanstva i kleveta, i sto te ne ceka all inclusive aranzman na otoku, vec omanja celija, ili najcesce novcano analno opaljivanje.....

tako da, demokracija ili totalitarni rezim, zna se (no pun intended) sto prosjecna stoka sitnog zuba smije, a sto ne smije.

Pa na ovom i drugim web stranicama milijun puta sam pročitao za premijera anemični, za jandrokovića njonjo, za Milanovića rošeto, jer je rošav i nitko nikada nije za to odgovarao, a to možete pročitati u svim tiskovinama ili gledati na tv-u. .

sam Milanović je rekao, pa što hoćete i vi u stranci imate homoseksualca (misleći na Habijana, i još se kvarno cerio kad je to izjavio) i tko mu što može.

Narod vidi kako se časte međusobno, nitko za ništa ne odgovara i ugledaju se na vrle političare.

Kod nas prolazi i kad nekome kažeš da je lopov, a ne znaš zašto si to rekao, nemaš dokaze da je netko nešto ukrao.

A pjesma Marka Thompsona Čavoglave s poletnim povikom na početku pjesme  je standard koji bendovi redovno sviraju na svadbama i nikome ništa.

Mislim, uspoređivati današnji sistem i Yu sistem ako se odnosi na vrijeđanje je nezamisliv.

Tko je zapjevao; Oj ti vilo Velebita taj je morao/išao ili na informativni, ili u zatvor, ako je to češće radio .

Zašto je ta pjesma šovonistička, nemam pojma ni dan danas. Kao glazbeniku, nije mi uopće uzbudljiva. 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.2.2025 13:00 (Zaporožac).
15 godina

17 godina
forumaš kaže...

Cirkus kojeg više nije moguče rješit,ali to je sve bilo očekivano ako znaš koji su pravi ili realni strateški ciljevi Amera.Ukrajinci kao da su zaboravili, kaj se događalo u prošlosti kad su Ameri taktički po svijetu širili demokraciju.

Ovo je još zanimljivije, jel taj Norveški naftni div onako kao država u državi ili ipak nije fučkaj ga sad.Tko im je udijelio savjet da iskaču sa izjavama, jer ovako to je fakat piješčani cirkus na razni dječijeg vrtiča.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/norveski-naftni-div-nema-vise-goriva-za-ameriku-drzava-ima/2647361.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 13:49 (rambox).
11 godina

Nzm dal se smije reći nešto u obranu Majke Rusije? Il je treba svagdje i svugdje prokazivati kao najvećeg neprijatelja modernog svijeta?

Ako ne znaš što je bilo.....

Naime, poslije Hladnog rata, Zapad se stalno širi prem Istoku. Od '14 konstantno su Rusi u Ukrajini bili šikanirani na razne načine, kao i srpska braća od tuđamovog režima.

dzg
12 godina
Nadam se da trolaš. A zašto se NATO ne bi širio? Zato što se to tamo nekoj drugoj državi ne sviđa? NATO je obrambeni savez koji nikoga ne prusiljava da u njega uđe. Sve države su barem na papiru samostalne i suverene i svaka država može podnijeti zahtjev za priključenje NATO uključujući i Rusiju. Legitimno pravo Ukrajine je da zatraži članstvo i na to ih nitko ne prusiljava. Da li je pravo Rusije da to zabrani? Naravno da ne! To pravo nema nitko! Kako bi se mi osjećali da se kod ulaska u NATO slušalo Srbiju kojoj se naš ulazak nije sviđao svi znamo zašto? Da li bi bilo u redu da se poslušalo njih i sorry ekipa al SR se ne sviđa vaš ulazak pa ništa od toga. LOL
11 godina

@Azmo

Rusija je htjela da je prime u NATO, al joj nisu dali....

Suvereno je pravo Kube da na svojem teritoriju rasporedi rakete SSSR-a ili dns Sjeverne Koreje. Zkj bi to kome smetalo?

dzg
12 godina
Ne lupetaj. Jel postoji formalni zahtjev Rusije za tako nešto? Ne! To što je to Putin nakon malo votke ovlaš spomenuo se ne računa. Isto vrijedi i za izjave o neširenju nato. Dok nije crno na bijelo formalan sporazum puj pik ne važi. Tako funkcioniraju međunarodni odnosi a ne ja reko tebi ti meni.
16 godina
PzKpfw kaže...

Suvereno je pravo Kube da na svojem teritoriju rasporedi rakete SSSR-a ili dns Sjeverne Koreje. Zkj bi to kome smetalo?

Ne može jer nije im za vjerovat, amer je pouzdan 100% stoga može slobodno rakete raspored gdje ih volja.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
16 godina

Što sam ono pisao u studenom prošle godine? Evo, sada se potvrđuje, Ukrajina će biti osiromašena zemlja jer Amerikanci traže dobar dio resursa kao kompenzaciju za upumpane milijarde kroz raznu pomoć i naoružanje, streljivo... A kao potvrda tvrdnje da je ovo u biti sukob Zapada, točnije Amerike i Rusije preko Ukrajine i Ukrajinaca, je onaj sastanak Amerikanaca i Rusa bez prisustva predstavnika Ukrajine što se odvio u Rijadu. Ljudi su ovce i ne misle svojom glavom. Nego im mediji kreiraju mišljenja i stavove. Dokazano za vrijeme pandemije i sada rata u Ukrajini.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 17:21 (Izzy).
11 godina

Samo da prestane ratovanje. Svaka majka isto plače. Kako kaže pjesma od KUD Idijota;

Mir, no alternativ!

dzg
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 18:42 (PzKpfw).
6 godina
Izzy kaže...

Što sam ono pisao u studenom prošle godine? Evo, sada se potvrđuje, Ukrajina će biti osiromašena zemlja jer Amerikanci traže dobar dio resursa kao kompenzaciju za upumpane milijarde kroz raznu pomoć i naoružanje, streljivo... A kao potvrda tvrdnje da je ovo u biti sukob Zapada, točnije Amerike i Rusije preko Ukrajine i Ukrajinaca, je onaj sastanak Amerikanaca i Rusa bez prisustva predstavnika Ukrajine što se odvio u Rijadu. Ljudi su ovce i ne misle svojom glavom. Nego im mediji kreiraju mišljenja i stavove. Dokazano za vrijeme pandemije i sada rata u Ukrajini.

Ako je to rat Amerike i Rusije,zašto Europa gubi?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice