Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.019.663
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Friday kaže...
Diablo86 kaže...

Samo da ostavim ovaj video, kako se svladva crnac sa odvijačem u ruci.

Čovječe, koji su to bolesni kreteni... Frajer leži dolje u lokvi krvi, mrtav a oni urlaju neka ostavi odvijač

ono što je još bolesnije je da ameri ekšli raspravljaju jesu li 2 iskusna i naoružana policajca trebala upucati mentalno bolesnog tipa s odvijačem u ruci ili su možda imali neku drugu mogućnost lol

http://www.dallasnews.com/news/crime/headlines/20150317-experts-clash-over-video-of-dallas-police-shooting-mentally-ill-man.ece

pazi izjave policijskog eksperta i instruktora:

“They did an absolutely perfect job,” said Keith Wenzel, a retired Dallas Police Department trainer, adding he would show students the video of the shooting as an example of good tactics.

mislim, odvijač čovječe.

Tread softly because you tread on my dreams.
13 godina
16 godina

Evo jedan školski primjer streljačkog voda, vidi se da nisu amateri.

Takve stvari se konstantno događaju, pa mi je čudno da se sad tek rulja digla na noge. Valjda su mediji haypali onog prvog crnca...

15 godina
neaktivan

Prije nekoliko godina lik se napio u javnoj kući i izvadio kašikaru i počeo prijetiti da će je baciti. Došla patrola (osobno poznajem policajce) i nakon kraćeg razgovora čovjek izvadi osigurač a bombu nastavi držati u ruci. Malo po malo policajci su ga zagovarali i usput se približili na toliko rastojanje da su ga zaskočili. Jedan policajac mu je uhvatio šaku kako ne bi ispustio bombu. Kada su ga smirili na zemlji ovaj što je držao šaku skidao je prst po prst sa bombe i polako je uzimao u svoju ruku. Kada je uzeo bombu otišao je do rijeke Bosne i bacio je bombu u rijeku.

17 godina
ElektričnaOvca kaže...
Friday kaže...
Diablo86 kaže...

Samo da ostavim ovaj video, kako se svladva crnac sa odvijačem u ruci.

Čovječe, koji su to bolesni kreteni... Frajer leži dolje u lokvi krvi, mrtav a oni urlaju neka ostavi odvijač

ono što je još bolesnije je da ameri ekšli raspravljaju jesu li 2 iskusna i naoružana policajca trebala upucati mentalno bolesnog tipa s odvijačem u ruci ili su možda imali neku drugu mogućnost lol

http://www.dallasnews.com/news/crime/headlines/20150317-experts-clash-over-video-of-dallas-police-shooting-mentally-ill-man.ece

pazi izjave policijskog eksperta i instruktora:

“They did an absolutely perfect job,” said Keith Wenzel, a retired Dallas Police Department trainer, adding he would show students the video of the shooting as an example of good tactics.

mislim, odvijač čovječe.

A čuj u blesavim glavurdama se uvjek slažu svakakve idijotske misli pa onda i izjave.

Dobar policajac=mrtav policajac, ova poštapalica u Americi nije badave, i to gotovo večinom među tamnoputim stanovništvom kaj drugo.Kako god ta poštapalica zvučala gadno to je realnost u Americi, zna se kak to ide kaj si posijal to budi spreman i pobrat ili požnjet.

Diablo86 kaže...

Evo jedan školski primjer streljačkog voda, vidi se da nisu amateri.

Takve stvari se konstantno događaju, pa mi je čudno da se sad tek rulja digla na noge. Valjda su mediji haypali onog prvog crnca...

Kako tek sad a šta je sa prošlosti, pa več je ranije sve otišlo kvragu, ali u tom slučaju zbog suludog batinanja jednog crnca.Dakle Los Angeles Riots 1992, suma sumarum 50 ubijenih, po oko 1000 zapaljenih zgrada i na kraju milijarda dolara štete.Ameri nikako da nauče lekcije iz prošlosti, pa ko ne uči iz povjesnih grešaka onda ubuduče mora bit spreman na potpuno isti ili još puno gori scenario.

Ove sadašnje demonstracije zbog tih pandurskih ubojstava, to je lagana crkvena misa u usporedbi sa događajima 1992 godine.

https://en.wikipedia.org/wiki/1992_Los_Angeles_riots

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 22:18 (rambox).
13 godina

meanwhile, farsa na trgu sv. marka

17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Pa kompletna današnja Hrvatska situacija je farsa, uostalom pa viš da naša trenutna vlast kaže/hvali se da smo izašli iz recesije......................

http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/383256/Grcic-Hrvatska-u-petak-izlazi-iz-recesije.html

Situacija Markov Trg to je bilo očekivano, ili taktički potez povlačena u Crkvu gdje murija bez dozvole ne može prismrdit.Dakle to je sve normalan razvoj događaja, Hrvatska uvjerljivo izlazi iz recesije, a Ostojič(nije bio svjestan Crkvenog Asa u rukavu) je rekel da bu maknul branitelje sa Markovog Trga.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
14 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Kakve pučističke marionete i budale. I to im još propao puč....i bolje. Jer to niti jedna svjetska država ne bi priznala (srećom).

Nakon ovog, samo retardirani četnik može glasati za HDZ. A budala za SDP. Sapienti sat.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 23:13 (R2R).
17 godina
BlackDog22 kaže...
boxer kaže...

Nebitno da li ti razbijaš još ili ne sprečavanje ozljede da li policajca,...

Ti očigledno ne razumiješ o čemu ja tebi pričam, čak si sam sebi kontradiktoran u postovima, prvo pišeš o smirivanju situacije, da bi čekao dok se netko smiri pa bi onda djelovao, pa malo pišeš da bi ipak djelovao i nebi čekao smirivanje situacije itd. Zaposli se u policiji, radi malo, pa osjeti na svojoj koži, a ne pričati bezveze šuplje priče i pametovati kako treba iza kompjutera.

Mislim da policiji treba takvih stručnjaka kao što si ti da ojačaju svoje redove.

Btw, svi ovi gornji primjeri nisu normalni za naše prostore, onaj streljački vod je izrešetao čovjeka što po meni apsolutno nije normalno. Na videima svi pucaju da bi ubili, jbt niko da gađa makar u noge da onesposbi kretanje, nego odmah shoot to kill...

Npr, u BiH ti je bio slučaj pucanja na US ambasadu, tip sa kalašnjikovom je pucao na zgradu, blokiran je saobraćaj, bilo je dosta drotova oko njega i opet ga je snajper pogodio u nogu kako bi ga onesposobio, dok bi u Americi bio roknut u sekundi.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
neaktivan
boxer kaže...

Npr, u BiH ti je bio slučaj pucanja na US ambasadu, tip sa kalašnjikovom je pucao na zgradu, blokiran je saobraćaj, bilo je dosta drotova oko njega i opet ga je snajper pogodio u nogu kako bi ga onesposobio, dok bi u Americi bio roknut u sekundi.

... zato što u USA policija nosi sačmarice i automatsko oružje za razliku od BIH policije koja nosi samo pištolje. Ko ima bar malo iskustva zna da se sa pištoljem ne ide na AK47.

17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ja sam ti stavio jedno 5-6 filmića koje sam ti dao kao primjer pa ako ne razumiješ tvoj problem, a ako radiš u policiji (mislim da je netko spominjao da radi u policiji, ako nisi ti isprika) onda je naš problem i na našu žalost. Priče "nisu naši prostori" nije isprika. Uostalom naša policija i dosta dobro na ovaj način koji sam rekao i djeluje, ponekad možda čak i premekano (izbjegavaju primjenit malo jaču silu pa se natežu s ljudima što opet može dovest do težih ozljeda), zbog javnosti (seljačine i PTSP-ovce ne brojim jer to nema veze s policijskom praksom nego s tim pojedincima koji se znaju iživljavat nad ljudima). Kod nas se ne izvlače pištolji i standardno postupanje naše policije nije pucaj pa kasnije pitaj. Za našu policiju ja sam samo dao par primjera koje sam vidio, a ne bi se smjeli događati, a to je udaranje ljudi na podu koji su već vezani i što (ne znam iz kojeg razloga, nama očito fali opreme) jako rijetko viđam policiju sa štitovima koji, bi po meni, trebao biti standardni dio opreme za vrijeme nekakvih masovnijih skupova (svježi primjer prosvjeda jučer, odlična snimka gdje prosvjednik drži ruku na vratu policajcu i u fizičkom su kontaktu s njima, a da imaju štitove samo ih okružiš i blokiraš, nema fizičkog kontakta, nema povečanih tenzija, nema eskalacije). I jedini put kad sam se ja u principu referirao na našu policije je kad sam nabrojao ovo što sam sad gore ponovio.

A sad da ti ponovim pa ako opet ne kužiš jbg. Ameri rade na agresivan način da odmah konfrontiraju čovjeka što obično završi sveopćom makljažom ili pucanjem. Ako i gledaš klipove mirnog rješenja kod amera postupak je uvjek da se policajac konstantno približava prema čovjeku (i skoro pa mu se unosi u lice) i pokušava smanjit razliku između njih i onda nekakav pokušaj obaranja, udarac, bacanje na pod, elektrošokeri, suzavac i pokušavanje da se situacija riješi u 25sec. Kao prvo čovjek koji je pod adrenalinom će na agresiju odgovorit agresijom, a pogotovo u tih prvih 5min kad ga pere što god da ga pere (bijes, strah, adrenalin). Njihovi policajci su nabrijaniji od ljudi koje trebaju obraditi i ko da svaki kontakt s ljudima smatraju osobnom stvari umjesto da im je to posao.

U primjerima koje sam dao (večinom su sjevernjačke policije, ali i britanskih ima) ide se na defanzivni pristup gdje držiš odstojanje od čovjeka (ne stvaraš mu pritisak) i čekaš priliku da imaš dovoljno ljudi da možeš situaciju smiriti na miran način bez da se itko ozljedi ili da čovjeka popusti adrenalin, strah, bijes i da se iscrpi. A da ne pričam koliko takvih slučajeva kad ti se policajac ne unosi u lice završi mirno da se čovjek jednostavno opusti, pusti ga strah i agresija i mirno se preda.

Ameri traže konflikt i konfrontaciju što je po meni pogrešan način. Niako da shvate da agresija stvara agresiju i kod njih stvari stalno eskaliraju. Začarani krug.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 7:56 (BlackDog22).
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ti očigledno ne razumiješ o čemu ja tebi pričam, čak si sam sebi kontradiktoran u postovima, prvo pišeš o smirivanju situacije, da bi čekao dok se netko smiri pa bi onda djelovao, pa malo pišeš da bi ipak djelovao i nebi čekao smirivanje situacije itd. 

Pod smirivanje situacije nisam mislio da policija zapali pljugu i pijucka kavicu dok čovjek divlja, nego sam ti dao primjer smirivanja situacije (ono dvoje švedskih smotanaca). To je smirivanje situacije. Što ne znači da čovjek nije dobio par puta palicom kad je postao agresivan, ali nisu dopustili da stvar eskalira do mjere da netko bude ozljeđen ili teže ozljeđen.

17 godina
phoenix2003 kaže...
boxer kaže...

... zato što u USA policija nosi sačmarice i automatsko oružje za razliku od BIH policije koja nosi samo pištolje. Ko ima bar malo iskustva zna da se sa pištoljem ne ide na AK47.

Svaka prosječna stanica ima duge cijevi za nedaj bože, specijalci se podrazumjevaju tako da su ga mogli skinuti i prije nego što je naređeno da ga snajper pogodi u nogu. 

Dakle, mogli su, ali nisu. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
neaktivan

Zašto od jutors imam želju pročitati Zvonar crkve Notre-Dame?

iddqd
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 11:07 (badmad).
17 godina
moderator

Upravo vidio na fejsu, lol (cenzurirano):

15 godina
neaktivan
boxer kaže...

Svaka prosječna stanica ima duge cijevi za nedaj bože, specijalci se podrazumjevaju tako da su ga mogli skinuti i prije nego što je naređeno da ga snajper pogodi u nogu. 

Dakle, mogli su, ali nisu. 

Nisu mogli, vjeruj mi. Mene i moj tim jednom prilikom napao je čovjek sa M48. Mogli smo se samo skloniti.

17 godina
moderator
phoenix2003 kaže...

Nisu mogli, vjeruj mi. Mene i moj tim jednom prilikom napao je čovjek sa M48. Mogli smo se samo skloniti.

Jbg, to je protuavionski top, naravno da ćete se skloniti.

(Offtopic dogodovštine sa M48:

Našli mi neke stare metke koji su povukli malo vlagu. Šta ćemo, kako ćemo - daj pušku da rokamo. Sad svaki drugi, treći opali, većinom je klik i sipa barut iz puške pošto je lako zrno ispadalo iz čahure. Nakon jednog takvog misfire-a ujak gura drugi metak ali bolt staje na pola puta, neće. Svaki metak izlazi sa zrnom utisnutim u čahuru. Pokušavali mi tako ubaciti metke i na kraju da vidimo šta je, kad jedno od prošlih neispaljenih zrna ostalo zaglavljeno u cijevi. Sreća pa nije bilo koji mm više u cijevi jer da je drugi metak opalio, vjerovatno bi neko završio sa boltom umjesto čela. Nakon toga smo donijeli armaturnu šipku ne bi li nekako izbacili zrno, ali nema šanse. Toliko je utisnuto bilo da smo ostavili pušku da se odnese puškaru. Nemam pojma šta je kasnije s njom bilo.)

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 12:41 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

(Offtopic dogodovštine sa M48:

Našli mi neke stare metke koji su povukli malo vlagu. 

Trebali ste pobacat metke u vatru da se posuše, a dok čekat poroštiljat koji kukuruz...

17 godina
moderator
BlackDog22 kaže...

Trebali ste pobacat metke u vatru da se posuše, a dok čekat poroštiljat koji kukuruz...

Jbg, nismo mogli, nije bila sezona kukuruza.

17 godina

Policajac sa slike u stvarnom životu je stvarno izuzetno miran i flegma tip, usprkos staturi (bilda beskrajno godina). Međutim, to je takav posao koji jednostavno izvlači agresivu iz ljudi.

This space for rent!
17 godina

Imam pitanje:

- mora li mi HT dati podatak do kada sam bio njihov pretplatnik?

Skinut mi je fini iznos sa računa za neke račune od prije skoro 10god bez da sam dobio neku obavijest - adresa mi je drugi grad.

HT se pravi mutav i poziva se na šugavi zakon da sam imao rok od 30 dana!? žaliti se na račun od prije 10god hehe!

Ja tvrdim da sam ugovor raskinuo ili prebacio na drugu osobu, ali oni ne žele dati taj podatak. Šta mogu napraviti?

Nije meni problem platiti nešto za što sam kriv, ali ovako nešto neću pustiti samo tako da prođe.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Policajac sa slike u stvarnom životu je stvarno izuzetno miran i flegma tip, usprkos staturi (bilda beskrajno godina). Međutim, to je takav posao koji jednostavno izvlači agresivu iz ljudi.

Stvarno ga znaš, ili raspiruješ vatru?

Freak Show Inc.
17 godina

Iz viđenja, a preko ljudi koji su s njim u tegovani... Ima nekog minijaturnog psa kojega sa sobom vodi po gradu kad nije na poslu - izgleda beskonačno komično.

This space for rent!
17 godina
moderator

Zika Zivac je dobar ko panja
ako ga mnogo ne diraju
on u principu izbegava sranja
ali ga lako iznerviraju

Zika je rodjen sa cudesnim darom
sa'rani kad potegne desnicu
zato je tuk'o samo samarom
nije koristio pesnicu

17 godina
Drago kaže...

Ima nekog minijaturnog psa kojega sa sobom vodi po gradu kad nije na poslu - izgleda beskonačno komično.

Nešto ko ja :) Moj pesek ima rozi povodac i špangicu na glavi :) Pravi muški pas :)

Ali privlači žemske. Što mi ne znači ništa jer bi me žena namlatila...

Daklem to što on ima peseka je taktika da povali štogod.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 14:01 (tnakir).
17 godina
moderator
tnakir kaže...

Ali privlači žemske.

Daklem to što on ima peseka je taktika da povali štogod.

Ja moram paziti kad šetam psa da nešto ne privučem i da me nešto ne povali.

Ako je noć, obično završim sa par ježeva pod nogama koje ovaj moj panj skupi (živih naravno, ipak je to labrador retriever).

17 godina
DrNasty kaže...

Ja moram paziti kad šetam psa da nešto ne privučem i da me nešto ne povali.

Ako je noć, obično završim sa par ježeva pod nogama koje ovaj moj panj skupi (živih naravno, ipak je to labrador retriever).

Meh, ja sam svog zajebo u startu. Odgojio se kao pas za fajtove u kavezu. Jebe ga to sto je shih-tzu i sta ima zube ko Soraja tako da kad te i ugrize, nista od toga.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 14:41 (tnakir).
17 godina
BlackDog22 kaže...

Kao što sam rekao u pretprošlom postu imaš ti pravo u dosta stvari, ali si sve to nabacao i laički ispreplitao.

Ti i ja smo ušli u polemiku oko jedne stvari - ti si prethodno zastupao ideju da se uvijek treba čekati i smiriti situacija i to si pravilo postavio kao zakon, što je OK, ali to se dešava u IDEALNIM situacijama.

Kontrirao sam ti da ta pravila nisu univerzalna i da situacije dirigiraju postupanje defanzivno-ofanzivno ovisno o situaciji. Ne MOŽEŠ uvijek defanzivno što zbog sebe, što zbog drugih, valjda ti sada treba biti jasno, jer zbog defanzive i pasivnosti možeš ugroziti nekoga drugog. Ako ti to nije jasno, ne namjeravam ti dalje crtati.  Btw, ti uglavnom referiraš na pojave narušavanja JRiM i to je samo jedan mali djelić policijskog posla. Krivičnih djela se nisi niti dotakao i kod tih stvari ti je defanzivno postupanje drotova vrlo slabo izraženo. Zakonski prioritet je spriječavanje vršenja krivičnih djela i to je imperativ ofanzivnog djelovanja. 

Ja sam se samo referirao na US policiju kod onog videa gdje su bukvalno streljali tipa na parkingu i da zbog toga nitko nije odgovarao, ostalo me ne zanima.

Phoenix2003 je spomenuo da radi 15 godina u policiji i čudi se tvom pametovanju. Obrati se njemu za daljnja pojašnjenja. 

16 godina

muka mi je od ovog karamarka i ekipe (šatoraši) pa ta postava je zrela za psihijatriju , mislim da je ovo sve jučer milanoviću došlo super za izbornu kampanju ,jer ne vidim baš preveliku potporu šatorašima

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
15 godina
loky4i4 kaže...

muka mi je od ovog karamarka i ekipe (šatoraši) pa ta postava je zrela za psihijatriju , mislim da je ovo sve jučer milanoviću došlo super za izbornu kampanju ,jer ne vidim baš preveliku potporu šatorašima

Kako bi bilo lijepo da je sve tako jednostavno. Ne podržavam prosvjed, mada svako ima pravo na prosvjed, jer mislim da je nerealno opterećivati proračun sa dodatnim obavezama, međutim ima i onih kojima su prava srezana i koji nisu u istoj situaciji kao što su kolovođe prosvjeda. Dio njih prosvjeduje a dio ne. Mene čudi nedosljednost Vlade kao i njihov nedostatak taktičnosti i nepripremljenost na ovakve stvari. Mogli su to već odavno riješiti ali nisu. ZAtim vidim premijera na TV koji razgovara s Glogoškim kao da su najbolji frendovi. Nakon toga više ne držim ničiju štangu.

Stručnjak za odmaganje...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice