Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.010.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

Ja sam računao po sebi, čak sam i mrvicu pretjerao. Ja sam na Savi u paviljonu 11 (600 kn) i mjesečno mi ode cca 280 kn na hranu. 6-7 kn mi je prosjek u menzi. Tamo jedem jednom,večeram i doručkujem(po potrebi) u sobi.

Ok,imaš pravo-nisam uračunao higijenske potrepštine niti hranu koju si uzmem za u sobu,no to mi je 200 kn mjesečno tako da ni to nije neko preveliko odstupanje.

Pa lako tako kad imaš cimera koji kupuje sredstva za čišćenje sobe, na faks hodaš gol, knjige&skripte si nasljedio od starijeg brata, računalo (koje ti treba na 90%, ako ne i na svim fakultetima) si dobio na nagradnoj igri, petkom i subotom navečer moliš krunicu, a u kafiću piješ vodu, te imaš doživotno plaćeni račun za mobitel.

Čak i da zanemarim ovo sve gore, krenimo od najjednostavnije stvari koje se uvijek dogode - djevojka ti u PMSu i baš joj se jede Milka od jagode.

Ja sam samo na hranu dnevno slupao 40-50 kuna (2x 12 kn u menzi, 6kn bočica vode za faks, 6-10 kn (zavisi što sam jeo) u pekari za doručak, opet isto ako sam imao blok od 8-10 sati na faksu, pa da pod odmorom nešto na brzinu pojedem).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
M_dipl. kaže...

Ja ne uspijem potrošiti više od polovice svoje plaće iz mjeseca u mjesec, a smatram da živim normalno, očito su tu stvari jako individualne.

Što se planiranja života tiče, to je ionako overrated, i u principu nigdje ne postoji.

Čekaj da se oženiš i dobiješ polukrdo djece, pa onda filozofiraj o overrated planiranju života. 

Vi klinci ste mi silni...

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Treba ti ženu pitati da li ih je teže roditi ili podići na noge kroz život. {#}

Faith divides us. Death unites us.
17 godina
neaktivan

Nakon prvotnog dizanja prašine (pismo nisu poslali studentski predstavnici, ali su dali zeleno svjetlo), izjavu je dao i glavni studentski predstavnik:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/studenti-fera-protiv-novog-sustava-skolarina-nekima-je-skolarina-s-nula-kuna-skocila-na-8400/662825.aspx

P.S. - navodno je u papirnatom Večernjem izašao članak koji je trebao biti preslika jučerašnjeg članka s portala, ali je u papirnatom izdanju netočan navod da je po starom sustavu cijena ECTS boda bila 140 kn, a po novom je 250 kn. Situacija je obrnuta, stari sustav = 250 kn, novi = 140 kn.

Shun the non-believer
16 godina
odjavljen

Na kraju, Drago, što smo zaključili? Vortac je zaključio da si pubertetlija i da ništa od onoga nema smisla, a da on Kontrolu brani jer je dobra duša, a ne zato jer tamo radi. Jel' ima istine u onome što je odgovorio na pitanja?

:)
16 godina
odjavljen
M_dipl. kaže...

Ja ne uspijem potrošiti više od polovice svoje plaće iz mjeseca u mjesec, a smatram da živim normalno, očito su tu stvari jako individualne.

Ovo mi već nije jasno... S obzirom da još nisi redovan profesor, kako?! Plaća ti je javna stvar, tako da pretpostavljam da znam kolika je. Ne čini se baš k'o hrpa love.

15 godina
Tonči kaže...
M_dipl. kaže...

Ovo mi već nije jasno... S obzirom da još nisi redovan profesor, kako?! Plaća ti je javna stvar, tako da pretpostavljam da znam kolika je. Ne čini se baš k'o hrpa love.

može ako živi sa roditeljima i ne plaća ništa od režija. čak mu i slatkiše moraju roditelji kupovat. pola plaće potroši na hranu na poslu, pola ostane za u čarapu.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 15:24 (Ezio).
15 godina
Drago kaže...
M_dipl. kaže...

Što se planiranja života tiče, to je ionako overrated, i u principu nigdje ne postoji.

Čekaj da se oženiš i dobiješ polukrdo djece, pa onda filozofiraj o overrated planiranju života. 

Vi klinci ste mi silni...

Govorim u svoje ime.

Kada se jednom oženim, budem imao djecu, kredit za nešto, kada se korijeni uhvate.. situacija će bit takva i prema njoj ću planirati tj. donositi odluke. Sada neznam kakva me situacija čeka kada budem imao djecu/ženu/korijene pa naravno da ne razumijem vas koji imate klince (korijenje).

Također mi je iz ove perspektive apstrakno govoriti o planovima kakve ti spominješ, zašto? Pa kao prvo neznam oće li me iza ugla nešto strefiti u glavu (npr trudna cura, liječenje od 50k evra..) pa ću jednostavno biti prisiljen živjeti prema novim uvjetima (ali to se može dogoditi svakome). Tada se svi prijašnji planovi brišu i nastaju neki novi.

Mislim, svi imaju isti/sličan generalni plan. Nać dobar posao i uživati u njemu, pristojno zarađivati, stvoriti (financijske) preduvijete za stvaranje obitelji, bavit se sportom, zdravo se hraniti i živjeti, educirati se, pročitat neku dobru knjigu/literaturu.. I to se ne mijenja taman da i imam familiju, opet je plan tu, dobar posao, pristojna zarada, platiti klincu rođendan i tečaj ribarenja..

Ali dipl tu u biti jako dobro pogađa poantu. Plan zapravo ne postoji. Imamo okolnosti i životne situacije prema kojima se dalje snalazimo i taj proces snalaženja možemo nazvati planom koji je isti kao i ovaj gore generalni plan, samo što u temeljima ima drugačije početne postavke.

I koja je u biti razlika između vas koji imate klince i nas koji smo trenutno sa te strane nevezani? Samo u tim početnim postavkama. Oboje se trudimo postići nešto (dobar posao, briga za familiju, steć financijsku sigurnost za nedaj bože neku bolest ili nešto slično) bez obzira na klince i familiju.

Zato mislim da ovakva rečenica "čekaj da dobiješ krdo" ne mijenja plan nikako, samo mijenja početne postavke i uvijete prema kojima se plan izvršava.

Ali evo ako misliš da nije tako, reci koji plan imaš i mislim da neće odstupati od svačijeg životnog plana više od 10-20%. Meni je plan imati dobar posao kojeg ću voljet, koji će mi dat određenu financijsku neovisnost i sigurnost u nekakvim nedaj bože situacijama, sa tim sredstvima podići (i održati) životni standard (kako mene tako i moje trenutne ali i buduće familije), nastaviti s obrazovanjem (trenutno tečajevi stranih jezika), zdravo se hraniti i živjeti, nastaviti svirati gitaru i održavat postojeće hobije (bicikl, teretana, šah, kuhanje)..

I sada se držim tog plana koliko god mogu i držat ću se tog plana uvijek. Kada budem imao klince, također će taj plan ostat više manje jednak, samo što će se u uvijete upisati i klinci, dakle i njima osigurati sve to što i sebi osiguravam (zdravlje, sigurnost, aktivnost, obrazovanje..).

Ispada da ne diskutiramo o planiranju života već uvijetima u kojima pojedinac ostvaruje taj plan.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
ivan dragi kaže...

Zato mislim da ovakva rečenica "čekaj da dobiješ krdo" ne mijenja plan nikako, samo mijenja početne postavke i uvijete prema kojima se plan izvršava.

nastaviti s obrazovanjem (trenutno tečajevi stranih jezika), zdravo se hraniti i živjeti, nastaviti svirati gitaru i održavat postojeće hobije (bicikl, teretana, šah, kuhanje)..

Drastično mijenja plan.

No čak i tvoj plan je ostvariv u dvije varijante. Prva je da ti je žena rob, a druga da imate sluškinju. Obje savršeno zvuče, ali ponekad nisu ostvarive.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 16:07 (Ezio).
16 godina
odjavljen

Nravno da možeš planirati, osim ako nisi zadovoljan potpuno neplanskom naplatom karata u kinu. Problem je što ništa bitno ne možeš postići neplanski. M Dipl planira doktorat, planira doktorski studij, docenturu, postati redovan profesor i eventualno emeritus ako ga krene. To je plan. Otvoriš firmu i planiraš projekte, planiraš zaradu, a sve kako bi imao novca za postići mogućnost da planiraš automobil, kuću, stan, djecu... Bez plana nemaš baš neku perspektivu.

13 godina

Djeca su danas postala luksuz, veliki izdatak, te kao takva itekako mijenjaju finacijsku situaciju i uvjete. Naravno, ukoliko želiš da odrastaju koliko-toliko ugodno. Istina, ne koštaju baš puno ako ih vežeš lancem za radijator u podrumu.

Ne moram ni napominjati da je odnos uloženo/dobiveno čista mizerija. Radije si zamorca nabavim. I to krdo zamoraca, ako treba {#} Mada mi tišina i mir koje pruža samoća najviše odgovaraju.

Ajmo brižni očevi, TD away!

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
Tonči kaže...

Na kraju, Drago, što smo zaključili? Vortac je zaključio da si pubertetlija i da ništa od onoga nema smisla, a da on Kontrolu brani jer je dobra duša, a ne zato jer tamo radi. Jel' ima istine u onome što je odgovorio na pitanja?

Ne. Na žalost ja ne mogu ovdje napisati sve što znam jer bi me mogao bilo tko od zainteresiranih tužiti i praviti se glup dok nemam konkretne dokumente koji dokazuju da sam u pravu. 

Ali s obzirom na aktivizam Kontrole, počinjem raditi na tome pa da li to ide u neke novine (ne Bug) ili samo za DORH, još ću vidjeti.

Nije točno da se avion za kalibraciju ne može koristiti za Vladine potrebe. Radi se o quick-change konfiguraciji koju bez problema prebacuješ u cargo ili putničku kofniguraciju. 

Mađarski turbolet koji se koristio za kalibraciju i koji se razbio na slijetanju (dao sam link - http://aviation-safety.net/database/record.php?id=20050127-0 krivi link, dam pravi kad ga nađem) se baš srušio u kargo konfiguraciji dok je prevozio poštu. Dakle, Vortacova tobožnja ekspertiza o tome kako prebacivanje iz jedne konfiguracije u drugu predugo traje je ili svjesno laganje ili totalno neznanje. 

Break-even za jet je oko 320 - 330 sati letenja godišnje. Ako bude u nas radio ovo što sada rade strane firme, to je već 170 sati letenja - otprilike polovica do break-even. Dakle, da ne provjerava procedure, ne vozi organe, Vladu, Vladine prijatelje i rodbinu - samo na tome je već pola otplate rješeno. Ostalih 150-160 sati letenja i da ne nađu niti jednu drugu mušteriju lako riješe najmom nekoj drugoj firmi (u avijaciji su stalno neki najmovi i podnajmovi u igri). 

Taj jet ne da se sigurno sam isplaćuje, nego se skoro sigurno na njemu zarađuje. 

Kontrola nema nikakvog prava glasa, nadzora ni upravljanja Agencijom. Ali nikakvog. Iz Agencije u Kontrolu ide inspekcija i oni nadziru rad Kontrole, a ne obratno. 

Ova spika s Kontrolom koja je "opalila pljusku Agenciji" (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/241974/Kontrola-leta-opalila-pljusku-Agenciji-za-zrakoplovstvo-i-Vladi.html) se može ovako afirmativno prikazati samo kod nas. To je kao da sanitarna inspekcija najavljuje novu opremu za svoj lab koja će služiti otkrivanju e. colli u restoranima, a onda se javi Udruga ugostitelja i po novinama govori kako se to sanitarnoj nikako ne isplati i da slučajno to ne kupuju!

Ima li vama kakve logike u tome? 

Ali jadni ("napaćeni narod" - lol {#}) koji čita o svemu tome, a nema pojma ni o Kontroli ni o Agenciji, vidi samo ovu cifru - "64 milijuna kuna za avion!" i nema pojma ni da konačan izbor aviona još nije napravljen, niti čemu to služi, niti Agencijinu financijsku konstrukciju već samo vidi - komentar udruge ugostiltelja to jest Kontrole. I polude. Ne kuže oni kako se to financira, ne kuže da se Kontrola financira na isti način kao Agencija - tko god leti, daje pinku Kontroli. 

I onda se javi Vortac, iz Kontrole, kao tobože nezainteresirana objektivna strana u čitavoj priči, i objašnjava meni da je on taj koji objektivno sa svog radnog mjesta može suditi o Agenciji koja njega nadzire i koja im treba uvesti reda.

(Ovdje pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću izjavljujem: 

Ja, Drago Galić, ostali podaci dostupni na zahtjev službenim osobama, pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da nemam nikakve materijalne  ili druge koristi od Agencije ili Kontrole, odnosno da nemam zaposlene uže i šire rodbine u Agenciji ili Kontroli, te da sada i kod jednih i kod drugih upadne Lord Sith i sve ih jedijevskim mačem isječe na komadiće na mene to ne bi imalo nikakvog učinka niti bih plakao za bilo kime iz Agencije ili Kontrole). 

Niti na jedno moje pitanje nije odgovorio: 

- zašto se prekovremeni obračunavaju tromjesečno  četveromjesečno kad se čini logičnijim mjesečno? 

- je li istina da se po tom obračunu u ljetnoj sezoni dobivaju plaće do 108.000 kuna (neto!)?

- je li v.d. direktora ima onoliko iskustvo u rukovodećim poslovima koje je naveo u prijavi ili nema?

- je li mu  zabranjeno da se javi na natječaj za direktora ili ne i ako da, zašto?

- zašto Kontrola pokušava nadzirati agenciju kojoj je posao nadzor Kontrole?

- zašto su dva člana nadzornog odbora kontrole odjednom otišla iz odbora?

- je li Kontrola uzela kredit da može isplatiti plaće zaposlenicima ili ne?

To su sve vrlo ozbiljna pitanja i Vortac dobro zna što iza svakog od njih stoji, ali na njih ne odgovara. Pogodi zašto.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 22:01 (Drago).
17 godina
Ezio kaže...

Drastično mijenja plan.

No čak i tvoj plan je ostvariv u dvije varijante. Prva je da ti je žena rob, a druga da imate sluškinju. Obje savršeno zvuče, ali ponekad nisu ostvarive.

{#}

This space for rent!
17 godina
pr0n_addict kaže...
Ajmo brižni očevi, TD away!

ne koristim jako dugo opciju tu & td.   eventualno hvala.

nema potrebe da vec po drugi puta unutar nekoliko dana opravdavate svoje zivote  i dizete im "vrijednost", sa komparacijama...

neprocjenjivo:

moj doktorat

moje lokanje

moja tisina

moje skakanje padobranom

moja putovanja

moji tulumi

...i to ste dovukli do sirove relacije ulozeno/dobijeno  omg :)

meni ovo izgleda,kao kad ste gay hejterima govorili,da oni u stvari i nisu svjesni svoje homosexualnosti. ovaj spektar opravdavanja od doktorata do riganja ožujskog veceras je prikrivena ,za sada neostvarena zelja da sa klincem sav sretan odjuri u one2play po 10 kg lego kockica i da zida place i helikoptere.

i za okidac je bila dovoljna dragina (dragova) dosjetka sa krdom.  kako vas to tako moze izneredit?

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
16 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
I koja je u biti razlika između vas koji imate klince i nas koji smo trenutno sa te strane nevezani? Samo u tim početnim postavkama. Oboje se trudimo postići nešto (dobar posao, briga za familiju, steć financijsku sigurnost za nedaj bože neku bolest ili nešto slično) bez obzira na klince i familiju.

Mi nevezani imamo puno više slobode, puno manje odgovornosti i možemo živjeti na puno opušteniji način. Ljudi koji su si stavili imaginarne okove (brak i djeca) mogu također živjeti na isti način, ali oni tad postaju bjegunci od odgovornosti i proganja ih tajni agent zvan savjest.

Treba biti (kako kažu braća Amerikanci) true to yourself i ne donositi važne odluke (koje nam u bitnoj mjeri mijenjaju način života) pod pritiskom obitelji, društva ili religije. Jedino tako čovjek može biti uistinu sretan.

Bare: Huljićeva glazba spušta ljude na razinu australopiteka
13 godina
odjavljen

Ja tu više ne razumijem nikog' živog što želite reći.

Fuck this shit.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
17 godina

Koji stalno lupaju TD za svaki Pranjin i sizgoreov post nek se malo skuliraju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 17:03 (Drago).
16 godina
neaktivan

Do NOT Give Or Donate To Charities

16 godina
odjavljen
torrente kaže...
...

neprocjenjivo:

moj doktorat

moje lokanje

moja tisina

moje skakanje padobranom

moja putovanja

moji tulumi

...

Ehm, da...

The Man kaže...

Mi nevezani imamo puno više slobode, puno manje odgovornosti i možemo živjeti na puno opušteniji način. Ljudi koji su si stavili imaginarne okove (brak i djeca) mogu također živjeti na isti način, ali oni tad postaju bjegunci od odgovornosti i proganja ih tajni agent zvan savjest.

Ma daj ne melji... 

16 godina
neaktivan
Drago kaže...

....

Ali jadni ("napaćeni narod" - lol {#}) koji čita o svemu tome, a nema pojma ni o Kontroli ni o Agenciji, vidi samo ovu cifru - "64 milijuna kuna za avion!" i nema pojma ni da konačan izbor aviona još nije napravljen, niti čemu to služi, niti Agencijinu financijsku konstrukciju već samo vidi - komentar udruge ugostiltelja to jest Kontrole. I polude. Ne kuže oni kako se to financira, ne kuže da se Kontrola financira na isti način kao Agencija - tko god leti, daje pinku Kontroli. 

....

Ovo.

Dosta puta se zamislim sta bi bilo da nema ove teme, gdje ljudi iz svih grana znanosti i razlicitih strucnosti ne napadaju jedni druge i razbijaju ideologije.

Recimo, nemam vremena pretrazivati istinu za svaku vijest koja izadje, a neki put mi se cini logicna/bezazlena pa povjerujem (ko tudum) i na ovom primjeru aviona s opremom za kalibraciju - da se to nije razvilo u ovu diskusiju, i ja bi mislio da je u pitanju cisto tracenje love...

Tako da, hats off svim sudionicima, hvala na druzenju {#}

Edit:

apropos Pranje i sizga i njihovih TD-ova... to oni jedan drugom stiskaju :-D (pun intended) Sizgo, ovako za ozbiljno, jel te zivciraju sale na osnovi tvoje seksualne orijentacije?

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 17:13 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

Uopce ne kuzim zasto reagiras... jel ti bas tako jako smeta sto sam postao slike svojeg tulumarenja?

Istina bog, necu bit beskicmenjak i lagati, bilo je tu u pitanju dosta mojeg ega (jer volim svoj zivot) - ali nije fer da srozavas to na nivo da je u pitanju iskljucivo ego.

Stvar je u tome da, kad imam priliku, zelim pokazati/dokazati ljudima da se covjek uz nesto hrabrosti i ludosti moze izvuci iz jako teske materijalne situacije, da moze zaradjivati 6-cifrenu placu bez magisterija ili doktorata, i da zivot koji veze nema s onim kakvog me mama ucila - moze biti fenomenalan.

Lijepo sam tebi, u toj diskusiji, dao za pravo i slozio se s tobom Tko voli nek izvoli, nek svatko radi sto zeli sa svojim zivotom.

Svo moje postanje o partijanju, wingsuitanju, padobranstvu i na kraju propitkivanje, doslo je kao replika na gospodicnu koja se javila sa tipicnom idejom Vidjet ces ti kad ostaris.

Prvo, sutra moze nuklearka pasti, tako da i moji i tvoji planovi odlaze u k****, nebitno sto si ti roditelj a ja nisam. Tako da to neko argumentiranje ili poentiranje na buducnost nema nikakvog smisla i glupo je.

A ideja da treba biti roditelj danas, za svaki slucaj, da u starosti covjek ne bi bio nesretan - je dosta slicna onoj da treba vjerovati u boga za svaki slucaj, da se osiguras kad umres.

Meni ta bezvezna ideja zvuci maltene kao nekakvo prokletstvo koje bacaju jalni ljudi jer duboko, duboko u sebi ipak nisu sigurni da su dobro izabrali, ali opet - to su moje osobne ideje, nimalo razlicite od ideja doticne gospodicne.

Tako da, torrente, mani se corava posla, glupo je. Fino diskutiramo, postujem te (brigalo to tebe ili ne), nemoj se bezveze srozavati jer se osjecas prozvanim jer si roditelj.

All our needs put together don't bleed on their own... you paid for an eyeful - so behold the bull....
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 17:14 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Ma daj ne melji... 

A gle, znam da istina boli...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 17:14 (The Man).
15 godina
torrente kaže...
ne koristim jako dugo opciju tu & td.   eventualno hvala.

nema potrebe da vec po drugi puta unutar nekoliko dana opravdavate svoje zivote  i dizete im "vrijednost", sa komparacijama...

neprocjenjivo:

moj [...]

i za okidac je bila dovoljna dragina (dragova) dosjetka sa krdom.  kako vas to tako moze izneredit?

Također mi se TU i D opciji izgubio smisao. Nerijetko se nađem u situaciji da poželim nekome okinut odgovor samo sa tekstom "slažem se s tobom" i da pohvalim nečiji tekst, a što zbog nezahvalne teme (gdje nema hvala) nije poželjno jer se oftopičari itd.

Mada ja nisam bio uključen u dotičnu diskusiju o skakanju padobranom i doktoratima, mislim da me se ovlaš dotakla nepoštena primjedba.

Mi koji smo mladi (u biti bez djece) nismo krivi što je to tako (često postoje objektivni razlozi zašto je to tako, a da i ne postoje ne mislim da je to nekog briga). Ali naravno (i prirodno je) da svojim životima (i postignućima, odlukama) dajemo važnost bez obzira na tu činjenicu. Pogotovo kada sam svjestan da svaki moj današnji korak može imati veliki utjecaj na buduće korake.

Meni je bilo teško nać dobar posao, donesti masu odluka.. i bio bi prema sebi nepošten kada bi rekao "eh nemam familiju, nisam ništa postigao u životu" ili "neznam što je život". Imam tek (već?!) 25 godina i trenutno se smatram nespremnim (pre zelenim) za osnivanje vlastitog brloga/legla. Možda je razlog nesigurnost, možda posao, možda financije, možda egoizam, možda stanje u svijetu... ali svakako se smatram pametnijim i uskusnijim kako vrijeme prolazi i ne opterećujem se sa time da danas moram imat djecu. Kad dođe dođe, nadam se da ću u tom trenutku biti dovoljno sposoban/pametan/iskusan. Ni nemogu znat dal sam spreman ili ne dok se to ne dogodi.

Ali svatko je osoba za sebe, svakog nešto drugo čini sretnim, a i to se može mijenjati iz dana u dan (i mijenja se). Prema tome, ako svatko gleda svijet vlastitim očima, tako i sreću, sve poredbe su nepotrebne. Na svaku poredbu mogu samo reć - čestitam, drago mi je da si ti zbog toga sretan.

@the man, opet svaki slučaj za sebe. Kao što osoba bez familije može imati enormnu odgovornost, tako se i čovjek sa sedmero djece može ponašati neodgovorno.

Nekakvo pravilo ne postoji. Najbitnije je da je svatko zadovoljan i sretan. Makar ga brojanje komaraca činilo sretnim i ispunjenim.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 17:17 (ivan dragi).
17 godina
Deus ex machina kaže...
Tako da, torrente, mani se corava posla, glupo je. Fino diskutiramo, postujem te (brigalo to tebe ili ne), nemoj se bezveze srozavati jer se osjecas prozvanim jer si roditelj.

zaboga, nisi ti po svim tockama popisa od neki dan...tu je prodefiliralo 6-7 partijanera.  eeevek, pornolover itd.  mozda se na tebe odnosila samo tocka sa padobranom.  makar ja fino sudjelujem bez egotriperstva.  izvlacim ponekad zakljucke,kao i sada, te pitam...odakle toliki prezir?  to pitam!   ponasate se kao da vas pita kreten don ante bakovic,a ne ja.

ču opet ponavljanje " ...koje bacaju jalni ljudi jer duboko, duboko u sebi ipak nisu sigurni da su dobro izabrali"

to je kao da ja napisem.... meni se cini da ovdje najvise galame usamljenici +40 koji su izrazito ruzni muskarci i nemaju nikakve sanse da se ogrebu za snosaj,a kamoli da pronadju partnericu za umnozavanje.

16 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
Imam tek (već?!) 25 godina i trenutno se smatram nespremnim (pre zelenim) za osnivanje vlastitog brloga/legla. Možda je razlog nesigurnost, možda posao, možda financije, možda egoizam, možda stanje u svijetu... ali svakako se smatram pametnijim i uskusnijim kako vrijeme prolazi i ne opterećujem se sa time da danas moram imat djecu. Kad dođe dođe, nadam se da ću u tom trenutku biti dovoljno sposoban/pametan/iskusan. Ni nemogu znat dal sam spreman ili ne dok se to ne dogodi.

Ej! Ovo kao da sam ja pisao. Vidi se da vršnjaci slično razmišljaju. Mnogi mladi danas misle da nekoga stvarno vole (a da ustvari ni sami ne znaju šta to točno znači), pa tako na svijet dolazi hrpa neželjene djece od roditelja koji se međusobno ne vole i onda ta djeca odrastaju u obiteljima koje to nisu. Ponekad se osjećam kao da živim u jednom velikom globalnom teatru apsurda i gluposti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 17:25 (The Man).
13 godina
odjavljen

Ja ne planiram imati dijete prije 29-30-te. Nekako bi mi bilo prerano.

Jednostavno si želim dati vremena da mi to dođe u glavu.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

zaboga, nisi ti po svim tockama popisa od neki dan...tu je prodefiliralo 6-7 partijanera.  eeevek, pornolover itd.  mozda se na tebe odnosila samo tocka sa padobranom.  makar ja fino sudjelujem bez egotriperstva.  izvlacim ponekad zakljucke,kao i sada, te pitam...odakle toliki prezir?  to pitam!   ponasate se kao da vas pita kreten don ante bakovic,a ne ja.

ču opet ponavljanje " ...koje bacaju jalni ljudi jer duboko, duboko u sebi ipak nisu sigurni da su dobro izabrali"

to je kao da ja napisem.... meni se cini da ovdje najvise galame usamljenici +40 koji su izrazito ruzni muskarci i nemaju nikakve sanse da se ogrebu za snosaj,a kamoli da pronadju partnericu za umnozavanje.

Pa dobro, hats off, nisi egotriper. Meni se potkrade cesce nego bi htio, nisam savrsen, ali svjestan sam toga i OK sam s time da nisam (savrsen).

Grijesis kompletno kad kazes da prezirem roditeljstvo. Ni najmanje, dapace, imam cast i srecu biti roditeljska figura jednoj 12godisnjoj klinki, kcerci moje bliske prijateljice. Mozda to nije neki dokaz za tebe, s obzirom da imam samo neke od roditeljskih obaveza, ali imam odgovornost prema toj klinki i trudim se ispuniti tu odgovornost.

Ono sto prezirem su ljudi nesigurni u svoj izbor roditeljstva, pa ga onda nabadaju svima ostalima, bili to samci, ili parovi koji ne zele imati djecu. Vjerojatno tebi, kao roditelju, se to tako ne cini, ali kolega - zvuci kao neki vjernik koji je toliko nesiguran u svoju vjeru, da pokusava sve ostale uvjeriti da je istinita, da bi (naravno) zapravo uvjerio sebe.

Skuzaj ako se osjecas uvrijedjenim, meni ni najmanje ne smeta ako me zoves partijanerom bez mozga (jer znam da mozga imam), niti mi smetaju te gluposti "Vidjet ces ti kad ostaris kako je kad nemas nikoga". Sta da ja odgovorim na to? Vidjet ces ti kako je kad ostaris, pa te djeca zovu samo kad im nesto treba?

Mislim...

Buducnost, buducnost... nitko je nema, svi je stvaramo, (hipoteza incoming) ako nisi zadovoljan svojom sadasnjoscu i ne svidja ti se prospekt buducnosti, mijenjaj brate! (More hipoteza incoming) Ne bi bio ni prvi ni zadnji koji je uplovio u bracne vode, skuzio da se ipak zaiebao, pa se vratio partijanju. I sta onda? Nisi zato los covjek!

Ljudi zaglave u brak i roditeljstvo jer, kao i sve u zivotu, cini se kao ispisan plan za srecu, a takvo sto ne postoji. Pa onda sjede zaglavljeni u braku i roditeljstvu, cekaju 50tu dok ih ne strefi midlife crisis, onda se okrenu u rikverc, pregledaju zadnjih 30ak godina zivota, skuze da zapravo ne zive zivot koji zele, pa onda slijedi malo ludovanja da se 'ispusu', pa onda kad ih uhvati nesigurnost jer skuze da je fino biti samac na tjedan dana ali fak det jer je ipak bolje spavati i buditi se uz necije toplo tijelo, cak i ako je u pitanju zanovijetalo - vrate se obiteljskom zivotu.

Za onoga tko _moze_ birati izmedju neobaveznih seksualnih vezica, braka ili samoce - _nije_ jednostavno izabrati biti samac, niti je to za svakoga. Ali ako si taj tip covjeka (kao sto sam npr. ja), onda je jedini nacin da sretno zivim svoj zivot, da to spoznam i tako zivim, a ne da umjesto toga zaiebavam sebe i partnericu naokolo sa idejama o tome sto bi htio biti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 17:46 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ja ne planiram imati dijete prije 29-30-te. Nekako bi mi bilo prerano.

Samo dobro pazi na to gdje guraš drugu glavu i neka uvijek nosi kapu da se ne prehladi!

{#}

Najgore što se čovjeku u životu može dogoditi je to da ima neželjeno dijete s osobom koju ne voli i koja mu karakterno ne odgovara. Kod takvog scenarija pate i roditelj i dijete, a ugodno obiteljsko okruženje ostaje samo nedosanjani san.

17 godina

nevjerojatno.  niti vodim dijalog, niti iznosim bilo kakav svoj stav o roditeljstvu... samo sam dao neki svoj blazi komentar na ovo...

to je bilo sasvim dovoljno da se meni sada po treci put drzi tecaj/predavanje o necemu o cemu ja ne raspravljam.  ostavljam vas u vasim nastranim svestranostima.   bilo to skakanje sa padobranom ili obracun sa akademikom Paarom.

odoh jednog zafumat uz kaffu, te cu preispitat svoj zivot i odluke. 

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

E pa svasta s tobom, stvarno si osjetljiv (neocekivano)! Jos sam se lijepo potrudio i pripazio kako da pazljivo napisem misli da te slucajno ne uvrijedim, i opet...

No dobro, ionako su mi zanimljiviji avioni iako nemam nista pametno za rec' tamo...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice