Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 7.985.986
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
dedaa kaže...
Igor_76 kaže...

Ja sam ratno dijete i bio sam udaren vjerujuci pozitivnom ishodu nakon stvaranja hr drzave;uskratili su mi sve sto su mogli a onda sam otisao u Holandiju,gdje su mi dali uskraceno u hr-skolovanje.U hr nisam mogao naci posao 7 godina za isti posao koji sada radim tj. radim za nizozemce u hr;oxymoron i na relaciji sam nl-hr.

Pisao sam o tome vec u ovoj temi,neki moderator je htio posao van hr.

U hr mali je postotak ljudi koji mogu u nekom smjeru pokrenuti hrvatsku i dati joj poziciju i smisao,vecina je u apatiji i pasivi tj. nista ne moze pa kud ces logicnije da na vlasti budu oni kod kojih sve moze.

Takvo stanje voli vecina roditelja i djece,kako sam obavljam razgovore kod zaposljavanja tu se vidi mnogo toga,strah,neukost,strah od drugih ljudi,strah od kritike,strah od posla...itd a sve radi neiskustva,zasto raditi praksu kad ti stari moze srediti potpis kod frenda?

I naravno da imas na kraju produkt retard-generacije konzumenata sto i jeste cilj,jer ak nesto mozes srediti preko veze onda si cool;osim sto si budala.

Ja pricam o ljudima rodenima za vrijeme i poslije rata, iz imena mogu zakljuciti da si vjerojatno '76. godiste a takvih se ne doticem.

Sve u redu,dotakao si vrh sante poblema,problem je dublji skrecem paznju.

17 godina
Drago kaže...

Protupravno lišavanje slobode je težak prekršaj, bumo vidli kaj bu dalje...

Covjek je remetio javni red i mir, ako se ne varam.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Drago kaže...

Nisu li se nadglasavali? Po toj logici su i HDZ-ovce mogli ufatit, ili ipak ne, oni su svoj dernek prijavili, ovaj jado nije..FAIL. {#}

Cemetary gates
16 godina
Drago kaže...

- kako kada/kome.. u slučaju kad iza sebe imaš npr Prodanovića da, u ostalim slučajevima 'ne'.

thedream kaže...
Psiho246 kaže...
Drago kaže...

Nisu li se nadglasavali? Po toj logici su i HDZ-ovce mogli ufatit, ili ipak ne, oni su svoj dernek prijavili, ovaj jado nije..FAIL. {#}

- jel adz imao najavljen/odobren skup? Glazbeni brodar? Ako ništa drugo za kršenja ZAMPovskih prava može dobiti gadnu kaznu... {#}

-OK, nisu simpatični, ali zakoni vrijede i trebaju se provoditi neselektivno, pa i kad štite bjeloglavog supa i njeno jato... Ne vidim posebnu razliku od bilo kojeg drugog skupa.. (pride?). Tako da (mada nevoljko) mislim da je u ovom slučaju policija napravila ono što mora, maknula samozvanog DiĐeja. .. zapravo komedija umjesto izbora, čime se sve bavimo. Užas.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Mislim da je HDZ imao sve prijavljeno nažalost, da.

Cemetary gates
16 godina
neaktivan

Barem netko tko ne prica pisdarije ili ko Kukuriku kokodace u prazno i nema konkretnih ideja.

http://www.nacional.hr/clanak/120532/vjeronauk-u-crkve-vatikanski-ugovor-na-reviziju

"Hrvatska prema broju nezaposlenih, umirovljenika prema zaposlenima i preživljavanje mnogih uz kontejner sada u takvoj krizi da je građanstvo u moralnoj, duhovnoj, psihičkoj i zdravstvenoj krizi, a nije dobro da se istovremeno crkvena zdanja oblažu onixom. Za Crkvu bi također bilo bolje da se vjeronauk odvija u crkvama, a ne u školama, jer sada, ustvrdio je, zbog školskog vjeronauka djece i mladih gotovo uopće nema u crkvama, osim za stjecanje sakramenata."

Je li on stvarno don? Razuman se čini, za razliku od svojih "kolega". Hoće li ga Crkva najurit nakon ovog?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 15:10 (Šef).
15 godina
neaktivan

Da, ali. Tko još osim Grubišića smije reći tako nešto ? A da mu ne prišiju još tonu toga... vjeronauk, dekrim lakih droga, reviziju braniteljskih mirovina, ništetnost zakona o ništetnosti, pa sve do spominjanja Jugosfere.

Čovjek je u mirovini. Nemaju ga otkud izbaciti.

Raditi, raditi i samo raditi... ...dodatno osnažiti... ...vjetar u leđa... , 100 puta ponovljena laž postaje istina.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 15:16 (magicmist).
15 godina
neaktivan

Simpatični populist.

Cemetary gates
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/11/28/0245006.html?pos=n0

Ja sa svojih 28 godina nisam ni blizu njenog broja :))) 

Ko da se srami, ja il ona?

Kada razmislimo nije bitan broj nego poštovnje prema sebi. To što one razmišljaju "Jednom se živi treba uživati" , a kada netko doma uči bori se za svoj kruh za njega će govoriti da je kreten da nema život, mrzim takve stvari, baš radi toga što meni frendovi nekada znaju to reći. Da ali, moja mladost se brine za moju starost, jednostavno nevidim uživanje otići vani potrošiti 500kn napit se i pisati po fejsbuku kako smo pijani , izađem van jednom mjesečno i svaki treči dan na kavu. Dok je takvi ljudi ja se ne sramim svoga znanja i svojih postupaka a današnje cure nemare o sebi nego kratkotrajnom užitku, ja se držim one "Mlad delija-star prosjak" 

17 godina
thedream kaže...

Simpatični populist.

Ma kakvi, to ti je vuk u janjećoj koži. Jesi li mu vidio fotku na onom linku - pa očito je da pozdravlja Vulkance! Riječ ZA na vulkanskom sigurno znači nešto tipa: sve ćemo vas pokoriti, buahahahahaha...

EDIT: evo, istina je, našao sam originalnu fotku s googletranslateovim prijevodom.

Originalna fotka (uz googletranslate u akciji) Originalna fotka (uz googletranslate u akciji)
Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 17:55 (Veliki Brat).
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
thedream kaže...

Simpatični populist.

Ma kakvi, to ti je vuk u janjećoj koži. Jesi li mu vidio fotku na onom linku - pa očito je da pozdravlja Vulkance! Riječ ZA na vulkanskom sigurno znači nešto tipa: sve ćemo vas pokoriti, buahahahahaha...

Prije - zemlja će nam tako i tako otići u k*rac, jedino ću vas date li mi glas narajcati na još pokoju svoju  trla-baba-lan glupost i svima dobro. Ta faca.

Cemetary gates
15 godina

Jeli netko od vas malo pogledao stranice s podacima o javnoj nabavi.

Kad pogledaš da se podaci objavljuju na Narodnim Novinama i usporediš ih s Rakarovom stranicom ispada da se NN ponašaju kao u onoj legendarnoj domaćoj seriji "Ima puno lipi stvari samo nesmin kazati".

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
Veliki Brat kaže...
thedream kaže...

Simpatični populist.

Napasti Zemlju nije logicno.

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...
Napasti Zemlju nije logicno.

Ma pusti, to ti je vulkanac preobraćen na kršćanstvo. Od takvih ne znaš što možeš očekivati. Iako, ruku na srce, da sam napredna vanzemaljska rasa i da nas gledam odozgo - to bi valjda bilo jedino logično.

Gledam te!
17 godina
protjeran

Mislim da, još od vremena kada se na tv-u mogao gledati Monty Python, nije bilo kvalitetnijeg serijala od ovih sučeljavanja na hrt-u {#}

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
14 godina
neaktivan

Da li bi vi željeli da ste rođeni prije, tamo nekih 1965. kao ostali koji dođu

to iznositi na skoro svaki video nekog starijeg rock band -a, znate ono: I was borned in wrong time i tako...

Pa da li bi vi htjeli biti rođeni prije ili vam je sada lijepše ?

Buzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 18:37 (Games 4 life).
17 godina
protjeran
Games 4 life kaže...

Da li bi vi željeli da ste rođeni prije, tamo nekih 1965. kao ostali koji dođu

to iznositi na skoro svaki video nekog starijeg rock band -a, znate ono: I was borned in wrong time i tako...

Pa da li bi vi htjeli biti rođeni prije ili vam je sada lijepše ?

Mislim da si fulao temu - no, moram reći da se dobro snalaziš za nekoga tko je rođen 1906-e.

''Mulder, toads just fell from the sky!'' ''I guess their parachutes didn't open.''
17 godina
neaktivan

Religiozni epigram u dva katrena

Gle malog Antu posl'je kiše
Pun je misli pa uzdiše
I bijesni što ć' mu Poljana
Uz Kukuriku postat' pederana

Al' nek' se Kukuriku malo skrije
Nestane sve te pederije
Poljana je opet kao prvo
Primitivno malo ostrvo

~~~ PRAVI HRVAT KORISTI CAPS-LOCK ~~~
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 19:14 (i_rambo_plache).
16 godina
protjeran
dedaa kaže...

Da ne spominjem kako rijetko kad vidim da su igralista popunjena, vecinom su prazna, klinci sjede doma i drkaju po facebooku, igricama, pa nitko vise nebi sutnuo loptu vani.

Kad pročitam ovakvo nešto, poželim završiti svoj život.

To je isto kao da kažeš: "Djeca više ne izmišljaju kotače, sjećam se vremena kad bi tata i striko išli u lov, a mi ostali pravili vrčeve s geometrijskom ornamentikom oko vatre".

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
protjeran

Nisam baš aktivan u zadnje vrijeme, pa pitam, jeste li se čudili ovoj reklami?

Poruka je dobra:

Ja sma glavna, na vrhu, vladam sama za svojim cool stolom.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
neaktivan

Evo jednog 'lokalnog'. Nije tako ozbiljan kao prosle teme, ali definitivno zalostan. Probao sam oprati klinca, ali em nije shvatio, em nije jedini koji se ne slaze...

Edit:

ovaj, mislim na klinca... ne smijem se nit' krivim ikad ikoga ako nesto ne zna..

I am falling - to see what's left behind....... I am fallen - to you I must be blind.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 20:58 (Deus ex machina).
14 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Evo jednog 'lokalnog'. Nije tako ozbiljan kao prosle teme, ali definitivno zalostan. Probao sam oprati klinca, ali em nije shvatio, em nije jedini koji se ne slaze...

Nepismen je. Pobogu kakvi su danas ti profesori hrvatskog jezika?!

Katastrofa. Arogantnost ne treba ni spominjati.

Autore koje ignoriram: Tallahasee, Fićo_CoD5, Promatrač, proćerani
17 godina
neaktivan

To ti je ta nova facebook generacija. Pogledaj kakvo je stanje sa ovom SMS generacijom, sad su svi oni odrasli i svako malo se nađu pravopisne i gramatičke greške u medijima.

Kad ova facebook generacija odraste..God help us all!

pr0n lesbians Y U NO EXIST IN RL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

ovaj, mislim na klinca... ne smijem se nit' krivim ikad ikoga ako nesto ne zna..

Ne mislim da je ovaj tip što je kupovao mobitel dobro postupio, ja riječ "root" nisam na glas ni izgovorio, a iskoristio sam je i pročitao dosta puta -više na stranim forumima.

Zna se kako se ponaša prema drugim ljudima kad je u pitanju informatika, kao prema trogodišnjem djetetu, a poslije, ako se primjeti ikakvo znanje ide se na slijedeću razinu.

Ovaj tip što prodaje nije dobro postupio, on je nešta hvalio svoj mobitel od 5k Kuna (i pametovao), umjesto da je odgovorio ovako:

"Jarane, ja mu ne znam ništa, meni je to kao mali televizor, a treba mi mobitel, ti daj koliko misliš da vrijedi", samo što nisam išao u krajnost s nepismenošću.

16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

To ti je ta nova facebook generacija. Pogledaj kakvo je stanje sa ovom SMS generacijom, sad su svi oni odrasli i svako malo se nađu pravopisne i gramatičke greške u medijima.

Trebao si ti vidjeti kako tipka pedesetogodišnji profesor iz moje srednje (predaje meni u gimnaziji) mom tati SMS (rađen mu je projekat).

Nikad nisam vidio nešto takvo.

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
AA-d00d kaže...

Trebao si ti vidjeti kako tipka pedesetogodišnji profesor iz moje srednje (predaje meni u gimnaziji) mom tati SMS (rađen mu je projekat).

Nikad nisam vidio nešto takvo.

Nisi shvatio koga smatram pod "facebook generacijom".

pr0n lesbians Y U NO EXIST IN RL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
Mentalist kaže...

Plaća li muškarac u Hrvatskoj alimentaciju ili može imati beskonačno djece bez troška?

Ne placa, imat cu 40 godina u 5. mjesecu sljedece godine i jos uvijek vodim sud sa "ocem" jer nije htio placat alimentaciju dok sam se ja skolovao (osnovna, srednja i faks)...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Zna se kako se ponaša prema drugim ljudima kad je u pitanju informatika, kao prema trogodišnjem djetetu, a poslije, ako se primjeti ikakvo znanje ide se na slijedeću razinu.

True!

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
17 godina
moderator
Šef kaže...

Barem netko tko ne prica pisdarije ili ko Kukuriku kokodace u prazno i nema konkretnih ideja.

http://www.nacional.hr/clanak/120532/vjeronauk-u-crkve-vatikanski-ugovor-na-reviziju

"Hrvatska prema broju nezaposlenih, umirovljenika prema zaposlenima i preživljavanje mnogih uz kontejner sada u takvoj krizi da je građanstvo u moralnoj, duhovnoj, psihičkoj i zdravstvenoj krizi, a nije dobro da se istovremeno crkvena zdanja oblažu onixom. Za Crkvu bi također bilo bolje da se vjeronauk odvija u crkvama, a ne u školama, jer sada, ustvrdio je, zbog školskog vjeronauka djece i mladih gotovo uopće nema u crkvama, osim za stjecanje sakramenata."

Prvo me iznenadilo i zbunilo ovo podebljano, jer sam uvijek bio dojma da je katolička crkva u prednosti pred drugim religijskim "neprofitnim" udrugama time što ima katolički vjeronauk u školama, no kad sam malo bolje razmislio - ima tu nečeg. Naime, u zadnje vrijeme vjeronauk sve češće drže nekakvi vjeroučitelji, a sve manje (ili uopće?) (ne)časne sestre i lokalni šerifi (svećenici) pa je kvaliteta indoktrinacije pala. Pa si sad ovaj kalkulira da, ako će svećenici i časne sestre indoktrinirati djecu u crkvama, lakše im usaditi svoje religijske ideje. Vjerujem da bi i nakon ukidanja vjeronauka u školama dobar dio djece i dalje nastavio ići na vjeronauk, u crkvu, jer se žele vjenčati u crkvi pa su u osnovi ucijenjeni - ne ideš na vjeronauk, nema sakramenata, nema vjenčanja.

Žalosno je da se umorovljeni svećenik zalaže za poštivanje Ustava, a aktualna premijerka najavljuje da će se pobrinuti da se Ustav nastavi kršiti ako je izaberu na izborima. Koji apsurd. Baš smo banana država.

17 godina

Da banana država - pazi ovo (vezano na nedavno zatvorenu Credo banku): povlaštene banke izvukle novac, građani na čekanju.

I taman kad pomisliš kako je to grozno, vidiš i link sa strane: N. Bečić je bila 'mudrija od drugih' i izvukla milijune. I naravno, nitko više ne pita otkud njoj te informacije, te s kojim ih pravom ona prosljeđuje dalje.

Gledam te!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice