Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.524.856
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Danny_HR kaže...

Hvala bogu pa je stari zavjet i biblija općenito potpuno točan i relevantan pokazatelj povijesnih događaja. :)

Hvala Bogu da nema cvrstih dokaza da nije relevantan niti da je (:

Relation to the original topic decreases with every single post
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

ne guraj mi riječi u usta, i izvoli obrazložiti zašto je takav odnos koji sam opisao bolestan, ne trubi sa stereotipima i predrasudama

Nije prirodan. Nastranu religija

Nije prirodan. U prirodi nema incesta. Uostalom procitaj moj post jos jedan put

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 19:00 (Lazarus Long).
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Potpuno je pogrešno uspoređivati silovanje, zatočeništvo, psihičko i fizičko zlostavljanje sa seksualnom vezom između dvije osobe koje su svjesno pristale na to.

I samoubice svesno "pristupaju" u smrt

18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

u prirodi ima incesta, ne trolaj, zar je nadprirodan, što to nije prirodno?

Lazarus Long kaže...

najčešće pod pritiskom bolesti

Turbo cattolico, peste balcanica - gori ussi winnetou
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 19:03 ((s)izgoreo).
18 godina
Lazarus Long kaže...
...idem u Crkvu, palim svece, molim se na moj nacin a pravdu ostavljam Bogu.

Znas, jednom prilikom sam pricao sa jednim igumenom (staresina manastira Sveti Jovan Bigorski) o tome sto je grijeh. On mi je ovako rekao: "Mi nikada necemo znati sto je grijeh u Bozjim ocima. Nemoj osudivati ljude za svoje postupke vec trudi se da budes savrsen kao sto je tvoj nebesni Otac. Pravdu prepusti Bogu"

Dakle, covjek mi je "ispricao" sustinu krscanske vere.

Ovo se meni čini kao nešto što bi svaki vjernik trebao sam sebi ponoviti prije molitve svaku večer. I upravo zato mi nisu jasni ovi što provode svoje male inkvizicije. Čak i mogu razumjeti Crkvu u svom stavu da ne odobrava homoseksualizam (iako se ne slažem s time da, kako je već puno puta rečeno, za ubojstvo i sl. možeš dobiti odrješenje grijeha, ali za ovo ne - koje licemjerje! - no to ostavljam Crkvi na dušu).

Ono što ne mogu razumjeti je - kako vjernici, u ime Boga za čije puteve i sami kažu da ih ne mogu shvatiti, mogu maltretirati ljude? Yebemu sve, pa jel' se kaže da će grešnici ići u pakao? Jel' se kaže da će biti nagrađeni pravovjerni? Onda pusti Bogu da sudi kako je tko živio (ako stvarno vjeruješ u Raj i Pakao), a ovdje na Zemlji se pobrinite za neke druge stvari, na koje Bog nema utjecaj, nego ih je ostavio nama na volju. Pustite ljude da si kroje zakone, da žive prema njima (ili ne) i da ssnose posljedice u skladu s njima (ili ne). Ali nemojte raditi grijeh pravdajući ga nekom idejom da znate što Bog traži od Vas da Mu napravite na Zemlji. Jer Bog to ne traži od nikoga. Da traži, već bi odavno uzeo stvar u svoje ruke. Na kraju krajeva, što je s onim 'caru carevo, kralju kraljevo'?

Dosta više tiranije, pa zar smo tako malo spoosobni naučiti iz povijesti i vlastitih grešaka?

Gledam te!
18 godina
ihush kaže...
Veliki Brat kaže...
I s te strane imaju potpuno pravo - zar Crkva ima monopol na riječ brak? ..

-na crkveni brak da. Monopol na jedan brak i to je to, osim ako si engleski vladar..

-na svjetovni ne.

-na divlji ili istospolni.. pa nisu za sad zakonski regulirani.

Nisam pitao na brak (ovaj ili onaj), nego na riječ  :P

Upravo na ovo treće i ciljam - građanski brak je tu zbog poreznih obveznika, to je njihovo pravo. Ako država odluči priznati crkveni brak kao ravnopravan građanskom to je OK. Ali u isto vrijeme Crkva inzistira na tome da brak u Zakonu ostane definiran kao zajednica muškarca i žene. Umjetno da umjetnije ne može biti, pogotovo što je HR sekularna država. Crkva tu jednostavno ne bi smjela imati riječ. Da sam gej i da imam para i živaca, za ovo bi tužio državu. Prvo na domaćem sudu (Ustavnom ili već kojem), a zatim i na EU sudu za ljudska prava (jer bi ovu domaću tužbu sigurno izgubio).

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 19:14 (Veliki Brat).
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
pravdu ostavljam Bogu.

Ili je neistina ovo što si napisao, ili si bio neiskren prema bugovcima prihvativši moderiranje.

15 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Ili je neistina ovo što si napisao, ili si bio neiskren prema bugovcima prihvativši moderiranje.

Ili ti pretpostavljas da je neistina ili nisi procitao cijeli post do kraja. I odakle ti znas sto ja osjecam i mislim?

Iznosis previse varijabli

18 godina
neaktivan
apel!

Ljudi, molim vas da promišljate logički o pitanjima o kojima se raspravlja te ostavite po strani svoje afinitete i predrasude, samo tako možemo dobiti donekle objektivan odgovor, a kao rezultat takvog promišljanja (subjektivno) ja sam razvio empatiju te nakon toga i solidarnost, ne zamišljajmo ono čega nema, ostavimo se predrasuda kad govorimo o ljudskim sudbinama

ljudi i njihove osobnosti su neprocjenjive i unikatne, te činjenice te ljudske sudbine, na koje i sami utječemo te nepristrasno razumjevanje pojava u društvu nam moraju po mom mišljenju biti najbitnije kao zajednici ljudi, rezmislimo zašto u stvari osuđujemo ljude

Turbo cattolico, peste balcanica - gori ussi winnetou
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 19:34 ((s)izgoreo).
18 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Ali društvo je s vremenom došlo do nekih normi, do nekih načina življenja koje i priroda prakticira kod drugih vrsta. Koje daju neki red u život. Zašto ih ne poštivati?

Zato što su društvene norme promjenjive (ili bi bar trebale biti). Nije baš da smo dostigli neki apsolutni vrhunac razvoja svih živih bića u svemiru - u redu je razmišljati, zaključivati i mijenjati se, to je sve sastavni dio razvoja. Inače, priroda ne poznaje pojam braka, to je čisto ljudska tvorevina i na nama je da ga krojimo po želji. Zapravo, nekako mi se čini i da je monogamija u prirodi u velikoj manjini, a gdje je tu tek brak...

Gledam te!
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

jedino ispravno, pored svih živih i mrtvih zabrana i moralističkih preseravanja je, a pritom i najveći mogući doseg slobode među ljudima, čini što hoćeš sve dok tvoji akti ne ugrožavaju druge, i to je načelno sva pamet svijeta u međuljudskim odnosima, molim konačno da se razmisli o ovoj ideji i da se ne uzimaju samo dijelovi i glumi kretene po forumu, to je rečeno već milijon puta a glumci uzimaju djelove i vade iz konteksta

.... učesnici koji su punoljetni (dob koja se utvrdila kako bi se utvrdilo psihofizička zrelost), i u krvnom srodstvu, tada ja ne vidim nikakvih zapreka za seksualni odnos...

Po meni, ta "čini što hoćeš dokle tvoji akti ne ugrožavaju druge" je generaliziranje. Za neke stvari vrijedi, ali za neke ne. i dobro je da je tako. odnosno, trebalo bi biti.

Zašto to tako govorim?   Moj susjed koji se seksa sa kozom mene ne ugrožava, on uživa, možda cak i koza uživa   ( znanstveno nije potvrđeno da pati ili da joj smeta, kad već spominješ znanost ), ali jednike   [ u ovom slučaju susjed ] koje izlaze iz prirodno utvrđenih pravila i okvira, dakle ne ljudskih pravila, ne mogu biti prirodno zdrave i normalne za daljni razvoj, ni za sebe ni za društvo. I to je fakat tako. Isto kao što od glupih ljudi možeš očekivati samo glupe stvari, od bolesnih ljudi ne možeš u dugoročno očekivati zdrave i normalne stvari. I to je tako. Bilo riječ o incestu ili homoseksualnosti. I to je tako, što god netko subjektivno rekao. Ovo je objektivno.

Netko je rekao da su norme fiktivne, upitne itd itd.   Ali su potrebne. Zašto? Zato jer su smišljene na temelju prirodnih zakona, ljudske savjesti i ako baš hoćete zdrave pameti ljudi moji. Seksualan odnos roditelja sa djecom, bez obzira je li obostrano pristran , nije normalan ni dobar na kojoj razini razmišljanja. 

Ali kao što rekoh, danas ništa nije sveto.

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

To si sad izmislio ili? Odi upali Nat Geo Wild ili Discovery pa gledaj koliko ga ima.

Lazarus Long kaže...

Da, i?
Ne razumijem povezanost.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
18 godina
...

Bez uvrede, ali registriraj se sa novim accountom na forum. Skoro si me shokala maloprije kad sam te vidio da pises :(

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
18 godina
neaktivan

Pročitao sam posljednjih 20 stranica gdje ste udrobili sve moguće i nemoguće, isforsirali ste temu do krajnjih granica i postaje zamorno čitati, mada ima zanimljivih razmišljanja. {#}

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
18 godina
neaktivan
boxer kaže...

Pročitao sam posljednjih 20 stranica gdje ste udrobili sve moguće i nemoguće, isforsirali ste temu do krajnjih granica i postaje zamorno čitati, mada ima zanimljivih razmišljanja. {#}

Zamorno preskoči, interesantno komentiraj i sve 5.

18 godina
neaktivan
boxer kaže...

Tako je. Ja ostajem na ovu temu kao promatrac i moderator. Nista vise

16 godina
neaktivan

DIY Hero.

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
Netko je rekao da su norme fiktivne, upitne itd itd.   Ali su potrebne. Zašto? Zato jer su smišljene na temelju prirodnih zakona, ljudske savjesti i ako baš hoćete zdrave pameti ljudi moji.

Ne, smišljene su i nametnute ovisno o prikladnosti u danom trenutku. Dobar dio tih društvenih normi nema veze s prirodnim zakonima ni ljudskom savješću, pogotovo ne sa zdravom pameti.

18 godina

Ajmo mi opet o pederima :)

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ali društvo je s vremenom došlo do nekih normi, do nekih načina življenja koje i priroda prakticira kod drugih vrsta. Koje daju neki red u život. Zašto ih ne poštivati?

Zato što su društvene norme promjenjive (ili bi bar trebale biti). Nije baš da smo dostigli neki apsolutni vrhunac razvoja svih živih bića u svemiru - u redu je razmišljati, zaključivati i mijenjati se, to je sve sastavni dio razvoja. Inače, priroda ne poznaje pojam braka, to je čisto ljudska tvorevina i na nama je da ga krojimo po želji. Zapravo, nekako mi se čini i da je monogamija u prirodi u velikoj manjini, a gdje je tu tek brak...

Gledala sam neki fim, nemam pojma koji senilna sam postala u zadnje , u kojem netko kaže   "ali to je tradicija", a ovaj drugi mu odgovoara " ali tradicija je da se vremena mijenjaju i moraju mijenjati". To je potpuno istina i slažem se s tim, da. Ali neke stvari koje drže naše drušvo uređeno i relativno nas razlikuje od životinja   ( ovo nije znanstveno dokazano, ali eto kažem...) je neka vrsta savjesti i želja za redom. Ako je brak takav i monogamija kad već o tome govorimo - takav je s razlogom -   da roditelji ( i kasnije djeca) žive zajedno i brinu jedni za druge u okruženju kakvo e normalno i dobro za razvoj. Prema tome, JA bar mislim, da se neke "norme" ne trebaju mijenjati. Ako tebi paše da ti cura ima još 6 dečki uz tebe, fino, izvoli. Ali nekako sumnjam da bi se najbolje osjećao.....al opet, to je moje mišljenje.

18 godina
neaktivan

Ako tebi paše da ti cura ima još 6 dečki uz tebe, fino, izvoli. Ali nekako sumnjam da bi se najbolje osjećao.....al opet, to je moje mišljenje.

Da si odrasla u nekoj drugoj sredini, drugačije bi razmišljala, jer bi ti bile nametnute drugačije društvene norme.

Jel shvaćaš koliko nisu univerzalne i koliko su zapravo izmišljene i nevažne?

18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
boxer kaže...

Zamorno preskoči, interesantno komentiraj i sve 5.

Teško je izdvojiti zanimljivo, jer je sve žestoko udrobljeno, no zasada po strani da nebi  pocrvenio {#}

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina

Društvo sorry što upadam ali gdje su nam nestali jedni od najviše cjenenih sudjelovatelja ovakvih tema:

-karakteran

Hm, a sad ozbiljno.

-Deus Ex Machina

-Garfield-LŠ

Meni je tema o incestu jako zanimljiva i želio bih čuti njihova razmišljanja o tome.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina

Stvarno ste neki pretjerali.

Prvo vam je homoseksualnost normalna, sada branite i incest.

Mislim stvarno, pod barjakom tolerantonsti i slobode vi si svašta dozvoljavate. Ne čini vama nažao? Pa dobro jesi ti svjestan koje ti gluposti pišeš. Kako on meni ne čini ništa nažao ako me tjera da ga gledam kako se žvali sa mamom. Samo životinja ne bi na to gledala sa gađenjem. Jeste vi svjesni kamo vodi ta vaša sloboda? Ozbiljno sam šokiran glupostima koji ovdje neki od vas pišu i/ili podržavaju.

Jadna vaša djeca, uistinu ih žalim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 19:48 (OriginalEXE).
16 godina
neaktivan

Pitam se imamo li normu za ovakve kretenčine..

Cemetary gates
18 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
  Dobar dio tih društvenih normi nema veze s prirodnim zakonima ni ljudskom savješću, pogotovo ne sa zdravom pameti.

Pa da, i to je istina. I to o nametanju isto - npr nekidan mi je neka baba rekla "sine, pa jel tako da je svakome draže dobit sina nego kćer?". Eto primjera koji ne valja, ali je i dalje aktivan.  Ali ima i oni za koje to tvoje ne vrijedi, po meni primjer ovo o braku - to mislim d aje dobra stvar.  

Zato sam i napisala - sve stvari se trebaju gledati individualno. Ne generalizirati i reci da sve ne valja.

tnakir kaže...
Bez uvrede, ali registriraj se sa novim accountom na forum. Skoro si me shokala maloprije kad sam te vidio da pises :(

Sve ok, zašto bih se uvrijedila. :) Ali ne bih...imam svojih razloga.....Ako mi baš netko naredi da to moram napraviti, a ne vidim zašto bi, fina sam, pristojna, nikog ne vrijeđam....i ako ne budem imala izbora, onda hoću. Ali ne bih.....Ne očekujem da shvatiš, ali eto....sorry radi šoka, nije namjerno <3

15 godina
OriginalEXE kaže...

Stvarno ste neki pretjerali.

Prvo vam je homoseksualnost normalna, sada branite i incest.

Mislim stvarno, pod barjakom tolerantonsti i slobode vi si svašta dozvoljavate. Ne čini vama nažao? Pa dobro jesi ti svjestan koje ti gluposti pišeš. Kako on meni ne čini ništa nažao ako me tjera da ga gledam kako se žvali sa mamom. Samo životinja ne bi na to gledala sa gađenjem. Jeste vi svjesni kamo vodi ta vaša sloboda? Ozbiljno sam šokiran glupostima koji ovdje neki od vas pišu i/ili podržavaju.

Jadna vaša djeca, uistinu ih žalim.

Moje mišljenje o incestu.. Pa neznam. Ne postoji (isto kao kod homoseksualnosti) da se definira da je to "ne-normalno". Ali uvijek postoje ljudi kojima se nešto gadi, to je normalno i tako ce uvijek biti. Slažem se sa izgorjelim većinom što je napisao. Neznam, evo da ti pravo kažem nisam dovoljno kompetitivan u temu da se upuštam pa radije ne pišem ništa nego podjelim tu i tamo koji TU/TD. A bezobrazno ih je dijeltii ako ne obrazložiš zašto si ih dao.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
17 godina
neaktivan

Ok, pročitao sam postove od zadnjeg logiranja u 3h.

Složio bih se s postom (s)izgoreo, oko incesta, da ukoliko djeca ne nastaju da tu nema (nikome) štete. Dakle, dvoje odraslih ljudi u svojevoljnoj vezi, vole se i na ulici, da ih neznaš, ne bi ništa ni primjetio čudno.

E sad. Svatko normalan bi osudio incest. I ja ga osuđujem. Zato mi je muka vidjeti da neki odobravaju incest kao normalan, samo zato da mogu i homosexualnost prodati kao normalnu.

Riječ "incest" i "homoseksualnost". Čemu ih uopće upotrebljavati i označavati nekog, tko je prema vama "sasvim normalan". Ako je nešto normalno, onda je normalno i za normalne stvari nemamo termine. It is as it is.

Društvene norme su stare tisućama godina, i nisu donešene bez razloga. I sasvim mi je drago i ugodno da u tom društvu živim. Uređen društvenim normama.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
18 godina
neaktivan

E, a kaj recimo, otac i sin su sami, dakle, roditelji su se rastali. I sad, stari nađe žensku koja ima kćer istih godina kao i njegov sin i ta kćerka i taj sin se zaljube. Dakle i stari i ženska su zaljubljeni i sin i ta kćer njezina su zaljubljeni (ili bilo koja druga kombinacija - stari ima kćer, ženska sina, svejedno). I kaj sad? Kak se to gleda? Ak se stari i ta ženska ožene, onda će ona postati maćeha sinu tog lika, a on očuh kćeri te ženske, drugim riječima ta cura i taj dečko će bit kaj, neka polubraća..? Jel i to onda incest? Strogo gledajući, nisu u krvnom srodstvu, ali su ipak obitelj, pa bi to bio incest. No, situacija je fakat glupa, da se roditelji nisu skompali, postoji vjerojatnost da bi se ta djeca negdje vani upoznala i završila zajedno (i obrnuto). No, eto situacija je takva kakva je, hipotetska. Kaj sad?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice