Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.525.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...
Trebali su je bacit negdi u more posred Brackog kanala :)

ma nisam za baš radikalna rješenja, ali ovo mi izgleda kao stav:"pili me bočka, bitno da ja prošetam bijeli kompletić, šešir i broš. što je izgorilo, izgorilo je."

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
18 godina
tnakir kaže...

http://www.24sata.hr/sokantno/pronasla-oca-nakon-20-godina-ceka-ih-zatvor-jer-su-se-seksali-228184

Wtf!? Zar se mogu naci dvoje jednako munjenih i napraviti ovo!? Razumio bih da je jedno od ovo dvoje bolesno i da je spremno napraviti ovakvu gadariju, ali oboje!?!?! 

A kaj sad pak ti opet brije Tnakir?

Zadrtost do krajnjih granica i licemjernost.

Pa ako se oni vole zasto ne bi konzumirali svoju ljubav, ha?

To vrijedi samo za homoseksualce?

Reci mi, osim zaceca (mogu i incestoidni ljudi posvajati djecu isto kao i homoseksualci) sto je tocno krivo kod incesta, a da je pravo kod homoseksualaca?

Tko si ti da im uskracujes ljubav i zasto je ovo bolesno a homoseksualnost nije?

Sam sebi si dokazo da seruckas te da svoje misljenje baziras na trendovima, sto mi se gadi.

Mozete sami sebe zavaravati da je ovo nekako drugacije od homoseksualnosti, ali je u nacelu isto. Sve su to seksualne sklonosti koje ne spadaju u neke drustvene norme, iako se homoseksualnost pocela uvlaciti u te norme a incest nije, iako mi nema smisla zabranjivati incest ako je homoseksualnost sasvim normalna stvar i zakonom zasticena stvar.

Sto se tice zaceca, ljudi koji prakticiraju incest takoder mogu rijesiti problem potomstva kao i homoseksualci, pa cak imaju i opciju vise.

Mogu posvojiti dijete, a mogu koristiti kontracepciju te u krajnjem slucaju abortus.

Problem?

Edit: I naravno, u duhu homoseksualne diskusije, moramo prozivati dezurno bolesne. U ovom slucaju, ti si tnakir bolestan i patis od incestofobije.

Takoder si zadrt i primitivan te siris mrznju.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 15:53 (Psiho246).
16 godina
neaktivan

Danny kaže da nikoga ne ugrožava, ne znam šta je pod tim mislio, šta su trebali pobit pola grada ili uran dilati? Naravno da ne ugrožava nikoga osim sustava vrijednosti i sve moguće zakone koji su do sada na snazi, prvo o incestu, društvene norme neću ni spominjati.

Sloboda je što uopće? Potpuno ste otišli u qurac drugovi, bez ljutnje. Razbacujete se nekim nasilnim liberalizmom, protivnike odmah nazivate homofobima ili fašistima, što je u mom slučaju konkretno toliko smiješno da se glupo tome i smijati, a u biti ste jedini fašisti vi, jer pod parolama slobode zagovarate nešto toliko odvratno, da to pas maslom ne bi pojeo.

Ustvari čekaj, s čim to izjednačiti?! S Mandelom jbt, Ghandhijem, mislim šta je slijedeće? Sve je to sloboda, i kad ćaća prasne kćer i ujebe joj dite, i kad se ovaj bori 50g u ćuzi protiv apertheida kako li se već piše.

Tripujete žešće, najbolje da srušimo sve norme, sve zakone i društveno prihvatljivo ponašanje u ime slobode, nek se fuka svak sa svakim, Vuco je zveknuo kozu jbga, jel i to sloboda? Nekrofili šajbaju mrtvace, i to je sloboda? Pedofili djecu..sloboda.

Dozvolimo konzumaciju ljubavi svima, ja se slažem. Izvolite,samo naprijed..

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
tnakir kaže...

http://www.24sata.hr/sokantno/pronasla-oca-nakon-20-godina-ceka-ih-zatvor-jer-su-se-seksali-228184

Wtf!? Zar se mogu naci dvoje jednako munjenih i napraviti ovo!? Razumio bih da je jedno od ovo dvoje bolesno i da je spremno napraviti ovakvu gadariju, ali oboje!?!?! 

A kaj sad pak ti opet brije Tnakir?

Zadrtost do krajnjih granica i licemjernost.

Reci mi, osim zaceca (mogu i incestoidni ljudi posvajati djecu isto kao i homoseksualci) sto je tocno krivo kod incesta, a da je pravo kod homoseksualaca?

Tko si ti da im uskracujes ljubav i zasto je ovo bolesno a homoseksualnost nije?

Sam sebi si dokazo da seruckas te da svoje misljenje baziras na trendovima, sto mi se gadi.

Mozete sami sebe zavaravati da je ovo nekako drugacije od homoseksualnosti, ali je u nacelu isto. Sve su to seksualne sklonosti koje ne spadaju u neke drustvene norme, iako se homoseksualnost pocela uvlaciti u te norme a incest nije, iako mi nema smisla zabranjivati incest ako je homoseksualnost sasvim normalna stvar i zakonom zasticena stvar.

Sto se tice zaceca, ljudi koji prakticiraju incest takoder mogu rijesiti problem potomstva kao i homoseksualci, pa cak imaju i opciju vise.

Mogu posvojiti dijete, a mogu koristiti kontracepciju te u krajnjem slucaju abortus.

Problem?

Edit: I naravno, u duhu homoseksualne diskusije, moramo prozivati dezurno bolesne. U ovom slucaju, ti si tnakir bolestan i patis od incestofobije.

Takoder si zadrt i primitivan te siris mrznju.

On je možda bolestan, ali nisi ni ti daleko od tableta sa izjednačavanjem incesta sa homoseksualnosti. Mogao bi i ti lijek popiti, preskakanje je štetno.

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

On je možda bolestan, ali nisi ni ti daleko od tableta sa izjednačavanjem incesta sa homoseksualnosti. Mogao bi i ti lijek popiti, preskakanje je štetno.

Sjajan argument, sjajan! {#}

A ti si kaj? Komentator? Steta sto nemas cega pametnog za reci.

Edit: Zapravo, objasni mi meni ludaku.

Druga, tj. liberalna strana koristi argumente kao sto su da je homoseksualizam prisutan u prirodi, sto vrijedi i za incest.

Govore kako je ljubav stvar koja prelazi granice spolnosti, ne razumijem zasto onda ne bi presla i obiteljske granice. Ako se vole zasto nije u redu? Oboje su punoljetni. Nema silovanja ili prisile.

Ne vidim gdje je problem?

Kazu da su to sve norme postavljene od crkve, to oko slobodne seksualnosti, ono-ovo. A sta? Po tebi isto ne vrijedi kod incesta?

Molim te upotrijebi mozak tu i tamo, a nemoj samo tupo postati bez da uopce proctas sto si napisao.

Ako smatras da nesto od mojih tocaka ne stoji, slobodno demantiraj.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 16:35 (Psiho246).
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
thedream kaže...

Ma joj daj čovječe pročitaj se. To je sve šta ti mogu reći, ako stvarno vjeruješ u ta sranja koja pišeš onda ti je nadimak potpuno adekvatan. Ako si ti psiho uostalom, ne znam zašto bi to svi ostali morali prihvatiti, onda si stvarno luđi od qurca ako u to vjeruješ.

Nit ti lupam TD-ove, kao neki balonja, ne mogu te shvatiti jednostavno. A to nije iz razloga što sam glup, destruktivan ili ograničen, već iz prostog razloga što lupetaš sve u 16 nekom liberalnom propagandom a ustvari si kao prvo nepristojan, kao drugo neozbiljan, a kao treće praviš se previše pametan.

Ne impresioniraju me ni epic fail slikice ni neki teroristički liberalizam. Budi slobodan, poševi si kćer. Samo odfakaj od ljudi koji ne razmišljaju kao ti, sa takvim stavom.

I zdravo. Naravno, NHF, slobodni smo, baljezgamo po istoj temi istog foruma. Ne znam te i ne pišem da ti uvrijedim lik i djelo. Isključivo koristim reply kao instrument neslaganja s tvojim razmišljanjima. Da ne bi bilo gle ovog debsona ograničenog.

Ne slažemo se, zdravo. Ne znam čemu vrijeđanje tnakira ili bilo koga trećeg, nisam mu ja advokat, bez brige, jbe mi se i za tebe i za njega. Ali vrijeđati se nećemo postavljanjem dijagnoza o nekakvim bolestima i slično, ja sam tebi pripisao tablete, vidiš licemjerja.

Šta sam ja ? Dražen drago mi je. Ti si?

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Pa nemoj tako. Iako se ne slažem s njime, vidim poantu i {mislim da} shvaćam što misli reć. I dobro pitanje je postavio. Što je to sloboda? Da li je sve što ja radim a ne šteti drugome (tu se može navest i imovina, životinje, priroda itd) ispravno.

I naravno nije ok nekog prozivat nacistom ili fašistom jer mu se ne sviđa incest.

Ali poanta je u tome da niti incestnici ni pederi nikako ne ugrožavaju nečiji moralni poredak niti štete ikom oko sebe.(Jedino nisam siguran kaj ak u incestnom odnosu netko zatrudni pa to dijete ispadne bolesno. Al sam sex ko sex nije štetan nikom pa ne vidim zašto bi nekog smetalo. Pretpostavljam da ima ljudi i u tvom susjedstvo koji se ševe s kćerima il sinovima pa nisi umro od toga nit ti je neko dao otkaz. Tako i za pedere. Ima ih na iljade i koliko znam nikom nisu nanijeli nikakvu štetu.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
thedream kaže...
Psiho246 kaže...
thedream kaže...

Ma joj daj čovječe pročitaj se. To je sve šta ti mogu reći, ako stvarno vjeruješ u ta sranja koja pišeš onda ti je nadimak potpuno adekvatan. Ako si ti psiho uostalom, ne znam zašto bi to svi ostali morali prihvatiti, onda si stvarno luđi od qurca ako u to vjeruješ.

Nit ti lupam TD-ove, kao neki balonja, ne mogu te shvatiti jednostavno. A to nije iz razloga što sam glup, destruktivan ili ograničen, već iz prostog razloga što lupetaš sve u 16 nekom liberalnom propagandom a ustvari si kao prvo nepristojan, kao drugo neozbiljan, a kao treće praviš se previše pametan.

Ne impresioniraju me ni epic fail slikice ni neki teroristički liberalizam. Budi slobodan, poševi si kćer. Samo odfakaj od ljudi koji ne razmišljaju kao ti, sa takvim stavom.

I zdravo. Naravno, NHF, slobodni smo, baljezgamo po istoj temi istog foruma. Ne znam te i ne pišem da ti uvrijedim lik i djelo. Isključivo koristim reply kao instrument neslaganja s tvojim razmišljanjima. Da ne bi bilo gle ovog debsona ograničenog.

Ne slažemo se, zdravo. Ne znam čemu vrijeđanje tnakira ili bilo koga trećeg, nisam mu ja advokat, bez brige, jbe mi se i za tebe i za njega. Ali vrijeđati se nećemo postavljanjem dijagnoza o nekakvim bolestima i slično, ja sam tebi pripisao tablete, vidiš licemjerja.

To uopce nije moj stav, da znas citati to bi znao.

Ja nema di odfakati da to i je moj stav jer imam pravo na misljenje te mi ti to pravo ne mozes i zakonski ne smijes zabraniti.

Sve isto kao i sa homoseksualizmom.

Ako to ne razumijes, ocito razina tvojeg intelekta nije adekvatna za shvacanje istoga.

Ja nemam namjeru raspravljati sa zidom, te ja ne "vjerujem", kako ti kazes, u to nego se koristim argumentima, a ne pisanjem nebuloza.

To sto je tebi potrebno objasnjavati neki post po 7 puta, nije moj problem.

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Možda sam ja psiho jbga, ne znam. Kažem još jednom, ispričavam se za sve izrečeno i shvaćeno na osobnoj razini kako psihu konkretno tako i ostalima.

Možda ja nešto brijem, jel..

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
thedream kaže...
Psiho246 kaže...
thedream kaže...

To uopce nije moj stav, da znas citati to bi znao.

Ja nema di odfakati da to i je moj stav jer imam pravo na misljenje te mi ti to pravo ne mozes i zakonski ne smijes zabraniti.

Sve isto kao i sa homoseksualizmom.

Ako to ne razumijes, ocito razina tvojeg intelekta nije adekvatna za shvacanje istoga.

Ja nemam namjeru raspravljati sa zidom, te ja ne "vjerujem", kako ti kazes, u to nego se koristim argumentima, a ne pisanjem nebuloza.

To sto je tebi potrebno objasnjavati neki post po 7 puta, nije moj problem.

Tvoje mišljenje ti je jedini argument? Vješto, nema šta. Odustajem. A tebi predlažem da razinu rasprave zadržiš na jednoj adekvatnoj visini, a moj intelekt na jednoj drugoj nizini,visini, kako god ga shvaćao.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 16:48 (thedream).
18 godina
Psiho246 kaže...
tnakir kaže...

thedream kaže...

Danny kaže da nikoga ne ugrožava, ne znam šta je pod tim mislio, šta su trebali pobit pola grada ili uran dilati? Naravno da ne ugrožava nikoga osim sustava vrijednosti i sve moguće zakone koji su do sada na snazi, prvo o incestu, društvene norme neću ni spominjati.

Sloboda je što uopće? Potpuno ste otišli u qurac drugovi, bez ljutnje.

S jedne strane nemam problem kad ljudi uspoređuju stvari, jer između svega možeš naći kakvu-takvu  paralelu, ali ove gluposti s pedofilijom i incestom mi stvarno nisu jasne. Samo čekam nekog forumskog don Kaćunka da povuče paralelu između ovo dvoje i seksa općenito, pa ustanovi da se seks jednostavno ne smije prakticirati. Slažem se u potpunosti s Dannyem kad pita što je konkretno problem u takvoj vezi, samo mi nije jasno zašto se nitko ne potrudi reći nešto konstruktivno, nego se melje bez veze, reda ili smisla...

Meni se čini da se tu radi o potpuno drugom sustavu vrijednosti, kao što Dream kaže. Pa odnos roditelja i djeteta je potpuno različit, a utjecaj roditelja na dijete toliki da bi jednostavno bilo previše sranja čak i da nekom bolesnom igrom sudbine se spoje brat i sestra ili otac i kćer (ili neka deseta kombinacija), a da ne znaju da su u krvnom srodstvu (pa kasnije saznaju). Bez zabrane incesta roditelji bi imali potpuno odriješene ruke u usmjeravanju djece prema zadovljavanju vlastitih maštarija - nešto čemu odnos dva geja nije niti približno sličan.

Gledam te!
16 godina
neaktivan

Ma apsolutno se slažem sa vbratom.

Cemetary gates
18 godina
thedream kaže...

Tvoje mišljenje ti je jedini argument? Vješto, nema šta. Odustajem. A tebi predlažem da razinu rasprave zadržiš na jednoj adekvatnoj visini, a moj intelekt na jednoj drugoj nizini,visini, kako god ga shvaćao.

Ako smo jedan za drugoga debili, i ne moramo ljubav javno obznanjivati, iako je i to poanta te tvoje - slobode. Ok, volim te i za mene si debil. Agreed?

Ne to mi nije argument.

Uopce nemam neko crvsto misljenje kod pitanja incesta niti se bavim time.

Samo kazem, ako jedna pravila vrijede za homoseksualce nema logike da sasvim druga pravila vrijedi za incest, ako nema dobrog temelja na cemu bi se uskratila prava incestoidnim parovima, ista prava koja uzivaju homoseksualci.

Jedini je argument bio mogucnost bolesnog potomstva, ali sam taj argument u startu pobio sa mogucnoscu koristenja kontracepcije kod seksa, abortusom te posvajanjem djece.

Ako se dvoje odrasle osobe odluce voljeti, kako nalazu homoseksualci, a i ja, zasto bi im se zabranilo da se vole? Oboje svjesno stupaju u tu vezu i ne znam zasto se jedne ne bi smjelo diskriminirati, a druge da.

Nema mi to logike.

To uopce nije vezano za moj stav, vec mi jednostavno ne zvuci pravedno niti logicno.

Edit: Ti kao da ne shvacas da je incest samo taboo tema kojom se ljudi odbijaju baviti, jednako kao sto se nekada nije bavilo pitanjem homoseksualnosti.

Ja nemam nikakvu namjeru nesto posebnog raditi sa svojom kceri (nemam djecu) kako si to ti nalagao, jer sam najobicniji heteroseksualac koji nema nikakvih sklonosti prema obitelji te mi se osobno takva ideja cini odbojnom, ali tko sam ja da sudim netkome kome to nije odbojno?

Zapravo odustajem od ove teme, jer ne podrzavam incest, samo povlacim par paralela. Ne mislim biti nekakav vitez incesta.

Ali takoder, u mojoj (bolesnoj) glavi su oni izjednaceni sa homoseksualcima, tj. nemam nista protiv tih ljudi ali mislim da tu nesto nije u redu, da ne koristim od mbakse zabranjene rijeci. {#}

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 16:53 (Psiho246).
16 godina
neaktivan

Nije mi to to. U mojoj glavi nije isto. Tko misli da je, slobodno.

Cemetary gates
18 godina

Psiho... vidjeti dva muskarca kako se bale (iskreno, i meni je gadljiv seks izmedju dva muskarca) mi ne smeta. S tim da mi je degutantno gledat dva muskarca, dvije zene, muskarca i zenu kako se zvale na javnom mjestu. Ja imam curu i ne guram joj jezik u grlo na javnom mjestu jer mislim da to nije kulturno i da se drugim ljudima to ne gleda, isto kao sto se meni ne gleda nekog drugog kako se bali.

Ali zamisliti seks brata i sestra, oca i kceri, sina i majke mi jednostavno dize zeludac. Jebiga, takav mi je sklop u glavi, sto ja tu mogu. Na incest gledam kao nesto odvratno i pogresno jer kad sam procitao onaj clanak htio sam se staviti u njihovu kozu - NEMA SANSE!

Do kada vi to meni mislite tolerirat?
16 godina
protjeran
magicmist kaže...
 ne znam samo otkud joj snaga za osmijeh kad je dolazila na spaljeni otok.

Sad napokon imamo dokaz da vlada vodi politiku spaljene zemlje! 

Pogled bika iz vagona; odjeca - za kraljevsko vjencanje; mjesto - mjesec Brac; bros - kameni oblutak - sve vrlo primjereno i kao uvjek na mjestu..... kakav bros stavi kad ide na wc kakat? 

Brutal Truth \m/
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 17:04 (Tallahasee).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Upravo taj sustav vrijednosti i društvene norme su ono što je za mene neprihvatljivo. Prije svega jer pod krinkom nekog ugodnog života za sve zapravo ograničava slobodu svakog pojedinca u društvu, nekom više, nekom manje.

Jedine prihvatljive društvene norme, za mene, su one koje ne ograničavaju slobodu pojedinca na nikoji mogući način.

Nisu trebali pobit pola grada, ni dilati uran. Poanta je da njihov odnos ne utječe na nikoga osim na njih same - to je ono bitno.

thedream kaže...
Tripujete žešće, najbolje da srušimo sve norme, sve zakone i društveno prihvatljivo ponašanje u ime slobode, nek se fuka svak sa svakim, Vuco je zveknuo kozu jbga, jel i to sloboda? Nekrofili šajbaju mrtvace, i to je sloboda? Pedofili djecu..sloboda.

Svaki primjer koji si u ovoj rečenici dao je neprimjeren za ovu raspravu, budući da se ni u jednom slučaju ne radi o odnosu dvije odrasle, razumne osobe koje znaju što rade.

ivan dragi kaže...

Pa nemoj tako. Iako se ne slažem s njime, vidim poantu i {mislim da} shvaćam što misli reć. I dobro pitanje je postavio. Što je to sloboda? Da li je sve što ja radim a ne šteti drugome (tu se može navest i imovina, životinje, priroda itd) ispravno.

...

Ali poanta je u tome da niti incestnici ni pederi nikako ne ugrožavaju nečiji moralni poredak niti štete ikom oko sebe.(Jedino nisam siguran kaj ak u incestnom odnosu netko zatrudni pa to dijete ispadne bolesno. Al sam sex ko sex nije štetan nikom pa ne vidim zašto bi nekog smetalo. Pretpostavljam da ima ljudi i u tvom susjedstvo koji se ševe s kćerima il sinovima pa nisi umro od toga nit ti je neko dao otkaz. Tako i za pedere. Ima ih na iljade i koliko znam nikom nisu nanijeli nikakvu štetu.

Upravo tako, to je glavno pitanje u cijeloj priči.

Osobno smatram da bi sve što ni na koji način ne šteti tvojoj okolini apsolutno ispravno, nitko nema pravo reći da nije - pogotovo ne "društvene norme" koje su same po sebi imaginarne i nametnute svakom od nas od rođenja, bez da se čovjek zapravo zapita što one predstavljaju i jesu li kao takve dobre za društvo.

Veliki Brat kaže...

Bez zabrane incesta roditelji bi imali potpuno odriješene ruke u usmjeravanju djece prema zadovljavanju vlastitih maštarija - nešto čemu odnos dva geja nije niti približno sličan.

Da, ovo je nešto o čemu nisam razmišljao. Nije mi zapravo bilo ni na kraj pameti i to je možda jedan od jedinih objektivnih argumenata za zabranu ovoga. Hvala na heads upu.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina
ivan dragi kaže...
Psiho246 kaže...

I naravno nije ok nekog prozivat nacistom ili fašistom jer mu se ne sviđa incest.

-slažem se s gornjim txtom.

-osim jedne sitnice koja nedostaje, brak. Crkveni brak naravno ne dolazi u obzir. Dali je to ono što gayevima nedostaje? Jer najviše je na kritici crkva.

-nek rade što hoće, sve dok ne krše pozitivne propise-zakone.

Sadašnji zakon ne poznaje brak istospolnih, zajednica je nešto drugo, može biti i seoska zadruga... no zašto bi se to naziovalo brak?

S tim povezano i potomstvo ili usvajanje..

-referendum po tom pitanju, ja glasam ne.

Jesam li fašist ili neki zadrti dinarid?

Do tad (promjene zakona) gayevi nemaju pravo na brak. Zakoni se donose u Saboru, ne na ulici.

- Što nije jasno?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
tnakir kaže...

Psiho... vidjeti dva muskarca kako se bale (iskreno, i meni je gadljiv seks izmedju dva muskarca) mi ne smeta. S tim da mi je degutantno gledat dva muskarca, dvije zene, muskarca i zenu kako se zvale na javnom mjestu. Ja imam curu i ne guram joj jezik u grlo na javnom mjestu jer mislim da to nije kulturno i da se drugim ljudima to ne gleda, isto kao sto se meni ne gleda nekog drugog kako se bali.

Ali zamisliti seks brata i sestra, oca i kceri, sina i majke mi jednostavno dize zeludac. Jebiga, takav mi je sklop u glavi, sto ja tu mogu. Na incest gledam kao nesto odvratno i pogresno jer kad sam procitao onaj clanak htio sam se staviti u njihovu kozu - NEMA SANSE!

E vidis, kada ti je nesto odvratno i bolesno bez da imas razlog, to se zove fobija.

Incestofobija da budem tocan, sada se barem mozes poistovjetiti sa homofobima.

Znaci iracionalan strah od necega. {#}

Nemoj se uvrijediti jer mi to nije bio cilj, samo kazem i opet povlacim paralelu. {#} {#}

- Psiho246
18 godina
ihush kaže...
brak. Crkveni brak naravno ne dolazi u obzir. Dali je to ono što gayevima nedostaje? Jer najviše je na kritici crkva.

Sadašnji zakon ne poznaje brak istospolnih, zajednica je nešto drugo, može biti i seoska zadruga... no zašto bi se to naziovalo brak?

Do tad (promjene zakona) gayevi nemaju pravo na brak. Zakoni se donose u Saboru, ne na ulici.

- Što nije jasno?

Ma to (i još tonu takvih stvari) nije i ne može biti referendumsko pitanje. Pa nisu ljudi sociolozi, da im možeš tako nešto nabiti na leđa. Još malo pa će se ići na referendum s izborom koje je pravilno liječenje za osobu sa simptomima: nadražajni suhi kašalj, zviždanje pri disanju, suzenje očiju i crni nokat na palcu.

Te stvari treba riješiti struka, a struka je u ovoj temi zapravo jednoglasna - problem je što se struku ne pita kad se donose zakoni, ili su političke igre prevelike (odn. nečiji su interesi prejaki). Da, treba donijeti zakon koji će gej osobama omogućiti sklapanje zajednice s istim pravom kao i brak. Hoće li se to zvati brakom ili nekako treće meni je osobno (kao nekome tko nije gej) sasvim svejedno, ali koliko kužim gejeve, njima nije.

I s te strane imaju potpuno pravo - zar Crkva ima monopol na riječ brak? Da ju nije možda patentirala? Kvragu, ako je država sekularna i ako postoji zakon koji definira bračnu zajednicu, onda je ta definicija pravna i svjetovna, ne crkvena i religiozna i nema tu Crkva što reći. Neka slobodno ekskomuniciraju vjernike iz svojih redova, nitko ih ne traži crkveno vjenčanje gej osoba, ali da na brak imaju svako moralno pravo - imaju. I iskreno, meni je osobno strašno što ovako nešto uopće moram pisati, pa to je bilo kome s imalo empatije jasno ko dan!

Gledam te!
18 godina
Psiho246 kaže...
E vidis, kada ti je nesto odvratno i bolesno bez da imas razlog, to se zove fobija.

Incestofobija da budem tocan, sada se barem mozes poistovjetiti sa homofobima.

Znaci iracionalan strah od necega. {#}

Nemoj se uvrijediti jer mi to nije bio cilj, samo kazem i opet povlacim paralelu. {#} {#}

Ne povlačiš paralelu, nego tjeraš mak na konac - iako ti je dan sasvim razumljiv i racionalan stav zašto bi incest trebao biti zabranjen, ti i dalje tupiš po svom, samo da bi istjerao do kraja svoju ideju kako su homići nenormalni. Prvo su bili pedofili, pa ti je rečeno gdje su razlike. Sada je incest, i opet ti je rečeno zašto to nije isto. Čekam sljedeću paralelu - vidi gle, pa ženske nose ženski donji veš, muški nose muški. Marko i Žarko obojica nose muški donji veš. Ako je tome tako, a oni s muškim donjim vešem uredno natežu one s ženskim donjim vešem, onda mora da je nenormalno da netko s muškim donjim vešem nateže nekoga s muškim donjim vešem!

Ti nisi homofob, ti si latentni homoseksualac. Daj si više nađi dečka i prestani nas sve ovdje maltretirati...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 17:32 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
 -slažem se s gornjim txtom.

-osim jedne sitnice koja nedostaje, brak. Crkveni brak naravno ne dolazi u obzir. Dali je to ono što gayevima nedostaje? Jer najviše je na kritici crkva.

- Što nije jasno?

Aj da pokušamo konstruktivno vidjet u čemu je problem. Pošto smo već 30 puta sve rekli što mislimo pa da opet nejdemo u krug.

Znamo da je trenutni stav crkve da pederi nesmiju sklapat crkvene brakove. To je jasno svima. I nije fer povlačit paralele s vješticama i hereticima. No postoji li mogućnost da Crkva u ovom konkretnom slučaju griješi? Smatraš li, kao vjernik (pretpostavljam) da bi njihov brak ugrozio tvoju vjeru, dogmu, tebe.

Problem nije u tome što oni krše neke propise. U kini jedu pse, u mongoliji krste šišmiše, aboriđini levitiraju za punog mjeseca, žene bušmana i hotentota hodaju u toplessu gotovo čitav život dok njihovi muškarci svakodnevno pokazuju muškost ispod marame.

Dakle nezahvalno je reć da svojim brakom krše neke pozitivne propise i norme. Crkva nije institucija koja bi trebala nametati neke norme, propise ili zakone. Ona može biti vjerska institucija i mjesto u kojem netko njeguje svoju vjeru. No nikako nesmije biti represivni organ. Postoji policija, sudstvo, zakoni itd. Država je ta koja bi trebala upaliti zeleno svjetlo brakovima posvajanju itd a ne crkva. A svjedoci smo da Crkva ucjenjuje (što kroz narod-glasače što kroz lobije) državu po pitanju mnogih zakona. (umjetna polodnja itd)

Problem vidim u diskriminaciji. Peder nesmije biti katolik. Isto kao da kažeš da crnac nesmije biti purger, ili da židov nesmije navijat za Slaven Belupo.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
neaktivan

Jao,jao, pročitala sam tonu komentara u vezi onog linka oca i kćeri, i gayeja itd itd , kad bih sve išla citirati što želim ne bi ikad bilo kraja. :P

Ali evo moje skromno mišljenje.....

Ja sam isto ZA "dopuštanje" nekih stvari ljudima koje ne ugrožavaju tuđe...postojanje. Drugim riječima dok se to mene ne tice i dok mene nitko ni na što ne prisiljava, eto ga tamo, u svojoj kuci nek radi što želi.   točnije time mislim na gay populaciju. Što bi mene trebalo biti briga što dva homića rade doma u svojoj sobi....kuhinji ili gdje već?   Ali da mi lijepe plakate ispred vrata tipa "I ovo je ljubav" i paradiraju ispod prozora ( i to najčešće oni ekstremni primjerci kojima je više u interesu nabiti nekome rogove ) to...nije potebno. Ako će se držati za ruke po putu i ljubiti u parku, ulici trgu...jbg pravo svakoga je da sam odluci tko će ga privlačiti. zašto bih ga gađala kamenom? eto ga tamo. ja to neću i gotovo. druga sad stvar što ih neki ljudi ne prihvacaju pa se oni bune. imaju pravo na to.

Ali brak i djeca, to mi je već neka druga stvar.....Da, treba se imati sloboda. Ali neke društvene norme, volio ih netko ili ne, postoje....i složit ćete se da je dobro da postoje. Da ih nema svatko bi radio što hoće. Ako je brak zajednica muškarca i žene, i tako je zamišljena da bude. Onda je to tako. Zašto to ne poštovati? homići će reci da bi i oni to htjeli jer je to i njihova sloboda izbora. Da. I reci će tko kaže da će "njihovo" dijete rasti zakinuto za nešto ili u lošoj okolini, pa ima i strejt ljudi koji su bolesnici, ostavljaju djecu, zlostavljaju itd? Da.   Ali društvo je s vremenom došlo do nekih normi, do nekih načina življenja koje i priroda prakticira kod drugih vrsta. Koje daju neki red u život. Zašto ih ne poštivati?

A ovo o ocu i kćeri. Meni osobno je bolesno. Gdje ima toga u prirodnom svijetu da roditelj bilo koje vrste naskaće na potomka???   1. niti je zdravo radi reprodukcije   2. niti postoji zdrav odnos roditelja i djeteta kakav treba biti, jer roditelj je taj koji te odgaja i sprema nekako za život s nekim drugim ljudima u konačnici   3.   život ti se svodi na što? seksanje?   pa to je mogao i s bilo kim drugim, ne sa kćeri :@   A osim toga, koliko vidim u tom tekstu, i sama kćer kaže da ne zna kako se to dogodilo i zašto i da ne želi više imati veze s njim. dakle...... :@

Sve u svemu -   neke granice moraju postojati, ugrožavalo to druge ili ne. Nije bitno ugorožava li mene seks susjeda sa kozom u njegovom stanu...ali to je i subjektivno i objektivno bolestan um, jer niti je prirodno niti zdravo. to su bolesne jedinke koje ne prate objektinu prirodnu zamišljenu konstrukciju. ne možemo sve svesti na "dok nekog ne ugrožava ok je "...NIJE ok. Nekih pravila mora biti.   uglavnom, danas ništa nije sveto. to je tužno.

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
18 godina
neaktivan

prvo, ona kršćanska ne valja, ono što ne želiš sebi ne čini drugome

zašto ne valja, zato jer ljudi ima različitih i svatko ima svoje prohtjeve, logika ne valja, primjer, sm odnos iz stanovišta mazohiste: želim batine da bi se seksualno uzbudio, pa želim sadistu koji će me usrećiti, po toj isusovoj je sadizam za sve u redu, logika?

jedino ispravno, pored svih živih i mrtvih zabrana i moralističkih preseravanja, a pritom i najveći mogući doseg slobode čovjeka okruženog ljudima, a da se pritom ne gaze prava drugih je čini što hoćeš sve dok tvoji akti ne ugrožavaju druge, i to je načelno sva pamet svijeta u međuljudskim odnosima, molim konačno da se razmisli o ovoj ideji i da se ne uzimaju samo dijelovi i glumi kretene po forumu, to je rečeno već milijon puta a glumci uzimaju djelove i vade iz konteksta

dakle ako se iz incestuoznog odnosa ne izrodi dijete (dakle po onoj gore dijete bi bilo bolesno, dakle unaprijed je poznat veliki rizik da svojim aktom ugrožavam druge u ovom slučaju dijete koje će patiti i biti bolesno) a učesnici koji su punoljetni (dob koja se utvrdila kako bi se utvrdilo psihofizička zrelost), u krvnom srodstvu, tada ja ne vidim nikakvih zapreka za seksualni odnos na koji su svojevoljno pristali, što se tiče braka, u potpunosti sam za takvo vezivanje jer time se nikako ne krše prava drugih već se pomažu socijalna, društveno afirmirajuća etc. prava takvih bračnih drugova, što se pak posvajanja djece tiče u to nisam siguran i delikatnija je tema, za sada bih zabranio jer mi nisu poznata naučna istraživanja koja bi govorila kako će odgoj roditelja iz takvih veza utjecati na razvoj djeteta

povjest bilježi incestuozne odnose u gornjim slojevima društva kada je bilo bitno održati lozu koja će nastaviti vladavinu

Turbo cattolico, peste balcanica - gori ussi winnetou
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 18:55 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

prvo ona kršćanska ne valja, ono što ne želiš sebi ne čini drugome

zašto ne valja, zato jer ljudi ima različitih i svatko ima svoje prohtjeve, logika ne valja, sm odnos, želim batine da bi se seksualno uzbudio, pa želim sadistu koji će me usrećiti, po toj isusovoj je sadizam za sve u redu, logika?

jedino ispravno, pored svih živih i mrtvih zabrana i moralističkih preseravanja, a pritom i najveći mogući doseg slobode čovjeka okruženog ljudima, a da se pritom ne gaze prava drugih je čini što hoćeš sve dok tvoji akti ne ugrožavaju druge, i to je načelno sva pamet svijeta u međuljudskim odnosima, molim konačno da se razmisli o ovoj ideji i da se ne uzimaju samo dijelovi i glumi kretene po forumu, to je rečeno već milijon puta a glumci uzimaju djelove i vade iz konteksta

dakle ako se iz incestuoznog odnosa ne izrodi dijete (dakle po onoj gore dijete bi bilo bolesno, dakle unaprijed je poznat veliki rizik da svojim aktom ugrožavam druge u ovom slučaju dijete koje će patiti i biti bolesno) a učesnici koji su punoljetni (dob koja se utvrdila kako bi se utvrdilo psihofizička zrelost), i u krvnom srodstvu, tada ja ne vidim nikakvih zapreka za seksualni odnos, što se tiče braka i posvajanja djece u to nisam siguran i zasada bih zabranio jer mi nisu poznata naučna istraživanja koja bi govorila za ili protiv, povjesti takvih odnosa bilježi incestuozne odnose u gornjim slojevima društva kada je bilo bitno održati lozu koja će nastaviti vladavinu

Kao otac dvije kceri (jedna je punoljetna) i jednog sina mogu samo sa zgrazanjem citati tvoje i ostale postove koji se ticu incesta. Cijelo vreme pod incest, vidim, stavljate primjere izmedu oca i kcerke....sto je bolesno..vrlo, vrlo bolesno ma koliko oni bili svijesni, punoljetni ili sto vec.

Jos bolesnije je veza izmedu majke i sina (kcerke?) ...ona je nosila to dijete 9 mjeseci u svojoj utrobi i sada ima, pazi ovamo, zdravu vezu izmedu dvoje punoljetnika.

I homoseksualnost ne mogu shvatiti ali zato ne osudujem homoseksualce niti ih mrzim. Mrznja je opasna [na stranu ona prepucavanja sa tobom]

Vjernik jesam. Pravoslavne Krscanske religije. Nisam ultra da "spalim" sve sto nije Pravoslavno ili sto je gresno ali ipak...idem u Crkvu, palim svece, molim se na moj nacin a pravdu ostavljam Bogu.

Znas, jednom prilikom sam pricao sa jednim igumenom (staresina manastira Sveti Jovan Bigorski) o tome sto je grijeh. On mi je ovako rekao: "Mi nikada necemo znati sto je grijeh u Bozjim ocima. Nemoj osudivati ljude za svoje postupke vec trudi se da budes savrsen kao sto je tvoj nebesni Otac. Pravdu prepusti Bogu"

Dakle, covjek mi je "ispricao" sustinu krscanske vere.

I ne. Incest nije ispravan. *ite se ali nije!! I treba se zakonski kaznjavati. Sjetite se onog ludaka iz Austrije

Relation to the original topic decreases with every single post
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Sjetite se onog ludaka iz Austrije

Potpuno je pogrešno uspoređivati silovanje, zatočeništvo, psihičko i fizičko zlostavljanje sa seksualnom vezom između dvije osobe koje su svjesno pristale na to.

18 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže... 

povjest bilježi incestuozne odnose u gornjim slojevima društva kada je bilo bitno održati lozu koja će nastaviti vladavinu

Zahebi ti povjest. Pogledaj samo malo kraljevsku porodicu na sto lici. Uostalom, posto malko peckas krscane, uzmi Bibliju u ruke i pocni citati stari zavet pa ces vidjeti da nije bilo incesta izmedu oca/kcerke i sina/majke vec izmedu veza koje su drugo i trece koleno familije.

Siropatilista su puna dijece ovakvih veza.

Relation to the original topic decreases with every single post
17 godina
Veliki Brat kaže...
... 

I s te strane imaju potpuno pravo - zar Crkva ima monopol na riječ brak? ..

-na crkveni brak da. Monopol na jedan brak i to je to, osim ako si engleski vladar..

-na svjetovni ne.

-na divlji ili istospolni.. pa nisu za sad zakonski regulirani.

ivan dragi kaže...
...
Problem vidim u diskriminaciji. Peder nesmije biti katolik. Isto kao da kažeš da crnac nesmije biti purger, ili da židov nesmije navijat za Slaven Belupo.

- imaš nešto protiv crnaca ili židova?

- Svaka zajednica ima svoja pravila, statute itd. želiš li biti dio crkvene zajednice prihvati pravila, u suprotnom se ostavi komentara prema crkvi u kontekstu braka. Ima dovoljno drugih riječi, tema..

Dali je crkva dogma? - je. dali su u pravu? - njihova stvar, to se zove sloboda, sloboda vjeroispovijesti, jednako kao što gay traži seksualnu slobodu izbora partnera...

-Dali ja to osporavam kao osobni izbor? -ne. Niti prigovaram hinduistima, ili marsovcima...

Živi i pusti živjeti.

Zapravo peder smije postati katolik, to bi bilo preobraćenje? -nisam siguran... mislim da katolik nesmije bit peder, ali ima ih i previše.

U ovoj rečenici čak nemislim na gay populaciju. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Uostalom, posto malko peckas krscane, uzmi Bibliju u ruke i pocni citati stari zavet pa ces vidjeti da nije bilo incesta izmedu oca/kcerke i sina/majke vec izmedu veza koje su drugo i trece koleno familije.

Hvala bogu pa je stari zavjet i biblija općenito potpuno točan i relevantan pokazatelj povijesnih događaja. :)

18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Zahebi ti povjest. Pogledaj samo malo kraljevsku porodicu na sto lici. Uostalom, posto malko peckas krscane, uzmi Bibliju u ruke i pocni citati stari zavet pa ces vidjeti da nije bilo incesta izmedu oca/kcerke i sina/majke vec izmedu veza koje su drugo i trece koleno familije.

Siropatilista su puna dijece ovakvih veza.

ne guraj mi riječi u usta, napisao sam i to isto mislio da povjest bilježi, izvoli obrazložiti zašto je takav odnos koji sam opisao bolestan, ne trubi sa stereotipima i predrasudama

Turbo cattolico, peste balcanica - gori ussi winnetou
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 19:10 ((s)izgoreo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice