pozdrav, imam 15 godina i moji prijatelji isto, željeli bi ić u munchen na koncert u 6. mjesecu bez pratnje roditelja i punoljetne osobe, samo na jedan dan, sa vlakom...zanima me šta sve trebam ovjerit da se može putovat, u njemačkoj dali postoji zakon koji ograničava ono bit vani poslje 11 ko šta je kod nas...samo sam na ovom forumu aktivan pa evo tu i pišem, znam da forum nije baš za to al evo ako neko zna nek pomaže:D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako si ispod 18 mozes u njemackoj izlazit do 12 (pola noci).
Dakle recimo da koncert ili disco otvori u 22 sata.
Moras u 12 izac van.
Kak to provjere?
Moras ostavit tvoju osobnu ili putovnicu na upadu.
Ako ne izades u 12 traze te izbacivaci i murja i eto ti frke.
Dakle do polnoci mozes poslje toga se ide na spavanac
da al to je koncet(linkin park) piše da počinje u 8 h, sad ko zna kad ce oni doc i tako to, e pa mi smo mislili sa vlakom doć tamo i poslje koncerta na želj.kolodvor i tamo odspavali dok ne dođe vlak jel to moguće?
To se treba raspitat kod organizatora.
Ali kolko sam upoznat sa koncertima (cesto sam bio na vratima) svejedno moras izac u 12.
To je tak zakonom odredeno i nemogu tu organizatori bas puno.
Na kolodvoru spavat nije pametno.
Imaju redare na kolodvoru koji te otjeraju.
Ima i murje.
Ako nist drugo more bit da vas neko vidi (propalice,pijanci,drogerasi) i opljackaju i prebiju.
Sve je to svakodnevica ovdje.
Uglavnom ima sigurno mail adresa od organizatora koncerta pa se bolje raspitajte prije puta koji su uvjeti za maloljetnike
a ako ide punoljetna osoba s nama(brat od jednog prijatelja) i ako ima suglasnost roditelja nači onda je to isto koda sam s roditeljima jelda?
a ako ide punoljetna osoba s nama(brat od jednog prijatelja) i ako ima suglasnost roditelja nači onda je to isto koda sam s roditeljima jelda?
po zakonu da ali je opet stvar organizatora dal to dopusta ili ne.
Neki imaju cak specijalne formulare koje roditelji na upadu moraju ispunit i onda mozes uc.
Najpametnije ti je stvarno upalit google i udri.
Probat iskopat organizatora koncerta i tamo poslat mail ili iskopat na stranici koji su uvjeti za maloljetnike.
Inace ti se jako lako moze desit da ti kazu na vratima:" za pol sata ti ide vlak za hrvatsku. ugodno putovanje"
velike komplikacije:D, prošle godine sam išo sa sestrinim mužem i njegovim prijateljima i sve je prošlo bez problema došli sa autom tamo ušli normalno i otišli...:D, nadam se da ce tako i sada bit:D, najgore šta se može desit da nas izruče nazad u hrvatsku haha:D