Prigovor na prekrsajni nalog :)

poruka: 115
|
čitano: 33.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: Prigovor na prekrsajni nalog :)
Znaci policija je kriva? Genijalno. Nije problem što si vozio pijan nego što su te uhvatili.
Treba ukinuti policiju i pustiti idiote poput tebe da gaze ljude. Kažeš njemacke firme. Al balkanski seljakluk je i dalje tu.
15 godina
neaktivan

Mi nismo ljudi?
Pa ti nisi čovjek kad si svjesno kršio zakon, bio uhvaćen i onda se osjećao oštećenim.

Ne znam zašto itko više išta piše, nema svrhe išta govoriti nekome koji je uvijek u pravu, nikad u krivu..

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
neaktivan
Policija je tu da radi svoj posao. Ali velim, patrola se vozi po nebitnoj, sporednoj cesti, izvan naselja, dok ovi izlaze iz krcme, sjedaju u Bmw-e i voze trke po 1km ravnoj cesti, naravno da bi napuhali iznad 0.7..

bolje i seljakluk kak velis nego, taj tvoj mentalitet..

11 godina

''Kad si mrtav, ti ne znaš da si mrtav i nije ti teško. Teško je onima oko tebe. Isto je i kad si glup.'' - Nepoznati autor

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
17 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...
Policija je tu da radi svoj posao. Ali velim, patrola se vozi po nebitnoj, sporednoj cesti, izvan naselja, dok ovi izlaze iz krcme, sjedaju u Bmw-e i voze trke po 1km ravnoj cesti, naravno da bi napuhali iznad 0.7..

A kaj bi bilo kad bi auti imali tehnologiju da ga nemrea upalit bez da napuses 0.0

Nisi ti problem koliko je tvoje razmisljanje i razmišljanje u 80% ljudi tvoje dobi.

Ali valjda zbilja trebamo konstantno imat neku kontrolu i zivjet kao roboti, jer danas je valjda tesko razmisljat svojom glavom

9 godina
neaktivan
Nikad ni nece stajat ispred birtije, kad neko izade van i vidi policiju okrenut ce se dalje pit... Policija si stane tak da ne skuzis dok ne dodes na 10m od njih, nekad ih nebi ni skuzil da ne zaustave kak se sakriju... Bar iz mog iskustva zaustave sve po redu
15 godina

Imaš odlične argumente kod pisanja prigovora. Počni ovako: Molim da mi se smanji kazna jer policija ne radi svoj posao kako ja želim, patroliraju po cestama na kojima hvataju manje pripite vozače (kao ja naprimjer) umjesto da čekaju u zasjedi blizu krčme ''Pri Štefu'' gdje po mojom stručnoj procjeni unutra nema nikog ispod 2 promila u krvi.

Nemoj misliti da te napadam sad, nisam svetac jer i sam sam se našao u takvoj situaciji prije 10 godina, napuhao oko 1 promil a vozio se normalno kući u subotu, po ograničenju. Jebiga, bio sam mlad i glup, nije mi problem priznati ali srećom brzo mi je došlo do glave pa se nisam ni pokušavao žaliti jer sam znao da zaslužujem kaznu i jer sam se nadao da će me to naučiti pameti (na kraju i jest), mnogima nikad ne dođe u glavu nažalost. 3 ili 6 mjeseci bez vozačke, ne sjećam se točno, 3 kaznena boda i 1000 kn državi otišlo al nikog nisam krivio osim samog sebe. Od onda mi ne pada na pamet piti i voziti jer sam vidio nekoliko puta ljude da se nađu u situaciji da ugroze nekog na cesti a prethodno misle: malo sam popio, pa što se može dogoditi. Ponekad si mislim i bolje da su me uhvatili, ko zna što bi bilo da sam se dalje ''provlačio ispod radara'', možda bih počeo i ludovati jer bih se osjećao sigurnim i stavom nitko mi ne može ništa sve dok ne bih možda završio u crnoj kronici, e to je već viđeno bezbroj puta.

A šta ako ta ''budala'' iz krčme kojim slučajem pila sok cijelu večer jer ekipa cuga a on je na redu da bude vozač i idu se natjeravati s tom bemburom i pukne tebe koji imaš 0,79, što misliš tko će najprije najebati? Još ti može reći da si ti njega jer si eto, pijan makar vozio po propisu, još si mladi vozač, kome će prije vjerovati? Prije koji tjedan je jedan napravio teže sranje blizu mene a imao negdje promila ko i ti, slupao svoj i drugi auto skoro totalka, srećom pa su bili noviji auti pa nije bilo težih posljedica. Samo se nadam da ti smanjena kazna nakon žalbe neće dati povoda da se i dalje tako voziš jer ćeš misliti da se stalno možeš žaliti i izvlačiti s malim kaznama, najgore da si pomisliš da je to sve ok jer nije.

14 godina
neaktivan

Da interesantno je ovo .. jako interesantno ..od teme od koje smo krenuli oko cijene kazen ... razvilo se u to da saznamo šta još sve diše isti zrak kao i mi ...a stoces ...

Samo nadam se da ce stup rasvjetni bit njegov a ne nego živo biće kada se naroka i zaleti ...

Bez problema mih se kaldio ak odoticni nastavi s ovakvim ponasanjem da ce se stuci s autom/ili nedajboze ubit nekoga...

Žalosno je što nam puno mladosti dijeli misljenje s dotičnim.

Jednostavnje nemože : Kad piješ ne vozi.     a on racuna kako nakon 10 minuta pada koncentracija alkohola u krvi hahahahah...

hahahaah hahahahah hahahaha

chutac kaže...

Mi nismo ljudi?
Pa ti nisi čovjek kad si svjesno kršio zakon, bio uhvaćen i onda se osjećao oštećenim.

Ne znam zašto itko više išta piše, nema svrhe išta govoriti nekome koji je uvijek u pravu, nikad u krivu..

Postoji dijagnoza za opisao.. nemrem se sjetit hhahahahha deformalius mozgius ..hmmm retardanious.... hmm nejde mi taj latinski ...

Može
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2017 19:49 (ante5656).
18 godina

Ova tema je cancer.

17 godina
odjavljen
kostolomac kaže...

Ako ćemo realno svaki drugi ovdje je sjeo za volan u pripitom stanju, samo što sad glume moralne vertikale i pametuju s obzirom da su se valjda izvukli bez ičeg. ( kazne-nesreće itd... ).

Ne samo to, već genijalci otvoreno pišu "ja nekad malo brže vozim, ali nije to isto"....

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
10 godina
odjavljen
imaiden322 kaže...

Znaci ti određuješ koja je bitna cesta (ocigledno ona po kojoj ti vozis ne treba biti bitna policiji jer hej tu vozi superman) i ti znas koliko bi drugi napuhali. Ej znas sta. Oni bi mozda napuhali ali ti si sigurno napuhao...

Nego bi li ovako se ponasao da si u njemackoj? Bi li prosao sa par stotina kuna kazne i bez vozacke 12 sati? O tom seljakluku pricam......

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.4.2017 20:59 (Torent).
17 godina
odjavljen
Torent kaže...

Nego bi li ovako se ponasao da si u njemackoj? Bi li prosao sa par stotina kuna kazne i bez vozacke 12 sati? O tom seljakluku pricam......

500 €, mjesec dana bez vozačke i dva kaznena boda za prvi prekršaj bez dodatnog ugrožavanja prometa....

Kad uzmeš u obzir razlike u standardu, nije Njemačka nešto stroža od nas. Najveća prednost je što recidiviste kažnjava progresivno, pa onaj tko ima poteškoće pri učenju dobije malu "pomoć" da lakše nauči.

Meni se osobno više sviđa Švicarski model koji se temelji na težini prekršaja i primanjima. Nema tamo "ima se, mere se", tamo je "ima se, dere se". Kod nas je normalno da jedan gradonačelnik javno izjavi da se njemu žuri do Zagreba, pa stisne, ali to je ok jer ima love za platiti kaznu, i da nakon toga ostane gradonačelnik. U normalnoj državi bi morao dati ostavku. Gdje su onda bili dežurni moralisti!? Ne samo da su šutili, već tu vidimo da ih dosta i razmišlja ko Kerum...

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
neaktivan
@ante

"..razvilo se u to da saznamo šta još sve diše isti zrak kao i mi ..."

pa saznali smo kakvih sve likova ima na forumu na prethodnih par stranica, ukljucujuci tebe.

@torent

samo opusteno. s tobom vise nemam kaj raspravljati, znas da nemres glavom kroz zid. osim ako si bosanac.

ova tema postala je samaranje mrtvog magarca. kazna je rijesena, a vi dalje istim tonom u istom ritmu i nema tu pomoci.

U Njemackoj? ne bi. Ne vozim ni u HR inace dok pijem, ovo je izuzetak.
10 godina
odjavljen

Kakve veze ima odakle sam? Primitivac ostaje primitivac i u bosanskoj vukojebini i u berlinu....

8 godina
neaktivan

znaci ovako. prije cca mjesec dana sam se vracao doma i uvijeti na cesti su bili uzasni i proklizao sam i udario u ogradu (na ogradi bila minimalna steta ) i ono što nisam trebao napraviti a napravio sam je da sam pobjegao i tjedan nakon su mi policajci dosli doma jer su me nasli prek kamere itd..
dobio sam prekrasajni nalog sve ukupno 3 i pol soma kuna (1500 za nanosenje materijalne stete i 2000 za bjezanje) i 6 mjeseci bez vozacke. Ja znam da sam pogrijesio s time što sam samo prešo, al jednostavno sam se prestrasio imao sam smo mjesec dana vozacku tada, a nit sam jurio nego sam normalno vozio.. Sad moje pitanje je jel bi sud smanjio kaznu i što bi tocno trebao napisati u prigovoru jer nikam nisam imao posla s tim, a nemam baš para ko obitelj, a auto mi treba zbog dede koji je invalid i ak trea ga vozit nekam.

15 godina
neaktivan
Ograda je privatna ili 'drzavna' ? Nekako ne vjerujem da bi te isli idenrificirati preko kamera samo radi ogrebotine na nekakvom rubnjaku.

Ili je vlasnik ograde podnio prijavu? Nesto mi fali u prici :)
8 godina
neaktivan

Privatna, vlasnik zvao da obave ocevid, al nije podnio nikakvu tuzbu 

10 godina
odjavljen
hugo2431 kaže...

Privatna, vlasnik zvao da obave ocevid, al nije podnio nikakvu tuzbu 

Nemas se ti na sta zaliti osim da ti sud uvazi okolnosti i pretvori u uslovnu kaznu....Ne kosta te nista pokusati....

15 godina
neaktivan
Znaci, ipak je vlasnik prijavio , ostetio si privatnu imovinu, nikako nisi trebao bjezati nakon toga.

Drugi puta lijepo pozvoni ili ostavi podatke na papiricu :)

Da, nemas se na sto zaliti, osim na slab imovinski status, te da ti vozacka treba za prevoz invalida.
8 godina
neaktivan

to mi je i policajac reko da sam trebao ostavit podatke samo, ovako oni su oni morali napravit taj preksajni nalog.
A zna neko kako se pise taj prigovor mislim dal ga saljem postom il u policijsku postaju moram donjet?

17 godina
odjavljen
Ako si dobio poziv pred suca, onda ćeš tamo iznijeti obranu, a ko ne, onda ti uputa o pravnom lijeku piše na rješenju (ako ne pise, kontaktiraj odvjetnika, moguće da onda nije ni validno).

Pitanje je na što ćeš se pozvati, a to dosta ovisi o šteti i uvjetima. Ako zbog uvjeta nisi mogao vidjeti težinu štete, onda bi se mogao pozvati na to (primjerice, da se po noći i kiši nije vidjelo oštećenje), iako si i tad trebao ostaviti podatke za slučaj da postoji šteta koja se ne vidi iz vani (primjerice, puknut beton koji drži ogradni stup). Onda, opet, ako je kiša padala i nije bilo moguće ostvariti podatke bez da kiša uništi papirić, vjerojatno bi ti prošlo, ali u tjedan dana si imao priliku otići natrag i ostaviti kontakt podatke. Ako si vlasniku nadoknadio štetu, to bi ti mogla biti olakotna okolnost.
13 godina
Ah, di su ona lijepa vremena zastare nakon dvije godine i presporih sudova, kad je bilo dosta napisati zalba u naslovu, a dolje bilo sto
8 godina
neaktivan

padala je susnjezica tu noc i stanje je bilo uzasno na cesti pogotovo kakve su nase ceste. u meduvremenu sam ja kontaktirao vlasnika i cuo se s njim al prekasno jer je on vec bio zvao policiju. Vise steta sam ja imao na autu nego on mislim ograda je iskocila i par kamenih kocki puknulo a meni branik rasteplo.
Nit sam se vozio brzo mislim jurio jednostavno od soka maldi sam vozac i nisam znao sto da napravim i sto ce mi rec starci jednostavno sam otiso.

A sto je pametno napisat sve razloge i kak je bilo u prigovoru il samo da se trazi saslusanje suda jer sam negdje procito da ak se puno pisem mislim sve u detalje da sud donese odluku bez saslusanja i toga

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.5.2017 20:59 (hugo2431).
18 godina
hugo2431 kaže...

padala je susnjezica tu noc i stanje je bilo uzasno na cesti pogotovo kakve su nase ceste. u meduvremenu sam ja kontaktirao vlasnika i cuo se s njim al prekasno jer je on vec bio zvao policiju. Vise steta sam ja imao na autu nego on mislim ograda je iskocila i par kamenih kocki puknulo a meni branik rasteplo.
Nit sam se vozio brzo mislim jurio jednostavno od soka maldi sam vozac i nisam znao sto da napravim i sto ce mi rec starci jednostavno sam otiso.

A sto je pametno napisat sve razloge i kak je bilo u prigovoru il samo da se trazi saslusanje suda jer sam negdje procito da ak se puno pisem mislim sve u detalje da sud donese odluku bez saslusanja i toga

Ništa to ne pomaže. Nesreća je jedno, glupost s bijegom drugo.

Sud u pravilu rijetko išta temelji na pismenom opisu.

17 godina
odjavljen
Pa onda tako i napiši, tipa šteta nije bila očita jer je snijeg pokrio, zbog snijega nije bilo načina za ostaviti kontakt podatke, vlasnika si kontaktirao kad si za to imao tehničku mogućnost (razbijen auto i snijeg su predstavljali problem). Već sama činjenica da si ga kontaktirao prije nego si imao saznanja da je pozvao policiju bi ti mogla biti olakotna okolnost.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice