Prelazak granice maloljetne osobe ?

poruka: 6
|
čitano: 6.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako zelim ici u BIH i imam 16 godina , vozio bi me tatin prijatelj ali sta ja trebam napravit tj moj stari da bi ja mogo sa tim tipom prec preko granice i dal se sta treba platit i kolko trraje procedura? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
14 godina
neaktivan
Re: Prelazak granice maloljetne osobe ?

Mislim da sa 16 godina trebaš izvaditi osobnu.

Pomoću osobne ćeš ići preko granice.

13 godina
neaktivan
Duxy007 kaže...

Mislim da sa 16 godina trebaš izvaditi osobnu.

Pomoću osobne ćeš ići preko granice.

nemam osobnu.. a putovnica ?!?!?!

14 godina
neaktivan

evo ti sa MUP-a

U Sarajevu je 5. prosinca 2003. godine potpisan Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o uzajamnom ukidanju viza, koji se primjenjuje od dana potpisivanja.

U Republiku Hrvatsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu može se ući na osnovu isprava:

• Putovnica
  • Diplomatska putovnica
  • Službena putovnica
  • Putni list
  • Zajednička putovnica
  • Pomorska i brodska knjižica
  • Osobna iskaznica

Državljani Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku mogu ući samo sa novom osobnom iskaznicom, jedinstvenom za čitavo područje Bosne i Hercegovine, izdanom sukladno novom Zakonu o osobnim iskaznicama Bosne i Hercegovine (Sl. glasnik Bosne i Hercegovine broj 32/01).

Djeca

Hrvatska – djeca hrvatski državljani do 14. godina mogu ući u BiH isključivo s putovnicom, a ako ne putuju s roditeljima – potrebna je punomoć oba roditelja (koja glasi na osobu s kojom putuju).

Punomoć se preporučuje uz osobnu iskaznicu ili putovnicu od 14. godine do punoljetnosti zbog različitog zakonodavstva trećih država.
13 godina
neaktivan
Duxy007 kaže...

evo ti sa MUP-a

U Sarajevu je 5. prosinca 2003. godine potpisan Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o uzajamnom ukidanju viza, koji se primjenjuje od dana potpisivanja.

U Republiku Hrvatsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu može se ući na osnovu isprava:

• Putovnica
  • Diplomatska putovnica
  • Službena putovnica
  • Putni list
  • Zajednička putovnica
  • Pomorska i brodska knjižica
  • Osobna iskaznica

Državljani Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku mogu ući samo sa novom osobnom iskaznicom, jedinstvenom za čitavo područje Bosne i Hercegovine, izdanom sukladno novom Zakonu o osobnim iskaznicama Bosne i Hercegovine (Sl. glasnik Bosne i Hercegovine broj 32/01).

Djeca

Hrvatska – djeca hrvatski državljani do 14. godina mogu ući u BiH isključivo s putovnicom, a ako ne putuju s roditeljima – potrebna je punomoć oba roditelja (koja glasi na osobu s kojom putuju).

Punomoć se preporučuje uz osobnu iskaznicu ili putovnicu od 14. godine do punoljetnosti zbog različitog zakonodavstva trećih država.

znaci sta sad ja da bi preso granicu sa tim tipom a imam 15 za manje od mjesec cu 16 trebam ?!?! ili samo putovnicu i deri ? ..znaci ako dodem na granicu i pitaju me di idemo kazemo bosna npr mostar ,bihac i to neidemo iz bosne u drugu drzavu pustit ce me ako se ne varam? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.12.2012 12:17 (Damir1908).
13 godina
neaktivan

Ljudi veceras u 7 cu trebat ic sa busom dal cu trebat punomoc sa autobusom preko granice? 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice