Pomoć za investiranje u zlato

poruka: 4
|
čitano: 7.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima, htio bi investirati u zlato ali za savjete većinom pronalazim artikle pune sranja i bez previše informacija i svaki je artikl isti.

Imam par pitanja, ali prvo da malo objasnim situaciju.

Htio bih uložiti, neznam... 10-15 tisuća u zlato, i onda bih otišao iz države, nije bitno gdje i zašto, otišao bih i nebih se vratio minimalno 5 godina, možda više.

Zlato ne mogu nositi sa sobom, vani idem, sa minimalnom prtljagom, i ne mogu ga ponijeti.

Zanima me

1. Za ulaganje u zlato, jeli ja moram fizički imati zlato ili mogu uložiti kao što se ulaže u dionice, fond neki? To bi mi bila najpraktičnija opcija.

2. PDV i porezi na prodavanje i kupovanje zlata se ne plaća?

3. Kako prodati zlato kad dodem doma? Mislim, jeli može bit da zlatarne, jednostavno ne budu željeli kupiti zlato koje nije kupljeno od njih, ili da ga nemogu prodati po tečaju, bez ogromonih marži?

4. Ili je pametno, lovu uložiti u nešto treće, što je relativno "sigurno" bez fizičkog predmeta?

Ima i šanse kad se vratim doma da euro postane valuta, isto ne idem vani sa velikom lovom, ostaje mi 15-20 tisuća doma kako god okrenem, ne pitajte zašto ostaje. Pa da ne stoju pare ispod madraca, treba mi nekakvo rješenje. Nakon odlaska, nemam priliku se vraćati doma i voditi računa o tome, ako nešto zatreba od banke ili nešto slično.

Pa savjeti od nekoga tko zna što govori?

Hvala!

8 godina
protjeran

Iskreno, najsigurnija investicija ti je otvoriti stednju na banci.

Drugo dobro ulaganje ti je u nekretnine, ali 15.000kn ti je premalo.

Dionice su ti isto opcija, ali to ti je tombola, i jos moras placati brokera (ili da se ide na postotak zarade).

Najveci rizik ali i najveci moguci profit ti je Cryptocurrency, odnosno BitCoin i ostali "novcici",

kupit ih kad su mali i nadat se da ce porasti. A moze se desiti da padnu ili skroz nestanu.

Sto se mene osobno tice, ja bi 15.000kn pretvorio u Eure i ponio ih sa sobom,

ili otvorio stednju na nekog iz familije, unuka, necaka itd, i ostavio mu stednu knjizicu.

15 godina
neaktivan
Re: Pomoć za investiranje u zlato
Čitatelj kaže...

Iskreno, najsigurnija investicija ti je otvoriti stednju na banci.

Drugo dobro ulaganje ti je u nekretnine, ali 15.000kn ti je premalo.

Dionice su ti isto opcija, ali to ti je tombola, i jos moras placati brokera (ili da se ide na postotak zarade).

Najveci rizik ali i najveci moguci profit ti je Cryptocurrency, odnosno BitCoin i ostali "novcici",

kupit ih kad su mali i nadat se da ce porasti. A moze se desiti da padnu ili skroz nestanu.

Sto se mene osobno tice, ja bi 15.000kn pretvorio u Eure i ponio ih sa sobom,

ili otvorio stednju na nekog iz familije, unuka, necaka itd, i ostavio mu stednu knjizicu.

Ne mogu nositi veliku lovu sa sobom, ostat ce mi dosta doma.

Kriptovalute me ne interesiraju, ne trazim takva ulaganja, nego da lova stoji i mozda malo raste i da se o tome ne brinem nakon sta odem, mislio sam zlato je dobra opcija.

Mogao bi pogledati za otvorit štednju na nekog iz familije, to izgleda solidna opcija.

Hvala.

17 godina

Zvuči ko da ideš u legiju stranaca ili negdje na bliski istok ratovat gdje ti kartice i pare na njima ništa ne znače.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice