obožavam pizzu, svaku vrstu i sa svime (dobro, možda vegetarijansku ne, hehehehe). probala sam dosta puta napraviti kod kuće ali nije ni slično :D vidim da tu ima i nekih savjeta kako dobiti savršeno tijesto, ali mislim da opet nije to to :D najfinije je baš kad se naruči iz pizzerije, i još kad dođe onako vruća i hrskava sa puuuno sira :D naručujem bar jednom tjedno iz moje najdraže pizzerije u osijeku ( http://pizzeria-saloon.hr/ ) , jer su dosta brzi i hrana je uvijek ista, znači na istom nivou kvalitete. probala sam i ostala jela i mogu reći da su jela sa roštilja jako dobra, ali meni je ipak nekako najdraža pizza, pogotovo slavonska, pa eto, tko živi u osijeku ili okolici, toplo preporučujem :D
Hrskavo tijesto nije problem dobiti .
1.) Visoka temperatura pecenja je obavezna
2.) Kamena , samotna ili mramorna ploca ispod i nista drugo na dnu pecnice ( max temperatura , dobro zagrijano prije pecenja )
3.) Hrskavo tijesto ispod = U brasno koje se koristi pri razvlacenju tijesta treba ubaciti malo soli
- Zasto sol ?
Odgovor - Sol upija vodu i izvlaci visak vlage iz tijesta a brasno na kojem se tijesto razvlaci mora biti ostro ( ne glatko )
Za napraviti dobro tijesto treba vremena , dva dana tocnije .
Sve se moze , ako se zna prava procedura i ne pretjeruje sa dodacima .
Za sva ostala pitanja ... pp