Otvaranje OPG-a

poruka: 6
|
čitano: 9.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Otvaranje OPG-a

Dobro večer.

Par pitanja u vezi otvaranja poljoprivrednog otvaranja.

1 - Dali netko tko je zaposlen za stalno kao medicinska sestra kod zubara u državnoj ambulanti može otvoriti poljoprivredni OPG?

2 - Šta sve treba za otvaranje OPG-a?

3 - Gdje sve treba ići za otvaranje OPG-a

4 - Gdje sve treba ići za traženje poticaja?

Hvala unaprijed,pretpostavljam da ima vamo ljudi koji imaju iskustva u vezi ovoga pa mogu pomoći

10 godina
neaktivan
Otvaranje OPG-a

.

16 godina
neaktivan
Otvaranje OPG-a

Nemam neko iskustvo, ali za početak je potrebno imati komad zemlje u vlasništvu. Može biti nositelj OPG-a i članovi. Mislim da se ne može biti zaposlen i istovremeno biti nositelj OPG-a. Za papirologiju treba pitati u županiji. Možda se još netko uključi sa više informacija? Evo pročitaj ovdje

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.11.2017 18:20 (ivo454).
17 godina
Re: Otvaranje OPG-a

opg je kako naziv kaže, obiteljsko.. može biti bilo tko bilo gdje zaposlen, nije to kriterij.

-mada je praksa, zbog inače obveze prijave dodatnog prihoda, olakšica, doprinosa.. da se upiše na nekog tko je nezaposlen, jer obično ih ima (pogotovo u kroatistanu.. osim migranata za irsku).

-tu je pregledno navedeno.. i nema neke zabrane obavljanja drugog posla-prihoda, jedno da stalno ili povremeno (a to dopušta sve) radi na gospodarstvu i da je odgovorna za njega (i punoljetna..). Može s ei po N.N. tražiti ako je potrebno.

zapravo, najbolje, otići u neki centar za savjetovanje, postoji upravo zbog.. savjeta :) + poticaji i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan
ivo454 kaže...

Nemam neko iskustvo, ali za početak je potrebno imati komad zemlje u vlasništvu. Može biti nositelj OPG-a i članovi. Mislim da se ne može biti zaposlen i istovremeno biti nositelj OPG-a. Za papirologiju treba pitati u županiji. Možda se još netko uključi sa više informacija? Evo pročitaj ovdje

Hvala.El mora baš biti u vlasništvu ili se može otvoriti ako mi da roditelj u arendu na 10god za početak ili 5.Tj na duži vremenski period 6Ha zemlje

ihush kaže...

opg je kako naziv kaže, obiteljsko.. može biti bilo tko bilo gdje zaposlen, nije to kriterij.

-mada je praksa, zbog inače obveze prijave dodatnog prihoda, olakšica, doprinosa.. da se upiše na nekog tko je nezaposlen, jer obično ih ima (pogotovo u kroatistanu.. osim migranata za irsku).

-tu je pregledno navedeno.. i nema neke zabrane obavljanja drugog posla-prihoda, jedno da stalno ili povremeno (a to dopušta sve) radi na gospodarstvu i da je odgovorna za njega (i punoljetna..). Može s ei po N.N. tražiti ako je potrebno.

zapravo, najbolje, otići u neki centar za savjetovanje, postoji upravo zbog.. savjeta :) + poticaji i sl.

Odlično.Onda mogu otvoriti OPG iako radim.Nemam nikog u obitelji tko je nezaposlen da otvori,svi radimo.Samo ja želim još i poljoprivredni OPG za sebe sa strane

NN?

Ti centri,to ima u Virovitičkoj županiji?

17 godina

- centri za razna savjetovanja.. to su ugl nekih ljudi, koji pokupe neke novce, za neke posliće, letke.. nitko ne zna zapravo što i kad rade :) beskonačne udruge civilnog društva, nešto na državnoj sisi.. mora biti nešto, pitanje je samo koliko su stručni za pomoć (ovisi jel to rade da bi pomogli ili zato da pribave sebi plaću).

- VT je dovoljno velika i ruralna da bi moralo nešto biti, .. raspitaj se, pripremi do proljeća i tad zgrabi što možeš poticaja, npr 'ženski' poduzetnički fondovi. Možda i nešto za manjince (kažeš, ja sam ciganka i eto novca..) :) ..ok, kao vic. No u osnovi to tako funkcionira. Postoje fondovi i tko zgrabi, -zgrabi, nema za sve.. proljeće je vrijeme kad se ti novci raspoređuju i tad ugl savjetovališta postoje.

edit: .. NN? narodne novine, izvor točnih podataka (uz pravilnike, amandmane, pripaziti sam ona datum+dodatke ili neke zakone-pravilnike koji mogu biti usvojeni na čekanju i sl..) Mjesto gdje čitaš, ostatak interneta kao forum nije relevantan ili može biti točno-pogrešno..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.11.2017 9:57 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice