Novi zakon o pušenju

poruka: 620
|
čitano: 144.506
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Ova tema je pomalo postala sado-gmazo.Ne bismo li svi trebali uzivat na ovom svijetu zajedno.Jedni se zalazu za pusace,drugi za nepusace i eto ratnog stanja.Sto smo sa tim postigli?Prirodnu selekciju?Kuda vodi ovaj razgovor? Niti ste za niti protiv nemogu se nikako slozit sa Vama...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
17 godina
moderator
RE: Novi zakon o pušenju
General Zed kaže...

Molim,izvinte me sto psujem /!?@\''>Ustavno pravo je i da drzava stiti svoje gradjane pa je ipak neke proslijedila u Haag!!!Ja sam se borio i ja cu je zapalit ako treba jer to je moje ustavno pravo,zar ne?

U Ustavu ne pise nista o dozvoljavanju pusenja ili zabranjivanju. Ali pise da ne smijes drugima narusavati zdravlje.
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Jurra kaže...

...nemoj me precjenjivati...ako ti nisi u stanju shvatiti dve rečenice, kako bi ja mogao

shvatiti cjeli tvoj nerazumljivi i nelogičan post...

Nemoj se vaditi sad. Shvatio sam ja dobro sto si napisao i na to sam ti adekvatno odgovorio. Ako mislis da sam te pogresno shvatio, onda razumljivije objasni te svoje prve dvije recenice.
I prestani okolisati, i odgovori konacno na pitanja koja sam postavio - evo da ne moras traziti, postavljam ih ponovno: - o kojem ti pravu govoris? O pravu na trovanje i maltretiranje drugih ljudi cigaretnim dimom? Tko ti je dao to "pravo"? Kako to "pravo" mozes stavljati ispred prava na zdrav zivot? Po kojoj logici?
 ...a gdje si pročitao tu partijsku mantru koju stalno ponavljaš?
Govorim o Austrijskom zakonu, govorim o posebnim prostorijama za pušaće, govorim
o pravu pušaća da se u kafiću osjećaju kao ljudi...a tebi je to očito nemoguće shvatiti...Smijeh
najveći neprijatelj slobode je zadovoljan rob
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Ljudi, pamet u glavu. Ja, tek osmi razred, pa znam ŠTO te navuce na pusenje, ŠTO izaziva ovisnost, a kamoli da narusava kompletno zdravlje. Ljudi kao da namjerno puse i unistavaju se. I to svjesno. Umjesto da ulozi malo napora i prestane on se samo jos vise navlaci. Pusenje skracuje zivotni vijek i vas i vaseg kompjutera xD xD

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
yure32 kaže...

Ljudi, pamet u glavu. Ja, tek osmi razred, pa znam ŠTO te navuce na pusenje, ŠTO izaziva ovisnost, a kamoli da narusava kompletno zdravlje. Ljudi kao da namjerno puse i unistavaju se. I to svjesno. Umjesto da ulozi malo napora i prestane on se samo jos vise navlaci. Pusenje skracuje zivotni vijek i vas i vaseg kompjutera xD xD

posto si maloljetan za tebe je najbolje da idesh lec u ovu uru i ulozi malo napora pa ugasi taj komp,,i on izaziva ovisnost,,pitaj u skoli ako meni ne vjerujesh
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Koga briga, nemam nista za ucit. Pa sta da sam maloljetan, moje misljnje ne vrijedi??!?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
yure32 kaže...

Koga briga, nemam nista za ucit. Pa sta da sam maloljetan, moje misljnje ne vrijedi??!?

imash naravno pravo na misljenje,,ali do osamnaeste nebi smio ni pushit ni pit,,,dakle nisi adekvatan,,na misljenje da,na pravo glasa ne,,,
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

...ma pusti to, ako mogu onakvi donositi zakone, mogu i maloljetnici reči što misle jer vjerujem da su

kud i kamo pametniji...od:

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 14:54 (Jurra).
17 godina
moderator
Jurra kaže...
mbaksa kaže...
Jurra kaže...

...nemoj me precjenjivati...ako ti nisi u stanju shvatiti dve rečenice, kako bi ja mogao

shvatiti cjeli tvoj nerazumljivi i nelogičan post...

Nemoj se vaditi sad. Shvatio sam ja dobro sto si napisao i na to sam ti adekvatno odgovorio. Ako mislis da sam te pogresno shvatio, onda razumljivije objasni te svoje prve dvije recenice.
I prestani okolisati, i odgovori konacno na pitanja koja sam postavio - evo da ne moras traziti, postavljam ih ponovno: - o kojem ti pravu govoris? O pravu na trovanje i maltretiranje drugih ljudi cigaretnim dimom? Tko ti je dao to "pravo"? Kako to "pravo" mozes stavljati ispred prava na zdrav zivot? Po kojoj logici?
 ...a gdje si pročitao tu partijsku mantru koju stalno ponavljaš?
Objasni tu svoju nebuloznu recenicu. I ajd konacno odgovori na postavljeno pitanje, jer bi ljudi mogli posumnjati da nemas pametan odgovor na to pitanje.
Jurra kaže...
Govorim o Austrijskom zakonu, govorim o posebnim prostorijama za pušaće, govorim
o pravu pušaća da se u kafiću osjećaju kao ljudi...a tebi je to očito nemoguće shvatiti...Smijeh
Govoris o Austriji, ali govoris o tome kakav bi zakon zelio imati u Hrvatskoj. A Austrija nije nikakav autoritet na podrucju zakonodavstva i ljudskih prava. Pa mi nije jasno sto se toliko lijepis na austrijski zakon, kad imas u vecem ostatku Europe zakone koji su blizi nasem.
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

mbaksa kaže...

jer bi ljudi mogli posumnjati da nemas pametan odgovor na to pitanje.

...ma ljudi su odavno sve shvatili za razliku od tebe...Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 0:31 (Jurra).
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

u vecini pokrajina u njemackoj,ugostiteljski objekti do 50 kvadrata imaju pravo izbora,,,ovi veci moraju obezbjedit prostor za pushace,,cujem da se u italiji isto radi na tome,,,dakle nije samo austrija pa ne znam zasto se mi drzimo neuspjelih experimenata evropske zajednice kad ionako josh nismo u njoj

16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju
Jutarnja je pala kava
Bez cigare boli glava
Pa mi konobar, lokalac
Prošvercao pepeljarac.
U mračnome kutu sjedim,
Prestrašeno okom gledim.
Sumnjivi su svi od reda
I ko gleda i ne gleda.
Onaj tamo, što prilazi,
Pogledom po rulji plazi,
Čini mi se zlo mi snije
Da inspektor možda nije?

Ruka, poput zloga tata
Polako cigaru hvata
Pepeljaru usput zgrabi
Pa sve skupa u džep stavi.
Prijatelju što je stigo
Reko sam i okom žmogno:
« Ček' dok prođe policajac,
U džepu mi pepeljarac!”

Salo nožno čik mi prži
Prodrijet će mi sve do srži
Znoj mi lice hladan rosi
Bol me poput smrti kosi
Al' se ne dam, trpim, patim
Stopalom pod stolom mlatim.
Izdržat ću, znam da mogu,
Samo da ne spalim nogu.

Tako svakog dana biva
Noga mi je rana živa
Trpim, patim, al' 'ko me pita
Nepušači su elita.
A ja, ilegalac jadan
Poroka sam svoga gladan
Pa žut, poput zrelog hračka
Ko pokisla plazim mačka
Nigdje toplog utočišta,
Nigdje za mene skoništa.
Nema više, frende stari,
Nema više: ”Daj zapali!!”
                            Bruno B.
16 godina
lilihop kaže...
 imash naravno pravo na misljenje,,ali do osamnaeste nebi smio ni pushit ni pit,,,
 A zašto se ne smije pušiti prije 18? (ne mislim na zakon, već, kako bi nekome objasnili zašto je takav zakon donešen)
Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
ribar kaže...
lipo ti stoj u norveskoj a boje ti je mucat kad nemas pojma ca se ode kod nas desava, nasa se usporedjivat drzauu kojoj stvari funkcioniraju ka svicarski sat i ovi nasi raspad, kod nas ljudi jos malo pa nimaju ca jist a donosu se zakoni koji su u ovon trenu potpuno nebitni, i nece napravit nikako dobro samo ce naskodit, misto da se srede stvari neke zaposli se ljudi i pokrene drzava oni samo gledaju kako ce imat iste zakone ka norveska i svedska.
normalno da tamo niko ne dize paniku kad nikome ne ovisi o sezoni oceli imat ostatak godine ca jist, sigurno niko nije diga kredit koji nece moc oplatit ako mu kafic ili restoran bude prazan, a viruj mi ja izlazin i putujen dosta i svi zatvoreni lokali zjepe prazni, ko ce normalan kod nas doc na kafu ako nemore zapalit duvan i procitat novine
ja ne pusin ali zivin tu cili zivot i znan da ce ljudi radije ostat doma, sa turistima je isto po nocnin klubovima, nece tu skoro niko ulazit, ja ne pusin ali mi nimalo ne smeta ca je cili disko zadimljen, a bome nisan primjetio da smeta ikome jerbo je sve puno bilo dok se smilo pusit
i nemoj da ti posnem nabrajat kolko se lokala zatvorilo zbog ovog zakona, a jos ce ih se zatvorit, isto ko zbog zabrane rada nedijom, a ca smo dobili time, zdravlje? haha, nismo dobili NISTA, samo smo prividno blize "europi", ali realno svaki dan smo sve dalje

Skuzaj, ali nemoj mi povidat da mucim da se ne pocupamo oko prava na govor.
Ako ti se ne da slusat ca povidam ovdi, preskoci moje postove ili si poji na barku i pecaj i tamo povidaj vitru po domaci.
.
Jer sto se tice prava na govor, uvedeno je vec odavno i koliko god bi htio provesti pusacku logiku i jednostavno mi nametnuti svoje, ne mozes. Ako ti nesto smeta, izvoli se prilagoditi.
.
Imam pravo reci sto hocu i kako hocu, POGOTOVU O OVOJ TEMI jer sam vise od 3/5 zivota zivio u obitelji u kojoj prvo ni moj otac preko cijele obitelji do gostiju nisu imali kulture ni postovanja NE ZAPALIT cigaretu dok ja jedem ili lezim prehladjen. Svaki put kad s ocem sjednem na kavu, niti me ne pita da li smije pripalit, nego u pola sata zgori 5-6 cigareta i smatra to svojim normalnim pravom.
Ono o cemu ja pricam je da se dize galama ni oko cega dok se u drugim zemljama koje taj zakon imaju vec duze vrijeme to provelo i ljudi su se navikli. I dalje ima kafica i diska, i dalje su posjeceni, i cijela ova galama se digla jer se jadnim pusacima (smrc-smrc) dignuo ego da kako se njima moze zabraniti pusenje gdje god zele. Pazi, nije cak ni zabranjeno globalno, samo je zabranjeno u javnim zatvorenim prostorima.
.
E, uzas. UZAS!!! Pa ja ne znam kako ce te prezivjeti s tom nevjerojatno zahtjevnom obavezom, da prosetate do ulaznih vratiju, i tamo si zapalite cigareticu i vratite se natrag u kafic. Uzas, stvarno ne znam sta reci.
.
Znam da se ponasam bezobrazno i ignorantno kao pusaci, a ne bi trebao, ali toliko mi je veliki gust zabadati vam to na nos nakon tolikih godina trovanja da cu se izivljavat jos malo dok me ne prodje.
NE mozete vise pusit gdje hocete, ne mozete! Napokon!!!
.
Sto se tice zadnjeg:
ne, molim te posrni i pocni mi nabrajat lokale, molim te.
Interesira me da li ces nabrojat makar 5.
Ibanez RG1527 * Mesa Simulclass 2:90 * Mesa Triaxis (4th edition) * TC Electronics GMajor * Marshall JCM 1960 * Behringer FCB1010 + UNO mod * iPc + Ubuntu Studio * Van Den Hull D501 silver
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 9:21 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
lilihop kaže...
yure32 kaže...

imash naravno pravo na misljenje,,ali do osamnaeste nebi smio ni pushit ni pit,,,dakle nisi adekvatan,,na misljenje da,na pravo glasa ne,,,
Bas on ima pravo na glas, jer je ocito da si uzimas pravo odlucivati samo zato jer si starija (argument of authority) - a odluke su ti katastrofa.
I uostalom, ne budi licemjer i ne popuj tu s nekim laznim moralnim pravilima, jer dobro znas da si i pusila i napijala se i seksala prije svoje 20-te.....
.
Pjesma ti je zakon. Tocno i savrseno opisuje pusaca: psihopat bez razuma koji ce zrtvovat sve i svasta, od kazne do sprzene noge samo da bi zapalio gdje god hoce.
Bravo, autogol.
Ibanez RG1527 * Mesa Simulclass 2:90 * Mesa Triaxis (4th edition) * TC Electronics GMajor * Marshall JCM 1960 * Behringer FCB1010 + UNO mod * iPc + Ubuntu Studio * Van Den Hull D501 silver
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 9:24 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Nedavno sam bio u Irskoj, gdje je ovaj zakon dovoljno dugo da je prvih godinu i pol bilo sve prazno, a sad kazu da je krcatije nego prije...

Zasto smo mi hrvati stalno ti koji nesto se zale?

Slovenci,Austrijanci, Finci, Irci i neznam tko jos se nije zalio, ali mi, Balkanci moramo !!!

Nema pusenja u prostorijama koje za to nisu namjenjene jer steti svima a posebno nepusacima...

Ako mogu ja izdrzat bez sexa u kaficu (iako mi treba) onda vi mozete bez cigarete :D

Irci locu pivu, sviraju, zajebavaju se i vidi cuda- NE PUSE

kad im se pusi izadu van, popuse 2 minute i vrate se nazad.

A da vam kazem da je i referendum potpisivan nakon 2 godine i 65% pusaca je za to da ovaj zakon ostane na snazi...

I njima se svida sta im roba vise ne smrdi, a stan napokon ima normalan miris !

toliko iz Irske

potpis :D
16 godina
neaktivan
lilihop kaže...
Jutarnja je pala kava
Bez cigare boli glava
Pa mi konobar, lokalac
Prošvercao pepeljarac.
U mračnome kutu sjedim,
Prestrašeno okom gledim.
Sumnjivi su svi od reda
I ko gleda i ne gleda.
Onaj tamo.................
Deus ex machina kaže...
.
Pjesma ti je zakon. Tocno i savrseno opisuje pusaca: psihopat bez razuma koji ce zrtvovat sve i svasta, od kazne do sprzene noge samo da bi zapalio gdje god hoce.
Bravo, autogol.
 ..htio sam ti dati thumb down ali neću,kad nisam nikom do sad..
..nazvati nekog psihopatom samo zato jer puši u najmanju ruku zaslužuje javnu ispriku..
moljac
16 godina
neaktivan

Ispricavam se, pretjerao sam. Zao mi je.

Inace, nazvao sam psihopatom pusaca koji se ponasa kao osoba iz pjesme (otprilike 90% pusaca koje poznajem), ne svakog pusaca, a ako si se osjetio osobno uvrijedjenim, oprosti.

Nisi naveo sto da napravim u najvecu ruku pa ti eto mogu samo ispriku dati, jer iskreno uopce ni ne razumijem zasto bi se morao ispricati, naslusao sam se svakojakih gorih uvreda na racun nepusaca pa nisam trazio ispriku. A ma.

.

Realno gledano, kad se netko samounistava, obicno ga salju psihijatru. Razlika izmedju zileta i cigarete je

a) zilet to obavi brze i cistije

b) zilet djeluje samo na osobu koja ga primjenjuje, ne na sve oko sebe.

.

Sto se tice thumbs downa, pa nije to neka greda. Imas puno pravo dati thumbs down ako mislis da sam rekao glupost, a ako ga ne podijelis, ja nikad necu procitati svoj post ispocetka i pokusati shvatiti zasto netko misli da sam rekao glupost.

A ako ti je bed zbog statusa, status na ovom forumu me interesira otprilike koliko i status u stvarnom zivotu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 15:49 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ispricavam se, pretjerao sam. Zao mi je.

..da si stao na ovome bilo bi u redu,ali ti si nastavio ružno i neprimjereno nizati uvrede..
..a to ništa ne govori o temi u kojoj raspravljamo,nego o tebi samom..
moljac
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2009 1:10 (seneka).
17 godina
neaktivan
Nravano nema cigareta samo polonija u sebi. pošto je taj dim koji udisete topao, a susrece se sa plucima koji su napravljene od zaista mekog epitela. Mekseg od Koze, pluca su vrlo osjetljiva na to. Pa zbog takvog procesa unistavanja plucnih stanica. počinju se stvarati tumori. Koji su na plučima najbrze sire i razvija. Rak pluca je oblik tumora koji ubija najbrze.
Вгикфмлщ Зщыфмфс
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
lilihop kaže...
yure32 kaže...

Bas on ima pravo na glas, jer je ocito da si uzimas pravo odlucivati samo zato jer si starija (argument of authority) - a odluke su ti katastrofa.
I uostalom, ne budi licemjer i ne popuj tu s nekim laznim moralnim pravilima, jer dobro znas da si i pusila i napijala se i seksala prije svoje 20-te.....
.
Bravo, autogol.
 jesam naravno...a tebi je ocito falilo svega pa si sad cinik i mrzish cijeli svijet,,,
16 godina
neaktivan
sub_zero kaže...
Nravano nema cigareta samo polonija u sebi. pošto je taj dim koji udisete topao, a susrece se sa plucima koji su napravljene od zaista mekog epitela. Mekseg od Koze, pluca su vrlo osjetljiva na to. Pa zbog takvog procesa unistavanja plucnih stanica. počinju se stvarati tumori. Koji su na plučima najbrze sire i razvija. Rak pluca je oblik tumora koji ubija najbrze.
 ,,ustvari poznavala sam osobno dvije osobe koje su umrle od raka pluca a nisu nikad pushile,,,tumori nastaju i na drugim djelovima tjela a ne samo na plucima a ljudi su pushili od davnina i to duvan koji su sami motali(bez filtera),lulama dimili svima oko sebe,pa nisu umirali tako mladi kao danas,,,,mislim da uzrok te strasne bolesti trebamo potrazit svuda oko sebe a ne samo u oblaku dima....
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Sva sreca pa se TDR brine da u cigarete stavi iskljucivo kvalitetni, suseni duhan. Zato su cigarete tako jeftine.

Te pricice o katranu i nikotinu kao dodacima za ovisnost su lazi.

Nekad se svasta radilo, moj favorit je notorna mutilacija zenskih i muskih spolnih organa (popularna i danas u nekim krajevima). Sta zato jer se nekad smatrala zdravom praksom, treba se prakticirati i danas? Unatoc svim dokazima da je to poprilicno psihopatsko samounistavajuce ponasanje? Ne.
Na svu srecu, danas zivimo u 21 stoljecu i iako nije bas sve savrseno, makar mi 'civilizirani' nekako guramo na bolje a ne na gore. To znaci da ja mogu samostalno odabrati da li cu se trovati tvojim otrovom. To znaci da ti to ne biras za mene.  I to znaci: mars pusiti negdje u izolaciju gdje ni mikrolitar tog dima nece doci u zrak da ga udahnem.

.

Sto se tice mojih dvadesetih, proveo sam ih puno zabavnije nego napusen, pijan i smrdljiv od dima u nekom grmu s curom koju sam upoznao pet minuta prije i koje se sutra necu sjecati. Da mi je falilo, falilo je katkad, ali uvijek sam imao granicu ispod koje ne idem i radije bi ostao suh nego kao neke moderne zene rasirio noge prvom prolazniku samo da budem emancipiran i prihvacen od drustva.

.

Poanta, svasta sam radio u zivotu, ali nikad nikome nisam tupio neke moralne vrijednosti koje sam ne razumijem nego ih ucio, i sigurno nikad nisam nikome prdio smrad i otrov u facu jer je to moje (ne)pusacko gradjansko pravo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 20:45 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Sva sreca pa se TDR brine da u cigarete stavi iskljucivo kvalitetni, suseni duhan. Zato su cigarete tako jeftine.

Te pricice o katranu i nikotinu kao dodacima za ovisnost su lazi.

Nekad se svasta radilo, moj favorit je notorna mutilacija zenskih i muskih spolnih organa (popularna i danas u nekim krajevima). Sta zato jer se nekad smatrala zdravom praksom, treba se prakticirati i danas? Unatoc svim dokazima da je to poprilicno psihopatsko samounistavajuce ponasanje? Ne.
Na svu srecu, danas zivimo u 21 stoljecu i iako nije bas sve savrseno, makar mi 'civilizirani' nekako guramo na bolje a ne na gore. To znaci da ja mogu samostalno odabrati da li cu se trovati tvojim otrovom. To znaci da ti to ne biras za mene.  I to znaci: mars pusiti negdje u izolaciju gdje ni mikrolitar tog dima nece doci u zrak da ga udahnem.

.

Sto se tice mojih dvadesetih, proveo sam ih puno zabavnije nego napusen, pijan i smrdljiv od dima u nekom grmu s curom koju sam upoznao pet minuta prije i koje se sutra necu sjecati. Da mi je falilo, falilo je katkad, ali uvijek sam imao granicu ispod koje ne idem i radije bi ostao suh nego kao neke moderne zene rasirio noge prvom prolazniku samo da budem emancipiran i prihvacen od drustva.

.

Poanta, svasta sam radio u zivotu, ali nikad nikome nisam tupio neke moralne vrijednosti koje sam ne razumijem nego ih ucio, i sigurno nikad nisam nikome prdio smrad i otrov u facu jer je to moje (ne)pusacko gradjansko pravo.

,,,,ovaj tvoj tekst sve govori o tvom "moralu"pa eto nemam komentara na to ali rado bi ti "prdila smrad i otrov u facu"jer to i zasluzujesh,,,,
17 godina
lilihop kaže...
Deus ex machina kaže...

...

,,,,ovaj tvoj tekst sve govori o tvom "moralu"pa eto nemam komentara na to ali rado bi ti "prdila smrad i otrov u facu"jer to i zasluzujesh,,,,
A što bi bilo moralno? Da ide u crkvu, ima posao od 8-16, a u slobodno vrijeme guzi dječake iza ispovjedaonice? Čovjek se fino nauživao života, sretan je i zadovoljan. Takva osoba će prije poštivati tuđi život nego netko tko bi sve ovo želio napraviti, ali nije imao hrabrosti niti snage. Svaka čast, Deus, jedan veliki respect s moje strane!
R-E-S-P-E-C-T ! R-E-S-P-E-C-T !
Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan
lilihop kaže...

Case closed.
16 godina
lilihop kaže...
 ,,ustvari poznavala sam osobno dvije osobe koje su umrle od raka pluca a nisu nikad pushile,,,tumori nastaju i na drugim djelovima tjela a ne samo na plucima a ljudi su pushili od davnina i to duvan koji su sami motali(bez filtera),lulama dimili svima oko sebe,pa nisu umirali tako mladi kao danas,,,,mislim da uzrok te strasne bolesti trebamo potrazit svuda oko sebe a ne samo u oblaku dima....
 A nisi možda pomislila da su te dvije osobe možda dobile rak pluća od pasivnog pušenja?
Jako teško da ćeš se ti ozbiljnije razboliti i ako ne pereš ruke nakon obavljanja nužde, pa jel u redu da ne perem ruke?
Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Novi zakon o pušenju

Prvo osobna stvar svakog čovjeka da bira hoće li pušiti ili neće. A državni proračun se puni od poreza na cigare(a on nije malen). Jer naprimjer Hrvatska i Bosna kupuje Marlboro iz Nizozemske kupuju ga za 5 kuna po kutiji. Dok je on kad se uveze košta 22 kune, a u  BiH 12. Zašto!? Zato što je porez veći. Pa vi sada računajte koliki je. A nije ni onom krete** od ministra nije bilo baš pametno uvoditi zabranu(ako mu je to dječački san) u vrime recesije jer će onda još više biti ljudi na zavodu za zapošljavanje.

16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
lilihop kaže...
 A nisi možda pomislila da su te dvije osobe možda dobile rak pluća od pasivnog pušenja?
Jako teško da ćeš se ti ozbiljnije razboliti i ako ne pereš ruke nakon obavljanja nužde, pa jel u redu da ne perem ruke?
 u pravu si,,,moze nekom i bukva past na glavu pa da umre od toga,,,zakljucak_treba pushace i bukve zaobilazit u velikom krugu,i ruke prat naravno,,,tako cesh jedino ostat "za sjemena":))u suprotnom ceka  te smrt pa ti kako osh:))
16 godina
lilihop kaže...
u pravu si,,,moze nekom i bukva past na glavu pa da umre od toga,,,zakljucak_treba pushace i bukve zaobilazit u velikom krugu,i ruke prat naravno,,,tako cesh jedino ostat "za sjemena":))u suprotnom ceka  te smrt pa ti kako osh:))
 Bukva nije smrtonosna. Može se dogoditi nesreća povezana sa stablom bukve u kojoj čovjek / ljudi / životinje mogu izgubiti život, no samom svojom pojavom i svrhom bukva nije smrtonosna. Dapače, ona sudjeluje u procesu fotosinteze i omogućuje život na zemlji. Nadalje, bukva može poslužiti i kao sirovina - papir, građevinski materjal, namještaj, preparati i lijekovi, itd.
Bukva je i važan element u ekosferi i ključan čimbenik u životnom ciklusu više životinjskih (možda i biljnih, nisam ziher) vrsta.
S druge strane,... Ma, navedimi samo jedan dobar razlog zašto bi trebalo konzumirati cigarete?
Every hole is a goal!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice