Njuškalo biseri

poruka: 5.788
|
čitano: 1.740.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Njuškalo biseri
doky01akablava kaže...
*ebote led

Kupuj dok nije otisla 

15 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Prije par mjeseci lik prodaje DDR2 RAM i veli da radi na Intel maticnim ali nije siguran jel radi na AMD maticnim. Jel moguće da DDR2 RAM ima takvih mušica ili je lik "biser"?

Sorry ak je offtopic.

dap to je moguce. Znam da kada sam ja kupovao DDR2 rame vecina je bila AMD compatibilna ali ne i Intel. Nemam pojma kako i zasto, ali vjerojatno je i obrnuto ista stvar. 

14 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
*ebote led

Bilo već, biserčina na kvadrat ili još bolje, na potenciju n-tu.

nicky.sl kaže...

Braco je legenda skuplje prodaje nego li je platija http://www.njuskalo.hr/procesori/cooler-master-hyper-212-evo-oglas-17895228

Možda je samo lapsus calami, a možda je caput eius u teškoj banani.

Gam3r kaže...
Spiridon kaže...

Prije par mjeseci lik prodaje DDR2 RAM i veli da radi na Intel maticnim ali nije siguran jel radi na AMD maticnim. Jel moguće da DDR2 RAM ima takvih mušica ili je lik "biser"?

Sorry ak je offtopic.

dap to je moguce. Znam da kada sam ja kupovao DDR2 rame vecina je bila AMD compatibilna ali ne i Intel. Nemam pojma kako i zasto, ali vjerojatno je i obrnuto ista stvar. 

Tako je, i obrnuto je moguća ista stvar. Ne samo s radnim memorijama, već i s grafičkim karticama također može biti isti problem (statistički gledano, veća je vjerojatnost i češće s RAM-om, naravno). Iznijet ću samo jedan primjer. Sjećam se da je tamo negdje početkom 2008. godine (03-04/2008) frend upiknuo GeForce 8800 ili 9800GT (ne sjećam se više točno, ali mislim da ipak 8800GT) na Intel DX38BT ili DX48BT2 ploču (imam dilemu između te dvije jer su jako slične, razlika je praktički tek u chipsetima - najvjerojatnije je imao DX38BT) te ista nije davala znakove života na njoj, a na svakoj drugoj isprobano jest. Onda je na nju stavio Sapphire X1950 PRO 512MB koja je radila savršeno do prije par godina kad je ciknula. Znači potpunoma ispravna 8800GT nije htjela raditi baš na toj ploči, a na svima ostalim testiranima jest, i to bez ikakvih problema. Tada sam shvatio da je sve moguće i sjetio se našeg velog informatičara starog kova i njegovih dogodovština - ako te i kad te neće, e onda te neće...

Evo jednog bisera, pobogu, po toj cijeni i/ili za manje idu i7-ce 920/930/ulazni xeoni socketa 1366 koje pojedu za doručak i ispljunu ovaj nekad odličan proc.

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
9 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
 Tako je, i obrnuto je moguća ista stvar. Ne samo s radnim memorijama, već i s grafičkim karticama također može biti isti problem (statistički gledano, veća je vjerojatnost i češće s RAM-om, naravno). Iznijet ću samo jedan primjer. Sjećam se da je tamo negdje početkom 2008. godine (03-04/2008) frend upiknuo GeForce 8800 ili 9800GT (ne sjećam se više točno, ali mislim da ipak 8800GT) na Intel DX38BT ili DX48BT2 ploču (imam dilemu između te dvije jer su jako slične, razlika je praktički tek u chipsetima - najvjerojatnije je imao DX38BT) te ista nije davala znakove života na njoj, a na svakoj drugoj isprobano jest. Onda je na nju stavio Sapphire X1950 PRO 512MB koja je radila savršeno do prije par godina kad je ciknula. Znači potpunoma ispravna 8800GT nije htjela raditi baš na toj ploči, a na svima ostalim testiranima jest, i to bez ikakvih problema. Tada sam shvatio da je sve moguće i sjetio se našeg velog informatičara starog kova i njegovih dogodovština - ako te i kad te neće, e onda te neće...

Da, tocno je, DDR2 memorije koje su "high density", pogotovo plocice od 4GB ne rade na Intelu. Jos nisam vidio DDR2 plocicu od 4GB koja radi na Intelu.

Sto se graficke tice, to je ocito bila nekakva iznimka ili stari BIOS na maticnoj/grafickoj jer inace nema nikakve razlike.

Caesar et Brutus kaže...

Evo jednog bisera, pobogu, po toj cijeni i/ili za manje idu i7-ce 920/930/ulazni xeoni socketa 1366 koje pojedu za doručak i ispljunu ovaj nekad odličan proc.

E sad si ti ispao biser. Po toj cijeni idu i7 s1366 procesori, pa cak i po nizoj, jer nema maticnih. Nadji mi maticnu za te procesore ak si frajer ;). Da ih ima kao i za ostale sockete, ti procesori ne bi isli ispod 100 eura.

13 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Hihi 

3000 kunića dijelovi, 5000kn crveni sprey 3000 kunića dijelovi, 5000kn crveni sprey
16 godina

Preljepo kučište kompletno osvijetljeno  kraljevskom plavom bojom.

Kompijuter je očuvan i pouzdan sa vrhunskim močnim procesorom sa 4 jezgre od 12mb keš memorije (dok običan pc ima 1mb-2mb keša),odličnom grafičkom koja pokrece na najnovije igrice poput GTA V,Wach Dogs,Far Cry 4,Call of Duty najnoviji,Battelfild najnoviji itd itd..

Cijena je 3800 kn za keš. Za kupca koji kupi prije 4.2.2016 može dobiti popust po dogovoru. U zamijeni je cijena 4500 kuna ili zavisi od ponude po dogovoru.

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/gaming-pc-4jezgre-12mb-8800gts-500gb-hdd-8gb-povoljno-gta5-oglas-17923700

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 2:09 (doky01akablava).
13 godina
Njuškalo biseri

Hm... Hvala za info o DDR2. Znači, treba paziti iz kojeg je tabora (za koji procesor) matična ploča. A to nisu proizvođači MBOa (Asus, Gigabyte itd) mogli riješiti?

Sorry ako gnjavim ali kad se DDR2 prodavala u trgovini, ja sam bio na SDRAM (doduše ondašnja MBO je imala 2 utora za DDR1 RAM 333 MHz).

Nisam ja ništa prčko.
15 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

pitao bi jel moze zamjena za kubik drva, ali mi ga je malo zao

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/pc-konfiguracija-monitor-24-4400-kn-osijek-oglas-17619119

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 19:31 (Gam3r).
14 godina
Njuškalo biseri

Nije sa njuškala , ali ne znam gdje ovaj svijet vodi.Žalosno je što ima hrpa ovakvih.

9 godina
protjeran

Koji biser:

15 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

evo jednog bisera na domacem terenu. overclockao je on 280 i sad je ona 280X 

16 godina
Gam3r kaže...

evo jednog bisera na domacem terenu. overclockao je on 280 i sad je ona 280X 

Ne zaboravi da je to posebna serija!

10 godina
neaktivan

jel jos prodajes taj XFX

11 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Nova ista takva dođe 100 kn više, a MSI i Gigabyte (skraćena verzija) dodđu 50 tj. 150 kn manje skroz nove.

LINK

Šta svi imaju protiv mene, šta nešto nevalja s tim da imam claw grip?
16 godina
Njuškalo biseri
9 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Hm... Hvala za info o DDR2. Znači, treba paziti iz kojeg je tabora (za koji procesor) matična ploča. A to nisu proizvođači MBOa (Asus, Gigabyte itd) mogli riješiti?

Sorry ako gnjavim ali kad se DDR2 prodavala u trgovini, ja sam bio na SDRAM (doduše ondašnja MBO je imala 2 utora za DDR1 RAM 333 MHz).

A drzi se provjerenih marki kao KINGMAX, CORSAIR, MUSHKIN i sl. i nemres fulat :)

11 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

Jao jao... pa gdje ti ljudi žive.

12 godina
Blacklord kaže...

Jao jao... pa gdje ti ljudi žive.

Pa prema adresi iz oglasa žive u Zagrebu ali pitanje je u kojem vrimenu žive.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
doky01akablava kaže...

Preljepo kučište kompletno osvijetljeno  kraljevskom plavom bojom.

Kompijuter je očuvan i pouzdan sa vrhunskim močnim procesorom sa 4 jezgre od 12mb keš memorije (dok običan pc ima 1mb-2mb keša),odličnom grafičkom koja pokrece na najnovije igrice poput GTA V,Wach Dogs,Far Cry 4,Call of Duty najnoviji,Battelfild najnoviji itd itd..

Cijena je 3800 kn za keš. Za kupca koji kupi prije 4.2.2016 može dobiti popust po dogovoru. U zamijeni je cijena 4500 kuna ili zavisi od ponude po dogovoru.

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/gaming-pc-4jezgre-12mb-8800gts-500gb-hdd-8gb-povoljno-gta5-oglas-17923700

Ima 12 MB casha a cijena je 3800 kn za cache 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
9 godina
neaktivan
Njuškalo biseri

http://www.njuskalo.hr/auti/honda-civic-type-r-2.0-x-samo-40-000km-oglas-17740984

Ima dosta primitivnih opisa uz aute na njuskalu ali mislim da je ovo vrhunac sta sam vidio: 

"Prvi vlasnik pomorac, kupljena i održavana u ovlaštenom servisu u Rijeci. Informacije isključivo pozivom na broj telefona 095/87 87 099
Prodaje se čisto iz dosade,nije hitno, cijena je fixna.Ne trošite svoje i moje vrijeme sa upitima "koja je zadnja cijena?" lijepo piše FIXNA. Probne vožnje bez predočenja cijelog iznosa ne dolaze u obzir(šta bi trebalo biti neispravno na toliko kilometara?)"

Ne znam tko bi uopce kupio auto od takvog primitivca i seljacine

17 godina
neaktivan
Njuškalo biseri
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 11:18 (jura).
13 godina
ima i takvih koji uopće ne prodaju auto osim ako im netko ne ponudi iznos koji je realno uvećan za 10 posto...Baš bi te ja molio za probnu vožnju auta starog skoro 10 godina sa 100 000 kn u džepu.
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
17 godina
ZdravkoZ kaže...
ima i takvih koji uopće ne prodaju auto osim ako im netko ne ponudi iznos koji je realno uvećan za 10 posto...Baš bi te ja molio za probnu vožnju auta starog skoro 10 godina sa 100 000 kn u džepu.

Predočenje cijelog iznosa 

Ovo mi smrdi na neku pljačku 

14 godina
Njuškalo biseri

Pa cjena je čak i realna, obzirom da je oprema ako se ne varam skoro maksimalna, a da ne spominjem da je vozilo od prvog vlasnika sa samo 40k km, za fana honde kupnja je skoro pa idealna, a što se tiče probne vožnje, u neku ruku ga i shvaćam, tko zna koliko mu je do sada došlo likova na "probnu vožnju" bez lipe u džepu i ikakve realne mogućnosti za kupovinu istoga....

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 12:14 (Checola).
17 godina
Njuškalo biseri

Pa sve OK, ali niti jedan normalan čovjek neće ić gledat auto sa 100 000kn u džepu i još ih pokazivati okolo...

A i ne vidim koja budala bi išla na probnu vožnju eto tak da vidi kak Civic ide, nije to Ferrari  (ali ajde, razumijem da ima i takvih bolesnika).

A ono prodajem iz dosade mi zvuči turbo sumnjivo... Mislim koji razlog 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 12:21 (lllnuclearlll).
14 godina
Njuškalo biseri

obzirom kakva je klijantela za takav auto (vjeruj mi nije prosječan obiteljski čovjek, vozio, probao, neudobno za popizdit, razbiješ bubrežne kamence do mora, jedini plus toga auta naspram jednog type s-a je kaj ideeeee....), bogme na mjestu prodavatelja ni ja se nebih previše zamarao sa svakim osim ako ne vidim da je doista ozbiljan kupac... samo eto on se tako izrazio......

13 godina
Nema tu zamaranja...sumljam da će bi bila navala ljudi koji nemaju novaca i namjere kupiti taj auto,meni bi prvom bilo glupo raspitivati se za auto,tražiti mane,probavati ga...sa 20 kn u džepu...
Znači kad kod ovog lika dođe ineresent on će ga prvo pitat - imaš ti pare!?
Idem mu sad poslat poruku i ponuditi 5000 kn manje ;)
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
15 godina
Njuškalo biseri

Meni su najači oni, što stave oglas da nešto prodaju, kad im se javiš onda se predomišljaju da ipak nebi :D

Milorad Rakuljić Zelov PREVARANT!!
14 godina
neaktivan
Njuškalo biseri
Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice