Mladi vozaci, tko su, sto su?

poruka: 43
|
čitano: 11.925
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

OK, sav sam zbunjen. Malo sam trazio na netu ali nece da mi otvara neke stranice pa moram otvorit temu jer mi je ovo vazno.

ovako:

polozio sam b kategoriju proslo ljeto i u 1 mjesecu ove godine sam uzeo polica 1,2 _ 75ks.. jer sam mislio da spadam pod mlade vozace i da za mene vrijede sva ona debilna pravila. e sad sam nesto nacuo da u biti definicija mladog vozaca stoji za "osobu izmedju 16 i 24 godina starosti"...

sto je sad istina, sto smijem a sto ne smijem? mislim vozim svugdje normalno i u bilo koje doba noci, dana itd... molim ako netko moze da mi malo pojasni

a vjerujem da ce u drugima, mozda, ovo pomoci...

hvala unaprijed

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
protjeran

Nastavak na naslov, "Gdje se skrivaju".

Deathlist: -Quark (satanic ritual) -Quarkova familija (cijela) -Thuglife -skank666 (dobar prijatelj) -Slash 666 -Kant -agent_00klc -AlienWare1 -Weky, lukavg To do list: Weky-eva cura
16 godina
neaktivan
RE: Mladi vozaci, tko su, sto su?

Stari si vozač, dobro si čuo. Nije bitno kad si položio, bitno je da si preko 24 ljeta.

Kadir beneath Mo Moteh
18 godina

Ne smijes imat vise od 0,0 u krvi i ne smijes vozit auto jace od 105 KS.

To je u biti to.

Vozit mozes kad hoces, to retardirano pravilo su vec davno makli.

Umjesto toga, vlada se sjetila dati novo retardirano pravilo. Vise pijan pjesice ne smijes prelaziti cestu. xD

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Mislim da prve dvije godine ne smijes vozit auto jaci od 100ks i izmedu 23h-06h bez pratnje suvozaca s 5g iskustva...barem je takav debilni zakon bio prije 5g kad sam ja polozio..

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=773925 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=887951
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

OK, sav sam zbunjen. Malo sam trazio na netu ali nece da mi otvara neke stranice pa moram otvorit temu jer mi je ovo vazno.

ovako:

polozio sam b kategoriju proslo ljeto i u 1 mjesecu ove godine sam uzeo polica 1,2 _ 75ks.. jer sam mislio da spadam pod mlade vozace i da za mene vrijede sva ona debilna pravila. e sad sam nesto nacuo da u biti definicija mladog vozaca stoji za "osobu izmedju 16 i 24 godina starosti"...

sto je sad istina, sto smijem a sto ne smijem? mislim vozim svugdje normalno i u bilo koje doba noci, dana itd... molim ako netko moze da mi malo pojasni

a vjerujem da ce u drugima, mozda, ovo pomoci...

hvala unaprijed

Ne znam kako je u hrv, iako mislim da je slicno ako ne i isto, u BiH je od datuma kad polozis do 5 godina vozackog iskustva mladi si vozac, znaci ti polozis u 30. i do 35. si mladi vozas. I kao mladi vozac, ne mozes voziti, mislim, iza ponoci osim ako s tobom u autu nije osoba koja ima preko 5 godina vozackog iskustva. Mozda se i varam, ali ja sam tako skuzio.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
18 godina

Koliko znam mladi vozač je svaka osoba do 24 godine starosti a koja vozačku dozvolu ima manje od 2 godine.

Valjda se nije mijenjala definicija.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
18 godina

Aha, stariji si od 24.

Onda mozes vozit normalno i po zakonu i nasoj pametnoj vladi si ti sada iskusan vozac! :D

- Psiho246
17 godina
neaktivan
goodye kaže...

Ne znam kako je u hrv, iako mislim da je slicno ako ne i isto, u BiH je od datuma kad polozis do 5 godina vozackog iskustva mladi si vozac, znaci ti polozis u 30. i do 35. si mladi vozas. I kao mladi vozac, ne mozes voziti, mislim, iza ponoci osim ako s tobom u autu nije osoba koja ima preko 5 godina vozackog iskustva. Mozda se i varam, ali ja sam tako skuzio.

Kod nas nije tako, ovdje možeš voziti kad god oćeš samo da nisi u alkoholiziranom stanju... Bilo je tako kako ti kažeš samo se promjenio zakon pred par godina.

A ovo za pješake mi je totalno debilno.

A life? Cool! Where do I download one of those?
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Koliko znam mladi vozač je svaka osoba do 24 godine starosti a koja vozačku dozvolu ima manje od 2 godine.

e, a ja imam 28 (u 11. mjesecu 29g) i vozacku tek godinu dana.... di sam onda ja?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
18 godina
Danny_HR kaže...

Koliko ja znam, bilo je problema upravo oko toga sto je osoba od 26 (tada je bilo 26 a ne 24) koja je upravo polozila bila po zakonu "iskusan vozac".

Ne znam, mozda se to promijenilo ali bas se tocno sijecam da je to bila takva glupost, slicno kao sad sa pjesacima.

leo_819 kaže...
goodye kaže...

Kod nas nije tako, ovdje možeš voziti kad god oćeš samo da nisi u alkoholiziranom stanju... Bilo je tako kako ti kažeš samo se promjenio zakon pred par godina.

A ovo za pješake mi je totalno debilno.

Cijela drzava je debilana.

Pazi ti sad ovo:

Ja se napijem u birtiji i nesmijem doma, jer da bi stigao doma moram preci cestu.

Preostaje mi ili da spavam na klupi/cesti ili da molim sefa birtije/konobara da ostavi otvoreno dok se ne otrijeznim. ROFL!

- Psiho246
17 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Aha, stariji si od 24.

Onda mozes vozit normalno i po zakonu i nasoj pametnoj vladi si ti sada iskusan vozac! :D

znaci za mene nema ogranicenja... sky is the limit!!! huraaaa. ah, napokon onda mogu tiguana posudit

18 godina
skank666 kaže...
Danny_HR kaže...

e, a ja imam 28 (u 11. mjesecu 29g) i vozacku tek godinu dana.... di sam onda ja?

Ti nemaš frke koliko ja znam. Star si i iskusan vozač. :)

17 godina
neaktivan
skank666 kaže...
Danny_HR kaže...

skank prijatelju ti si u svom svjetu, vjeruj mi.

@leo_819

nisam znao da je zakon mjenjan, a to da u nas mozes voziti kako hoces, to je odavno, samo pravilo je da ima 10-20 km u dzepu ;)

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
17 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
skank666 kaže...
Danny_HR kaže...

Ti nemaš frke koliko ja znam. Star si i iskusan vozač. :)

super je to ali je u biti zalosno.... jer ja ne mogu biti iskusan vozac... mozda mogu biti malo obzirniji (necu rec pametniji) ali iskusniji od nekog tko vozi od 18 do 24 pa da ja imam veca prava nego on... kakvo govno. meni to odgovara, da se razumijemo ali opet je debilno i nepravedno prema nekima.. 

nisam jos ni jednom udario negdje ili ga ogrebao ali brate mili da vidite kako sam se sada bocno parkirao... :D 

eno jos se ljudi dole smiju..

18 godina
neaktivan

Mlad vozač si do trenutka dok ne skupiš 2 godine vozačkog staža. Onda dobivaš 'pravu' vozačku i ograničenja više nema.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan

67) »mladi vozač« je vozač u dobi od 16 do 24 godine.

To je definicija i to je to. Cijeli zakon: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339713.html

Mladi vozač ne smije imati više od 0 promila, a stari smije imati 0,5 ako nije počinio prekršaj.

Stavka o vožnji od 23-05 je izbrisana, ne postoji.

Naš zakon nema ni sličnu definiciju mladog vozača kao BIH.

Nema nikakvog roka od dvije godine nakon polaganja, samo dobna granica!

Kadir beneath Mo Moteh
17 godina
odjavljen
macak kaže...

Mlad vozač si do trenutka dok ne skupiš 2 godine vozačkog staža. Onda dobivaš 'pravu' vozačku i ograničenja više nema.

cekaj sad malo... a do tad su mi ogranicenja koja? auto ispod 105ks i sto jos? mislim, vazno mi je jer cu ovu zimu dosta putovat na duze relacije. i rade bi sjeo, naravno, u tiguana sa svom zivom i nezivom opremom nego u mog asketskog polica koji nema ni centralno zakljucavanje (2008 godiste)

16 godina
neaktivan
macak kaže...

Neću ti dajem TD, nije lijepo ;) ali u krivu si.

Kadir beneath Mo Moteh
18 godina
skank666 kaže...

cekaj sad malo... a do tad su mi ogranicenja koja? auto ispod 105ks i sto jos? mislim, vazno mi je jer cu ovu zimu dosta putovat na duze relacije. i rade bi sjeo, naravno, u tiguana sa svom zivom i nezivom opremom nego u mog asketskog polica koji nema ni centralno zakljucavanje (2008 godiste)

Skank, rekao sam ti, ti si normalan vozač.

Pogledaj si vozačku, do kada ti vrijedi? Ako je samo 2 godine (a nije) mlad si vozač.

17 godina
odjavljen

cek, idem provjerit ali mislim da mi i vrijedi 2 god....

EDIT: uf, volim to sto sam spaljen, nekad se bas lijepo iznenadim.... uglavnom vrijedi mi do 2019 :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 14:52 (skank666).
17 godina
neaktivan

a ko će ga znat možda su u ove dvije godine koliko je star ovaj zakon još nešto mjenjali...

A life? Cool! Where do I download one of those?
18 godina
Danny_HR kaže...
skank666 kaže...

Skank, rekao sam ti, ti si normalan vozač.

Pogledaj si vozačku, do kada ti vrijedi? Ako je samo 2 godine (a nije) mlad si vozač.

2 godine mu moze vrijediti zbog drugih razloga kao sto je npr. dioptrija, tj. to je do procjene ljecnika na sistematskom.

- Psiho246
18 godina
Može ovo može ono.

Vrijedi mu više, "normalan" je vozač.
End of. :)
17 godina
odjavljen

ah, yebote sad sam se sjetio da su me i u autoskoli "uvjeravali" da cu biti mlad vozac.... a to je bilo prosle godine. ko tu koga?

17 godina
odjavljen

moze LOCK onda... mislim da je sve rjeseno

HVALA  vam puno... puse

15 godina
neaktivan
macak kaže...

Taka vje bio stari zakon pred 2-3 godine, po novom zakonu je samo bitno koliko godina imas. Zato su se i dogadale one apsurdne situacije da je netko polozio, odradio 2 godine, kupio jaci auto i onda dosao novi zakon i nije ga smio voziti jer je mladi od 24 (iako inace novi zakoni ne bi smjeli zahvacati one koji su polozili po starom sistemu Neodlučan)

A sto se tice snage motora, 75kW sto je izmedu 100 i 105 KS

18 godina

Zakon o sigurnosti prometa na cestama (2008.)

Članak 2.

»mladi vozač« je vozač u dobi od 16 do 24 godine,

Članak 221.

(1) Mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti brzinom većom od 80 km na sat, na brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila brzinom većom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat.

(2) Osoba iz stavka 1. ovoga članka ne smije upravljati niti početi upravljati motornim vozilom ako u organizmu ima opojnih droga, alkohola ili ako pokazuje znakove alkoholiziranosti.
(3) Osoba iz stavka 1. ovoga članka koja je položila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati osobnim vozilom čija snaga motora prelazi 75 kW.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj mladi vozač ako postupi suprotno odredbi stavka 3. ovoga članka.

(ne znam da li je bilo izmjena)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.9.2010 14:58 (igy).
17 godina
neaktivan

Jel vrijedi jos ono pravilo za mlade vozace da smiju vozit do 105ks ili su to ukinuli jer sam prije mjesec-dva procitao u autu klubu da nema vise ogranicenja.

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
17 godina
odjavljen

ups, nek ostane otkljucana... 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice