Masoni vladaju svijetom zaključana tema

poruka: 22
|
čitano: 15.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

Zanima me vase misljenje o masonima.Evo nekoliko zanimljivih linkova o toj organizaciji, i o njihovim popularnim clanovima:

http://videoteka.novatv.hr/multimedia/tko-su-masoni-i-kako-se-postaje-njihov-clan.html

15 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

Na svjetskoj razini ne znam nista o njima, ali znam da su hrvatski masoni prilicno bezvezni (i da su dio austrijske masonske loze). Pod bezvezni mislim na to da nisu pretjerano utjecajni, te da nema ni govora o nekom planskom utjecanju hrvatskih masona na politiku drzave

edit - vidim sad da u prilogu kaze to o austrijancima da se loza preselila u ZG, sto je moguce jer su moje informacije stare 4 godine

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 17:07 (Grgapm).
15 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

A imaju i svoju web stranicu, neki moderni masoni Smijeh

http://www.freemasonry-croatia.org/vlh.htm

15 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

Znam i ja jednog slobodnog zidara, zida u fušu :))

Šalu na stranu, intrigantna tema, ali nedvojbeno su priče o njima malo prenapuhane.

Kadir beneath Mo Moteh
15 godina
neaktivan
RE: Masoni vladaju svijetom
blacko kaže...

Znam i ja jednog slobodnog zidara, zida u fušu :))

Šalu na stranu, intrigantna tema, ali nedvojbeno su priče o njima malo prenapuhane.

Mozda bi njega primiliSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 18:24 (scenesports).
15 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

Cijela fama oko iluminata i masona je nastala krivim tumačenjem poluprovjerenih izvora.

16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Cijela fama oko iluminata i masona je nastala krivim tumačenjem poluprovjerenih izvora.

Iluminati i masoni nemaju ništa zajedničko (ne znam zašto ih stavljaš u isti koš) osim možda jednog - malo se zna o njima a puno priča.

EDIT: Zaboravi dodat da je naslov teme neprikosnoven :) pa masoni vladaju svijetom isto koliko i prodavač cipela nekom državom!

Noi siamo come la nostra fede...Immomartali...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2010 18:45 (Champollion).
15 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

Moj se komentar odnosio na neutemeljene teorije koje prate obadvije organizacije. Iluminati su gotovo izjednačeni s masonima kad je riječ o teorijama zavjere i ostalim modernim medijskim nagađanjima. Inače vrlo su mi jasni svi činjenični i novostvoreni činjenični podaci na ovu temu.

No bolje je ne raspravljati previše oko ovoga jer bi inače vrijedilo pravilo: "Kad bi svi ljudi pričali samo ono što znaju, vladala bi tišina."

NHF Nevinašce

16 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

Iluminati su "prosvjetiteljsko" društvo koje je 1776.g. osnovao Adam Weishaupt u Bavarskoj s ciljem preuzimanja potpune kontrole nad svijetom. Naravno kasnije su se pridružili i izmješali s masonima pa ne postoji

njihova službena organizacija, kako to imaju složeno masoni, već se skrivaju u tajnosti te tako djeluju, što je najopasnije. Pretpostavlja se da je upravo Weishaupt "praotac" komunizma jer je takav oblik upravljanja državom i narodom

njemu bio povoljan za ostvarivanje njegovih ciljeva.

Masoni su bili izvorno graditelji crkava i katedrala u srednjem vijeku ( udruženi cehovi) te su putovali od grada do grada i gradili. U međuvremenu su preko mitova i templara došli do nekih tajnih spoznaja ( kao npr. o svršetku svijeta 2012.) tj.

legenda s bliskog istoka i Maya. Onda su se ,pošto im je Crkva ograničavala "slobode", pobunili i organizirali svoju religiju unutar svojih redova, svoje obbrede i božanstva ( GAOTU). Službeno je oformljena organizacija masona kao građanska udruga 1717.g. i otad djeluju nastojeći u svoje redove privući najutjecajnije i najbogatije ljude, što i uspjevaju.

No pošto su masoni skužili da se previše o njima priča lukavo su skrenuli pažnju sa sebe optužujući katoličku organizaciju "Opus Dei" za sve one stvari koje upravo masoni i iluminati rade.

Najveći neprijatelj masona i iluminata je Katolika Crkva jer je najdominantnija institucija na svijetu te su masoni u 33. točaka predstavili svoj "nacrt za uništenje Crkve". Uglavnom se radi o stvarima o kojima možete čitati

u novinama- pedofilija itd. Nije tajna da eliki meštri loža iskorištavaju masone na nižim stupnjevima ( masonerija ima 33 stupnja !) kako bi se infiltrirali u Crkvu i radili ovakve stvari, ili ih zataškavali.

Oprostite ako sam šturo napisao, ali već se dugo bavim proučavanjem masona tako da ako vas što zanima pitajte.

Linux sucks!
15 godina
neaktivan

Malo "stručne" literature ne škodi.  Namigiva

Lindsay Porter:  Tko su iliuminati?

17 godina
Masoni vladaju svijetom

Opet jedna tema od koje nitko nema koristi. Masoni, tko su? Zašto su ovdje? ta nas pitanja stalno muče i u po forumu niču slične teme. Masoni su oduvijek bili nadljudi, oni su bili zidari, liječnici, profesori i svi oni koji su znali više od običnog puka i oni koji su bili dostojni da budu viši.

Sad su masoni čak i žrtve masovne pop propagande koja ih gura u kontekst nekih cool vladara iz zatišja na koje se sve više mlađe populacije pali.
No masoni su samo politički orijentirana sekta, njihov utjecaj nije nužno negativan na način koji se prenosi u javnosti. Oni ne nastoje napraviti svjetski poredak neke diktature i neonacizma, njihov cilj je stvoriti neki oblik besklasne utopije. Da li ima veza sa komunizmom, možda i ima no mislim da je njihovo djelovanje daleko dublje od sličnih pokreta u prošlosti.

We are nothing but the stones to pave the way...
15 godina
protjeran
Masoni vladaju svijetom

kako su ljudi dosadni s ovim ko vlada sa svijetom

masoni illuminati boring

xDDD
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Malo "stručne" literature ne škodi. Namigiva

Lindsay Porter: Tko su iliuminati?

također: John Salza- Masonstvo bez maske

ispovijest bivšeg masona 32. stupnja...

Lindsay Porter je stvarno pretjerala u svojoj knjizi...količina gluposti je dovoljna da se idućih 300 godina pisci kao Dan Brown

mogu njome inspirirati... :))

Linux sucks!
16 godina
neaktivan
Zašto bi se mi trebali bojati masona? Što to oni točno rade u tom svom "vladanju svijetom"?

Svi su čuli za njih, ali skoro nitko ne zna išta o njima...
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
Zašto bi se mi trebali bojati masona? Što to oni točno rade u tom svom "vladanju svijetom"?

Svi su čuli za njih, ali skoro nitko ne zna išta o njima...

nebi se trebali njih bojati. Neće oni tebi nikad ništa u životu napravit ako se ti neželiš mješat u njih. Oni žele postić "Novi svjetski poredak", kojim naime jedna skupina ljudi (naravno njihovih) upravlja svim financijama svijeta, čak i politici i ostalim stvarima. Pitaš se zašto su svi čuli za njih a niko nezna ništa o njima??? Oni su tajno društvo, znači nedjeluju javno kao neka stranka ili tako nekako. U totalitarnim režimima su bili proganjani, a u nacionalsocijalističkim ( nacističkim) državama su bili zabranjeni i ubijani. Njihovo djelovanje je tajno i tamo nemože svako (moraju se neki uvijeti zadovoljit).Toliko sam saznao sa wikipedije. Ništa posebno, ali valja znati čisto tako kao opća kultura.

Evo ako znaš englesi bilo bi jako dobro da ovo malo proučiš:

New World Order

Illuminates

Free Masons and Free Masonary

Također, smatra se da se sa njima netreba zahebavat. Primjer je 2 Pac koji je bio protiv njih i imao je pjesmu " Don Killuminati" i time se javno usprotivio sa njima. On je poslje toga ubijen, a i dosta njih nagađa da je zato.

Trenutno me Mafia 2 zabavlja...
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 10:24 (Gamer71).
16 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

naravno, zato i jesu tajno društvo, nitko od nas "profanih" ne zna, niti smije biti upućen u njihove planove koji se već ostvaruju. Najočigledniji primjeri za to su UN ( stvaranje međunarodne policije) i EU ( povezivanje svih država pod jednu zastavu, valutu i vladu, a koja je Europski parlament jer je tako lakše upravljati politikom, a u konačnici i ljudima)...

njima se pripisuje i pandemija svinjske gripe da bi tako farmaceutske kompanije (većina u njihovu vlasništvu) zaradila što više novca...itd itd

Google je vaš prijatelj :)

Linux sucks!
15 godina
neaktivan
Dominus Johannes kaže...
GigaGirl kaže...

Malo "stručne" literature ne škodi.  Namigiva

Lindsay Porter:  Tko su iliuminati?

također: John Salza- Masonstvo bez maske

ispovijest bivšeg masona 32. stupnja...

Lindsay Porter je stvarno pretjerala u svojoj knjizi...količina gluposti je dovoljna da se idućih 300 godina pisci kao Dan Brown

mogu njome inspirirati... :))

Ne samo da ovim komentarom odaješ nepoznavanje djela i općenitog rada Lindsay Porter nego se i uvlačiš u dublje teme o kojima očito nisi spreman diskutirati na argumentiranoj razini. Unatoč svemu meni ne smeta tvoje "znanje" i poštujem tvoje mišljenje.

Pročitajmo svi "Rat i mir" iako je u nekim slučajevima i sam naslov dovoljan.

14 godina
protjeran
Masoni vladaju svijetom

Svijetom trenutno vlada komitet 300 sada nemam vremena budem jednom objasnio.

Na divljaštvo odgovorimo još večim divljaštvom.
16 godina
neaktivan
Masoni vladaju svijetom

tema je mogla biti naslovljena i "golf klubovi vladaju svijetom",jer to su sve isti ljudi..
a u konačnici stvar je banalna :novac vlada svijetom,novac je  je moć, novac je Bog..

17 godina
Masoni vladaju svijetom

Zaku*ac im svima... za koju godinu ce se dogodit prvi susret sa Borgom pa ce Borg vladati svijetom.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Gamer71 kaže...

Također, smatra se da se sa njima netreba zahebavat. Primjer je 2 Pac koji je bio protiv njih i imao je pjesmu " Don Killuminati" i time se javno usprotivio sa njima. On je poslje toga ubijen, a i dosta njih nagađa da je zato.

Ak si jedan od tih koji je popušio tu konekciju sa "Masonima" to je prilično žalosno.

Masoni - glupost.

Oh noes, ak se ne pojavim sutra na forumu znate zašto je to tako.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Gamer71 kaže...

Ak si jedan od tih koji je popušio tu konekciju sa "Masonima" to je prilično žalosno.

Masoni - glupost.

Oh noes, ak se ne pojavim sutra na forumu znate zašto je to tako.

Ma kažem, smatraju neki iako ja u to nevjerujem kao ni u pol toga šta kruži internetom u vezi toga...

Trenutno me Mafia 2 zabavlja...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice